HCL.HR

Tvorci Fallout: New Vegasa rade novu visokobudžetnu igru

Zoran Žalac 12.09.2017.   •   4 komentara


Razvojni tim Obsidian nakon crowdfunding projekata za PC vraća se na veliku scenu s visokobudžetnom igrom po uzoru na Fallout: New Vegas.

Razvojni tim Obsidian Entertainment, kojega čine tvorci originalnih Fallout igara, od svog je osnutka krenuo ambiciozno uz igre kao što su Star Wars: KOTOR 2, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol i Fallout: New Vegas. Iako nijedan od tih projekata nije bio iznimno uspješan po pitanju financija, igrači ih drže u dragom sjećanju zbog odličnih priča. Obsidian je takve priče nastavio pričati i nakon 2010. godine, ali kroz relativno manje projekte kao što su Pillars of Eternity i Tyranny, primarno namijenjene PC publici. Međutim, čini se da im nije ponestalo ambicije da ponovno dostave veliku igru u 3D okruženju.

Prema mrvicama informacija koje imamo, Obsidian od početka 2016. godine, paralelno uz razvoj Pillars of Eternityja 2, razvija multiplatformski RPG naslov temeljen na Unreal Engine 4 pokretaču. Iako bi mnogi voljeli vidjeti nastavak Fallout: New Vegasa, potvrđeno je kako će to biti sasvim novi IP, nevezan za Fallout serijal, ali inspiriran stilom humora iz istoga. Kao druga inspiracija spominje se igra Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura.

Izgledno je da tu misterioznu igru nećemo vidjeti prije 2018. godine, kada izlazi Pillars of Eternity 2, no za fanove Obsidianovog rada bit će dovoljna i sama činjenica da na jednom projektu rade talentirani dizajneri nekih od najzanimljivijih priča u svijetu gaminga. I nekih vrlo bugovitih igara, ali hej – progledat ćemo im kroz prste zbog ambicioznosti.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • omar500

    12.09.2017 - 14:53

    Izdavali vecinom bugovite igre zbog nametnutih rokova od strane publishera, ne primarno njihovom krivicom. New Vegas je neuporedivo bolji od Fallouta 3 po pitanju mnogo cega. Sta da nisu imali na raspolaganju onako bugovit engine, nebo bi im bila granica.
    Alpha Protocol je mogla biti tako dobra igra, ovako samo imamo neiskoristen potencijal. Ali ako se dobro zazmiri na sve silne probleme u gameplayu, dobijes nevjerovatnu pricu koju vrijedi iskusiti.

  • Zvonimir Komar

    12.09.2017 - 15:19

    Dobar izbor da ne idu na Fallout nego da idu opet na svoj IP. Arcanum mi je imao doista dobar setting, bilo bi odlično da je nešto vezano uz taj svijet. Ne znam što se desilo sa pravima na njega nakon što se Troika raspala. Imalo bi smisla da ovo ima veze sa Arcanumom jer je Tim Cain još uvijek u Obsidianu.

    • Vulture51

      @Zvonimir Komar, 12.09.2017 - 18:57

      To Zvone! Arcanum je bio zakon i bas mi je drago da ima neko od starije ekipe na portalu koja je igrala ovo remek djelo.

  • Nevenem

    12.09.2017 - 17:59

    Ne znam koliko puta sam odigrao New Vegas, jedna od najdražih igara ikad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?