HCL.HR

Što se isplati kupiti na Steam Summer Sale 2019?

Zoran Žalac 04.07.2019.   •   20 komentara


U tijeku su ljetni popusti najveće platforme za igranje na PC-u, a mi vam donosimo pregled igara za koje smatramo da bi se trebale nalaziti u svačijoj kolekciji.

Tradicionalna ljetna sniženja na Steamu dostupna su još od prošloga tjedna. Vjerojatno ste si već uspjeli pronaći nešto što vas zanima, ali evo sada i jedne liste na kojoj ćete pronaći i ono za što niste ni znali da vas zanima, po isplativoj cijeni i uz suvisle argumente za nabavljanje. Veličanstvenog Gabena ne zanima što ste planirali na more ove godine ili što morate u tuđe svatove. Steam Summer Sale je prilika da si dokažete kako niste prerasli igranje videoigara.

Portal 2 – 0,81 eura (-90%)

Valve kao vlasnik Steam platforme ima moć prodavati svoje igre za siću. Za manje od jednog eura tako prodaju Half-Life igre, Counter Strike, Left 4 Dead i dr. Kao najbolju ponudu ipak ističemo Portal 2 – igru koja nije toliko stara da bi bila odbojna, a nudi odličnu priču, fantastične zagonetke i mogućnost igranja kooperativne kampanje.

Sleeping Dogs: Definitive Edition – 2 eura (-90%)

Jeftinije putovanje do Hong Konga nećete pronaći. Sleeping Dogs je solidna igra pristojne trajnosti i dosta dobra alternativa Grand Theft Autu. Iako je stara već više od šest godina, Definitive izdanje malo ju proljepšava za današnje standarde.

Life is Strange Complete Season – 3 eura (-85%)

Kompletna prva sezona Life is Strangea za tri eura je praktički krađa. Jedna od ponajboljih priča iz 2015. godine odvodi vas u tinejdžerske dane i ruralni dio Amerike. Osobno inače ne volim zaplete s motivom putovanja kroz vrijeme, ali na ovome sam osobno pisao tvorcima igre i zahvalio im se za fenomenalnu priču.

Serious Sam 3: BFE – 3,69 eura (-90%)

Domaći biser koji bi se svima trebao nalaziti u kolekciji. Čak i ako ne volite pucačine u kojima morate pokositi sve što se kreće, popust od -90% je ozbiljno dobra prilika da si preispitate prioritete u životu.

This War of Mine – 4,74 eura (-75%)

Nije domaća igra, ali je igra inspirirana ratom na području današnje Bosne i Hercegovine pa smatram kako bi joj svatko trebao dati šansu. Prikazuje rat iz drugačije perspektive – kroz oči civila, te je samim time i pet godina kasnije još uvijek iznimno originalna igra.

Vanquish – 5 eura (-75%)

Igra s prošle generacije konzola, ali savršeno prilagođena za PC platformu. Puna je futurističke akcije u režiji Platinum Gamesa, ekipe koju vjerojatno znate po uradcima kao što su NieR Automata i Metal Gear Rising.

Bayonetta – 5 eura (-75%)

Slično kao i gornji primjer – odličan PC port kultne akcijske igre. Za cijenu od četrdesetak kuna nudi zavidnu dozu zabave i razgibavanja prstiju. A možda se i zaljubite u glavnu junakinju.

Firewatch – 5 eura (-75%)

Priča koja bi nekima mogla biti sporna, ali i avantura koja ostaje u sjećanju. Samo isključite sva pomagala na mapi i dopustite si da se izgubite u prirodnom okruženju Firewatcha. Rekao bih da je ovo savršeno pogođena cijena za ovu igru.

Mothergunship – 6,24 eura (-75%)

Ovo osobno nisam igrao, ali kritike za igru su dobre, a i Igor kaže da se dobro zabavljao snimajući onaj jedan video. Cilj igre je složiti najubojitije oružje, a samo vam je vlastita kreativnost granica u tome. Ok, mislim da ne možete napraviti oružje s nožicama kao u Borderlandsu 3, ali siguran sam da postoji nešto slično.

Cities: Skylines – 7 eura (-75%)

Apsolutni žderač vremena i konstantni izvor osobnih izazova. Cities: Skylines je nasljednik kakvoga je SimCity čekao. Šteta samo što vjerojatno nećete stati samo na ovih sedam eura te ćete poželjeti nabaviti i ekspanzije.

Inside – 7 eura (-65%)

Oklijevao sam oko preporuke za ovo, ali mislim da je sedam eurića ipak pošten iznos za igru koja traje oko dva sata. To posebno vrijedi ako volite mračan ugođaj i prostor za vlastito interpretiranje onoga što se događa. Jer toga u ovoj igri ima, mnogo.

Grim Dawn – 7,49 eura (-70%)

Zaboravite mobilni Diablo, Grim Dawn se zadnjih godina nametnuo kao neizostavna alternativa za vragolije ARPG žanra. Ako ništa, igra je mračnije estetike od Blizzardovog konja za utrku, a itekako se isplati jer u nju lako možete utući stotine sati igranja.

Into the Breach – 7,49 eura (-50%)

Jedna od ponajboljih indie igara 2018. godine zapravo je strategija na poteze. Ne dajte da vas retro stil prikaza odbije – Into the Breach je prilično kompleksna, ali istovremeno zabavna igra.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen – 9 eura (-75%)

Kako više ne možete kupiti Skyrim jer imate sva izdanja (znam!), evo RPG-a u kombinaciji s japanskim začinima. Dragon’s Dogma: Dark Arrisen donosi ogromni svijet pun maštovito dizajniranih protivnika, a na PC-u je posebno atraktivan zbog mogućnosti modificiranja.

Dead by Daylight – 10 eura (-50%)

Naš Gregor daje ruku u vatru za činjenicu kako je Dead By Daylight trenutno jedna od najboljih multiplayer igara na tržištu. Odnosno, kaže kako je podrška za igru odlična i da je to pravi primjer kako treba funkcionirati igra po modelu usluge. A zapravo se tu radi o asinkronom horor naslovu – četiri igrača nastoje pobjeći od jednog ubojice, a on ih nastoji eliminirati prije nego oni pobjegnu.

Rocket League – 10 eura (-50%)

Trebam li uopće navoditi što je to Rocket League? Na žalost, popust nije ogroman, ali za 10 eura dobivate zagarantiranu zabavu s autićima koji šutaju loptu.

Slay the Spire – 10,49 eura (-50%)

Tko bi rekao, nismo izdvojili samo stare igre – Slay the Spire je izašla ove godiene i jako je zarazna sa svojom kombinacijom kartanja te roguelike elemenata.

Dragon Ball FighterZ – 15 eura (-75%)

Borilačka igra koja je prošle godine bila ispunjenje snova za brojne fanove Dragon Balla. Iako su u međuvremenu već najavljene nove igre te franšize, DB Fighterz za 15 eura je trampa kakvu se ne može naći baš svaki dan.

PUBG – 15 eura (-50%)

Ma, tko to još nema PlayerUnknown’s Battleground? Sram ga bilo! Ok, većina igrača već ima PUBG u svojim knjižnicama igara, no ističem ga iz razloga što mu je ovo do sada najveći popust koji je dobio na Steamu.

Frostpunk – 15 eura (-50%)

Prošle smo godine u Zlatom Dabru nominirali Frostpunk za najbolju drugačiju igru. I dan danas na tržištu ne postoji ništa slično – samo ovdje možete graditi zadnji grad na svijetu te čvrstom vladavinom preživjeti u ekstremno zimskim uvjetima.

Sid Meier’s Civilization VI – 15 eura (-75%)

Obavezna lektira za sve naraštaje koje zanima tema povijesti. 15 eura dođe standardno izdanje, bez ekspanzija, ali i ono nudi bezbroj sati zabave s dobro poznatim sindromom „još jedan potez“.

BioShock: The Collection – 15 eura (-75%)

Također preporučeno štivo, primarno zato što u ovoj ponudi dobivate sve BioShock sadržaje do sada napravljene. Bilo da se avantura odvija pod morem ili u zraku, BioShock uvijek ima nešto pametno i vrijedno razmatranja.

Two Point Hospital – 17,49 eura (-50%)

Nasljednik Theme Hospitala igra je od koje možete nešto naučiti, ali i igra koja će vas nasmijati svojim humorom te natjerati da se osjećate dobro zbog njezinog šarma. U međuvremenu je dobila i sandbox mod za one koji se vole baviti neograničenom gradnjom bolnice.

No Man’s Sky – 27,49 eura (-50%)

Čekaj, nije li ova igra promašaj desetljeća, a mi vam preporučamo da ju kupite? Da, nekoć je ovo bilo ružno pače, ali se prošle godine pretvorilo u velikog labuda. No Man’s Sky sada nudi nebrojene mogućnosti istraživanja svemira, čak i u društvu drugih igrača. Cijena baš i nije mala, ali računajte na to da vam ova igra može podariti stotine sati igranja.

Monster Hunter World – 30 eura (-50%)

Dauntless je možda besplatan na Epic Games Store, ali Monster Hunter World u pola cijene je svejedno primamljiva ponuda. Capcomova najprodavanija igra od vas je u stanju napraviti metodičnog lovca na kojekakve kreature.

To je to od naših savjeta, a sad slijedite vi. U komentarima nam napišite ako smo zaboravili spomenuti neku izvrsnu ponudu, a slobodno nam se pohvalite svojim ulovom na ovogodišnjem Steam Summer Saleu. Za kraj vrijedi spomenuti to da navedeni popusti traju do utorka, 9. 7., pa ako vam se svidi nešto s liste, za kupnju po sniženoj cijeni imate dobrih pet dana.

Komentari (20)

  • PppPP

    04.07.2019 - 17:10

    fighterz* 🙂

  • xxved

    04.07.2019 - 17:14

    Brate mili, svaku drugu igru bih htio uzeti…
    Ode opet 100€…

  • MaliMicek

    04.07.2019 - 18:07

    Usudio bih se reć da se s ovog popisa Bioshock Collection uopće ne isplati. Odavno je Steam dijelio original i duju besplatno ili za još manju siću, a svakome tko ima original u library je automatski dodao remastered verzije obje igre. Columbia ili Infinite se isto već prodavao za siću manju od navedene cijene. Da ne velim da je prije par dana na PSN-u bila ponuda sve tri igre za 50-ak kuna. A tko voli nek izvoli…

    • tryon

      @MaliMicek, 05.07.2019 - 08:44

      dobijes 3 vrhunske igre + dlcove za 100kn. ma daj kako se ne isplati

  • eXcentrik

    04.07.2019 - 20:18

    Jebeno, hvala vam na popisu

  • Demon90

    04.07.2019 - 20:18

    Nista sve su već bile i na većem popustu jedino je u isto vrijeme. Ostalo što bih kupio sniženjo max50% . Tako da prilično razočaravajuća “rasprodaja”

  • Demon90

    04.07.2019 - 20:20

    Dajte više uvedite opciju uređivanja komentara. Autokorekt uvijek nešto zafrka

  • Harunko

    04.07.2019 - 20:41

    Nezz da li ste mene poslusali pa napisali ovaj post, ali ne znam zasto na ovu listu niste stavili i borderlands handsome collection ( mozda zato sto je bundle, a ne igrica =/ ) i Just Cause 3. Bas me interesuje kako se ove igrice nisu nasle na ovom popisu.

  • BeLLicus

    04.07.2019 - 21:21

    Inside traje 4 sata a ne 2 inače vrh igra, ja sam uzeo Sekiro: Shadow die twice te uživam trenutno u njemu, igra je teška ali vrhunska. I uzeo Civ VI predobra cijena za prezanimljivu igru 🙂

  • robertino1985

    04.07.2019 - 22:46

    Jel valja uzeti onaj Ark sa dinosaurima

    • THRViP

      @robertino1985, 05.07.2019 - 02:25

      Kaće ARK ?

    • Aldin219

      @THRViP, 05.07.2019 - 15:24

      Kaće kaće Ark

  • Fr3dY

    04.07.2019 - 23:01

    Ako stignu pare do 8.uzece se par igara sa wishlista koje jedva cekam isporbati

  • Serpico

    04.07.2019 - 23:32

    Dark Souls Remastered je 90% za vlasnike Prepare to Die Editiona. Za one koji hoće da se vrate u Lordran a da ne moraju da se gnjave sa raznoraznim zakrpama i modovima.

  • Agent

    05.07.2019 - 16:34

    Jel mi može tko reći koliko odprilike traje Infinifactory i jel se isplati uzet gledam ju već neko vrijeme

  • Muamer Ramic

    07.07.2019 - 11:45

    Sve pohvale na izboru igara ali bi naglasio jos i for honor za 6 eura.

  • master Yoda

    07.07.2019 - 20:36

    Kupio sam Assetto Corsa Ultimate Edition.

  • Marko Plavcic

    07.07.2019 - 21:33

    Samo ću reći da sam ja kupio Ark na Summer Saleu

  • ilfenomeno11

    09.07.2019 - 14:20

    moja preporuka PS4 pc u ćesme

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?