HCL.HR

Ubisoft je dobio po prstima nakon što je djecu mamio na pretplatu za Just Dance

Pero Mlinar 05.11.2018.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Ubisoft i Just Dance 2019 u Americi su uzrokovali kontroverzu jer je u posebnom modu za djecu bila omogućena kupovina pjesama.

Just Dance 2019 osim regularnog moda igre sadrži i onaj za djecu koji je u igru ubačen kako bi se klincima ponudio “siguran prostor za igru i uživanje u plesu”. Ipak, američkom verzijom te igre Ubisoft je teško zgriješio ostavivši u modu za djecu pristup pjesmama koje je najprije potrebno platiti.

Fora je u tome što osim regularnih, besplatnih pjesama Just Dance 2019 ima i sadržaje dostupne samo pretplatnicima. Pa iako, primjerice, britanska verzija djeci ne nudi mogućnost za aktiviranje pretplate, u američkoj verziji ta je mogućnost iz nekog razloga ostala dostupnom i u modu za djecu.

Iako bi se to nekom moglo učiniti kao bezazleni previd, vjerojatnije je ipak da je Ubisoft u određenim regijama zakonskim regulativama bio primoran maknuti tu mogućnost, dok u nekim drugima, kao što je to, primjerice, SAD – nije.

U Ubisoftu su upućene kritike uzeli u obzir pa objavili da im nikada nije bila namjera uzrokovati neugodnu situaciju roditeljima te da rade na ispravljanju problema po što kraćem postupku.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?