HCL.HR

The Witcher 3: Wild Hunt trajat će do 100 sati

ToxarE 01.03.2013.   •   10 komentara


Nekoliko gamerskih magazina objavilo je zanimljive detalje o nadolazećem Witcheru 3, između ostaloga informacije o trajnosti igre i sustavu napredovanja.

Uvid u okvirne novitete i CD Projektova obećanja vezana uz The Witcher 3: Wild Hunt dobili smo još s najavom igre, a sada je došao red na sitnije detalje koji nam otkrivaju nekoliko zanimljivih stvari. Za početak, saznali smo kako će borba u Witcheru 3 sadržavati i novu mehaniku s kojom ćemo moći odrediti i napasti specifični, ranjivi dio neprijatelja. Sustav je navodno sličan VATS-u iz novijih Fallout igara, no kako točno izgleda u praksi – ostaje nam za vidjeti. Jedno je pak sigurno – u borbi više neće biti QTE iliti quick-time evenata, ali ćemo zato po prvi put imati mogućnost skakanja.

Osim borbe s neprijateljima, Geralta očekuje i lov na divljač od koje će prikupljati materijale za izradu opreme ili za prodaju na lokalnim tržnicama. Te će tržnice imati dinamičnu ekonomiju, tako da neće sve trgovine u svim gradovima nuditi jednak asortiman robe ili plaćati jednako za ono što im igrač prodaje. Da se lov ne bi svodio na nasumičnu potragu, Geralt će moći pratiti tragove životinja svojim izoštrenim Witcherovskim osjetilom.

Glavni quest Witchera 3 trajat će ugrubo 50 sati, imat će tri moguća završetka i sveukupno 36 različitih scenarija iliti stanja u kojima će svijet ostati nakon Geraltovih akcija. Dodamo li glavnom questu i one sporedne, trajnost igre popet će se na oko 100 sati. Kao i do sada, moći ćemo iskoristiti i savegame iz prethodne Witcher igre, a iako to neće utjecati na samu priču, izmijenit će odnose s nekim likovima u igri.

Geralt će moći doseći 60 levela, a vještine će sada biti nešto raznovrsnije. Važna stavka kod napredovanja je u odluci da ubijanje neprijatelja ne daje iskustvo, odnosno EXP bodove već su oni rezervirani isključivo za rješavanje questova. Neprijatelji se neće prilagođavati levelu igrača, a zanimljivo je kako će se neprijatelj pokušati predati ako vide da nisu ravni Geraltovoj snazi.

Od ostalih detalja treba spomenuti da su među novim mini igrama kartanje i bacanje sjekira. Tutorial je integriran u samu igru – dakle nije samo tekstualan ili odvojen od glavne kampanje. I naposljetku – potvrđeno je kako će verzije za PC i verzije za konzole (PS4 i vjerojatno sljedeći Xbox) imati različita sučelja.

Za sve ostale informacije o novom Witcheru provjerite našu prvu vijest o igri, a u komentarima nam javite kakvima vam se čine najavljeni noviteti za Wild Hunt.

Komentari (10)

  • antrax83

    01.03.2013 - 14:27

    juhuuuu,jedva cekam

  • Maximum

    01.03.2013 - 14:39

    Malo mi sve zvuci preambiciozno. Recimo Witcher 2 je bila odlicna igra ali sad Witcher 3 rade na oept novom enginu i za next gen conzole ,svet veci od skyrima! plus stotine novih stvari sto su ubacili ili poboljsali.
    Zelim im svu srecu treba ce im ^_^

    • DjokaBA

      @Maximum, 01.03.2013 - 19:50

      brate to je CD Projekt, jeste da zvuci preambiciozno, ali ja verujem da oni mogu sve da ostvare

  • maxim.x

    01.03.2013 - 14:48

    Ma daj, najbolje da ne citam vijesti vise jer sa svakom novom cu teze docekti da izade 🙂

  • raso

    01.03.2013 - 14:48

    ok ovo je previse gameplaya….sjecam se da sam ac2 prelazio tjedan dana a traje 17 sati…NI U LUDILU NECU OVO PRECI

    • picipolivadi

      @raso, 01.03.2013 - 15:01

      E moj gameru sjećam se da sam prvi ME prešao u 15 u jednom danu:).
      Jako ambiciozna igra premda je i W2 bio ambiciozan i ostvario nesumljam da ce s W3 biti drugačije.
      Problem je kaj ga nece moci puno PC gamera igrati jel ovo ce biti zahtjevno.

    • maxim.x

      @raso, 01.03.2013 - 15:33

      Ti si prvi covjek kojeg vidim da se buni da mu je igra predugacka LOL

  • goldfinger

    01.03.2013 - 15:02

    Da,i sigurno će trebati komp za rušenje satelita,ako će se htjeti,na pravi način,uživati u svemu što će igra ponuditi…

  • piydek

    01.03.2013 - 15:53

    PC interface, nema level scalinga, exp samo za questove – fala nekoj stvari da još uvijek neki od AAA developera znaju misliti kako spada. Ovo će vjerojatno biti odlično, tim više što CDP red nema običaj pričati laži poput npr. Bethesde.

  • Infidel72

    02.03.2013 - 13:26

    Jedva cekam huhuh al ce zena bit presretna:)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?