HCL.HR

Totalno lude indie igre: Japanci nas vode u istraživanje mračne strane bajki

Pero Mlinar 27.01.2019.   •   2 komentara


U serijalu tekstova “Totalno lude indie igre” predstavljamo vam najzanimljivije naslove nezavisne produkcije koje su najavljene, prezentirane ili lansirane tijekom tjedna iza nas.

The Liar Princess and the Blind Prince

Child of Light bio je stilski jedna od najljepših demonstracija prenošenja bajki u medij videoigara. Rukom crtani svijet dvodimenzionalne Lemurije izgledao je prekrasno u svim svojim aspektima te je malo vjerojatno da su na njega zaboravili i oni kojima se sama igra nije znatno svidjela (a takvih je bilo). Kad pogledate vizualnu prezentaciju naslova The Liar Princess and the Blind Prince, poveznice s prethodnom igrom nameću se same od sebe.

Ipak, dok je Child of Light bio živa, razigrana i opuštajuća bajkovita avantura, novi naslov čini se poput nečega što su u izvorniku mogla napisati braća Grimm. Ali nisu – jer je igra japanska. U The Liar Princess and the Blind Prince junakinja je princeza koja se može pretvoriti u vuka, a cilj je pobrinuti se da njezin suputnik, slijepi princ, preživi u mračnom svijetu. Iako je igra na japanskom tržištu dostupna već neko vrijeme, kod nas će se moći nabaviti tek 12. 2.

Heaven’s Vault

Heaven’s Vault znanstveno je fantastična igra radnjom smještena na fikcionalno mjesto zvano Nebula. Tamo mlada arheologinja Aliya i njezin pomoćnik robit pronalaze drevne ruševine, ostatak civilizacije davno zaboravljene. Naravno, tajne koje se u njima kriju puno su mračnije nego što je junakinja mogla pomisliti… Premisa Heaven’s Vaulta možda nije najoriginalnija, ali to ne znači puno. Poanta se ionako krije u njegovom nelinearnom pripovijedanju, mogućnosti pričanja velikog broja vlastitih priča.

Tvorci naslova tvorci su nagrađivane igre 80 Days u kojoj je svaka odluka bila važna. Nelinearno pripovijedanje velikim je dijelom još uvijek neistražen potencijal u videoigrama, njegovo korištenje češće bliže mlaćenju slame nego stvarnosti. Heaven’s Vault izlazi na proljeće i zapravo s priličnim nestrpljenjem očekujem rezultate. Mislim da biste trebali i vi.

Last Oasis

Nakon što je planet na kojemu živite stao s vrtnjom, post-apokalipsa je zavladala u svijetu Last Oasisa. Nestalo je razvijenih oblika civilizacije, a ljudska društva spala su na bande polugolih naoružanih ćelavaca u potrazi za hranom (i ženama?). Last Oasis prostran je i velik MMO naslov preživljavanja u kojemu su prerije divlje i opasne, a rijetki preostali oblici tehnologije poprimaju neobični oblik drvenih vozila na paučjim nogama (pokretanih vjetrom).

Igra u Early Access program dolazi na proljeće, a trenutno se možete prijaviti za testiranje u kojemu ćete iz prve ruke moći vidjeti kako izgleda igra o kojoj znamo manje nego što bismo trebali znati.

Road to Guangdong

Često mi bude žao što među igrama nema više naslova koji bi tematizirali svakodnevnicu – igara koje od milja volim nazvati “igre o životu.” Ne mora svaka igra biti spektakularna i puna akcije da bi valjala. Drago mi je stoga da postoji nešto kao Road to Guangdong, naslov u kojemu uzduž Kine putujete s bakom.

Trenutno nemam puno informacija o  igri. Znam da se u njoj vozi obiteljski auto, da je zadatak uz bakinu pomoć obnoviti obiteljski posao te da se radi o vizualno specifičnom naslovu. Znam i da igrino prvo poglavlje na Steamov Early Access dolazi 16. 5. Ostalo ćemo pak (valjda) saznati u dogledno vrijeme.

 

Komentari (2)

  • crolink07

    27.01.2019 - 13:41

    Sve mi se sviđa,najviše prva.

  • theth1ef

    27.01.2019 - 14:33

    Najviše me privlači Heaven’s vault, pogotovo jer je 80 days bio super

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?