HCL.HR

Valheim je trenutno najpopularnija nova igra na Steamu

Lovro Maroševac 08.02.2021.   •   4 komentara


Igračima očito ne smeta što je Valheim u early accessu jer tek što je izašao, već se našao među top 10 najigranijih naslova na Steamu.

Vikinško preživljavanje u igri Valheim najavljeno prošle godine na PC Gaming Showu, a ovih je dana konačno ugledalo svjetlo dana – u early access verziji. Riječ je o igri u kojoj igrači moraju preživljavati i raditi svoje nastambe, a u isto vrijeme čuvati se od neprijatelja. Naslov je ovo koji dolazi od Coffee Stain Publishinga, čiji katalog igara broji Goat Simulator, Deep Rock Galactic i Satisfactory.

Valheim je u early access stigao 2. 2., a već je privukao brojne igrače. Tako je igru tijekom vikenda zaigralo oko 95 tisuća igrača, što ju je smjestilo na 10. mjesto najpopularnijih igara na Steamu. Ne samo to, Valheim je trenutno igra koja se najviše prodaje, a nalazi se i na prvom mjestu među naslovima koji su tek stigli na Valveovu platformu.

Ono što Valheim još krasi jest proceduralno generirani svijet, što znači da će svaki novi način igranja biti drugačiji. U tom generiranom svijetu može igrati 2-10 osoba, a zajedno će moći ploviti brodovima, raditi oružja i štitove te uništavati druge baze i utvrde. Osim toga, igrači moraju učvrstiti svoju bazu jer će ih svako malo napadati neprijatelji koji će dolaziti jedni za drugima.

U trenutku pisanja, Valheim broji 55 833 Vikinga koji zajedno sa svojim prijateljima pokušavaju opstati u igrinom surovom svijetu. Recenzije na Steamu su odlične i stoje na 95%, a igrači koji su ih napisali kažu kako još uvijek nisu naišli na probleme unutar igre.

Komentari (4)

  • TheCroTino

    08.02.2021 - 09:40

    deep rock calactic i satisfactory su jbn igre tak da je moguce da je valheim na dobrom putu

  • zbosec49

    08.02.2021 - 09:59

    Deep Rock Galactic takoder ima random generirane svijetove, i funkcionira jebeno.

  • Mate Vujic

    08.02.2021 - 10:19

    cini se super…iako tu treba jos dorade, ali za sada ok…XD

  • razer1234559

    08.02.2021 - 10:31

    Ovo je Survival RPG. Gledao sam gameplay na YouTube – u i izgleda super ali samo neka izađe iz early access i ja je odmah kupujem.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?