HCL.HR

Izašla je vjerojatno posljednja igra za Wii konzolu

Zoran Žalac 09.11.2019.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Tvrtka Ubisoft najavila je kako više neće raditi igre za prastaru Wii konzolu, čime je vjerojatno završen njezin životni ciklus.

Ubisoft je ovoga tjedna lansirao igru Just Dance 2020 za aktualne platforme, ali i za Nintendo Wii – konzolu staru skoro trinaest godina. Francuska je tvrtka u zadnje dvije godine jedina koja je izbacivala nove igre za Nintendovu konzolu pretprošle generacije, a sada su najavili kako su i oni završili s time. Sigurno je da će iduće godine izaći Just Dance 2021, ali se ta igra neće pojaviti u verziji za Wii.

Iz Ubisofta su poručili kako ne mogu potvrditi da je Just Dance 2020 zadnja igra razvijena za Wii konzolu, no čini se da će ipak biti tako. U zadnje četiri godine tek su tri izdavača lansirala svoje igre na Wii platformu: Ubisoft, Konami i Ravenscourt.

U svakom slučaju, Wii je zahvaljujući Ubisoftu nadživio brojne druge konzole, uključujući i generacijsku konkurenciju u obliku PlayStation 3 i Xbox 360 konzola. Te su konzole svoju zadnju igru dobile prošle godine kada je izašla FIFA 19: Legacy Edition. No, Wii u ovom pogledu ipak nije najdugovječnija konzola jer je PlayStation 2 tehnički gledano imao dugotrajniju podršku te je svoju zadnju igru dobio 13 i pol godina nakon izlaska.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • GTA222

    09.11.2019 - 13:38

    Ma WII je najjaći.

  • Kiner Pingvin

    09.11.2019 - 20:31

    Pravi developeri/izdavači u tom pogledu,zadnji gase podršku za tu generaciju,ja već mislio da je Persona 5 posljedni izdah lude 7. generacije? A što se Wii konzole tiče kupio je samo radi New Super Mario Bros.Wii, imao je donedavno kad se pokvarila?

  • Indigo83

    09.11.2019 - 23:47

    Kupio sam Wii prije par tjedana ?

    • Petar Marjolovic

      @Indigo83, 10.11.2019 - 17:50

      Hahaha, eto šta ti je sreća. Nadam se da je nisi puno platio kada su već prestake izlazi igre za nju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?