Mislim da je ovo jedno od najpametnijih pitanja ikada koje sam vidio na ovom portalu.
Svaka čast Zorane, baš ono, svaka čast
Da odgovorim vrlo kratko i jasno- ne, zdravstvenih nemam.
Širi odgovor bi bio- njet, njemam zdravstvenjih probljemov. Fizički sam fit, dok igram (unazad 10 godina većinom na konzoli sa kontrolerom hodam po sobi, ne sjedim i ne ležim baš previše. Ako slučajno
sjednem/legnem onda mijenjam pozicije. Kada igram dulje, pauziram igru radi bioloških potreba- hrana,
WC, odmaranje mozga (makar, ono, to je više reda radi jer nema neke poante :P ), ponekad napravim
dulju pauzu pa odem do trgovine, kupim voće, napravim smoothie i onda sam na "konju" ili trenutno na
kobili zvanoj Alloy (figurativno rečeno)
Psihičkih problema? E tu bi mogli debatirati
Igre su me promijenile ali samo na bolje, nikako ne na
gore ali generalno sam OK osoba tako da me nisu trebale mijenjati previše na dobro, to se desilo
samo od sebe.
Bol u kičmi- slaba ali ponekad. Grčevi u ekstremitetima- slabi ali ponekad. Crvene oči - sve rjeđe.
TV- dovoljno velik i dovoljno odmaknut i dobar refresh rate i tehničke stvari koje pospješuju smanjenje zamora.
Ispijanje Monstera samo u nekim uvjetima, kada ga želim. Isto je sa drugom tekućinom.
Nikakve grickalice ili stvari koje bi mi indirektnim putem ili direktnim (pad čaše sa tekućinom
na neki dio hardvera) mogle onečistiti gamersku opremu.
Stolica koju imam nije nešto posebno ergonomska, makar koliko sam platio nju i njezine frendice
koje slabo koristim mogao sam kupiti neku Pro stolicu.
Ukratko- trebao bi još više proraditi na tim stvarima ali uvjeti u kojima gejmam su zadovoljavajući
i svako malo ih mijenjam, ovisno o potrebama
(naravno, na bolje)
Da, naravno da ima nekih posljedica i fizičkih i psihičkih, da budem iskren ali ništa što malo
sporta i razgibavanja ne može riješiti. A nije loše niti znati kaa je dosta i kada je previše - i igara i
jednog položaja tijela
Evo, ovo sam pisao sjedeći ispred TVa ali čim stisnem "Pošalji" dignut ću se,
Zorane, tebi u čast i mahnuti kao oficiru u vojsci :P - ozbiljno, ne zaj... se
EDIT: Off topic- da li postoj,i kao što je to bilo nekada, da imam pregled svih tema sa foruma u kojima
sam ja sudjelovao, da ne moram (povremeno, naravno) pregledavati
cijeli Forum da vidim da li je netko nešto pisao (ili meni odgovorio) u temi u kojoj sam ja dao neki nestručni i vjerojatno lažni komentar :P