Ulaskom u drugu ligu jedini zadatak i zahtjev uprave je bio da pokušam izboriti ostanak u istoj. Sukladno tome dobio sam adekvatan transfer i wage budžet. Opet sam zadao puno posla skautovima jer se svaki dio momčadi morao pojačati barem jednim značajnijim pojačanjem.
Istovremeno na raspolaganju sam imao puno igrača koji nisu dorasli drugoligaškoj razini dok su za niže rangove odlični, tako da sam neke prodao za sitne novce a većinu pustio po završetku ugovora. Novopridošlica nije bilo puno, svega tri, tako da mi je na kraju prijelaznog roka momčad brojila svega 23 imena, u kojima su se našla i tri juniora koji su se do sada "kalili" u nižim rangovima. Pošto imam puno polivalentnih igrača to je bilo više nego dovoljno.
U sezonu sam ušao sjajno, bez poraza u prvih deset kola te sam čvrsto držao treće mjesto koje vodi u doigravanje za prvu ligu, no onda su usljedili problemi, višetjedne ozljede ključnih igrača i nespretni crveni kartoni. U narednih 8 utakmica ostvarujem tek jednu pobjedu i lagano tonem prema sredini ljestvice.
Na koncu sezonu završavam na vrlo dobrom sedmom mjestu, gdje sam i proveo veći dio godine. U kupu sam konačno uspio doći u grupnu fazu koja se nastavlja u ožujku sljedeće godine.
U aktualnu godinu ulazim sa velikim ambicijama, lovom na treće mjesto. Veliku većinu "backroom staffa" otpuštam i dovodim bolje i kompetentnije na njihove pozicije, uključujući i novog assistanta koji ima "Continental A" licencu. Minimalan zahtjev uprave je ponavljanje prošlogodišnjeg plasmana.
Potpisujem novi ugovor s klubom do 2016. i u njime zahtjevam na dobivanju još večeg transfer budgeta da bi mogao pojačati momčad u skladu sa mojim ambicijama. Dovodim prava pojačanja za sve fronte, čak i mladog turskog reprezentativca kojem je ugovor u Elfsborgu istekao. Odlično mi je to da je uopće razmotrio potpisivanje ugovora tek kada sam ga "endorsao" preko medija, prvi puta da mi je to upalilo.
U novu sezonu ulazim fantastično. Nakon tjesnog ispadanja iz kupa u ligi sam još uvijek neporažen, i mislim da bi još neko vrijeme mogao ostati jer sam u skoro svakoj utakmici bio dominantan. Dijelim prvo mjesto sa Landskronom koju sam već u gostima upio pobjediti 2-1, sa čak 7 bodova iznad četvrtoplasiranog. Promjenom filozofije sa "control/counter" na "attacking/control" te naglaskom na obranu i obrambene prekide na treningu je napravljeno svoje. Igrači odlično respondiraju na nove taktičke zamisli.
Nadam se da će dobra igra potrajati još dugo i da će me ove godine ozljede zaobići u širokom luku, jer opet imam relativno malu momčad od 23 igrača.
Rula mi to što su mi u kadru šestorica igrača koje sam vodio još u četvrtoj ligi, od njih standardni golman, stoper, srednji vezni i špica koji je ujedno kapetan i u protekle tri godine dvaput je bio proglašen najboljim strijelcem lige, a i ove godine vodi na ljestvici sa 11 golova u isto toliko susreta. (bit će ala Rickie Lambert uskoro :))