Star Trek Into Darkness (2013)I opet, JJ se poigrava sa stvarima zbog dolaska novog timelinea.
Npr. Kirk umre, a ne Spock. Ima još tih sitnica, al ovo je najveća definitivno. Ono, Eric Bana je bio zločest, ali ovaj Cumberbatch... fenomenalno. Bojao sam se da će ispast Jokerast, al nije uopće.
I da, on je Khaaaaaaaan! Kad je
Robocopu smrskao lubanju, vidjelo se da s njim nema zajebancije. Kod njega mi je i mali problem jer osjećam da nisu dovoljno opisali njegovo porijeklo i pozadinu prije filma. Razumijem zašto nisu išli dublje od ovoga, jer se mnogima ne bi to dalo niti slušati s obzirom da ne bi imalo neki utjecaj na priču, al eto. Opet prevladava taj odličan Kirk / Spock odnos i sve to očekivano. Više-manje, sve što je bilo odlično u prvom filmu, vidi se i tu. Početak filma mi se jako svidio, pa od Kronosa do
Kirkove "smrti" sam ga obožavao, i onda tih zadnjih 15 minuta mi se opet samo jako svidjelo. Globalno gledano, dvije, tri stvari koje su mi malo li la (Volio bih da su sa Klingoncima na kraju nešto napravili i tako to a ne ih samo zaboraviti nakon polovice filma), no to su samo male sitnice preko koje bi svatko trebao preći bez problema. Nažalost, nema taj veliki wow efekt kao prvi film, i tu gubi malo. Ali ostatak je hrpa jebački dobre i napete akcije, odličnih likova i zanimljive priče. Za sada je ovako, no moram ga još jednom pogledat da utvrdim dosta toga.
8.9EDIT:
E da, inače nisam neki fan 3D-a, al ovo stvarno preporučam da pogledate tako. Čak me nije niti glava od toga boljela.