HCL.HR

Ubisoftove igre ubuduće će izlaziti pod oznakom Ubisoft Original

Zoran Žalac 10.05.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Iz Ubisofta su potvrdili da će u budućnosti sve njihove igre koje interno razvijaju njihovi studiji nositi oznaku Ubisoft Original.

Znate ono kako na Netflixu postoji oznaka (i kategorija) “Netflix Originals” za serije i filmove rađene u Netflixovoj produkciji? Uskoro će sličnu oznaku imati i igre Ubisoftove produkcije. Na promotivnim materijalima njihovih igara, kao i prilikom pokretanja istih, tako će stajati natpis “A Ubisoft Original”. Prvi primjer toga je free-to-play igra The Division: Heartland koja je najavljena prošloga tjedna.

“A Ubisoft Original” oznaka koristit će se za igre koje Ubisoft razvija interno u svojim studijima. Nejasno je, doduše, planira li se Ubisoft ubuduće baviti izdavanjem igara koje rade indie developeri, slično kako Electronic Arts ima inicijativu EA Originals pod kojom su izašle uspješnice A Way Out i nedavni It Takes Two.

Ovakvo brendiranje inače je sve češće u svijetu videoigara. Sony od prošle godine pod oznakom PlayStation Studios brendira sve igre na koje polažu prava, uključujući i one koje razvijaju u suradnji s partnerima. S druge strane, igre iz serijala Star Wars i Indiana Jones od ove godine izlaze pod oznakom LucasFilm Games, bez obzira tko radi na njima.

Komentari (3)

  • Nemanjazzz

    10.05.2021 - 16:15

    A Ubisoft CopyPaste

  • Frog

    10.05.2021 - 16:36

    Kad bi barem Ubisoftove igre imale vise orginalnost… jedini njihov serijal koji mi je zabavan je Rayman!

  • Dajsikeks

    10.05.2021 - 16:55

    Mislim, da, igre unutar ubisoftove tvrtke jesu slične mehanikama nisu baš “original”, no za razliku od npr. EA, T2, Activision Blizzard, ovu su baš Ubisoftovi Ip-evi ne plaćene licence kao npr. FIFA pa zato. Za ljude koji se baš pitaju zašto “X originals”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?