HCL.HR

E3 2021 – najzanimljivije (male) indie igre, dio treći (i zadnji)

Stjepan Fikter 16.06.2021.   •   2 komentara


Provjerite koje manje igre indie produkcije dolaze u 2021. godini i ubuduće. Tko zna, možda vam za oko zapne nešto originalno.

Još i prije početka E3 sajma izvijestili smo vas o nama najzanimljivijim indie naslovima te njegovim drugim dijelom. S obzirom kako ni tada nismo sve zanimljivo pokrili, pripremili smo još jedan popis igara koje su nas zainteresirale svojim mehanimaka, vizualnim stilom ili radnjom.

Pioner

budućnost PC

Ruska produkcija ove godine ugodno je iznenadila na E3 sajmu pa smo tako dobili novi gameplay prikaz za već ranije najavljeni FPS Pioner. Ne treba dva puta pogađati iz čega igra crpi inspiraciju. Anomalije, postapokalipsa, izolirani sovjetski otok, bunkeri, laboratoriji…

Koncept igre bit će okrenuti prema MMO okruženju s time kako bi igra trebala imati kampanju koja će se moći samostalno i kooperativno prolaziti uz prisutni PvE i PvP element kada je u pitanju preživljavanje na otoku. Bit će tu i raidova, skupljanja opreme i drugih poznatih elemenata. Još uvijek nije poznato kada točno igramo ovaj naslov.

Project Ferocious

2023 PC

Igre preživljavanja nisu ništa novo, a Project Ferocious spada u taj žanr. Radnja igre smješta nas na otok koji ne bi trebao biti tamo gdje je i kako je to već standard u žanru, žitelji otoka nam neće pružiti dobrodošlicu.

Uz klasično istraživanje, preživljavanje i borbu, igra bi trebala imati dinamični, uništivi i interaktivni svijet, širok arsenal oružja koja će se nadograđivati, prethistorijske životinje (bok Igore!) te dinamičko penjanje i istraživanje što god to točno značilo. Doduše, do izlaska ćemo se načekati jer je okvirni datum 2023. godina, s time kako će možda izaći i kasnije.

Project Warlock II

2022 PC

Retro FPS Project Warlock iduće godine bi trebao dobiti nastavak. Nastavljajući tamo gdje je prošla igra završila, dvojka će nam predstaviti tri lika s kojima ćemo prolaziti kampanju, a svaki od njih će imati svoju eksplozivnu epizodu, oružja te magije.

Tako bi svaki Warlock trebao imati 20+ oružja te po tri magije koje će biti suplementarnog karaktera prema arsenalu za uništavanje. Razine po kojima ćemo pucati će također doživjeti značajne promjene, ponajviše u njihovoj veličini i vertikalnosti.

Lake

1.9.2021. PC, Xbox

1986. godina je i Meredith Weiss odlučila je uzeti odmor od karijere u velikom gradu kako bi dostavljala poštu u svom mirnom rodnom gradiću. Tijekom tih dva tjedna radnog odmora, imat će prilike popričati sa stanovnicima, započeti prijateljstva ili čak romantičnu vezu.

Naravno, vozit će i poštanski kamiončić, uživati u ugodnoj prirodi, a poslije posla odlučivati kojim će se sporednim aktivnostima baviti. Lake će biti igra za opuštanje, koliko god zvučala kao simulator običnog života radničke klase.

Citizen Sleeper

2022 PC

Inspiriran stolnim RPG igrama, Citizen Sleeper stavlja nas u ulogu jednog od mnogih žitelja na svemirskoj postaji. Svaki ciklus buđenja bit će prilika za izvođenje različitih aktivnosti – od obavljanja posla, trgovanja, stvaranja ili uništavanja savezništva ili otkrivanja istine, a sve s ciljem preživljavanja.

Sama igra bazirat će se na tri komponente – action, clocks i drives. Action se bazira na bacanju kockica koje će zatim određivati različite akcije. Clocks služi za praćenje napredovanja i utjecaja na svijet oko nas, a drives se odnosi na pet dostupnih klasa koje će se tijekom vremena mijenjati ovisno o našim akcijama.

Mechajammer

2021 PC

Službeni opis za Mechajammer kaže kako je u pitanju cyberpunk horor CRPG s borbom na poteze te otvorenim svijetom. Developeri također kažu kako igra dosta toga dijeli s prvim Fallout igrama, no više je okrenuta prema immersive sims žanru, odnosno kao Deus Ex iz izometrijske perspektive.

U svakom slučaju, sam opis već podiže zanimanje za igru jer će tu još biti i slaganje ekipe za preživljavanje, odluka i posljedica te ostalih sitnica koje čine spomenute žanrove.

Instinction

2022 PC, konzole

Instinction je spiritualni nasljednik Dino Crisis serijala. Dobro, nije, ali možemo se praviti kao da je jer developeri žele tako nešto rekreirati. Inače, riječ je o narativnoj avanturi u kojoj ima dinosaura (bok Igore!) te elemenata preživljavanja s modernim mehanikama. Uz singleplayer, igra će podržavati i kooperativni multiplayer.

Gloomwood

2021 PC

Nadolazeći gotički immersive sims Gloomwood smjestit će nas u viktorijanski grad te osmisliti kako ćemo pobjeći iz njega. S obzirom na žanr kojemu pripada, imat ćemo veliku slobodu u tom naumu – bilo to šuljanjem, pucanjem ili nekim drugim načinom.

Stealth sustav bazirat će se na svjetlu i zvuku, akcijski pristup bit će moguć zahvaljujući različitim oružjima s time kako će biti moguće prisluškivati, gledati kroz ključanicu, držati se po rubovima te drugi slični gameplay elementi. Jedan od njih će također biti mogućnost bacanja predmeta u WC školjku i onda ga pokupiti u kanalizaciji.

Far: Changing Tides

2021 PC, PlayStation, Xbox, Switch

Far: Changing Tides je postapokaliptični nastavak Far: Lone Sailsa pa ćemo tako umjesto putovanja lokomotivom, biti na brodu što i sam naziv igre sugerira. Tijekom tog putovanja istraživat ćemo potopljeni svijet koji skriva različite misterije. Bit će tu i rješavanja jednostavnih zagonetki kao i izazova s plovidbom.

Baš poput prethodnog naslova, Changing Tides će također biti meditativnog karaktera zahvaljujući laganim gameplay mehanikama, ugodnim vizualima te glazbi. Ako sve bude po planu, ovaj naslov igramo krajem godine.

Happy Game

jesen 2021 PC, Switch

Novi naslov kreatora Machinariuma, vodi nas u strašnu noćnu moru iz koje ćemo morati izaći sretni. Barem je to cilj. Ova psihodelična horor avantura odvest će nas u bijeg iz tri noćne more, a tamo ćemo morati rješavati uznemirujuće zagonetke u ne baš tako sretnom okruženju. Osim upitnih osmijeha, glazbena strana će također biti prigodna za upotpuniti iskustvo.

Red Solstice 2: Survivors

17.6. PC, Switch

Hrvatski studio Ironward ubrzo izbacuje nastavak svoje izometrijske makljaže. Baš poput prethodnika, Red Solstice 2: Survivors još jednom nas stavlja u borbu protiv mutanata bilo to samostalno ili kooperativno za osam igrača. Ovdje će se kampanja odvijati preko cijelog planeta i to kroz 15 glavnih te više od 20 sporednih misija.

Kroz ptičju perspektivu kontrolirat ćemo vojnike koji se dijele na šest klasa te će nositi šaroliko naoružanje. Bit će tu još istraživanja i nadogradnji opreme kako bi što lakše kontrolirali zarazu i eliminirali mutante. Red Solstice 2 stiže nam vrlo brzo – već sutra, 17. 6.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Marked91

    16.06.2021 - 10:55

    Stalker 2. uz Metro, ostale slične apokaliptične surviving igre mogu koristiti kao papir za toalet isključivo.

    • Zoran Žalac

      @Marked91, 16.06.2021 - 13:42

      Igra nije ni izašla…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?