HCL.HR

Twitch najavio automatizirane reklame, korisnici nisu sretni

Zoran Žalac 15.09.2020.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Nove vrste sponzoriranih oglasa pojavljivat će se od sada tijekom prijenosa na Twitchu, potpuno automatizirano.

YouTube je nedavno poduplao broj reklama koje se prikazuju tijekom reprodukcije videa, a nešto slično napravit će i konkurentni Twitch za streamove. Naime, do sada su na Twitchu reklame postojale prije početka streama i u pauzama koje streamer odredi. Sada će se tome pridružiti automatizirane reklame koje se pojavljuju nasumično.

Iz Twitcha poručuju kako će od tih reklama koristi imati i sami streameri koji će na njima zarađivati, ali nekima se nasumično pojavljivanje nikako ne sviđa jer reklama u tom slučaju ne pauzira stream nego se reproducirala paralelno uz njega. Nije stoga teško zamisliti da gledateljima reklame iskaču u napetim ili emotivnim trenucima tijekom streama te tako štete doživljaju gledanja.

Srećom ili ne, iz Twitcha poručuju kako će se nasumične reklame javljati u “Picture-by-Picture” izvedbi što znači da neće u potpunosti ukloniti pogled gledatelja sa streama, ali će ga smanjiti isti u manju “kućicu” kako bi se reklama pokazala u većem kvadratu. Također, za vrijeme prikazivanja reklame, zvuk samog streama bit će u potpunosti isključen.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Josip

    15.09.2020 - 09:14

    Hehehe, da je to popularnije kod nas, u sred streama nekom Vegetarijancu iskoči svježa piletina 23.99

  • bigZ

    15.09.2020 - 11:03

    AdBlocker se koristi uveliko sto se tice youtubea a twitch slabo koristim ali u svakom slucaju ne podrzavam toliki broj reklama.

  • vragec25cro

    16.09.2020 - 18:06

    Šta se imaju buniti?Jesu dobili svi platformu besplatno na korištenje?Dosta njih i zarađije na njoj.Čemu onda negodovanje?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?