HCL.HR

Recenzija

Shadow of the Colossus

Kolosalna igra

Žarko Ćurić

Znate onaj osjećaj kada se nalazite u društvu gamera, započne se rasprava i spomene se neki klasik, a vi samo klimate glavom jer na svoju veliku sramotu taj kultni naslov niste nikada isprobali. I dok ostali žestoko argumentiraju zašto je X stvar bolja od Y, a trenutak Z najbolji dio igre, vi se već pitate koliko puta ćete morati neugodno šutjeti prije nego se priča ne prebaci na sljedeću temu.

Moj trn u oku, moja Ahilova peta godinama je bio Shadow of the Colossus, jedan od klasika iz PlayStation 2 ere – iako sam zaigrao i prešao Ico, nikada nisam isprobao Shadow of the Colossus. Srećom, sretne zvijezde i gladni Sony odlučili su izbaciti remake ovog klasika, a posao su ustupili vrhunskim developerskim kirurzima iz Bluepoint Games studija koji su se usavršili u pomlađivanju starih igara.

Bez obzira na vrhunsku reputaciju koju su stekli, moram priznati da sam ostao zapanjen videima usporedbe između PS2 i nove PS4 verzije. Ne samo da su povećali rezoluciju i broj sličica po sekundi, nego su poradili i na teksturama, modelima likova i zvijeri, animacijama krzna, naprednim sjenama, sustavu vremena… doslovno koji god grafički element uzmete, Bluepoint ga je unaprijedio u odnosu na original.

Jedna od glavnih zamjerki originalu su bile performanse prilikom borbi, što je popravljeno te se remaster vrti na stabilnih 30-ak FPS-ova na običnom PS4 pri 1080p rezoluciji te 1440p koji se uspcalea na 4K rezoluciju ako imate Pro izdanje konzole. No meni draža opcija, budući da imam Pro verziju konzole, je mogućnost izbora 1080p rezolucije i 60 sličica po sekundi, prilikom čega već prekrasna grafika dobiva još veću živost.

O kakvoj se igri ovdje radi?

Ono što Bluepoint nije dirao je vizualni identitet; naprosto se osjeti da je ovo djelo Team Icoa prerađeno u novom ruhu – od unikatnog izgleda likova do prepoznatljive palete boja. Čitav vizualni identitet i dalje je artistički nastrojen, vidljiv je svaki pomno planirani pogled na udaljeni pejzaž te im samo nedostaje potpis u uglu slike da ovo prodaju kao umjetničko djelo. Srećom, u remakeu smo dobili i prilično napredan Photo mode s brojnim opcijama, pa se svi umjetnici u nama mogu poigrati s prekrasnim kadrovima te stvoriti neke od najboljih slika virtualnog svijeta.

No Shadow of the Colossus nije samo igra s prekrasnom grafikom, ona je puno više od toga. Sam pristup priči je jedno od najvećih osvježenja i dan danas – bez pretjerane karakterizacije likova, duboke pozadinske povijesti svijeta i milijun likova. Priča je slična bajkama, gdje junak pod imenom Wander dojaše u prokletu zemlju na svom vjernom konju Agru u naručju noseći Mono, mladu djevojku bez svijesti te traži od Dormina, mističnog bića kojeg samo možemo čuti, da oživi Mono. Dormin mu govori da mora poraziti sve Colossuse, ogromna čudovišta koja lutaju ovim pustim dijelom svijeta, te će mu nakon toga pomoći u njegovom cilju.

Posebno je neobičan jednostavan dizajn priče i svijeta, bez želje da vam išta pretjerano kaže. Nijednog časa nije poznato je li Mono djevojka, sestra ili nešto treće glavnom liku, nemamo pretjeranu karakterizaciju Wandera da opravda njegov put i izbor, kao ni bilo kakvih bitnijih NPC-ova po ogromnoj mapi. Na vama je da shvatite priču kako želite, no obećavam vam, kraj sigurno neće ostaviti nekog ravnodušnog i vjerojatno će promijeniti vaš pogled na igre kao medij.

Čak i sami odlazak do Colossusa je poetičan, jednostavnim dizanjem mača u zrak svjetlost će nam pokazivati put prema njemu, a nama ostavlja prostora za razgledavanje pejzaža dok galopiramo kroz pusti, no prekrasni komad svijeta.

Jednom kada dođemo do Colossusa slijedi borba, i to kakva. Samo s mačom, lukom i strijelom potrebno je poraziti ove ogromne nemani, a to ćemo uspjeti samo pomnim proučavanjem protivnika, pronalaskom njegovih slabih točaka na tijelu, penjanjem do istih te napadom.

Sam dio penjanja i borbe je prilično taktičan, gdje stalno moramo paziti na staminu jer se samo određen dio vremena možemo držati uz krzno. Spas je potrebno tražiti na dijelovima na kojima možemo stati i napuniti staminu, no ovo je uvijek i potencijalni rizik budući da vas Colossus naglom kretnjom može vrlo lako zbaciti sa sebe. Koliko čitam, jedna od unaprijeđenih stvari su i kontrole, koje su u remasteru puno smislenije i manje naporne za duže borbe.

Čitav susret sa Colossusom je prava mala ceremonija, uz prekrasnu glazbu specifičnu za taj trenutak, kretnje gorostasa divljinom te prvi susret. Što više radnja odmiče, to vam se ubijanje ovih ogromnih čudovišta čini sve više i više nepravedno, čak do te mjere da će izazvati tugu kada zarijete posljednji udarac u ova čudna, ali opet u neku ruku graciozna stvorenja.

Možda i jedini veći nedostatak koji mogu nabrojati je sama kamera prilikom borbe koja zna dodatno otežavati stvar. Nisam siguran namjere Bluepoint ekipe, ostati vjerni originalnog kameri kao dio izazova ili jednostavno loše odrađen sustav, no volio bih da je ovaj segment bolje odrađen.

Za kraj se moram posuti pepelom, ritualno zakopati jedan kontroler u bašti i zamoliti bogove gaminga da mi oproste što do sada nisam zaigrao Shadow of the Colossus, jer nema opravdanja za ovakav čin. Svaki trenutak u njemu je mala pobjeda za gaming, bilo da gledate prekrasni vizualni stil ili pratite poetičnu priču koja površinski izgleda jednostavna, no nosi toliko slojeva i emocija te vas tjera na razmišljanje o postojanju i granicama do kojih smo spremni ići. Malo je naslova koje bih preporučio apsolutno bilo kome, no ovo je sigurno jedan od njih. Bluepoint ekipa je vjerno prenijela original u modernim tehnologijama i bio bi vam stvarno grijeh propustiti Shadow of the Colossus ako posjedujete PS4.

Kako je strukturirana ocjena ove igre?

Recenzija se temelji na primjerku igre za PS4. Primjerak igre za recenziju ustupio nam je njezin izdavač.

Označeno sa: ,

Ako ikada nekome želite pokazati da igre mogu biti više od puke zabave te da postoje i druge emocije za vrijeme igranja, onda je vaše oružje sigurno Shadow of the Colossus.

95 Naša ocjena
  • priča koja tjera na razmišljanje
  • prekrasan artistički prikaz svijeta
  • zabavne i teatralne borbe sa Colossusima
  • kamera zna biti zbunjujuća

Žarko Ćurić

Štovatelj japanske kulture i energetskih pića. Njegova gaming utočišta su čudni RPG naslovi u kojima likovi imaju šiljaste frizure. Ne nosi šiljastu frizuru, ali jednoga dana želio bi napraviti jRPG igru.

Komentari (118)

  • karlod1997

    05.03.2018 - 20:11

    visoka ocjena… mora da je dobro

  • SonOfZeus

    05.03.2018 - 20:21

    Za mene jedna od najboljih igara u povijesti gaminga.

    • Chronosus

      @SonOfZeus, 06.03.2018 - 13:40

      Također u top3. Još kad bi dobili Ico remake na ovoj razini….

    • Deus

      @Chronosus, 24.05.2018 - 09:48

      Pa ja stvarno neznam zasto nisu napravili i remake za Ico,isto genijalna igra!

  • Oblakoder

    05.03.2018 - 20:24

    Ovo bi igra imala ocenu 95 samo kad bi se u ovakvom stanju poredila za PS2 igrama.
    Traje 6-7 sati, prazna je da praznija ne moze biti, ima samo bos bitke i sem vrhunske grafike ne vidim ni jedan objektivan razlog da dobije 95 🙂

    • AceRimmer

      @Oblakoder, 05.03.2018 - 20:50

      A gameplay se stalno svodi na isto… penji se, balansiraj staminu, ubodi…

    • PsiHoGujaR

      @AceRimmer, 06.03.2018 - 10:43

      Bas to… smor

    • gundogan

      @Oblakoder, 05.03.2018 - 20:59

      Jesi je igrao?

    • Oblakoder

      @gundogan, 05.03.2018 - 22:34

      Nisam igrao i slazem se da nije korektno iznositi mislje na osnovu nekoliko Igorovih klipova. Slazem da se radi o remek delu svog vremena ali po danasnjim standardima ovo jednostavno nije igra za 95. Za singleplayer akcionu avanturu 6-7 sati je jednostavno premalo, gameplay i kontrole deluju poprilicno nespretno(nista novo za Team Ico igre), sem bos bitki ne postoje side quest ili nesto drugo sto je odavno standard za moderne igre, a ono sto je na visokom nivou to je grafika i atmosfera. Da ne bude zabune ne mislim ja da je ovo lose igra ali da je bas za 95 to mi deluje jako diskutabilno? Jedan The Last of Us mi u svakom segmentu deluje daleko kvalitetniji, a takodje ima ocenu 95 🙂
      Recimo skinuo sam skoro Super Mario Bros. i koliko god da je to igra mog detinjstva, u svoje vreme revolucionarna igra, ipak nije ni prici danasnjim najboljim platformerima. Eto samo sam izneo misljenje nemoj sad da me grdis 😉

    • gundogan

      @Oblakoder, 05.03.2018 - 22:42

      Igra ne traje 6,7 h nego 10,12h, ne znam odakle ti to. Stvar je sto tko voli, mene osobno side questovi zivciraju ako su repetativni sto u vecini modernih igara jesu. U ovoj igri su nepotrebni i igra ne bi valjala da ih ima jer bi izgubila na atmosferi i to nebi bilo to. Na metacriticu ima 92 tako da dovoljno govori o kvaliteti sad ako se tebi ne svida ok. Ali da odigras mozda bi ti se i svidjela.

    • Oblakoder

      @gundogan, 05.03.2018 - 23:01

      Nije da mi se ne svidja jer meni moze da se svidi i igra koja nema visoku ocenu 🙂
      Cisto sam izneo misljenje i nabrojao neke stvari koje se drugim igrama uzimaju za ozbiljnu manu, a pogotova trajnost igre. Igor rece od 6 do 8 sati sto se poklapa sa jednim sajtom na kome se nalaze podaci o vremenskoj duzini igara. Na kraju krajeva ovo je akcijska avantura, a ne neki fps ili platformer pa da se zadovoljimo sa 10 sati koliko ti kazes da igra traje. Mislim da side questovi i mogucnost nadogradnje oruzja i samog protagoniste ne bi pokvarile igru ako se implemetiraju na pravi nacin. Sve u svemu nije mi odbojna i nije iskljuceno da je odigram u skorije vreme 🙂

    • gundogan

      @Oblakoder, 05.03.2018 - 23:43

      Stranica je how long to beat sad sam i ja pogledao pise 7 sati za main story. Meni se cini to malo za nekoga tko igra prvi put, ali ok vjerovat cu stranici. Nije bitno koji je zanr za trajnost. Ova igra je cista umjetnost tako da je trajnost najmanje bitna. Journey traje 3 sata pa sto. Nisi je igrao, bilo kakvi side questovi i nadogradnja bi ovu igri unistilo. Bilo bi super da manje danasnjih igara ima te elemente.

    • l)oolvl

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 00:22

      nisi ni svjestan koliko si u krivu što se tiče specifično ove igre kojoj uopće ne bi dobro stajali side questovi i perk sistem. Trajnost je isto sporedna stvar ovdje. SotC ti je umjetnost, baš takav kakav jeste. Igra kakva se pojavi jednom u desteljeću i koju pamtiš dok si živ. S druge strane, slažem se da je 95 previše za jedan remake, takva ocjena bi mogla proći samo za novu igru izdanu u sadašnje vrijeme. Ali opet, manje od 90 bi bilo premalo tako da tu je to negdje.

    • pleto

      @gundogan, 06.03.2018 - 07:24
    • pleto

      @gundogan, 06.03.2018 - 11:23

      Nisam odigro pa necu još sudit al na prvi pogled dijelim Oblakoderovo mišljenje. Izgleda mi isprazno i ne privlači me, tako da mi je teško uopće i kupit takvu igru. Sama ideja nije loša al priča mi je nakako štura, svijet prazan, shvaćam da je to možda tako i najbolje zbog određenih razloga koje je naveo l)oolvl ali to meni nije dovoljno da se odlučim za kupnju. Ti kazes side questovi te zivciraju i repetitivni su. Meni glavne misije izgledaju repetitivno, sve se odvija po istom principu, razlike su minimalne. Cekat cu da je podjele na PS+ pa cu vam javit jel mi se svidjela 😉

    • gundogan

      @pleto, 06.03.2018 - 13:23

      Gledaj, ova igra je umjetnost. Meni se neda objasnjavat zasto. Ako ti se ne svida ok, ti propustas. Glupo je donosit zakljucak na temelju par klipova, odigraj pa ako ti se onda ne svida ok. Ne znam koja veca preporuka za igru ti treba od 92 na metacriticu. Meni svaka igra iznad 90 je bila odlicna. Uopce te ne nagovaram da je odigras nego mi nisu jasni ljudi koji na temelju par klipova govore kakva im je igra, a nece uvaziti kritiku strucnjaka i gamera.

    • pleto

      @gundogan, 06.03.2018 - 14:20

      Rekao sam da necu sudit, nisam reako da mi se ne sviđa, reako sam da mi je ideja same igre dobra ali da sama igra ne izgleda privlačno. Mogu se kladit da pola likova koji se vamo pjene i napadaju one koji imaju drukcije misljenje od njih također nije igralo igru, te ih to ne sprječava u iznošenju njihovih mišljenja s kojima se ja ili netko drugi ne slaže al ne smije ništa reći da ne bi bio “napadnut”. Vjerujem da igra je dobra, ne mislim da se može dogodit tolka slučajnost da se sviđa tolikom broju ljudi a da nije dobra. Ali… u ovom trenu ima puno igra koje me privuku na prvi pogled i ja nisam spreman izdvojit svoj teško zarađen novac na igru koja me ne privlači, možda nakon nekog vremena, na nekom popustu. Citiram: “nego mi nisu jasni ljudi koji na temelju par klipova govore kakva im je igra, a nece uvaziti kritiku strucnjaka i gamera” – A čuj, svako ima svoje mišljenje i ako je spreman poslušati tvoje budi i ti spreman poslušati njegovo, bez obzira sto se on ne slaze s recezentom, naravno da nije kompetentan da ocijeni tu igru zato što ju nije odigrao ali može imati neko svoje mišljenje. Komentirao sam upravo zato sto sam se djelomično pronašao u njegovim komentarima, onda sam vidio da mu se ismijava pa nisam uopce htjeo ici sa slicnim komentarom kao sto je njegov ali na kraju nisam mogao izdržat a da ne nešto ne napišem. 🙂

    • L3gi0naR

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 05:41

      Ne komentiraj nešto što nemaš pojma,na PS 2 kad sam igrao tu igru trebalo mi je cca. 14-16h da je završim s time da sam istraživao dosta,a sad kad je još proljepšana i dodani secreti,može trajat samo više.Tako nit taj tvoj Splatoon 2 ne zaslužuje tu ocjenu koju je dobio,nisam ga igrao kao nit ti Shadow of Colosuss al eto da se komentira.

    • Goran1234

      @L3gi0naR, 06.03.2018 - 09:01

      Trebalo ti je duplo više na PS2 zato što je fps bio duplo manji😛…

    • Sinek

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 11:24

      Kakve veze ima trajanje igre s kvalitetom igre?
      Kakve veze ima godina izdavanja sa ovom igrom?
      Kakve veze ima TLOU sa ovom igrom?
      Kakvu težinu u diskusiji koju vodiš o ovoj igri ima obični broj 95?

    • Oblakoder

      @Sinek, 06.03.2018 - 11:45

      1.) Jako bitna stavka pogotovo kod aaa igara koja je pojedim igrama uzeta kao ogromna mana.
      2.) Ima veze jer je ovo remake i kao takav poredi se sa danasnjim igrama. U ono vreme igra dobila visoku ocenu jer je bila vrh zanra. Danas upitna stvar.
      3.) Pripadaju istom zanru, a ocene se najvise formiraju naspram igara istog zanra.
      4.) 95 kao ocena je konacan zakljucak ove recenzije, mnogo govori o kvalitetu igre i kao takva naravno da podleze diskusiji…

    • Sinek

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 13:14

      4.)Diskutiraj ti o glupom broju koliko hoćeš. Ali nemoj umanjivati vrijednost igre samo zato što ti ne paše broj. Broj je jedino što ti smeta, jedino si to pročitao. Zašto tučeš po njemu? Hajde pobij neku od rečenica ove recenzije. Gdje je u recenziji laž na koju si ti naišao? Što ti od činjenica koje su predstavljene u tekstu najviše smeta?
      Ako se onda slažemo da recenzent ne laže, tko si ti na kraju da kažeš da je broj na dnu pogrešan? Želiš li reći recenzentu da je previše uživao u nekim stvarima? Odakle mu pravo?
      1.) Mogu samo ponoviti, kakve veze ima trajanje s kvalitetom? Pitam tebe, ne pitam recenzente i portale čija si sra*** ti čitao.
      2.)Također nisi odgovorio pa pitam ponovno. Zašto se “kao takav poredi se sa danasnjim igrama”???
      3.)Ova igra ima veze s TLOU-om koliko i Wolfenstein s Bioshockom. Trebam dalje?

    • Oblakoder

      @Sinek, 06.03.2018 - 13:53

      Sa TLOU ima jer nacelno obe pripadaju zanru akcionih avantura, a ove fps igre nemaju veze sa nima. Ne znam odakle ti ideja da ih uopste nabrajas?

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 13:58

      Ona fifa i nba isto mozes usporedivati jer pripadaju istom zanru. Sportske igre. Aj, molim te.

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 14:03

      Jedno su kategorije kad se daju nagrade jer nebi imalo smisla da ima sto nagrada, a kad se navodi zanr same igre navest ce se dosta detaljnije. I nitko nikada nigdje nece usporediti tlos i sotc

    • Sinek

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 14:16

      Ili poradi na vještini čitanja i razumijevanja ili prestani trollati. Pls.

    • Oblakoder

      @Sinek, 06.03.2018 - 14:57

      Prestani biti dosadan, a ako ti smetaju moji komentari zaobidji ih.
      Eto imas ispod komentare ljudi koji takodje misle kao ja pa polemisi malo i sa njima 🙂

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 13:28

      Da TLOU i SOTC pripadaju istom zanru. Vecu glupost nisam nikad cuo.

    • Oblakoder

      @gundogan, 06.03.2018 - 13:40

      Da, pripadaju istom zanru i ako TLOU2 izadje ove godine bice u istoj kategoriji za zlatnog dabra kao i SOTC. TLOU je zvanicno aktion-adventure i survival horror igra.

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 13:56

      Hahaha. Kategorije zlatnog dabra su mjerodavne za cijeli svijet? Stavili su zeldu u kategoriju uncharteda, a ne HZD i AC. A isto tako mozes reci da super mario i resident evil pripadaju istom zanru jer u obe igre ubijas neprijatelje. Pa postoji ta neka kategorizacija da ne bude sto kategorija, ali ove dvije igre nemaju veze s vezom. Ni po koujem elementu se ne mogu usporedivati.

    • Oblakoder

      @gundogan, 06.03.2018 - 14:52

      Dobro da zanemarimo hcl zlatnog dabra i sacekamo najprestiznije svetske dodele nagrade i tad ako TLOU2 i ova igra ne budu u istoj kategoriji ja cu ti se javno izvinuti. Kategorije se vezuju za zanrove sem u slucaju kad se bira najbolja igra, prica, audio i tako te stvari sto nisu vezane za zanrove

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 15:12

      Mijesas zanr i kategoriju za dodjelu nagrada. Lijepo sam ti objasnio, sto ti nije jasno. Te igre nisu isti zanr, ali naci ce se u istoj kategoriji jer se ne dodjeljuje nagrada za svaki zanr posebno. Sto tu nije jasno. Ako to ne mozes shvatiti onda stvarno

    • Oblakoder

      @gundogan, 06.03.2018 - 17:13

      Jos jednom da ponovim istu stvar Shadow of the Colossus je klasicna action-adventure igra, a The Last of Us se zvanicno svrastava u dva zanra action-adventure i survival horror. Na svim dodelama nagrada The Last of Us je u kategorije akcionih avantura odnosio pobedu. Sajtovi na kraju godine biraju zanrovske pobedniki i opet je taj TLOU bio neizostavan clan. Ukucaj na YouTube top 5 action adventure game i uvek ce jedna od igara biti TLOU. Ok ti vodis svoju politiku, a ja ti iznosim cinjenice i zvanicne podatke 🙂

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 17:33

      Te dvije igre nemaju veze s vezom i nitko ih nikad nije usporedio osim tebe. Kao da ides usporedivat pokemon red/blue i witcher jer su oboje rpg. Koga briga sto se oboje mogu svrstat u akcijske avanture ili u ovom primjeru rpg-ove. Ta su danas toliko siroki pojmovi sa sto podzanrova i primjesa drugih zanrova da je smijesno sto usporedujes dvije igre cisto jer se moze reci da spadaju u akcijske avanture. Pa eto usporeduje onda i uncharted i zeldu jer su po hclu te dvije igre bile u istoj kategoriji.

    • Oblakoder

      @gundogan, 06.03.2018 - 21:41

      Nemoj sve bukvalno da shvatas jer ja te igre ne poredim direktno nega sam The Last of Us uzeo kao primer igre koja u svakom segmentu zasluzuje ocenu 95. Od brutalno emotivne price, gameplaya, atmosfere, vrhunske grafike, kampanja od min 15 sati, a da ti ne pominjem sto igra ima i solidan multiplayer. To je primer skoro pa savrsene igre jer savrsenstvo ne postoji 🙂

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 22:01

      Meni je tlou medu najboljim igrama ikad. Poanta je da ne treba svaka igra imati puno sadrzaja, side questove, upgrejdanje, multyplayer, trajnost od 50h da bi bila odlicna ili remek djelo. Igre kao sotc su odlican odmak od modernih igara i treba ih cijenit jer pruzaju drugacije iskustvo od modernih igara. Gledaj metacritic ako gledas ocjene, s hclovim ocjenama se nikako ne slazem jer nemaju nikakvi kriterij i nabacuju ih kako ih pukne. Sotc ima 92 na metacriticu sto je vrhunski i kao sto sam rekao,igrao sam ih vecinu iznas 90 i svaka je bila odlicna. I sto se hvatate te fraze savrsena igra, koga briga za tu frazu. Postoji 20tak igara koje su remek djela i sotc je medu njima. I tlou.

    • Oblakoder

      @gundogan, 06.03.2018 - 22:57

      Da je kojim slucajem Shadow of the Colossus film ja bih se slozio da je remek delo koje zasluzuje 95 ovako sam misljenja za mora zadovoljavati neke kriterijume.
      Salim se sad malo, a u medjuvremenu mi je jedan kolega HCL forumas u koga imam veliko poverenje potvrdio da se stvarno radi o vrhunskoj igri. Sve u svemu PS4 je u planu takodje i ova igra kojoj ce taman da padne cena. Jbg kad vec placam ocekujem pristojan broj kvalitetnih sati 🙂

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 23:24

      Sve ok. A vec sad se moze naci po oglasima za 150kn iliti 20 eura. Igra je stvarno odlicna. Svakako preporucam ps4, odlicna konzola s vrhunskim ekskluzivama. Usput, igram na playstationu i nintendu da ne bi ispalo da favoriziram jednu platformu. Switch cu uskoro kupit. Vrhunske igre su vrhunske igre i to mene zivcira jer dosta ljudi ovdje pljuju samo zato jer nemaju odredenu platformu. Ne mislim na tebe.

    • gundogan

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 14:05

      Malo brkas zanr i kategorije za dodjelu nagrada u biti

    • trulex

      @Oblakoder, 05.03.2018 - 22:04

      Ah djeco, ne znate vi šta su igre nekad bile.

    • Oblakoder

      @trulex, 05.03.2018 - 23:03

      Naravno da znam sta su bile i sta su danas video igre. Moram da delim tvoje misljenje da bih bio covek, a u suprotnom sam dete? 🙂

    • trulex

      @Oblakoder, 05.03.2018 - 23:52

      Dete si jer nemaš dovoljno razvijen stav o nekim stvarima.

    • Oblakoder

      @trulex, 06.03.2018 - 07:26

      Objektivan sam 🙂

    • trulex

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 11:00

      Jok, čim sam sebe ubjeđuješ da jesi.

    • Oblakoder

      @trulex, 06.03.2018 - 11:35

      Aj sad posteno posto vidim da si lupio stotku ovoj igri, pa koliko onda po tebi zasluzuje Zelda BotW? 200? 🙂

    • crolink07

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 12:41

      300😀

    • trulex

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 16:08

      Lupio sam stotku baš zato što si ti veoma salty i toxic 😀

    • L3gi0naR

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 05:38

      Bitno da je Splatoon 2 bolji :p

    • Oblakoder

      @L3gi0naR, 06.03.2018 - 07:13

      Bitno da si ti ovu igru kupio tri puta 🙂
      Splatoon 2 je online orijentisana igra, daje daleko vise sati kvalitetne zabave, zasluje 90+ oceni i svakako spada u unikatno remek delo svog zanra 🙂

    • trulex

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 11:00

      Ahahah exposed!

    • Oblakoder

      @trulex, 06.03.2018 - 11:23

      ? 🙂

    • L3gi0naR

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 17:06

      Ma kakvi.

    • SanKa

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 11:30

      nisi igrao igru, nemaš pravo da sereš. EOD

    • Oblakoder

      @SanKa, 06.03.2018 - 11:49

      Nisam igrao igru, ne serem i imam pravo da kometarisem. Valjda zato sluzi ovaj deo za korisnicke komentare Ili sluzi za jednoumlje gde cemo svi da hvalimo, da se divimo i da samo lepe stvari pisemo o ovom remakeu?

    • nexus856

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 12:26

      Igru nisi ni igrao, a znas da nije za 95…… aj neser

    • Oblakoder

      @nexus856, 06.03.2018 - 12:36

      Ne znam da li je za 95 ili nije, nabrajam neke ocigledne mane i iznosim legitimno misljenja, na osnovu svega sto sam da sada video, da nije za tu ocenu. Bilo bi nekorektno da sad odem i dam svoju korisnicku ocenu jer nisam igrao, a ne vidim sta je sporno sto sam prokomentarisao. Mislim da je igra za 80 i sta sad? 🙂

    • trulex

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 16:11

      Ja sebe se često sjetim, ovako sam srao za WITCHER 3 koji nisam ni probo a govorio sam nema šanse za velike ocjene. Na kraju kupim igru odigram, zarazio se maltene, eto možeš i pronaći na hcl moje komentare o witcher 3.

    • trulex

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 16:09

      jbt jes ti sav? Sad još i priznaješ da nisi uopće isprobao igru i još kakiš. Ajde bre beži.

    • SonOfZeus

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 12:33

      Tako je, i Zelda ima prelosu grafiku i izgleda dosadno, nikad ju nisam igrao ali evo joj 40/100 zbog videa koje sam gledao. Jel tako komentiras i aute u koje nikad nisi sjeo?

    • Oblakoder

      @SonOfZeus, 06.03.2018 - 12:45

      Zelda ima odlicnu grafiku, art style grafiku koja se nekome svidja, a nekome ne. Inace ja nisam ocenio igru i ne pada mi na pamet da to uradim dok je ne odigram, ako to ikad uradim jer nije ostavila neki poseban utisak na mene. Ovo je bilo najobicnine misljenje o igri pri tome nemajuci ni najmanju nameru da uznemirim jako brojnu PS4 zajednicu u regionu. Sto se tice Zelda svakako da imas pravo na svoje misljenje, pa necu valjda ja da razmisljam umesto tebe. Sto se mene tice idi i daj joj 1 meni je apsolutno sve jedno 🙂

    • SonOfZeus

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 22:03

      Nisi shvatio da koristim tvoj nacin procjene. Zelda ima izrazito prosjecnu grafiku, art style je samo jedan element. A broj poligona, rezolucije tekstura, animacije, view distance/detail per meter i ostalo sve spada u konacnu ocjenu za grafiku. Zelda je open world, takoder je witcher 3. Usporedi bilo koji element da nije art style i zelda je ps 1 igra u odnosu ja w3. Pa igra se vrti u 720p, o cemu uopce pricamo? 2017 u 720p?? Tuga i jad sto se tice tehnickih postignuca.

    • Oblakoder

      @SonOfZeus, 06.03.2018 - 22:59

      Odigraj emulatorsku verziju Zelde u 4k rezoluciji sa 60fps.

    • Loki.420

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 16:33

      koja ste vi hrpa fanboy retarda koji ne vide dalje od svog prsta
      da igra je jebena, drugačija od ostalih, zabavila me tih desetak sati ša sam je odigro, ali daleko od toga da Oblakoder ne iznosi neke realne činjenice o njoj.
      a vi maloljetnici što niste znali za joystick kad je soc izašo, nemojte tu flejmat i napadat čovjeka ša je iznio svoje mišljenje i potkrijepio ga činjenicama

    • Oblakoder

      @Loki.420, 06.03.2018 - 19:24

      To se zove nulta tolerancija za drugacije misljenje 🙂
      Jeste da spadam u stariju grupu ljubitelja video igara ali igrom slucaja nisam igrao igru, a najavom ovog remake napravio se veliki hajp i od tad sam poceo da obracam paznju na ovu igru. Igor je snimio par videa i jos sigurno toliko sam odgledao na netu i ne sporim da se radi o emotivnoj prici, lepoj grafici, odlicnoj atmosferi ali opet ne mogu da ne primetim da ima nekih nedostataka, barem se meni cine kao ozbiljni nedostaci. Postoji velika mogucnost da sam u velikoj zabludi i ako je ikad odigram mozda 100% promenim misljenje. Ne mislim ja da u igri bude bilo sta ali nekako mi previse isto deluju glavne misije, zajasi konja, digni mac, pronadji kolosa, provali kako da ga ubijes i tako u krug. Mozda previse ocekujem od jedne video igre 🙂

    • marko1106

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 19:23

      Ako nisi igrao i tko god nije igrao neuracunljiv je…kad je budes igrao imas pravo komentirati…glupost je pljuvati po igri a gledao ju na videu…igeu su da se igraju

  • Thundergod1985

    05.03.2018 - 20:40

    Osim kamere koja zna bit malo zbunjujuća i praznog svijeta, igra je odlićna, krajolik monumentalan a kolosusi vrijedni strahopoštovanja. Definitivno must play za sve PS4 vlasnike.

  • gundogan

    05.03.2018 - 21:03

    Ova igra je i te kako inovativna, stoga mi nije jasno zasto je u dobila manju ocjenu u toj kategoriji.

  • ck7

    05.03.2018 - 21:10

    Igrao još na PS2, kolega me davio mjesecima da to jednostavno moram igrati, pokušao sam se uživiti al nije to za mene, nikad nisam volio biti negativac 🙂

  • Vaas FU SEHCTIB

    05.03.2018 - 22:04

    Igra bez veze ono dno dna… Nisam je igrao i mogu 100% zasigurno reći da je smeće kao i većina ps2 igara koje nisam igrao-ultimativna istina. Čuj 95,alo s ti pobrkao znamenke? Prije 59. Naspram ovih današnjih igara u kojima sam uzivljen – ovo je s**nje. Traje 6-7sati hahhaha hhah. Uđem u igru ono- kao da imam a4 papir na očima, praznije ne može bit. Ono jedino što vidim su samo boss bitke i konačno vrhunska grafika-meni najvažnija stvar. Ne vidim ni jedan objektivan razlog da ne dobije 59. I ja vam to na kraju tumačim kao jedan zreli gamer s dugim iskustvom igranja današnjih igara, i zaboli me k***c za sve osim veličanstvene grafike i dugotrajne igre. Od*ebite

    • Žarko Ćurić

      @Vaas FU SEHCTIB, 05.03.2018 - 22:16

      Vidim zrelost i godine su ti pomogli u kulturi i izražavanju 🙂

    • Vaas FU SEHCTIB

      @Žarko Ćurić, 05.03.2018 - 23:16

      Vidim niste shvatili… 😂 Pa da se otkrijem :referirao sam se na prvi oblakoderov komentar kroz magiju imitiranja. Ako malo bolje pogledate, razumjeti ćete. Love you brother✌️ps. Drago mi je da sam zeznuo vecinu👍

    • Oblakoder

      @Vaas FU SEHCTIB, 05.03.2018 - 23:25

      Haha lepo sto pokusavas da me imitiras ali to sto ti velis nema blage veze sa mojim misljenjem. E da sam znao da se tako lako uvrediti ne bih nista prokomentarisao 🙂

    • Vaas FU SEHCTIB

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 01:01

      Želiš da ti još imitiram? Draga srca! 😊: Haha lijepo što me imitiraš ali to što ti kažeš nema blage veze sa mojim mišljenjem. I prije nego što mi kažeš da sam ti ostavio like na komentar, jer se očigledno slažem, želim reći da svi mi imamo svoje mišljenje. Vidiš ja se za inat neću naljutiti kad mi to budeš rekao jer nisam kao ti, neću uzvratiti sa raznim izlikama da osporim neosporivo. E da sam znao da se tako lako uvrijediti, ne bih ništa prokomentirao☺️.
      -Nadam se da si uzivao✌️😉

    • Oblakoder

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.03.2018 - 07:29

      A lajk kao lajk zasluzujes jer imas smisla za humur za razliku od ostale raje koja se ljuti cim im neko dirne u Sony ekskluzivu. Nema veze sto se sprdas na moj racun 🙂

    • Vaas FU SEHCTIB

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 11:03

      A priznaj da si bio iznenađen količinom “opravdanih” stvari zbog kojih si se složio sa mnom tj. imao isto mišljenje. Be honest☺️

    • Oblakoder

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.03.2018 - 11:32

      Priznajem da sam skontao da pravis parodiju na moj racin, a srocio si tako da to ipak odstupa od mog misljenja. Da dam konacan zakljucak, mislim da je igra ok za neku ocenu tipa 85 i nista vise od toga i nisam nadmen vec obican smrtnik, kao sto si i ti, koji voli da komentarise igre i generalno sve u vezi gamin industrije. Osvrni se na komentare ispod i videces da nisam usamljen slucaj koji ima po koju rec kritike za ovu igru 🙂

    • Vaas FU SEHCTIB

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 13:07

      Laž je jako opasna stvar. Šireći je, sve više joj vjerujemo i nesvjesni postajemo njezine vjerne sluge. Poanta je da korisnik laže samoga sebe i živi u zabludi. Što se tiče nas dvoje, budimo realni, istina je da očigledno jako, jako duboko u sebi nas dvoje znamo da iza tvrda srca obavijenog lancem zablude, prouzrokovanog korijenom laži, nisi bio iskren. Imaš priliku slomiti lanac. Nemoj samoga sebe lagati,priznaj i poštedi mene i sebe.

    • PppPP

      @Žarko Ćurić, 06.03.2018 - 03:10

      haha a ja mislio da redakcija uvijek prokuži šale 🙂

    • Vaas FU SEHCTIB

      @PppPP, 06.03.2018 - 10:46

      Oni su ti kao američka policija… Prvo pucaju pa (ne)pitaju😀👍

    • gundogan

      @Vaas FU SEHCTIB, 05.03.2018 - 22:19

      Tko kaze da traje 6,7 h

    • Darcoolio

      @Vaas FU SEHCTIB, 05.03.2018 - 22:49

      Skroz sjebane generacije, nije bolest sve što boli.

    • Vaas FU SEHCTIB

      @Darcoolio, 05.03.2018 - 23:17

      👍😂dobra

    • coksy

      @Vaas FU SEHCTIB, 05.03.2018 - 23:19

      “Nisam je igrao i mogu 100% zasigurno reći da je smeće kao i većina ps2 igara koje nisam igrao-ultimativna istina”… ako nisi igrao kak možeš objektivno govoriti i suditi o igri i reć da igra ne valja? Zreli gamer veliš… ccc

    • Vaas FU SEHCTIB

      @coksy, 05.03.2018 - 23:40

      😂😂😂 Nemoj se uvrijediti ali zar ne vidiš smisao komentara? Nema smisla! 😂😂

    • coksy

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.03.2018 - 22:46

      sry.. skužio sve 😀

    • SanKa

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.03.2018 - 11:32

      s obzirom da se izražavaš kao da imaš 13, čisto sumnjam da imaš dugo iskustvo. i najjače od svega, igru nisi ni igrao, a komentiraš. Poklopi se ušima.

    • Vaas FU SEHCTIB

      @SanKa, 06.03.2018 - 11:45

      Still love you brother.

    • SanKa

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.03.2018 - 15:42

      sad sam vidio da si zapravo kopirao kolegu komentatora iznad. bome uvjerljivo je zvucalo 😀

  • Dragan[MKD]

    05.03.2018 - 23:17

    Nz odakle recenzija igra koju izasla 2005oj, pa i opcenito recenzija remakova i remastera, koji su u sustini ista igra, ovo potice na usporedba sa modernim igrama, tipa HZD koji e bolji u svakom segmentu. Slicno je bilo i sa recenzija Crusha. Evo sad ce biti remaster DmC igara, nadam se da ce dobiti vecu ocenu od prije 10tak godina, jer je postao bolji. Stvarno ne kuzim potrebu za dvojnu recenziju. Igrao sam ovu igru u nekoliko navrata, cak i na PS3, ovaj remake cu preskociti, ali zasigurno cu kupiti kad bude remake na PS5.

    • Oblakoder

      @Dragan[MKD], 06.03.2018 - 09:16

      Upravo to, a ako se vec radi recenzija onda mora da se poredi sa danasnjim igrama koje su u medjuvremenu dosta napredovale, pogotovo zanr akcionih avantura. Sem sto je inovativna ona kaska skoro u svak

    • Oblakoder

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 09:19

      Slucajno poslao poruku na pola. Znaci kaska u svakom segmentu za danasnim najboljim igrama tog zanra. U ono vreme je bila vrh ponude ali danas ne 🙂

    • pleto

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 10:55

      I meni tako smrdi

    • Chronosus

      @Oblakoder, 06.03.2018 - 14:03

      Vidiš, tu se varaš. Igre zapravo nisu napredovale šte se tiče mehanike, prije nazadovale. Istina, narasle su im produkcijske vrijednosti i sve to izgleda puno filmičnije, ali je istovremeno dosta pojednostavljeno.
      Nedavno sam igrao Thief 1 i 2, igre koje su izašle 1998. i 2000. Moram ti reć da ne bi nikad rekao da su te igre inferiorinije modernima… dapače. I sad nakon što sam ih odigrao 15ak godina nakon izlaska svejedno bih ih stavio u top 10 igara koje sam odigrao. Drugi primjer – upravo završavam Demon’s souls, 9 godina staru igru. Neki dan sam krenuo igrati i najnoviji Asssasins creed. I wow, fantastično izgleda igra, ali prvi fajt te stavi u vrlo sličan položaj kao u Demon’s souls – štit, mač i gromada od nepriajtelja. I odmah sam primjetio kolko je cijeli sustav borbe isprazniji i površniji. 9 godina razlike ali stara igra rastura po razrađenosti i kompleksnosti sustava. I da stavimo u perspektivu: Shadow je izašao godinu dana NAKON GTA San Andreasa, igra koja je i sama kultna, i kojoj dugo nije bilo premca po količini sadržaja i ispunjenosti svijeta. Ono što ne shvaćaš je da ovo možda je žanrovski gledano akcijska avantura, ali to ne definira i ne čini ovu igru. Ova igra pruža zaokruženo iskustvo i iskustvo koje ostaje jedinstveno u svijetu igara i 13 godina nakon što je izašla. Ova igra sa 10ak sati ostaje u sjećanju daleko dulje nego igre na koje potrošiš 100 sati. Ovo je igra koju bi svako dodavanje dodatne mehanike i kompleksnosti uništilo a ne poboljšalo ili diglo na novi standard. Ali teško je to objasniti ako gledaš popis featurea na papiru a ne igraš igru. Less is more 😉

    • Oblakoder

      @Chronosus, 06.03.2018 - 19:30

      Voleo bih da cujem tvoje misljenje o napredku ili nazadovanju mehanika kad uporedis Demon’s souls sa Dark Souls III, pa onda poredjenje GTA San Andreasa sa GTA5? Sto se tice Shadow of the Colossus ok ubedili ste me, to je jedna od najboljih igara svih vremena 🙂

    • Chronosus

      @Oblakoder, 07.03.2018 - 14:16

      Dark Souls 3 nisam igrao ali kolko sam uspio vidjeti nisu napravili drastične promjene u osnovi igre još od Demons soulsa, samo su neke postavke promijenili. Što se tiče GTA, meni je i dalje najdraži i najzabavniji Vice City. U San Andreasu su već ubacili previše nepotrebnih stvari koje ničem ne služe nit su većini zabavne – biranje frizure i slične stvari. Četvorka je uvela cover sustav koji je super ali opet ima svojih problema zbog kojih jednostavno nije zabavna kao ovi prije. 5ica ne znam jel donijela išta novog osim više igrivih likova. U svakom slučaju svaki idući GTA je veći s više stvari koje možeš raditi koje nisu nužno zabavne, ali osnove gameplaya su identične od trojke.

  • crolink07

    05.03.2018 - 23:20

    Na dvojci mi se igra svidjela ( 90/100 ) ali su me kontrole nervirale a u recenzijama vidim da su ostale iste.
    Drugi put odigrati zbog grafike a s jednako lošim upravljanjem,nikad neću reći nikad.

  • Vaas FU SEHCTIB

    05.03.2018 - 23:23

    Hahhaha što je najjače lik mi je lajkao komentar😂😂😂 ps. Ja sam Žarkov igrač, slažem se s ocjenom čovječe btw. valjda ćeš mi oprostit ✌️😂

    • Oblakoder

      @Vaas FU SEHCTIB, 06.03.2018 - 07:30

      Evo dobio si jos jedan lajkic 🙂

  • PppPP

    06.03.2018 - 03:12

    žarkec kasniš ko zetovi tramvaji 😀

  • dandelion

    06.03.2018 - 08:00

    Najveći Boss u igri je Kamera.Odustao nakon četvrtog Kolosa.Čitavo vrijeme sam čekao hoće li zajebancija prestati ali na žalost nije.Nakon uglancanog Crasha ali s lošim upravljanjem i sada Colossusa s katastrofalnom kamerom ( ne sjećam se ni jedne igre a da je bilo gore ) strah me za remake Final Fantasyja 7.Kao da namjerno to rade?

  • Shadow king

    06.03.2018 - 08:41

    Previsoka ocjena ak se mene pita, osobno bi dal 85. Ono kaj je dobro u igri su bossevi, osječaj krivnje dok ih ubijaš, muzika i grafika, al igra se samo na to svodi- najdi glavnog, ubi glavnog, najdi glavnog, ubi glavnog i tak non stop. Premda mi se sviđa takva jednostavnost formule te igre, nije bez greški. A i nemaš baš razlog putovati po celoj mapi i istraživati, jedino kaj se može sakupljat po mapi su one voćke i gušteri.

    Dakle igrica je super, al nije nekaj ekstra.

    • Sinek

      @Shadow king, 06.03.2018 - 11:35

      Shadow ne vodi računa o aksiomima moderne video igre otvorenog svijeta, ni o tome što ste vi sebi zacrtali da takva igra mora imati. Svijet koji gradi je vjerodostojan bez hrpe NPC-a i uskličnika po mapi. Dapače, to je cijela poanta priče, svijeta i atmosfere.

    • Shadow king

      @Sinek, 06.03.2018 - 19:02

      Pa i nisam si baš to zacrtal, samo velim da je malo igra repetitivna, velim malo. A i pozabil sam reči da mi je kamera bila glavni neprijatelj i kontrole. Al sve u svemu, jako mi se dopala.

  • darijoman

    06.03.2018 - 12:20

    PS4 ekskluzive dobiju uvijek bonus ocjenu samo eto što su PS4 ekskluzive

  • moordrak

    06.03.2018 - 12:52

    Čitajući recenziju, nisam stekao dojam da ova igra zaslužuje ovako visoku ocjenu. Još se sjećam The last guardiana koji mi je bio žešće razočarenje, a ovo mi je vrlo, vrlo slično. Opet, možda griješim. Mogla bi me igra iznenaditi poput recimo Over the Moona…

  • Artyom

    06.03.2018 - 13:26

    Najprecjenjenija igra u povijesti gaminga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • undisputed_kiki

    06.03.2018 - 14:39

    Kako volim kad se PC master race droljice uzjahaju na clancima o ps4 ekskluzivama..idite provjerit brojac fps na vasem PC,da slucajno ne padne sa 60 na 59 fps, to je smak svijeta..hehe,pusa!

    • Oblakoder

      @undisputed_kiki, 06.03.2018 - 15:08

      A nista manje nije zanimljivo kad PS4 fanboji polude zbog kritika njima omiljene ekskluzive 🙂

  • Lazy

    06.03.2018 - 16:18

    Da se malo osvrnem na starije igre…znaci danasnje igre kao da se rade za IQ inferiornu populaciju.Sve je pojednostavljeno sve je lakse sve je nekako ne izazovno cast izuzetcima(xcom 2,dark souls 1,2,3 od novijih)Nekad kad su igretine izlazile mi smo se znali toliko ishebat dok ne prodjemo jedan level necega, i to danima,kombinacije na papirima, crtanje mapa, pisanje salabahtera, ono moro si se potrudit… hvala bogu da se makar remakeom mozemo prisjetiti kako su nekad izgledale dobre igre, s puno maste, ideja, atmosfere itd.Hvala vam na recenziji i hvala developerima na remaku, s gustom placam nostalgiju!I da cista 95ca od mene!!!

    • Sackboy

      @Lazy, 06.03.2018 - 20:16

      Igram igre od 1985 i mogu reći da nemam ni najmanje nostalgije za tim igrama gdje moraš kraj sebe imati walkthrough da bi mogao napredovati u nekom normalnom vremenu. Konstantno zapinjanje mo ne daje ni najmanje užitka. Najbolje mi je kada idem pogledati riješenje za nešto i skužim da nisam pogledao riješenje ne bih ga otkrio sam da sam igrao 100 godina…

    • Lazy

      @Sackboy, 06.03.2018 - 21:59

      Hehe naaajs, i ja sam u igri od tu negdje, godina gore dolje, al da, meni i dalje fali taj filing…i na kraju osjecaj pobjede kad i ako uspijes rijesit dani izazov.Danas maj men, kroz igre prolazis ko nozem kroz maslac, zar ne, i to je ok kad te ne vuce , bar ne previse, za ruku.Navodis walkthrough, ma nista to, old fesn muckanje glavom dok para ne probije na gornji ventil i onda demonstrativno odes spavat, ujutro se probudis, i eventualno znas kako rijesit problem.Ej sad sam se sjetio, pa ja sam prosli mjesec prosao 3 igre, eeej 3, uz posao, outdoor hobije, 2 djece…pfff pa ti reci sad.Sory na offtopicu.

    • Sackboy

      @Lazy, 06.03.2018 - 22:28

      Ja već mjesec dana igram personu 5 i uživam a na 135 sati sam morao pogledati walkthrough samo jednom na 1 min. Sa druge strane igrao sam grim fandango remastered i to na način da imam kraj sebe tablet sa rješenjem i tako sam morao prijeći cijelu igru a da je sam prelazim bez pomoći onda bih tu igru od niti 10 sati igrao godinama… (u biti ne bih je igrao nego bih našao drugi hobi)

    • MakikaM91

      @Lazy, 06.03.2018 - 20:45

      Ja pak oduvek nisam volio igre gde te sama igra vodi. To je bas ono neigrivo a ima ih dosta takvih danas.

  • MakikaM91

    06.03.2018 - 20:02

    Pa ne vjerujem da se uporedjuje ova igra sa Horizonom ili sa neka danasnja igra nego vec sporedba sa onom kako je izgledala prije, na PS2. Ja sam je iskljucio nakon 5 minuta igranje na ps2 jer me ic nije privukla, kod takve igre ne trosim vreme, izgasim i ne pustim vise nikad. Ovo sad ne izgleda lose al opet je nebi kupio. Ipak je stvar ukusa i to sam ja sto se ove igre tice. Jedina stvar koju bi ja kupio ako bi dosla Remastered verzija na PS4 je Medievil sa kosturcicem i Jade Cocoon ona prva, igre za ps1. Meni su pa te bile legendarne. 🙂

    • crolink07

      @MakikaM91, 06.03.2018 - 20:28

      Jade Cocoon !!!,sad si me podsjetio na taj RPG dragulj s kraja prošlog stoljeća☺👍

    • MakikaM91

      @crolink07, 06.03.2018 - 20:37

      Ta igra je bila nesto fenomenalno uradjeno za to vreme. Bas sam je pre 3 meseci odigrao po neznam koji put, to je nesto vanserisko 😀

  • darkness666

    06.03.2018 - 20:59

    …..svaka cast svakome al ova igra neide vise od ocjene 87-88….
    za ocjenu vecu od 90 igra mora imat skoro sve:i grafiku i igrivost i upravljivost itd itd
    ova igra dosta od ovog nabrojenog nema
    veliki respekt za originalnost i posebnost igre…

  • Rorik

    07.03.2018 - 09:34

    Ljudi pokušajte razumjeti jednu poantu. U svijetu imate umjetnost koja se prodaje, na primjer film. Najskuplji filmovi su najčešće i oni u kojima velike mase uživaju, kojekakvi akcijski sa pokojom zgodnom ženskom i zgodnim glavnim junakom gdje je sve atraktivno i gdje sve pršti od predobrih efekata. Takve bi zvali blockbusteri i oni se rade isključivo za zaradu. Zatim imate filmove u kojima uživaju ljudi kojima je dosta takvih gluposti ili pak oni koji cijene kada se napravi nešto više od glupog napucavanja, i priče po receptu. Takav film u svijetu igara bio bi colossus. Zašto colossus mora imati side questove, zašto mora imati nešto što će se skupljati po mapi, zašto mora imati isprazne gluposti koje su tu samo da “popune” igru. Zašto popunjavati nešto što je već puno i cjelovito. Da postoje oscari za igre, ova bi ga igra dobipa bez obzira kada je napravljena, prije 10 godina ili danas. A publika koja ne zna uživati u ovakvim stvarima ima svoje AAA napucane naslove kojima će rado dati svoj novac.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?