HCL.HR

Xbox One kontroleri napokon će dobiti podršku na Androidu

Zoran Žalac 25.08.2018.   •   4 komentara   •   Tehnologija


U novu verziju operativnog sustava Android uvršteni su popravci problema zbog kojega Xbox One kontroleri nisu radili u kombinaciji s mobitelima.

Xbox One po mnogima ima najbolji kontroler na tržištu. No, Xbox One kontroler ima i dugu povijest neslaganja s uređajima na Android OS-u, primarno u vidu korisničkog mapiranja funkcija na određene tipke. Samim time, neki su drugi kontroleri do sada bili poželjniji u kombinaciji s mobitelima i ostalim Android uređajima.

Međutim, u Googleu su nedavno napokon ispravili muke po Xbox One kontroleru tako da se isti sada može koristiti sa svim funkcionalnostima… pod uvjetom da ga koristite na najnovijoj verziji Androida – Piti iliti Pieju. Kako ta verzija još nije rasprostranjena na većini mobitela, ovo rješenje je pomalo uzaludno.

No, s druge strane – ni najpopularnija igra na svijetu u verziji za Android još uvijek nema podršku za kontrolere, pa niste na velikom gubitku.

Komentari (4)

  • Osvrtnik - Filmski Osvrti

    25.08.2018 - 19:32

    Veri nice, taman sam razmišljao da si uzmem neki šuć-muć kontroler za emulaciju snes igara na mobitelu, ovo će biti puno bolja varijanta 🙂

    • Jere Zaja

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 25.08.2018 - 19:41

      za snes i ostale stare igrice na drugim retro konzolama ti je bolji SN30 pro jer tako se lakse igraju stare igrice s njega

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Jere Zaja, 26.08.2018 - 11:43

      Vjerojatno si u pravu, ali ovaj kontroler već imam, dok bi SN30 trebao kupiti 🙂

  • Dzan

    25.08.2018 - 20:32

    Al kolko im treba.Znaci nedaj boze nikom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?