HCL.HR

Tvorac Shadow of the Colossusa se pobunio jer ne radi na preradi igre za PS4

Zoran Žalac 30.06.2017.   •   6 komentara


Tvorac originalnog Shadow of Colossusa ima svoje ideje za remake kultne igre za PS4 konzolu, ali ga nitko iz Sonyja nije kontaktirao u vezi toga.

shadow-of-colossus-2018

Neki su igrači odahnuli kada su vidjeli da preradu Shadow of the Colossusa za PS4 konzolu ne radi Team ICO, poznat po čestim odgodama i dugim razvojnim procesima svojih igara. Taj posao zapao je ekipu Bluepoint Gamesa koja je zanat kovala remasterima God of Wara, Metal Gear Solida, Uncharteda i drugih velikih igara.

No, zanimljivo je kako ni Bluepoint ni Sony očito nisu kontaktirali tvorca originalnog Shadow of the Colossusa te da isti nema izravan kontakt s ljudima koji rade preradu njegove igre. Fumito Ueda tako je Sonyju poslao listu zahtjeva što bi htio vidjeti u najavljenoj preradi. Ipak, kako sam kaže – nije siguran da će se njegove želje uzeti u obzir te implementirati u konačnu igru.

Za sada nije poznato hoće li Shadow of the Colossus remake donijeti nešto više od grafičkih promjena, odnosno hoće li se Bluepoint Games odvažiti na predstavljanje nekih novih sadržaja ili mehanika u igri koju gorljivo brani hrpa fanova. Znamo samo da je jedan remaster iste već postojao te da bi bilo previše tražiti da kupujemo istu igru po treći put ako ona ne donosi neke značajnije promjene.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • zeljo024

    30.06.2017 - 11:48

    Ova igra je svetinja i ne treba dirati apsolutno nista osim grafickog prikaza!
    Zorane potpuno si u pravu za to da istu igru prodaju vec treci put. Medjutim to bi se moglo amortizovati povoljnom cenom od nekih 20e kao sto radi Capcom sa Resident Evilom.
    Samo da ne preuzmu Nintendovu cenovnu taktiku pa da bude 60e kao potpuno nova AAA igra.
    Sto se mene tice ja ne bi imao nista protiv da se nove igre uopste ni ne prave vec da samo stare igre graficki unapredjuju, nove igre mi ionako nisu interesantne 🙂
    Fumito Ueda ima moje veliko postovanje ali najbolje bi bilo da te novine koje je zamislio upotrebi u nekom novom remek delu.

    • baDarmageddoN

      @zeljo024, 30.06.2017 - 14:22

      Nintendo, Activision i takve firme vole prodavati iste igre po visokim cijenama više puta ali “te igre imaju zabavni gameplay” pa zašto ne? Neka ovce kupuju. Zadnje takve igre su MW standalone i Skyrim po 10 put ali u obliku VR igre. Neka prodaju po60$, cijena uvijek padne.

    • zeljo024

      @baDarmageddoN, 30.06.2017 - 19:48

      Svi mi volimo dosta toga ali nije u redu da mislimo samo na sebe i sopstvenu korist. Treba se ponasati posteno i korektno prema onima od kojih zaradjujes hleb, red je da se misli na dugorocnu obostranu korist a ne na trenutnu i to samo jedne strane.
      Da zavise od mene Nintendo i Activision bi odavno propali, te kompanije verovatno nikada nece doziveti da im ja kupim neki njihov nov proizvod. Mozda samo nesto polovno i poprilicno staro cisto radi moje kolekcije jer imaju poprilican broj odlicnih proizvoda, konkretno u ovom slucaju mislim na Nintendo.
      Mozda ovo zvuci kao da sam neki fanatik ali zato cesto na popustima kupim neke stare igre koje sam jako davno igrao, cisto onako iz postovanja.
      Ako moze Capcom da bude fer i korektan onda mogu i svi ostali, zbog toga ce takvi kao on od mene uvek imati bezrezervnu podrsku.

    • baDarmageddoN

      @zeljo024, 30.06.2017 - 20:25

      Mislim, razumijem da je cijena remastera visoka jer je očekivano da će takvu igru kupiti u pravilu oni koji nisu igrali izvornu verziji na staroj platformi i uvijek se bune oni koji su igrali igru u originalu jer oni plaćaju za istu igru više puta. A onda je tu i ono kad grafika i novije mehanike te fizika nisu bitne igračima ali opet se remasteri jako dobro prodaju pa je i to interesantno. Što se tiče cijene obično čekam popuste za igre koje sam igrao. Za The last of us na ps4 mi nije bio problem dati cijenu koju su tražili jer nisam imao ps3 i nisam igrao tlou a za nešto takvo je i 500kn isplativo u omjeru cijena-kvaliteta. Znači, po meni, i u tome vidim neko objašnjenje ponekad viših cijena remastera.

  • vojnovic4

    30.06.2017 - 15:50

    ja san uvijek za ako idu pristupom kao sta je bia Ratchet and Clank i danasnji Crash po cijeni od 250 kn

  • Coleee

    30.06.2017 - 16:25

    steta sta nece za pc izac

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?