HCL.HR

The Legend of Zelda Wii U odgođen za iduću godinu

Stjepan Fikter 28.03.2015.   •   2 komentara


Osim što novu Zeldu nećemo zaigrati ove godine na Wii U, Nintendo također poručuje kako se igra neće pojaviti niti na ovogodišnjem E3 sajmu.

Ljubitelji Zelda serijala morat će se naoružati strpljenjem budući da nova igra neće biti spremna za izlazak krajem godine kako je obećano. Ova pomalo neočekivana objava stiže od producenta serijala Eijija Aonume putem novog razvojnog videa, a da cijela situacija bude još tužnija za fanove, Nintendo je na Twitteru potvrdio da nova Zelda neće biti prezentirana na E3 sajmu.

Naime, razlog ove odgode krije se u veličini igre. Budući da će nova Zelda biti po prvi puta smještena u potpuno otvoreni svijet, “razvojni tim u protekla tri mjeseca doživio je iz prve ruke iskustvo istraživanja koje nije postojalo niti u jednom Zelda naslovu do sada te su tako otkrili nekoliko novih mogućnosti za igru”, objašnjava Eiji Aonuma. Samim time, “pretvarajući te mogućnosti u stvarnost, nove ideje su nastavile dolaziti pa sada imamo osjećaj da možemo stvoriti nešto što će premašiti moja vlastita očekivanja” stoji u videu.

Upravo je želja za što boljim naslovom utjecala da prioritet više nije izlazak ove godine, nego stvaranje najkompletnije i ultimativne Zelda igre. Iako se ne spominje niti okvirni datum izlaska, najava da će ovo biti najbolja Zelda dovoljan je razlog da budemo strpljivi prije nego se zaputimo u novu avanturu s Linkom.

S druge strane, već se počelo špekulirati da bi ovo moglo značiti ponavljanje Twilight Princess scenarija, igre koja je planirana za GameCube pa je na kraju završila na Wii konzoli. S obzirom da već znamo kako Nintendo radi na novoj NX platformi, takvo što za sljedeću Zelda igru više nije u domeni nemogućega.

Komentari (2)

  • Ovcaodnovca

    28.03.2015 - 15:08

    kome da igru prodaju na Wii U, kad je ukupno prodano 7 mil konzola….

  • torgal

    28.03.2015 - 15:10

    oko cehga samo lupaju ,pa ta nova konzola ako izadje tek krajem 2017 bice dobro ,nema sanse da cekaju oni sa zeldom toliko izlazi ovo sigurno u martu 2016 , i za sajam moraju navesti datum sigurno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?