HCL.HR

VIDEO: The Bard’s Tale 4 Kickstarterom skupio milijun dolara u tri dana

Gregor Stojev 05.06.2015.   •   6 komentara


Još jedan Kickstarter projekt ekipe koja stoji iza Wastelanda 2 zabilježio je veliku uspjeh već u prva tri dana kampanje. Pogledajte kako igra izgleda kroz novi trailer.

Studio inXile Entertainment prije samo par dana otvorio je Kickstarter kampanju kako bi uspješno izdali četvrti nastavak popularnog The Bard’s Tale serijala.

Cilj je bio u roku od mjesec dana sakupiti 1.25 milijuna dolara, no već u prva tri dana podržalo ih je više od 23 tisuće ljudi te su uspjeli sakupiti nešto iznad milijun dolara. Za to je najvjerojatnije bila zaslužna neodoljiva ponuda glavnog izvršnog direktora inXilea, Briana Fargoa koji je obećao primjerak igre svima koji u prvih 24 sata Kickstarter kampanje doniraju 20 ili više dolara.

Iako je ta ponuda već završila, rani donatori imaju izbor između Wastelanda 2 (Steam ili GOG), The Witchera, ili The Witchera 2: Assassins of Kings (GOG). “To je naš način da nagradimo one koji nas podržavaju”, izjavio je Brian Fargo, “Sretni smo suradnjom s našim prijateljima iz CD Projekta, koji su pokazali ispravno razumijevanje svojih obožavatelja”.

The Bard’s Tale 4 pokušava oživjeti žanr klasičnih dungeon crawlera koristeći Unreal Engine 4. Fargo je također rekao da će istraživanje svijeta igrati veliku ulogu, pa će igrače staviti u perspektivu prvog lica kako bi svijet doživjeli nešto intimnije. Početkom borbe kamera bi se trebala odmaknuti, no ta odluka još nije konačna te će se o tome prosuditi nakon što se skupi sav potreban budžet.

Fargo nas također uvjerava da će borba, bez obzira na konačnu odluku, uključivati više likova i biti na poteze. Vrijedi napomenuti da The Bard’s Tale 4 neće biti povezan sa neozbiljnom parodijom iz 2004. Pogledajte trailer.

Unatoč ranom uspjehu, Kickstarter kampanja potrajat će još mjesec dana, a ako na kraju skupe 1.25 milijuna, The Bard’s Tale 4 izaći će putem Steama i GOG-a za PC, Mac i Linux platforme.

Komentari (6)

  • Wingmaker

    05.06.2015 - 16:57

    Ne razumijem se baš u računala, ali danas dva puta dođem na HCL i prijavi mi napad oko 40 puta zaredom. Jeli je to do Vas ? jesu li možda hackirali sajt. Ili je to nešto drugo što mi nije poznato. Možda griješim ali probajte skenirati vaš sajt da vidimo u čemu je problem.

    • matejko123

      @Wingmaker, 05.06.2015 - 17:37

      I meni je antivirus poludio…

    • maxim.x

      @Wingmaker, 05.06.2015 - 19:38

      Također mi se to dogodilo.

  • Anomaly

    05.06.2015 - 21:46

    O kojim antivirusima govorite? Kod mene ničeg nije bilo ali to je najverovatnije jer imam razne browser zaštite.

  • DarKnight

    06.06.2015 - 17:05

    možda AD blocker sprječava pa se to ne događa svima

  • Wingmaker

    06.06.2015 - 21:25

    HCL siguran sam da imate virus na sajtu, opet se to dogodilo. I to samo kod vas ;P

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?