Je mi može netko objasniti par stvari jer ja stvarno ne kužim. Ne trolam.
spojleri ne čitajte ko nije gledoKoja je motivacija Talije/Banea za ovo što rade? Jer, ako se dobro sjećam, Ra's Al Ghul je htio sravniti Gotham sa zemljom zbog toga jer se 'kriminal zavukao u svaku njegovu poru' il tako nešto. Znam da je poanta bila vatrom istjerati vatru, na tu shemu.
I sad, 10 godina je MIR. Nema kriminala. Uopće.
Da je Ra's Al Ghul živ, bi li uopće htio napasti Gotham? Nema smisla realno, jer BALANS je već vraćen. Meni se čini ko da je KORUPCIJA sada postala problem, al to je jednostavno razočaravajuće ako je stvarno tako.
Dalje, ako su oni svi jednostavno psihopati, onda je to isto malo razočaravajuće.
Ne ozbiljno, meni to nije jasno nikako. Jer, sve je tako JAKO ozbiljno setupirano i obećana je neka ogromna priča koju ja jednostavno ne vidim. Sve se izbanalizira s njihovim bum bam tras. Stvari koje govori Bane su isto generične. Cijela ta vojska, anarhizam, bomba koju treba čekati 5 JEBENIH MJESECI (to mi je krajnje ne znam...NE ZNAM). Koja je poanta bila? Natjerati ljude u očaj? Probuditi strah u njima? Šta?
Što oni hoće? Betmena? Ispuniti volju Ra's Al Ghula? (koja sad nema smisla jer Gotham više nije grad kriminala već ono, DIVAN grad jebote)
Zašto mene ovo zanima. Zato jer mi film ko superhero muvi ne funkcionira, pa onda pretpostavljam da ima neka priča u pozadini...al ja to ne kužim.
Sve mi baca na neku kritiku američkog/svjetskog društva nešto, kao, korupcija u svim sferama društva lalala. Al na toj premisi nije zasnovana LIga Sjena i jednostavno je bedasto da onu veliku ideju o purging all evil sada idu sprovoditi na najljepšem i najmirnijem gradu na svijetu.
Ja to ne kužim iskreno.