HCL.HR

Komentari na listu odigranih igara

  • 792 Odgovora
  • 309845 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #765 : 22. Prosinac, 2018., 12:41 »
Aptudejt.

MotoGP 17 - [65/100] - [22:14] - Čak sam većinu sezone vozio i punu dužinu utrki! No ostalo mi je još par utrka, ali me zvuk motora i prezentacija kao i uvodni komentator toliko ubijaju u pojam da mi se igra već gadi po tom pitanju. Evo baš je najavljen i MotoGP 18, za koji se stvarno nadam da će prezentacijski otić barem dva koraka naprijed! Kao što rekoh; igra pati od nedovoljne razrade audiovizualne prezentacije i sve to djeluje poprilično amaterski. Druge igre s službenim licencama odrađuju puno bolji posao.

Far Cry 5 - [55/100] - [15:33] - Prvo i osnovno, ovo je vrlo dobra igra. FC5 je sve samo ne reciklaža prijašnjih FC naslova. No evo, nakon 15 sati igre sam puknuo i nisam više mogao progutati igru, atmosferu i setting. Kultisti, likovi mi se jednostavno gade. Nesjećam se kada su mi negativci bili toliko glupi, nezanimljivi i odbojni kao u ovome naslovu. Niti najmanje pozitivnu stranu nisam našao u tom svijetu negativaca. Hitbox me ubio; u sto situacija uopće nisam metkom zahvatio protivnika, a ubio sam ih. Jedini razlog zašto mi je žao što mi se igra ne sviđa, jer je Montana prelijepa. Nadam se da će uzet neku pauzu, pa se vratiti kao što je to bilo s FC3.

Wolfenstein II: The New Colossus | The Freedom Cronicles - [80/100] - [10:22] - Stripovski štih umjesto animacija je pun pogodak! Pogotovo za igrače koji su se žalili na filmičnost i dužinu animacija u cijeloj igri. Stripovi su sjajno prezentairani s over the top akcijskim likovima koji su nabrijani jednako ako ne i više od Blaškovića. Nema tu puno priče. Minutu, dvije stripa i tarapana. Jedino su mi čudni teaser uvod u kampanju, gdje prvo igramo sa svakim od tri lika pojedine djelove misija, gdje ćemo kasnije u njihovim kampanjama proći kroz istu lokaciju, no nije me previše smetalo. Stealth elementi su mi pasali i došao sam na svoje s Agenticom Silent Death. Gunslinger Joe koji je u biti Gunslinger Staljin je urnebesan lik! Zadnji lik mi je u biti i najdosadniji, no čisto fora da se popuni desetak sati napucavanja koliko traje ovaj dugačak DLC paket. Ko obožava Wolfenstein mehaniku, ovo je must have; DLC lišen animacija; samo tarapana.

Far Cry 3: Blood Dragon - [89/100] - [04:35] - Blood Dragon je standalone (nezahtjeva kopiju originalne igre) ekspanzija popularne uspješnice Far Cry 3. Igra je radnjom smještena u retro futuristički otvoreni svijet kombinirajući osnovnu gameplay mehaniku iz FC3, nekakvog Đukinog humora, 16-bitne animacije, odnosno cutscene, glazbu iz osamdesetih i devedesetih godina + mnoge reference na poznate akcijske filmove iz tih vremena poput Terminatora, Komandosa i Univerzalnog vojnika i itd. Igra se također sprda sa samim žanrom i prepuna je impresivnog humora te odlično kombinira provjerenu mehaniku sa futurističkim settingom suludog izgleda. Cyber retro atmosfera i soundtrack su van svake pameti! Tko je volio akcijske filmove osamdesetih, s ovom posvetom tim akcijskim filmovima će doć na svoje.

Dead Space - [90/100] - [12:35] - Kakvo putovanje je bio ovaj Dead Space! Neznam koliko god mislio da nastavci mogu bolje, ovo je jedna od onih igara koje atmosferom i gameplay elementima su toliko dobre već u prvoj igri da će ta igra uvijek ostati kao najdraža u serijalu. Atmosfera me podsjeća na Doom 3 iako je ovo miljama bolje. Ali neznam što mi je bolje; neprijatelji koji su stvarno jako dobro odrađeni i raznoliki; atmosfera, gameplay elementi. U odnosu na drugi dio igre, prvi dio je stvarno uvod u sve i do sedmog chaptera uopće nisam vidio dimenziju igre kakva ona zaista jest. Chapter 7 je umjetnost gaminga. A svaki chapter poslije njega je također kvalitetan i u svakom sam maksimalno uživio; tada me je igra maksimalno primila. Iako sam u toku igranja rekao sebi, ovo odigram i više nikad; mislim da će ići sigurno nekad New Game Plus. Ovo je stvarno dragulj gaminga, koji jako dobro stari.

Dishonored GOTY - [92/100] - [26:08] - Završio igru po drugi put. Mislio sam i ranije krenut u drugi prolazak, no nikad mi se zapravo nije dalo. Toliko je prošlo od zadnjeg prolaska da sam i zaboravio koliko je igra genijalna i kvalitetna. Toliko mogućnosti, a ono meni najbolje - vrhunski stealth naslov. Još iz doba kada sam vidio Nightcrawlera u X-Menu mi je bila želja kontrolirat takvog lika u nekoj stealth maniri. Sama igra možda čak i prekratko traje, no vrhunski DLC paketi The Knife of Dunwall i The Brigmore Witches ne samo da upotpunjuju iskustvo, nego proširuju priču i bez prelaska tih dvaju DLC-a je gotovo besmisleno skočit na dvojku, jer je skroz sve povezano. Samu main igru sam prešao za 16 sati, plus još rekao bih 10 sati ovih dvaju DLC-a. Dishonored je primjer kako level design i art direkcija nemoraju imat najbolja osvjetljenja, pa čak ni blizu dobrog dizajn likova i okoliša da bi ipak sve to izgledalo vrhunski! Ne sjećam se da sam ijednu igru u drugom prelasku progutao kao ovu?! Riješio GOTY verziju za 24 sata u nešto manje od četiri dana...

NBA 2K19 - [85/100] - [48:54] - Novih modova nema, pa tako nema ni novosti. MyLeague mod, koji najviše igram iz godine u godinu, također nije doživio nikakve promjene te se točno vidi da nije u fokusu 2K-a, budući da ga recikliraju iz godine u godinu. Sve u svemu, NBA 2K19 ponovno je jedina košarkaška simulacija koju vrijedi igrati. Možda ne vrijedi tražene cijene ako ne planirate igrati MyCareer mod (a od njega bi vas ionako mogle odbiti mikrotransakcije), ali ako želite čaroliju na parketu, i to onu s aktualnim rosterima, nije da imate poštenu alternativu. Dakle, ovo je pomalo reciklirani proizvod, ali kad se reciklira ono što je već dobro – to ne može biti jako loša ponuda.

Forza Horizon 3 - [83/100] - [62:38] - Moram odmah bacit frustracije koje su me mučile od prvog do zadnjeg dana igranja. Kako se prva Forza Horizon igrala maestralno na tadašnjem Fanatecovom GT2 volanu, a preskočio sam "duju", bio sam uvjeren kako će sve biti u najboljem redu. No sama činjenica da se igra vozi ko govno na volan i da se ljepše vozi na kontroler nego na fucking volan od par tisuća kuna, je nedopustiva, sramotna i ridikulozna.Ta neozbiljnost i amerikanizacija u FH3 mi je isto išla na jetra, pa osim dobrih utrka, odlične grafike nisam imao razlog da provedem u igri dulje od 62 sata, koja su me u jednu ruku stvarno iscrpila. Kada bih gledao faktor zabave i ljepote, to bi stvarno bila 90+ kategorija igre, no ovako objektivno sa manama iz teksta do je jedna navučena osmica, progledana kroz prste svih mana koje su pokušane biti zamaskirane, no šteta je učinjena.

Assassin's Creed Origins - [100/100] - [92:18] - Devedeset sati Assassin's Creed Originsa je iza mene, a ja još s tom igrom nisam gotov. Ostao mi je cijeli DLC "The Curse of the Pharaox" i još desetak sati sidequestova maing igre. Priča je prođena već odavno. Trenutno mi je Origins najbolja AC igra i nijedna joj nije ni blizu! Pa čak ni legendarni Ezio i AC II. Origins je stvoren da se provede u njemu stotinjak sati i u mom slučaju to će sigurno biti i 200 sati u ponovnom prelasku. Igra mi u nijednom trenutku nije dosadila, dapače raznolikosti u istoj su mi ju najviše produžili. Odlična ljubavna priča, obiteljska tragedija, ratovi s bogovima, Bayek i Aya, odlični likovi, sve to je na vrhunskom nivou. No Egipat, izgled igre, izgled UI-a, atmosfera Egipta, pješčane oluje, "opipljivo" hladne noći, easter eggovi, Piramide, Memphis, prekrasan kraj igre; to je ono što ovu igru čini meni osobno jednom od najboljih i najljepših koje sam igrao.

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #766 : 22. Prosinac, 2018., 17:49 »
svaka čast odličan updejt  :ave:

Čovjek dao Ubisoftovoj igri tako malenu ocjenu eeeee drž me padam u nesvijest

AC: origins 100/100  :mrs:
ma pao sam u komu a ne u nesvijest
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #767 : 22. Prosinac, 2018., 18:01 »
 :kava:

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #768 : 23. Prosinac, 2018., 11:34 »
Jedna od najlosijih gaming godina u mom zivotu. Presao sam svega dvije igre.

Iako sam zaigrao dosta naslova sve je to trajalo nekoliko sati. Nabio sam 70 sati u Witcher 3 al ga nisam zavrsio, tako da vjerojatno ide za sljedecu godinu. Igrao sam dosta online igara, pogotovo PUBG u kojem sam skupio oko 300 sati, al nisam ga dodavao na listu.

Neznam, jako malo imam volje za igranjem igara ove godine, isto je i sa filmovima i ostalim stvarima.

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #769 : 23. Prosinac, 2018., 17:50 »
:kava:

ae ae barem čitam tvoje updejtove i željno ih isčekujem :D

Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #770 : 30. Prosinac, 2018., 17:36 »
Tradicionalni konačni UPDATE, dodane igre koje igram kroz cijelu godinu: TR:Anniversary, FFVIII, Skyrim.

Lista odigranih igara 2018.

Dobra godina za mene. Vremena je bilo premda jedan period nisam imao volje za ništa igrat tako da je mogla biti još bolja, ali s obzirom na prosjek prošlih godina ovo je ok. Od 14 odigranih čak su mi devet igara nove ili one koje nisam prije igrao. U 2019. bih se htio konačno uhvatit AC: Originsa i Odiseje, a nisam još ni novi Tomb Raider taknuo. Kaj se tiče hardvera, ove godine sam si prvi put kupio SSD (nvme, m.2, 256GB) kao boot drive, a u planu je uzet još jedan takav od 1TB isključivo za igre (s obzirom na trenutne cijene, vjerojatno će biti sata m.2, ali tko zna). Dodao sam još 8GB rama tako da sam s time miran do kraja života ove konfiguracije. Također, uzeo sam tri Arctic PWM ventilatora da se mogu igrat sa krivuljama :)

2018. – 14 igara / 781 sat
2017. – 11 igara / 662 sata
2016. – 23 igre / 759 sati
2015. – 18 igara / 705 sati
2014. – 29 igara / 794 sati
2013. – 21 igra / 673 sati
2012. – 26 igara / 957 sati
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #771 : 30. Prosinac, 2018., 21:04 »
Kraj  godine je pravo vrijeme za pogled unazad uz prisjećanje na neke lijepe i neke manje lijepe trenutke u njoj. Zeru sam korigirao ocjene na listi odigranih igara 2018. jer čovjek je objektivniji nakon određene vremenske zadrške. Igre koje su me uspjele zadržati u svojim svjetovima sve do kraja,  za mene su uspješne i njima sa podignuo ocjenu. Sve ovo ostalo, bez obzira na AAA predznak, ako nisam prešao do kraja, znači da su autori ipak promašili bit.   

Preko trideset odigranih igara od kojih par igram još uvijek poput Destinya 2 i Paladinsa impresivan je broj. Nije manjkalo razočarenja uz isforsiranu ME Andromedu (nisam je niti obradio u dnevniku), ubitačni Prey, žestoko repetativnu Personu 5 te Kingdom Come: Deliverance prepun tehničkih problema. Na listu promašaja bih mogao dodati i FC5 čiji me seting ubija u pojam.

Ružne stvari zaboravljam, dobre pamtim. Lijepe uspomene ostavile su najbolje igre generacije:
Uncharted 4 ukupnom prezentacijom, God of War savršenstvom igranja, AC: Origins/Odysey bogatstvom i ljepotom otvorenog svijeta, Red Dead Redemption 2 nevjerojatnom količinom sadržaja i savršenstvom ukupne prezentacije, Astro Bot prezentacijom prekrasnog virtualnog svijeta. Neću zaboraviti stare klasike Crash Bandicoota, Ratchet&Clanka i Spyro trilogiju.

Nisam brojao koliko sam sati proveo ingame, to bi možda bila dobra ideja za iduću godinu, ali troznamenkasta cifra je sigurno pala. Samo u platiniranom AC Originsu sam proveo najmanje 300 sati, u Odyseyu do sada preko 100 i još ću toliko najmanje do platine, Ni No Kuni 2 je odnio stotinjak, God of War i platina u njemu isto toliko ako ne i više,  Elex nije ispod 150, Destiny 2 debelo preko 300 sati, Paladinse sam tek počeo igrati, a već sam na 70 sati.  Gdje je RDR2 kojem još ne vidim ni kraja ni konca nakon 50 sati? Zasigurno preko 1000 sati igranja se nakupilo kroz godinu.
Imam par repova za počistiti poput spomenutog AC Odyseya, Spidermana, Detroit Become Humana. Dobar dio igara sa Plusa nisam ni dotaknuo. A ima ih. Recimo Mafia 3, Mad Max, Raymen Legends, Beyond: Two Souls. Taman da ništa dobro ne izađe do trećeg kvartala 2019. imam što igrati. Plus pretplata se svakako isplati. Ukupno 136 naslova u Libraryu, ja zadovoljan :)   

Osim mnoštva igara, ovu godinu mi je obilježila nabava nekoliko novih igračaka poput 4k televizije, PS4Pro konzole i PS VR-a. Prodaja Nintendo Switcha uz kompletno ignoriranje PC konfiguracije za svrhe igranja nisu neke stavke sa kojima se posebno ponosim. Još jednu konzolu sam kompletno preskočio: XboxOneX. Dao sam je na korištenje rođacima jer nisam čak ni profil lodao na njoj nakon nekoliko mjeseci provedenih na polici. Bezveze bačen novac. Switch nije moj đir, klinaca nemam, a imati ga u kolekciji radi kolekcije, ne hvala. Zeldu i Mario Odysey sam odigrao. Druge igre me ne zanimaju.
Kad ovako sve sumiram, majko mila i draga!  2018.  je uvjerljivo najintenzivnija godina mojeg  gamerskog staža! 
« Zadnja izmjena: 30. Prosinac, 2018., 21:53 moordrak »

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #772 : 31. Prosinac, 2018., 18:53 »
The end is near - Lista odigranih igara 2018.

Godinu sam odlučio zaključiti sa ponovnim prelaskom GTA V. Samim tim sam ostavio moj osvrt. Ugodno me iznenadio ponovni prelazak i koliko sam zapravo uživao. Čak više nego u većini igara koje sam igrao po prvi put. Samim tim u 2019. planiram još jednom preći Witchera 3. Što se drugih igara tiče mi je definitivno u planu započeti sa igranjem MGS Phantom Paina, a mogao bih još nadodati i Dragon's Dogmu i još poneke naslove..

Ukupno gledajući godina je bila sažeta usponima i padovima kad se po par mjeseci jedva nešto igralo. Ukupna brojka od 15 odigranih igara je sasvim ok. Moglo je bolje, a moglo je i gore. Mislim da nema potrebe se previše opterećivati koliko se odigralo. Svatko igra koliko ima volje i mogućnosti. Igrati nešto samo zato da bi se igralo baš i nema nekog smisla. Samim tim sam jako zadovoljan, a i nadam se da će se u sljedećoj godini nastaviti barem na sličnoj razini. Ujedno svima želim sve najbolje u novoj godini i što više odigranih kvalitetnih igara  :hihi:

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #773 : 25. Veljača, 2019., 09:37 »
UPDATE
AC Odyssey je najveća igra ikada napravljena u kući Ubisofta. Pravi raj za ljubitelje opširnih RPG igara. U trenutku pisanja ovih redaka još se ne nadzire kraj Odiseje. Dodatni sadržaji izlaze na mjesečnoj bazi. Ubisoft je odradio odličan, odličan posao!
Anthem je zabavna MP loot'n'shoot napucačina, solidnih vizuala, već dobro poznate futurističke tematike i zanimljivog lore-a. Od BioWareove igre rađene 6 godina sam očekivao zeru više. Novi IP, stari problemi. Nekim igračima, posebno na PC hardveru najnovije igeneracije, Anthem skoro nije igriv. Konzolaši su opet bolje prošli :)  Stavim li gameplay u  u "pitu", ovako to izgleda:

lista odigranih igara: |2019|
« Zadnja izmjena: 25. Veljača, 2019., 09:52 moordrak »

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #774 : 26. Veljača, 2019., 23:03 »
Dodane 3 zadnje igre na listu iz 2018 godine:

ONRUSH
Overcooked
Red Dead Redemption 2


Konačno našao vremena i okončao listu iz 2018.
Iznimno aktivna gamerska godina s 25 igara sveukupno, 19 standalone naslova s kojekakvim ekspanzijama i dvije trilogije.
Iako sam godinu nakrcao naslovima naglasak je na raznovrsnost, pa se našla tu i pokoja strategija, jurnjava, platformer itd.
Iako je ovo prva prava godina mog gejmanja na PS4 moram priznat ovo je godina koja je izmamila nekoliko predivnih grafičkih naslova, ponajprije RDR 2 i God of War.
Najviše sam mislim peglao PES-u 2018 najviše zbog master lige s frendom.
Ali najviše sam uživao u RDR 2, Dying Lightu, Unchartedu i God of Waru.
Jako dobro su mi sjeli QD naslovi; Heavy Rain i Beyond Two Souls.
Na dobroj staroj PC kanti se također odigrao pokoji naslov iako tu najviše vremena je dakako ukrala Dota 2, ali uživao sam najviše u Jurassic Parku Evolution, stvarno zabavnom simulatoru.

Još se probalo u 2018. godini ali nedovoljno za listu:

Na PC-u sam početkom godine isprobao strateški survival naslov Surviving Mars ali kratko i jednostavno nije baš moja vrsta kolača. Krajem godine pak sam isprobao Planet Alpha, zanimljiv platformer koji me se čak i dojmio ali nisam igrao više od 20 minuta sveukupno u moru drugih kvalitetnijih igara. Na PS4 s druge strane probao sam The Bridge, crno bijelu mozgalicu koja se fokusira na centar gravitacije na ekranu i rješavanje zagonetki, no nije me dugo zadržao.
Curka je rješila Rayman Legends i Mafiu 3, ja sam samo uskočio kao pomoc s par zeznutih nivoa.
Naravno tu je i kaotični smijeh od igre Friday the 13th koji jedva radi, bug fest usred tužbe kojeg sam isprobao kad je ponudjen "besplatno" u sklopu PSN pretplate zapravo tih par prvih dana kada je i bilo par ljudi koji su igrali ovo smece.

Ne znam kolko sati je u prošloj godini ulupano, ali pretpostavljam jako jako puno.
Vrlo bujna godina, i zabavna

Živjeli  :piva:
 
« Zadnja izmjena: 26. Veljača, 2019., 23:06 malimicek »
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #775 : 05. Ožujak, 2019., 16:43 »
Update - Početak 2019. godine

Zasad je odigrano 5 igara i pristojno se započelo. Neke poznatije igre su me lagano razočarale dok su mi zasad najveća iznenađenja Tales from the Borderlands i Late Shift.

Tales from the Borderlands - gotovo da ništa nisam znao o Borderlands svijetu, ali sam se odvažio odigrati jer sam čuo da se može bez predznanja. Odlična zabava i humor gdje ni na trenutak nisam osjećao da se pretjeruje. Još sam se dodatno zainteresirao za druge Borderlands igre, pa ozbiljnije razmišljam da ih nekad u budućnosti odigram. Šteta što Telltale nije opstao, ali opet da su izbacili drugu sezonu možda bi sve pokvarili.
Late Shift - Vidio sam usporedbe s Bandersnatchom s kojim nisam baš bio zadovoljan, ali mi je drago da je ovo ipak bolje. Krajnje odluke su bitne, a i svaki završetak je zanimljiv sam za sebe.



*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #776 : 18. Ožujak, 2019., 10:20 »
The Last of Us - [95/100] - [18:25] - Joel i Ellie su jedna posebna priča. Joel ne priča o sebi, svojoj prošlosti, nema emocije, pun je cinizma i trudi se odbiti bilo kakvo emocionalno vezivanje zbog straha i traume koju je proživio na početku igre. Dan danas me fascinira koliko je savršeno priča prezentirana i koliko su njeni aspekti duboko ukorjenjeni u kompleksno razrađenu fabulu. Joel je takav kakav je, jer sigurno nebi preživio 20 godina u svim tim uvjetima da je malo popustio sa tog svog surovog puta. U drugom prelasku sam doživio emotivnije i dublje taj odnos koji iz nepovjerenja, arogantnosti i manjak empatije, postepeno napreduje i tu posebno mi se stvara povezivost s likovima. Na lijep, suptilan način igra u usputnim čavrljanjima između Joela i Ellie nam daje dubinu i stvara nevjerojatno "opipljivu" osobnost sa sjajno odrađenim dijalozima.

DiRT Rally 2.0 - [85/100] - [12:10] - Dok je Dirt Rally 2.0 vrhunski odrađen po pitanju konzola i audiovizualne prezentacije, moram priznati da sam ostao razočaran količinom sadržaja u samoj igri. Po izlasku je u ponudi dostupno samo šest lokacija za rally. Situaciju malo ublažava osam lokacija s licencom za World Rallycross Championship, no zapravo me više svrbi jedna stvar. Doći će u DiRT Rally 2.0 tri dodatne lokacije, ali u sklopu „Deluxe Content“ dodatka koji košta 30 eura. Jedna od tih lokacija je i snježna Švedska, koja je realno trebala biti uključena u glavnu igru po cijeni od 60 eura. Kada pogledam kako igre poput Gran Turismo Sporta nude besplatna ažuriranja s hrpom automobila i staza, ovaj potez Codemastersa teško mi je opravdati. Ukratko, DiRT Rally 2.0 ima dobar start i dobre performanse, iako je ispod haube malo šupljikav. Odličan vozni model, prekrasnu prezentaciju i ugodne kontrole zasjenjuje tek nedovoljna količina sadržaja za igru koja košta 60 eura, odnosno traži 90 eura za količinu sadržaja koja bi bila optimalna. Kako god okrenete, DiRT Rally 2.0 u ponudi modernih rally igara trenutno nema poštenu konkurenciju.

Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #777 : 07. Srpanj, 2019., 08:33 »
Update - Nadodano par igara

Odigrao sam zasad 10 igara. Yakuza 0 mi je trenutačno najdraža odigrana u ovoj godini. Ujedno mi je drago što sam konačno prešao Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered. Ona mi je spadala pod gamerski dug i osjećao sam žal jer sam je igrao prije 10ak godina, ali nisam završio.


*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #778 : 29. Srpanj, 2019., 13:44 »
UPDATE





Horizon Zero Dawn Complete Edition - [95/100] - [54:33] - Igra bila dosta dosadnjikava u prvih desetak sati dok nisam pohvatao ozbiljnije questove, dobio bolje skillove. Jedini ozbiljni problem s igrom su mi bili dosadni side questovi koji nemaju veze s igrinom core pričom. Onog trenutka kad počnemo odmotaHZD je opće prihvaćena ekskluziva koje rijetko koga ostavila ravnodušnim, no činjenica jest da je igra poligon za hvatanje screenshota koji ostavljaju bez daha. Cauldronovi gdje su mašine napravljene su priča za sebe; jako kvalitetan kontrast svemu ostalom u igri. Sjećam se kao i kod prvog prelaska, da mi interes za igru skače za 100% gore čim upoznamo Sylensa. Inače jako volim tog glumca, ali tu je toliko savršeno pogođen u cast, da je to nevjerojatno. Savršen glas čovjek ima i kad ga čujem nekad random kroz focus baš mi izmami osmjeh na lice. Cijela priča oko njega i njegova uloga mi je baš jako dobra. Kako se priča odmotava, tako mi cijeli taj plot i sva pozadina sjeda na svoje mjesto.A igrinu Complete Edition verziju preporučam apsolutno svima; Frozen Wilds se mora odigrat.

Metal Gear Solid V: Phantom Pain  - [80/100] - [60:15] - Ground Zeroes je fenomenalna mala igretina koja me se dojmila uzduž i poprijeko i koliko god neznao o igri, loreu, likovima i settingu naslutila mi je da će Phantom Pain biti nešto nestvarno veliko i dobro! I onda sam odigrao cijelu igru kroz nekakvih 60 sati i shvatio i gađenje fanova i nevjericu svu kao i nelogičnosti koje su jako rijetke za bilo kakvu igru, a kamoli AAA naslov. Budući da sam stealth persona u gamingu po defaultu i obožavam ga, imam tu samo riječi hvale. Likovi su mi odlični, zanimljivi, dobra priča, vrhunski gameplay, atmosfera, grafički prikaz, voice overi koji su uz glazbenu podlogu fantastični i onda dođeš na rub stijene i stijena pukne. Neznam, kada sam više bio zbunjen, razočaran i imao gorak okus nakon toliko toga dobroga. Znam svima je jasno, da igra nije završena i da je sve oko toga već rečeno i raspravljeno. Samo mi nije jasno zašto staviš u igri zadnja misija i sve ostalo su bonusi i gluposti za usavršavanje i ganjanje platine ili 100% kompletiranosti. Do te zadnje misije igra mi je super, a da kasnije nisam ni znao što se dešava, a htio ignorirat internet i forumske rasprave oko igre, pa sam ganjao i te daljne misije i puknuo nakon 10-15 misija, shvativši da nešto ne valja proguglo sve i poludio šta sam uopće potrošio na takvo što desetak sati. Kiefer kao Snake odličan, likovi ostali također. Ima igra GRO pamtljivih trenutaka i zato ću možda još koji put i odigrati, no da je nedovršena, je i to debelo!

Battlefield V - [70/100] - [11:52] - Jedine kampanje u Battlefield serijalu koje priznam su BF3 i Bad Company 2, sve ostalo je bućkuriš bezidejnosti, neispoliranosti, nezanimljivosti i bug fest. BFV donosi četiri priče ispričane na dramatični način i sve popračeno maltene blockbusterskim animacijama. Priče su genijalne, likovi su genijalni i puni osobnosti i karaktera, pa sam se čak i jako ugodno iznenadio da sam se s 3/4 priče vrlo brzo povezao, tj. s likovim iste. Tirailleur mi je ujedno i najlošija priča ove kampanje, makar same misije s našim Deme Cisseom izgledaju nevjerojatno dobro. Sljedeća koja me se najmanje dojmila uz ovu našeg Damea jest The Last Tiger koji je također oku predivna vizualna poslastica. Vrhunski potez je što su narativno igre na materinjim jezicima protagonista. Nordlys i Under No Flag su meni osobno jedne od upečatljivijih FPS ratnih misija koje sam imao priliku igrati i jako mi je drago zbog njih da sam igri što se kampanje tiče dao šansu.

The Witcher - [73/100] - [46:34] - Ne sjećam se kada sam više prilika pružio nekoj igri nego li Witcheru; pardon The Witcheru. Teško je u 2019. godini se prisilit na igru koja gameplayom je toliko korozivna, zastarjela i nezgrapna kao The Witcher. Srećom igra ima toliko vrijednosti zbog kojih sam progutao svu zastarjelost, tromost i ružnoću gameplaya. Kamera me isto znala posebno izbaciti iz takta. No atmosfera je ta koja me nosila kroz cijelu igru da je ipak završim. U zadnjem pokušaju uspio sam odigrati preko 20 sati u tjedan dana da bih završio igru nakon 46 i pol sati. Ima dosta djelova, tj. lokacija gdje me malo igra smorila, al opet i s nekim lokacijama oduševila. Dobra mi je priča, likovi, dosta dobro je sve to razgranato i postavljeni su odlični temelji za serijal. Odlučio sam biti na strani Scoia'taela. Iz današnje perspektive dajem igri sedamdesettri, da sam je prešao u ono vrijeme prije 12 godina, sigurno bi bilo devedeset. No jako zastarjela igra gameplayom.

Middle-earth: Shadow of Mordor - [85/100] - [28:14] - Mračna surova atmosfera Middle-eartha, fantastičan nemesis sustav i dobro dizajnirane side misije, kojih stvarno ima podosta. Počistio sam manje više oba dvije mape do temelja, tako da sam u cijelu igru utukao lijepih skoro 28 sati. Jedino što mi se nije dalo čistit do kraja igre jesu ove outcast rescue missions koje su stvarno sve na isti kalup gotovo i izgubio sam volju još kakvih sat vremena posvetiti tome. Zato sam sve ostale side misije pozavršavao i jako mi se sviđalo grindanje u ovoj igri, napucavanje skillova, kao i runesa. Lajkam jako i one artifakte te ithildinove. Borba je fantastična i pravi užitak je bio kombinirat sve poteze, skillove, sve mogućnosti regrutiranja itd. Stealth je isto full dobro odrađen i jako olakša neke situacije. Prešao sam i DLC kampanje Bright Lord i Lord of the Hunt. Odlične su mi bile i lajkam što su dosta drugačije od ostatka igre. Super su mi bile dionice s Caragorima i ono njihovo penjanje je također odlično napravljeno. Jako sam zadovoljan igrom i baš sam ju htio cijelu kompletirati. Možda jednom dovršim do 100% sa svim challengima, no sumnjam. Solidna priča, koja je na početku jako dobro počela, imali i zanimljiv razvoj i svidjelo mi se to na kraju kako se sve razvilo, ali zadnja boss borba me je full razočarala, jer je cijela igra u borbi fenomenalna i onda sam na kraju očekivao puno više i tu je malo gorak okus u ustima ostao.


Imao bih ja više igara i prošle i ove godine, ali sam neke odlučio ponovno prijeć kako bi dao konačni sud. Assassin's Creed Odyssey ponovno prelazim nakon što sam igru igrao 70 sati na PC-u, Detroit Becom Human i God Of War sam također prešao prošle godine, ali na posuđenoj konzoli pa sam rushao kroz igru i sada hoću u miru proći pa dati sud. Igram paralelno opet par igara; trebam završiti Marvel's Spider-Man, Vampyr, RAGE2, a još se uvijek odvajaju velike satnice za NBA 2K19 kojeg sam kupio za PS4, a i utukao preko 120 sati već u zadnjih mjesec i pol - praktički i jedino što sam igrao na godišnjem. Završio sam jučer i Uncharted: The Lost Legacy, pa očekujte ovih dana full recu...

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Komentari na listu odigranih igara
« Odgovori #779 : 31. Srpanj, 2019., 12:17 »
UPDATE: Phoenix Wright: Ace Attorney [DS]
Final Fantasy (Origins) [PS1]
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9