HCL.HR

THQ Nordic opet napada – otkupili su i taktički RPG Expeditions serijal

Hrvoje Smoljić 17.11.2018.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Lista franšiza pod okriljem THQ Nordica se ponovno širi. Ovog puta, nabavom Expeditions serijala ulaze u domenu taktički RPG igara na poteze i odmah kreću u razvoj nove igre.

Tek nekoliko dana nakon što smo objavili vijest da je THQ Nordic otkupio proizvođače Wreckfest i Goat Simulator igara – stiže vijest o novoj akviziciji. Proizvođač poznat po agresivnom otkupu raznih intelektualnih vlasništva ovog si je puta pribavio prava na igre iz Expeditions serijala sa svim pripadajućim DLC sadržajima.

Serijal originalno razvijen od strane danskog Logic Artist studija sastoji se od izometrijskih RPG igara na potezeExpeditions: Conquistador koji smo recenzirali davne 2013. godine i Expeditions: Viking koji smo recenzirali prošle godine. Uz visoke ocjene, tamo smo ih okarakterizirali kao nadasve zabavne igre s izvrsno realiziranim RPG mehanikama. Uz sličan konsenzus kritičara, ne čudi previše da je ekspanzionistički nastrojen THQ uvidio priliku da se ubaci i u ovaj žanr.

Paralelno uz vijest o ovoj akviziciji stiže i ona kako je Logic Artist, odmah po realizaciji ugovora o otkupu, u suradnji s THQ-om krenuo u razvoj treće igre u tom univerzumu.  Conqusitador je, kako mu ime kaže, pratio priču španjolskih konkvistadora u njihovom pohodu na Ameriku, a Viking nas je stavio u ulogu opakih Norvežana u pohodu na Englesku pa je za očekivati da će nastavak s novom frakcijom ići u neko drugo povijesno razdoblje. Detalji zasad nisu poznati, no s obzirom da je i sama prodaja ovog inelektualnog vlasništva još svježa, iste ni ne očekujemo tako skoro.

Komentari (1)

  • Lemifan

    17.11.2018 - 11:54

    Nastavi li se ovako, THQ će postati Disney ove industrije ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?