HCL.HR

Zubi su krivi za loše performanse Cities: Skylines 2 – ili tako barem misle neki igrači

Zoran Žalac 28.10.2023.   •   7 komentara


Pojavila se interesantna teorija da igra Cities: Skylines 2 stavlja najjače PC konfiguracije na muku zbog rendriranja zubi kod likova.

Nedavno lansirani Cities: Skylines 2 definitivno ima najlošije performanse i optimizaciju među ovogodišnjim PC igrama. Prva je zakrpa već ekspresno lansirana, no situacija s izvedbom igre nije se puno poboljšala.

Ako ništa, zanimljive su teorije oko toga zašto se Cities: Skylines 2 izvodi toliko loše, a jedna od popularnijih je ujedno i jedna od najbizarnijih teorija.

Prema navodima na Redditu, neki smatraju da igra zabunom rendrira modele zubi vidljivim likovima / stanovnicima u sceni čak i kad se kamera udalji od njih. Argument je da se tu navodno radi o previdu i da je developer možda jednostavno zaboravio na to.

Razvojni tim Colossal Order nije se oglasio o ovoj teoriji pa su neki igrači krenuli s testiranjima i traženjem vlastitih popravaka. Čvrstih zaključka za sada nema, samo ostaje pitanje jesu li rendrirani zubi stvarno neophodni za graditeljsku igru kao što je Cities: Skylines 2 – bez obzira utjecali na performanse igre ili s time nemaju nikakve veze.

Komentari (7)

  • xxved

    28.10.2023 - 10:14

    Odmah mogu reci da ce se igra poboljsati uklone li zube, pogotovo jer imaju previse detalja za ovakvu vrstu igre sudeci prema vasoj slici u objavi. Medjutim, igra inace nema nesto veliki broj civila koji setaju ulicom u ranim dijelovima igre, a performanse su i dalje lose… Dakle, nisu samo zubi

    • MeDoNjA

      @xxved, 28.10.2023 - 15:57

      Ovo se nece srediti , bas je mnogo potrebno da bilo sta srede mislim wtf sta su radili aj prvo da napravimo igricu celu pa da tek onda upalimo test i da vidimo na klk fps ce raditi. Ovo me bukvalno podseca kada je neka auto kompanija napravila elektricni auto i zaboravili su da stave limiter kada se auto krece u rikverc te su na testu uspeli bukvalno da dostignu neku nenormalnu brzinu u rikvercu …

  • Agent

    28.10.2023 - 10:25

    Moderatori mogu bez problema uklonit zube ili općenito ljude, da vide dal je u tome problem. Kasnije samo jave developerima s dokazima.

  • guta89

    28.10.2023 - 12:06

    10700k, 32 gb rama i rx 6700 xt, i imam oko 18 fps. Bas divna optimizacija.

    • guta89

      @guta89, 28.10.2023 - 12:08

      Na medium postavkama

  • mamojebac

    28.10.2023 - 12:46

    Ja sam napravio refund, pa sam na kraju ipak opet kupio igru no onu jeftiniju verziju za nekih 30€ na instant gamingu.
    Pad fpsa je osjetan i dojma sam da je ovo moglo izaći početkom godine dok se igra lijepo sredi.
    Kome nije o glavu odmah uzeti, neka pričeka do kraja godine kad će cijena definitivno još dodatno pasti.
    Ali mogu reci da je igra dobra, ima dosta promjena od prethodnika čak bi rekao da je napredak dramatičan u pozitivno smislu.
    Trenutno imam grad od nekih 5000 populacije i vrti se okej. Igram na visokim detaljima u 1440p

  • Strahinja Radonjic

    28.10.2023 - 18:01

    Zar su do tih detalja išli? To je impresivno u neku ruku ali džabe kad kao da igru nisu ni testirali na nekom prosečnim gaming PC-u.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?