HCL.HR

YouTuber JonTron naknadno izbačen iz igre zbog anti-imigrantskih stavova

Zoran Žalac 24.03.2017.


Nakon što je zbog političkih stavova izgubio manji broj pretplatnika na YouTubeu, JonTron je izgubio i angažman u igri Yooka-Laylee.

JonTron

Baš kao i u slučaju PewDiePieja kojemu je otkazana druga sezona njegovog showa na YouTubeu nakon kontroverzne šale o Židovima, nedavno prozvani YouTuber JonTron također je izgubio posao, uz razliku da je on taj posao već odradio.

JonTron, pravim imenom Jonathan Jafari, našao se na meti kritika zbog svojih stavova protiv imigracije na području SAD-a. To je za posljedicu donijelo odljev neznatnog dijela njegovih YouTube pretplatnika, ali druga posljedica mogla bi ga više zasmetati. JonTron je, naime, izrezan iz nadolazeće igre Yooka-Laylee u kojoj je posudio glas jednom od likova.

“Nedavno smo doznali za komentare glasovnog glumca JonTrona nakon što je razvoj Yooka-Layleeja dovršen. JonTron je talentirani prezenter kojega smo, prije dvije godine, drage volje uključili kao glumca za našu igru. Međutim, s obzirom na njegova nedavno iznesena osobna stajališta, odlučili smo ukloniti njegov doprinos igri kroz buduće ažuriranje sadržaja.” – oglasili su se iz razvojnog tima Playtonic.

“Želimo razjasniti da ne dijelimo JonTronova mišljenja i da on, kao vanjski suradnik, ne predstavlja razvojni tim Playtonic ni u kojem smislu. Playtonic je studio koji slavi raznolikost u svim oblicima i nastoji raditi igre u kojima svi mogu uživati.” – stoji u službenom priopćenju Playtonica.

JonTron je na ovu odluku reagirao izjavom kako mu je žao što je izbačen iz igre, ali da razumije Playtonicov potez te da im želi sreću pri lansiranju igre idućeg mjeseca.

Inače, s obzirom da smo u HCL-u Yooka-Laylee već zaigrali, mogu samo reći da izostanak JonTrona nikako nećete čuti ni primijetiti. Dvojbeno je uopće i reći kako igra ima glasovnu glumu, barem u stadiju kojemu smo mi svjedočili.

UPDATE: Neki registrirani članovi portala odlučili su iskriviti ovu vijest u potpuno drugom smjeru sa svojim komentarima pa smo daljnje komentiranje zabranili kako vas ne bismo morali sve banati. Vrijeđanje u komentarima nije OK ljudi.

Označeno sa:

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?