HCL.HR

Valorant će imati mikrotransakcije, ali ne i nagradne kutije

Lovro Maroševac 06.03.2020.   •   1 komentara


Nova igra Riot Gamesa stiže na ljeto i neće sadržavati jednu od najomraženijih stvari među igračima.

Nedavno najavljenu arkadnu pucačinu Valorant moći ćemo zaigrati tijekom ljeta. Bit će ovo prvi korak njezinog tvorca, Riot Gamesa, u FPS žanru. Iz dana u dan stižu nove informacije o iri pa je tako na red došla i ona o omraženim kutijama s nagradama.

Anna Donlon, izvršna producentica Valoranta, tvrdi kako će se boje na oružjima moći mijenjati, ali da kozmetička promjena likova neće odmah biti u igri. Iz Riota strahuju da bi određena kozmetika mogla pretvoriti igrače u kameleone. Drugim riječima, teško bi ih se uočilo, što bi im davalo prednost pred protivnicima. Evo što je Donlon izjavila po tom pitanju:

Mislim da bi to trebalo biti napravljeno tako da ne utječe na igru. Postoji način da se tako nešto ostvari, ali će biti ograničeno. Upravo smo zbog takvih stvari zainteresirani za daljnjim istraživanjem.

Potvrđeno je kako će u Valorantu otpočetka biti sprejevi i kozmetika za oružja. Isti će se moći kupiti direktno iz trgovine unutar igre pomoću pravog novca ili trošenjem vremena kako bi se otključali određeni dijelovi battle passa. Iako će znatiželjnici morati potrošiti novce, barem će znati što uzimaju, a pritom neće utjecati na gameplay.

Nedostatak nagradnih kutija odnosno loot boxeva nije veliko iznenađenje. Njihova popularnost opada, što govori i GDC-jeva anketa održana prije dva mjeseca u kojoj je 8% tvoraca videoigara priznalo da ih ubacuje u nove naslove. Neke igre poput Rocket Leaguea su ih u potpunosti maknule iz uporabe, promijenivši vlastitu ekonomiju unutar igre.

Komentari (1)

  • U.M.O

    06.03.2020 - 10:48

    Živi bili pa vidjeli kako će to ispasti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?