HCL.HR

VIDEO: Otkriven Draugen, mješavina Gone Homea i Amnesie

Renato Pedišić 01.04.2014.   •   0 komentara


Red Thread, studio tvorca Dreamfalla i The Secret Worlda, radi na novoj igri koja se zove Draugen, a predstavlja se kao mješavina Lovecrafta i Dostojevskog, Gone Homea i Amnesie.

Ragnar Tørnquist, osnivač studija Red Thread s kojim trenutno radi na igri Dreamfall Chapters: The Longest Journey, ima novi projekt koji se zove Draugen, a predstavlja se kao mješavina dva poznata pisca te dvije posebne indie igre.

Igra je premijerno prikazana na ovogodišnjem EGX Rezzedu, a žanrovski bi ju mogli smjestiti u survival horor iz prvog lica, kakvih u zadnje vrijeme imamo sve više i više. Unatoč tome što po samom žanru igra nije nimalo inovativna, Tørnquist tvrdi kako će Draugenova posebnost biti u tome što se u njemu “spajaju HP Lovecraft (Zov Cthulhua) i FM Dostojevski (Zločin i kazna), ili Gone Home i Amnesia.”

Draugen će biti smješten na obalu Norveške (najrazvedenija obala na svijetu) 1920. godine, a kombinirat će istraživanje (u nadamo se otvorenome svijetu) i horor koji će se postupno pojačavati. O čemu se tu točno radi možete vidjeti u prvom traileru koji bi vas mogao dodatno podsjetiti na Dear Esther, a možda i na Nehajev Bijeg, ako ste ga ikada pročitali za lektiru.

Naziv igre povezuje se s imenom nemrtvog bića iz skandinavske mitologije koje izlazi iz mora, a izrazito je osvetnički nastrojeno te posjeduje nadljudsku snagu. Biće je slično popularnim zombijima, samo mnogo inteligentnije, a k tome i mnogo opasnijeg karaktera.

Draugen nam dolazi 2015. godine, Kickstarter kampanja bi trebala započeti uskoro, a igra bi trebala podržavati VR uređaje poput Oculus Rifta. Ako vas zanima više informacija, možete ih saznati posjećivanjem službene stranice igre.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?