HCL.HR

Valorant neće raditi na nepodržanim instalacijama Windowsa 11

Zoran Žalac 04.09.2021.   •   4 komentara


Čini se kako anti-cheat zaštita za Valorant ne funkcionira s instalacijama Windowsa 11 na hardveru koji nije službeno podržan.

Nadolazeći operativni sustav Windows 11 od korisnika će tražiti minimalno Intelov Core procesor 7. generacije ili AMD-ov Ryzen druge generacije. S obzirom da dobar dio publike nema te procesore, pruža im se da sustav svejedno instaliraju preko ISO datoteke (s USB sticka ili DVD-a), samo što u tom slučaju nemaju pravo na ažuriranja sustava… barem za sada.

No, to neće biti jedini minus instalacija Windowsa 11 na službeno nepodržanom hardveru. Ovih je dana postalo jasno kako bi i neke igre mogle odbijati rad u Windowsima 11 u slučaju da ne koriste podržani procesor. Prvi primjer toga je multiplayer pucačina Valorant, ili preciznije rečeno njezin sustav zaštite protiv varanja – zvan Vanguard.

Vanguard je od svojih samih početaka bio kontroverzan za neke korisnike, a sada se doznalo da će na Windowsima 11 tražiti uključene opcije TPM 2.0 i Secure Boot. To za sada vrijedi samo u slučaju Windowsa 11, dok Valorant za stari Windows 10 ne traži takvo što.

Dok ove opcije imaju korist utoliko što dodatno otežavaju varanje, samo je pitanje vremena kada će se i za ovo pojaviti zaobilazna rješenja. Ostaje za vidjeti hoće li Windows 11 u konačnici biti vrijedan tog truda.

Komentari (4)

  • Agent

    04.09.2021 - 16:06

    Ma rijetki će nadograđivat pc zbog windowsa

  • Hadvar

    04.09.2021 - 19:09

    Ma jok. Nadogradit cu kad se desetka prestane podrzavat, a mozda i prijedjem na linux

  • Ki-ya Karate Monster

    04.09.2021 - 19:52

    Valorant uopće radi? Kada god sam gledao neki stream igra izgleda kao da lagira.

  • Djuro05

    04.09.2021 - 20:25

    Ma povraća mi se više od ovog proseravanja oko Windowsa 11 neka se nose više jebote

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?