HCL.HR

Wesker iz serije Resident Evil nije imao pojma da je Resident Evil serijal igara

Zoran Žalac 12.07.2022.   •   6 komentara   •   Filmovi i serije


Glumac Lance Reddick otkrio je da je ulogu Alberta Weskera u Netflixovoj seriji Resident Evil dobio na slijepo – nije čak znao ni da je Resident Evil franšiza potekla od videoigre.

Nekim fanovima Resident Evila čudno je kako je lik Alberta Weskera u Netflixovoj seriji Resident Evil afroamerikanac. Dugogodišnji negativac iz svijeta Resident Evila poznat je po svojoj zalizanoj frizuri i sunčanim naočalama, no u seriji definitivno nije takav. I to je donekle razumljivo jer serija zapravo ne prati događaje iz dosadašnjih igara, nego ima neku svoju, donekle originalnu priču.

No, sad se pojavila informacija koja ne zvuči skroz razumljivo – glumac Lance Reddick, koji je utjelovio Weskera u seriji, uopće nije znao da je Resident Evil serijal videoigara. U intervjuu za PC Gamer otkrio je kako je prethodno znao samo za RE filmove, te tvrdi kako mu je nepoznavanje videoigara zapravo pomoglo u tome da lakše odglumi ulogu koju je dobio.

“Kad sam snimao tu ulogu, nisam razmišljao o tome da moram glumiti unaprijed definiranog ikoničnog lika, samo sam pokušavao oživjeti ono što je bilo u scenariju. I kako serija napreduje, tako će vidjeti kako je moj Wesker povezan s Weskerom iz igara.” – izjavio je Reddick.

Reddicku svijet videoigara inače nije nepoznat. Glumio je u više poznatih hitova kao što su Horizon: Zero Dawn i Forbidden West, Destiny 1 i 2 te Quantum Break.

Resident Evil serija svoju premijeru na Netflixu imat će ovoga četvrtka, 14. 7.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Danilo Boljevic

    12.07.2022 - 12:45

    Zasto me to ne iznenadjuje?…

  • Fenner

    12.07.2022 - 12:52

    Ne vjerujem mu. Inače jako dobar glumac. Što se ove serije tiče mislim da će biti floop.

  • Goblin

    12.07.2022 - 13:12

    Ima čovjek 59 godina… pa na pub kvizu kad bude neko gaming pitanje, starije ekipe se samo zbunjeno okreću i sliježu ramenima.

  • StargateFan

    12.07.2022 - 15:50

    Bolje da ne zna nego kada scenaristi rade neku seriju pa znaju da nešto postoji a ne žele znati. Kao za Halo, Lotry Star trek, Star Wars… itd. Itd.

  • djosic85

    12.07.2022 - 16:15

    Ovaj pao s marsa…

  • SilverMelior

    12.07.2022 - 18:51

    Nije jedini, znam dosta mladjih ljudi koji ne znaju za Resident evil igre.Jednostavno nisu u svijetu gaminga.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?