HCL.HR

Valorant će “prisluškivati” igrače u voice chatu

Zoran Žalac 27.06.2022.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Riot Games je najavio kako će od sljedećeg mjeseca provoditi “glasovnu evaluaciju” u komunikaciji igrača kako bi razvili bolji sustav za borbu protiv toksičnog ponašanja.

Veliki brat Riot Games od 13. 7. slušat će ono što igrači Valoranta pričaju putem voice chata. Srećom, odnosi se to samo na igrače s teritorija Sjedinjenih Američkih Država, odnosno za engleske govornike. No, za sada je ovo tek početna faza i nije isključeno da će takvo što biti primijenjeno i na ostale regije/igrače.

Interesantno je da to “prisluškivanje” neće biti opcionalno u punom smislu riječi. To jest, igrači će moći izbjeći da Riot Games sluša i snima njihovo komuniciranje – tako da jednostavno ne koriste voice chat. Svaka druga glasovna komunikacija bit će na neki način nadzirana.

Svrha svega ovoga je prikupljanje podataka i treniranje sustava koji bi detektirao toksično ponašanje, odnosno verbalne napade na druge igrače. Iz Riot Gamesa kažu kako nemaju namjeru aktivno slušati sve što igrači govore, nego će potencijalno pregledavati snimke problematičnih slučajeva na koje sustav ukaže, kako bi donijeli pravu odluku o reagiranju na navodno toksično ponašanje.

Iz Riota napominju da će ovaj sustav zasigurno imati nekih poteškoća i problema s obzirom da se radi o novoj tehnologiji. Međutim, vjeruju da se to isplati truda u namjeri da osiguraju bolju i sigurniju okolinu za igranje svojih igara.

Komentari (7)

  • Xeon

    27.06.2022 - 11:54

    Gluposti

  • BlackSmiley13

    27.06.2022 - 12:25

    realno podržavam, ovak i onak nas slušaju, a da mi to “ne znamo” tj lažemo sami sebe. A ovak će barem se potencijalno smanjit ona nepotrebna dreka, galama, histeriziranje, piskutavo cičanje na mikrofon.

    • ajdin_sa

      @BlackSmiley13, 27.06.2022 - 12:44

      A znaš da to neće nikad nestati a ni umanjiti se u multiplayer igrama 😁

    • BlackSmiley13

      @ajdin_sa, 27.06.2022 - 15:21

      a to nazalost je istina da, al ono treba se nadat. ovo je mozda potez koji daje najvise nade

    • Pararera

      @BlackSmiley13, 27.06.2022 - 15:08

      Stvarno si glup. Svaka čast.

  • marjanovicut

    27.06.2022 - 12:46

    Ovo bi bilo super. Bar za balkan, na balkanu ili su pregotivni ljudi ili su teska govna koja histerisu i cmizdre, banujes drugu polovinu i imas odlican community.

  • PrydaCro

    27.06.2022 - 15:17

    Komunisticka partija Kine zivio tencent.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?