HCL.HR

E3 2021 – najzanimljivije (male) indie igre, dio drugi

Stjepan Fikter 14.06.2021.   •   2 komentara


Provjerite koje manje igre indie produkcije dolaze u 2021. godini i ubuduće. Tko zna, možda vam za oko zapne nešto originalno.

Još i prije početka E3 sajma izvijestili smo vas o nama najzanimljivijim indie naslovima. Naravno da to nisu bile sve indie igre koje su najavljene i prikazane – daleko od toga. Sada zato slijedi drugi dio tog izvješća o malim biserima indie produkcije. Ove se igre ne boje eksperimentirati s originalnim mehanikama, neobičnim pričama ili nesvakidašnjim izgledom, a evo što je od svega toga nama zaokupilo pažnju.

Death Trash

5. 8. 2021. PC, PlayStation, Xbox, Switch

Role-playing igra stare škole, smještena na postapokaliptični planet Nexus prepun kozmičkih horora koji su prijetnja malobrojnom čovječanstvu. Death Trash je baziran na modernom akcijskom gameplayu uz pixel art vizualni stil i (cyber)punkersku estetiku.

Igra će se odvijati u ručno dizajniranom svijetu otvorenog tipa, a moći će se igrati solo ili kooperativno u lokalnoj izvedbi s joj jednim igračem. Od vještina će imati povraćanje, iz nekog razloga, a postojat će i krčma zvana Puke Bar. Ne pitajte kako je dobila ime.

Aragami 2

17. 9. 2021. PC, PS4, XBO, Switch

Igra kojom je otvoren drugi dan Guerrilla Collective 2021 već je ranije predstavljena stealth avantura Aragami 2. Za one koji nisu igrali prethodni dio, Aragami 2 ističe se po tome osim što uz kontroliranje naslovnog nindže imamo i mogućnost upravljanja sjenom. Tihi pristup nije uvijek jedina opcija pa očekujte da će biti i mlataranja, kao što možete vidjeti u priloženom videu.

Serial Cleaners

2021. PC, konzole

Serial Cleaners je naslov u kojemu skrivećki čistimo nered koji nastane nakon ubojstva. Igra nas stavlja u uloge profesionalnih mafijaških čistača. Svaki od četvero likova ima svoju perspektivu i različit stil igranja. Jedan je snalažljiv, drugi je mrga, treći je geek, itd. Koliko god da se razlikuju u pristupu, cilj im je svima isti – neprimjetno se riješiti trupala i dokaza prije nego ih policija pronađe.

Sama igra inspirirana kinematografijom 90-ih godina, prvenstveno Tarantinovim filmovima. To u prijevodu znači da krvi neće faliti.

UnMetal

2021. PC, PlayStation, Xbox, Switch

Ne trebamo vam valjda govoriti koji serijal ova igra parodira. UnMetal nas stavlja u ulogu Jessea Foxa koji mora pobjeći iz vojne baze kako god zna i umije… što uključuje i oponašanje mačke. Igra će imati hrpu referenci i satiričnih komentara i na ostala djela popularne kulture, ne samo na Kojimino stvaralaštvo.

Rawmen

2021. PC, PlayStation, Xbox

Kako izostaviti multiplayer igru u kojoj se ratuje juhom? Kako!? Jelovnik Rawmena sastoji se od obrane kotlića, kotrljanja poput ćufte, bacanja granata u obliku krafni i vrućih krumpira. A da stvari budu bizarnije, igramo s polugolim kuharima kojima možemo dizajnirati pregače. Ludnica.

Firegirl

2021. PC, konzole

Grad u plamenu, civili u nevolji i junakinja na početku vatrogasne karijere koja ih sve spašava – to vam je ukratko Firegirl, dvodimenzionalni akcijski platformer u kojemu će se rješavati i pokoja zagonetka uz pomoć vatrogasnog crijeva i sjekire.

Misije i leveli u igri bit će nasumično generirani, a obavljanjem istih zarađivat ćemo novac za unaprjeđivanje opreme, zapošljavanje novih vatrogasaca u svojoj postaji, itd.

Trash Sailors

2021. PC, PlayStation, Xbox, Switch

Trash Sailors je kooperativna avantura plovidbe za četvero igrača. U njoj vozimo brod sastavljen od smeća i branimo ga od močvarnih krokodila, toksičnih psina, prljavih gusara i drugih protivnika. Resurse koje pokupimo pretvaramo u gorivo, a i sami možete pogoditi – resursi su u obliku smeća.

Potion Craft: Alchemist Simulator

2021. PC

Baš kao što naziv igre kaže, Potion Craft je naslov u kojemu ćemo praviti različite napitke, pripremati nove recepte, eksperimentirati te uz to još i voditi vlastitu alkemičarsku trgovinu. Morat ćemo skupljati razne namirnice iz kojih bismo kasnije trebali smiksati nekoliko vrsta napitaka, a iste prodavati potrebitima. U igri će biti i svojevrsna opcija dijaloga, no ona će se prvenstveno odnositi na razmjenu s kupcima. Demo verzija ove igre već je neko vrijeme dostupna na Steamu.

Happy’s Humble Burger Farm

2021. PC

Happy’s Humble Burger Farm je igra koja pokazuje što se dobije kada se križa simulator restorana brze hrane s elementima horora i grafikom iz ere prve PlayStation konzole. Pravljenje hamburgera je doslovno otišlo na novu razinu kad vas krenu proganjati životinje čije meso servirate.

Akatori

2021. PC

Jedna od mnogobrojnih najavljenih 2D pixel art avantura. Akatori nas stavlja u ulogu mlade protagonistice Mako s ciljem spašavanja svijeta. Struktura igre bazira se metroidvania stilu, a imat ćemo i mogućnost promjene dimenzija tijekom igranja. U novom prikazu igre, osim standardne akcije dobili smo i prikaz jedne boss borbe.

Arcade Paradise

2021. PC, PlayStation, Xbox

Godina je 1993., vruće ljeto u Americi. Ashley se ispisala s fakultetama i prisiljena je raditi u praonici odjeće – ne čak ni u gradu nego u predgrađu. No, pruža joj se prilika da u sporednoj prostoriji otvori raj arkadnih strojeva. Korak po korak, Ashley uz igračevu pomoć gradi carstvo arkadnih mašina s katalogom od 35 različitih igara na raspolaganju.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • razer1234559

    14.06.2021 - 18:11

    U čovječe Stealth igra iz ptičje perspektive! Mislim na Serial Cleaners. Igra izgleda prezarazno jer volim pixel art grafički izgled u igrama i također šuljanje iz kamere ptičje perspektive te izbjegavanje reflektora i sakrivanja od kamera( ako ih ima). Naravno sviđa mi se i Death Trash samo što će igra biti u early accesu.

  • mili1985

    14.06.2021 - 18:32

    Unmetal, pozorno te pratim!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?