HCL.HR

The Tower of Doom DLC podiže izazov za Marija i zečeve

Zoran Žalac 09.03.2023.   •   0 komentara


Provjerite kakvi izazovi čekaju Marija i njegovo zečje društvo u prvom DLC-u zvanom The Tower of Doom.

Na HCL-u inače nemamo praksu pisati osvrte o manjim DLC dodacima za igre, no povremeno napravimo iznimke za igre uz koje ostanemo i nakon što ih završimo. Kao što sam spomenuo u nedavnom članku za šesti rođendan Nintendo Switcha, meni je prošle godine takva igra bila Mario + Rabbids: Sparks of Hope pa sam joj se rado vratio po izlasku proširenja zvanog The Tower of Doom.

Prvi od tri planirana DLC-a nije fokusiran na nove avanture već isključivo na borbu. Samim time, praktički je poput treninga za ono što dolazi u budućnosti pa tu ne treba očekivati nove likove, svjetove ni išta slično. Doduše, neka priča u Tower of Doom DLC-u postoji, ali je ispričana uz zaista minimalan napor – kao PowerPoint prezentacija sa statičnim ilustracijama.

Ono što me pomalo ohladilo jest da se Tower of Doom izvodi kao zaseban mod izvan glavne kampanje. To znači da sve ono što ste otključali i osvojili u kampanji ovdje možete zaboraviti. Umjesto toga nove likove, sparkse i vještine osvajate meč za mečom. Nikakvog istraživanja nema, samo vam se u svakoj rundi nudi izbor između 2-3 meča gdje unaprijed možete vidjeti protivnike i nagrade.

Sustav borbe je baš kao i u glavnoj Mario + Rabbids kampanji – dinamičan i zabavan.

DLC također donosi novu razinu izazovnosti uz Premium mod nakon što završite prvih 10 bitki. Nažalost, DLC ne donosi nijednu novu vrstu protivnika, a i sve moći koje otključavate svojim likovima su iste – samo ih morate otključati još jednom. Postoji nekoliko boss protivnika kojih tehnički nije bilo u kampanji, ali to su samo veće verzije protivnika koje ste već susreli i taktiku za njih znate.

Konkretni dodatak je Coin Run mini-igra nakon svakog meča.

U njoj morate uz odbrojavanje unutar 30 sekundi pokupiti što više zlatnih novčića. Oslobađa se tu onaj dopamin kojeg pruža skupljanje novčića, samo to kratko traje i ne predstavlja poseban izazov. S proširenjem je dodano još nekoliko predmeta, a i pojedini sparksi imaju nešto drugačije efekte. Međutim, ne bih rekao da je išta od toga vrijedno isticanja.

Ukratko, The Tower of Doom DLC oblikuje postojeći sadržaj u drugačijem formatu te je u suštini produženje same igre uz koje se može zabaviti. Doduše, DLC produžuje samo borbeni segment igre ako vam je do većeg izazova. Tako da je tek usputna stanica do sljedećeg proširenja koje će donijeti punu avanturu na novom planetu. Nećete puno propustiti ako ovaj DLC preskočite, ali se uz glavnu kampanju možete utući do 50 sati i nju vam i dalje toplo preporučujem, pogotovo sad kad se nudi uz 20% popusta.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?