HCL.HR

Završen ESL Balkans League u League of Legendsu, Guru Gaming na četvrtom mjestu

nebel 27.09.2013.   •   0 komentara


Hrvatski klan Guru Gaming vratio se u domovinu nakon posjeta Bugarskoj gdje su branili hrvatske boje na velikom finalu ESL Balkans Leaguea. Pogledajte i pročitajte kako su se naši dečki tamo proveli.

Kao što smo najavili, prošli vikend u glavnom gradu Bugarske održano je veliko finale League of Legends ESL Balkans Leaguea. Hrvatske boje predstavljala je ekipa Guru Gaminga, a nakon nekoliko napetih mečeva koji su se mogli pratiti i preko live streama učinili su nas ponosnima završivši na odličnom četvrtom mjestu. Konačni poredak najboljih četiri ekipa na turniru bio je sljedeći:

1. Dark Passage (Turska)
2. Kalu OP (Srbija)
3. Bulgarian Finest (Bugarska)
4. Guru Gaming (Hrvatska)

Sad kad su se vratili u Hrvatsku, kontaktirali smo LoL ekipu Guru Gaminga i pitali ih kako je bilo. Njihove izjave prenosimo u cijelosti.

Davor “Dacocro” Komljenović::

“Ovo je bio najveći event na kojem sam do sada sudjelovao. Uz nas bilo je tu još 7 najboljih Balkanskih ekipa od kojih se imenom posebno isticala Turska ekipa Dark Passage, ekipa koja nas je u polufinalu i zaustavila. Zadovoljan sam našim razulatatom, pogotovo kada se uzme u obzir koliko kratko smo u ovoj postavi, ali ostaje pitanje koliko bi daleko mogli dogurati da smo imali dovoljno vremena za pripreme. Na osobnoj razini jako sam zadovoljan što sam prvi puta na live eventu odigrao u potpunosti bez treme i pokazao djelić onoga što mogu odigrati. Na kraju, kada se sve uzme u obzir, bio je to odličan turnir i još bolje iskustvo.”

Domagoj “Cro Assasin” Fumić::

“Zasigurno najveći LAN event na kojemu sam nastupio. Unatoč jako kratkom periodu pripreme u ovoj postavi, uspjeli smo osvojiti 4. mjesto. Organizatori su bili uljudni i uvijek spremni pomoći, hotel je bio odličan, a ekipe zanimljive. Bugarska publika je bila glasna, navijački raspoložena, pogotovo kada su igrali njihovi predstavnici. Sofija je grad koji nudi raznolike ljepote i svakako vrijedan posjeta. Sve u svemu jedno lijepo iskustvo koje ću dugo pamtiti.”

Josip “zemanoRex” Brajković:

“Ovo nije bio prvi, ali je sigurno bio najveći lan turnir na kojem sam igrao. Sudjelovalo je 8 najboljih ekipa sa cijelog balkana, a naš cilj bio je predstaviti Hrvatsku u što boljem svjetlu. Smatramo da smo rezultatom to i uspjeli. Svakako su najteži mečevi bili protiv domaćina iz Bugarske koje je nosila glasna publika. Nadam se da će u buducnosti biti još ovakvih ako ne i većih turnira na području Balkana.”

Borna “Elty” Gotal:

“Za sad najveci live event za ovu ekipu, ali nadamo se ne za dugo. Cijela je ekipa zadovoljna s rezultatom jer nismo imali previše vremena za trenirati. Prije odlaska smatrali smo da bi prolazak u polufinale bio uspjeh, a to smo i ostvarili. Sve u svemu bilo je odlično, puno smo se zabavili i još bolje međusobno upoznali. Nadam se da će uskoro biti još ovakvih turnira i da ćemo sljedeći puta imati više vremena za pripremu.”

Karlo “Jessper” Pavleka:

“Ovo putovanje za mene je značilo jednu bitnu prekretnicu u životu. Nakon što sam dugo igrao potpuno sam, dobio sam poziv da se pridružim Guru Gaming ekipi i s njima otputujem u Bugarsku. Iako je za mene igranje na početku bilo samo bijeg od škole i zabava, kako je vrijeme prolazilo shvaćao sam da je ovo puno više od čistog trošenja slobodnog vremena. Igranje s ozbiljnom ekipom je ipak nešto posebno. U zadnjih 5 dana skupio sam važno iskustvo i uz to se odlično zabavio. Postigli smo odličan rezultat i vrlo bitno iskustvo za budućnost ekipe. Dokazali smo da imamo “to nešto” potrebno za budući uspjeh i sa nestrpljenjem isčekujem sljedeći event. Ovaj turnir bio je neponovljiv događaj i nadam se ostanku na Hrvatskoj ali i široj LoL sceni. Na kraju, kome nije san baviti se onim u čemu uživa?”

Za par riječi zamolili smo i osnivača Guru Gaminga, Ivora Ivoševića:

“Ponosan sam na svoje dečke, otišli su na veliki turnir i pokazali da svakoga mogu dobiti. Igrači su već sve rekli, nema se tu puno što dodati vezano za sam turnir. Ja bih se ovim putem zahvalio hrvatskom Red Bullu koji je po tko zna koji put podržao naše dečke i opskrbio ih svojim proizvodima za njihov put u Bugarsku. Nadajmo se da ovo nije zadnji veliki event za ovu ekipu pošto su pokazali stvarno ogroman potencijal s ovom novom i mladom postavom.”

Čestitamo ekipi Gurua na odličnom uspjehu, a vama za kraj ostavljamo četiri slike iz Bugarske koje su nam Guruovci poslali uz izjave.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?