HCL.HR

Tvorci Halo i Destiny serijala najavili multiplayer pucačinu zvanu Marathon

Filip Zorić 25.05.2023.   •   5 komentara


PlayStationov studio Bungie radi na multiplayer igri koja želi pratiti korake extraction pucačina kao što su Escape From Tarkov ili Hunt: Showdown. Zvat će se Marathon i osim na PlayStationu pojavit će se još na PC-ju i Xboxu.

Prošle godine je Sony kompletirao svoju kupnju studija Bungie, poznatog po radu na FPS serijalima Halo i Destiny. Ti developeri su sad službeno najavili igru koju će u potpunosti lansirati pod krovom PlayStationa –  multiplayer pucačinu zvanu Marathon.

Igra spada u extraction kategoriju pucačina, slično kao Escape From Tarkov ili Hunt: Showdown. Dok je u tipičnom battle royale modu cilj ostati posljednji preživjeli, u extractionu morate pobjeći s mape sa svom opremom koju ste pokupili. Ovo zapravo nije prva Marathon igra – Bungie je izbacio cijelu Marathon trilogiju u devedesetima. Riječ je o sci-fi pucačinama koje su praktički postavile temelje za njihov Halo serijal.

Ekipa iz Bungieja kaže kako ovaj novi Marathon nije direktan nastavak, ali definitivno pripada istom univerzumu. Radnja je smještena daleko u budućnosti, a igrači će preuzeti ulogu robotskih plaćenika zvanih Runners. 

U prvom traileru je prikazano jako malo toga – ništa od pravog gameplaya, a tek nešto zanimljivih vizuala. Potvrđeno je kako igra neće imati single-player kampanju, ali developeri žele da igrači utječu na svijet igre svojim akcijama. Za primjer su dali slučaj u kojem ekipa igrala otkrije novi dio mape koji će onda biti dostupan svima.

Marathon još uvijek nema datum izlaska, a zanimljivo je što neće biti ekskluziva – u razvoju je za PC, Xbox Series X/S i PlayStation 5.

Komentari (5)

  • dragansimic22

    25.05.2023 - 08:23

    Ovo izgleda preočajno

  • DjokaBA

    25.05.2023 - 10:40

    Kukas na sve strane da ce MS zabraniti Call of Duty na PS konzolama, ako kupovina Activisiona prodje. Ti si kupio jedan od najtalentovanijih FPS studija ikada i umesto da naprave neku bombu pucacinu koja ce ti biti flagship ako do toga dodje, umesto toga taj studio koristis tako sto ce napraviti ovakvu neku zajebanciju. 😀 … Au Sony, Sony, sta je ovo…

    • kebbab

      @DjokaBA, 26.05.2023 - 02:32

      Kako su iz trailera došao do zaključka da je ovo zajebancija?

    • DjokaBA

      @kebbab, 26.05.2023 - 08:34

      Pa reci ti meni jel ovo izgleda kao nesto sto u nekoj perspektivi moze da zameni COD na Playstationu ? Ja volim arena shootere, igrao sam godinama Quake, igram i Overwatch godinama.. ali to nije tip igre koji danas moze toliko ljudi da privuce.. bilo nekad, ali vise ne. Pogotovu ne moze ono na sta ja ciljam, umesto da iskoriste potencijal Bungiea i naprave svoju veliku fransizu kad COD blokiraju.

  • PS2MASTE®

    25.05.2023 - 17:47

    Ovo je CGI trailer. Kako igrivost, grafiku i radnju po CGI?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?