HCL.HR

Totalno lude indie igre: Sad imamo i battle royale s rakovima?

Zoran Žalac 07.04.2019.   •   7 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane tijekom tjedna koji je iza nas.

Crab Champions

Prošle je godine glazbenik pod nadimkom Noisestorm kao prvoaprilsku šalu izbacio pjesmu Crab Rave. Ista je brzo postala vrlo popularna na internetu pa je Noisestorm ove godine odlučio napraviti nešto još veće – najavio je igru zvanu Crab Champions. Isto na prvi april, zbog čega nismo sigurni misli li ozbiljno s njom.

U bilo kojem slučaju, radi se o pucačini s rakovima, ali ne baš o battle royaleu jer PvP-a neće biti već će igra navodno biti orijentirana na PvE. Kažem navodno jer mi ni tjedan dana kasnije nije sasvim jasno radi li se doista o stvarnoj igri. Ali izgleda lijepo, moram priznati. Plus, kronično nam fali igara s rakovima. Rakovi su zakon.

Pacer

Na Steamu se u Early Accessu već neko vrijeme nalazi igra zvana Formula Fusion. Ovoga tjedna ta je igra preimenovana u “Pacer” i najavljena je za konzole. Radi se o spiritualnom nasljedniku WipEout serijala koji kasnije ove godine dolazi uz 14 staza, pet vozila te nizom modova za brzo, anti-gravitacijsko utrkivanje. Također moram primijetiti da izgleda zgodno, premda je to možda do 4K rezolucije.

Pathway

Pathway je igra čija je radnja smještena u 1936. godinu, za vrijeme uspona nacističkog režima. Radi se o strateškoj avanturi na poteze koja nas stavlja u ulogu avanturista nalik Indiani Jonesu. Em što ćemo se boriti protiv nacista i svjedočiti nekim okultnim ritualima, em ćemo kopati po starim ruševinama i hramovima u potrazi za drevnim artefaktima i skrivenim blagom. U igri ćemo imati 16 unikatnih likova s kojima ćemo moći igrati, a njihove će avanture biti dinamične zbog proceduralno generirane mape i različitih scenarija za priču.

For the king

Prošle godine PC igrači imali su prilike zaigrati prilično dobar strateški RPG zvan For the King koji je spojio zanimljivosti tabletop i roguelike igranja. Uskoro će i igrači na konzolama moći provjeriti zašto je igra pokupila iznimno dobre kritike korisnika na Steamu.

Pax Nova

Gotovo je pravilo da u seriji ovakvih tekstova imamo barem jednu stratešku igru. Ovoga tjedna to je Pax Nova, SF strategija 4X žanra u kojoj se istražuju novi svjetovi i ostvaruje komunikacija s drugim rasama. U nedavnoj prezentaciji gameplaya igra izgleda skroz solidno, ali još ćemo pričekati neko vrijeme dok ne bude dovršena – u Early Access na Steamu dolazi tek sredinom 2019.

Bus Controller Simulator

Od svih apsurdnih simulatora u svijetu igara ovo je možda najbesmisleniji, rame uz rame sa Roach Simulatorom. Igrate dakle kao kontrolor u autobusu i suočavate se sa sumnjivim likovima – pijancima, džeparošima i sl. U obliku tekstualne avanture, koliko smo shvatili. Igor jedva čeka ovo. Eno ga, plače već u ćošku svoje sobe.

Komentari (7)

  • NeoGames

    07.04.2019 - 16:28

    CRAB RAVE!!!

  • Doffthewarboy

    07.04.2019 - 16:32

    Boze ovaj BR je uz mikrotransakcije najvece smece u gamingu

    • microlightgames

      @Doffthewarboy, 08.04.2019 - 12:37

      Neko je ostario

    • Doffthewarboy

      @microlightgames, 08.04.2019 - 19:32

      Pa hvala bogu da jesam. Nego sta,da budem balavac poput tebe. Ne hvala.

    • microlightgames

      @Doffthewarboy, 08.04.2019 - 22:43

      Kuriona

  • BeLLicus

    07.04.2019 - 19:28

    The end is near!

  • CloakENgaged

    08.04.2019 - 20:22

    I dalje je bolji od Fortnita.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?