HCL.HR

Kako je mala Xbox ekskluziva posramila veliku PlayStation ekskluzivu na samom početku 2023.?

Zoran Žalac 31.01.2023.   •   103 komentara


Xbox i PlayStation imali su po jednu ekskluzivnu igru u prvom mjesecu 2023. Dva potpuno različita pristupa donijela su im dva potpuno različita rezultata i rijetku pobjedu Xboxa nad PlayStationom.

Stajalište naše redakcije je da su konzolaški ratovi nezrele i promašene svađe u ime korporacija kojima nije stalo do korisnikove privrženosti brendu nego do priljeva njegovog novca. Međutim, teško je o konzolaškim sukobima ne pričati i ne pisati, pogotovo kad se čelnici kompetitivnih tvrtki sami ponašaju kao licemjerni zagovornici tribalizma. Trenutni spor Sonya i Microsofta oko planirane akvizicije Activision Blizzarda iznio je na vidjelo prljavi veš koji se skrivao potisnut ispod tobože korektne koegzistencije.

Teško je prije svega ne pisati o natjecanju PlayStationa i Xboxa onda kad bi to trebalo – kad jedna firma nešto napravi bolje od druge. Jer nečiji uspjeh nije samo tuđi neuspjeh, nego i prilika da se iz toga nešto nauči pa da krajnji korisnik od toga ubuduće ima koristi.

Upravo jedna takva situacija s PlayStationom i Xboxom dogodila se prošloga tjedna, a kao što naziv ovog članka kaže: mala Xbox ekskluziva posramila je veliku PlayStation ekskluzivu. Prije nego dobijete alergijsku reakciju i krenete vikati “PLAYSTATION U 2022. POSRAMIO XBOX, ŠTO NISTE O TOME PISALI DNOVINARI!?”, dopustite mi kratko objašnjenje.

Da, PlayStation je rasturio prošlu godinu sa izvrsnim ekskluzivama kao što su God of War Ragnarok i Horizon Forbidden West. Upravo sam ih ja recenzirao i dao im jako visoke ocjene. Ali budimo realni, PlayStation i Xbox u 2022. nisu bili za usporedbu iz jasnog razloga – PlayStation je imao ekskluzivne igre vlastite produkcije, a Xbox nije. Nemamo potrebe uspoređivati tko je odradio bolji posao ako je taj posao odradila samo jedna strana, a druga se na radnom mjestu nije ni pojavila.

Ovoga je mjeseca situacija za usporedbu drugačija. I PlayStation i Xbox imali su po jednu ekskluzivnu igru (koja je također dostupna i na PC-ju, ali je ekskluziva u kontekstu konzolaškog tržišta). Skoro da su te dvije ekskluzive izašle isti dan – jedna 24. 1., a druga 25. 1. Ali, tu smo gotovi s podudarnostima jer si te igre nisu nimalo slične – zapravo su totalna suprotnost u načinu na koji su lansirane na tržište i načinu na koji su prihvaćene od tog tržišta.

FORSPOKEN VS HI-FI RUSH

PlayStationova ekskluziva je Forspoken, akcijski RPG koji je lansiran dvije i pol godine nakon najave, nakon dvije odgode izlaska i po premium cijeni od 80 eura. Izdavač igre je Square Enix, koji nije u Sonyjevom vlasništvu, ali je Sony platio određenu sumu novca da Forspoken bude dvogodišnja ekskluziva PlayStation konzole. Drugim riječima, Sony je ciljano odabrao ovaj projekt kako bi mu bio pokrovitelj i time osigurao da igra ne bude dostupna na konkurentnoj konzoli.

Xboxova ekskluziva je Hi-Fi Rush, akcijska avantura koja je lansirana isti dan kad je i prvi put najavljena, po osrednjoj cijeni od 30 eura, premda je dostupna i u sklopu Xbox Game Pass pretplate. Izdavač igre je Bethesda Softworks, koji je u Microsoftovom vlasništvu, što znači da je Microsoft ciljano izostavio igru svoje produkcije s konkurentne konzole.

Xboxova ekskluziva je Hi-Fi Rush, akcijska avantura koja je lansirana isti dan kad je i prvi put najavljena.

DVOGODIŠNJI MARKETING VS NIKAKAV MARKETING

Pravilo je u industriji igara da igrama treba marketinška kampanja da bi bile vidljive, odnosno zapažene na pretrpanom tržištu. Trebaju im demonstracijski videomaterijali, promidžbene objave, događaji i sl. Osim što to pravilo nije sveto da ga se svi moraju držati. Mnogo važnije od toga: nema garancije da će marketinška kampanja proširiti dobar glas o igri.

Nakon 30+ godina ovakve prakse, ciljana je publika uglavnom naučila prepoznati kad im se mulja i ako nešto ne štima. Većini igrača je primjerice jasno da ono što vidimo na CG ili igranoj reklami za igru nije njezina stvarna reprezentacija. Ponekad nas marketing zaslijepi kao jelena pred svjetilma, ali danas je generalno lakše doći do informacija o igrama te izvući vlastiti zaključak o njima.

Nakon 30+ godina marketinških praksi u igrama, ciljana je publika uglavnom naučila prepoznati kad im se mulja i ako nešto ne štima.

Forspoken je jedna od prvih igara koje je Sony najavio prilikom predstavljanja PlayStation 5 konzole. Tada smo ju vidjeli pod nazivom Project Athia, no vrlo brzo je uslijedilo otkrivanje pravog imena jer nije bilo događaja na kojemu igra nije bila prikazana. Samo na službenom kanalu Square Enixa Forspoken je imao 16 promotivnih videa prije izlaska i još tri nakon toga. Imao je Launch Trailer, Cinematic Trailer, Next Gen Immersion Trailer, PC Features Trailer, Demo Trailer, Gameplay Showcase, Gameplay Video, Story Introduction Trailer, Deep Dive seriju videa…

Osim trailera i drugih reklama imali smo demo verziju, objave na službenom PlayStation blogu, intervjue s developerima i glumicom, tekstove o ranim dojmovima novinara i čitav niz drugih oblika promocije. Svaki promotivni materijal košta, a nekakvom slobodnom procjenom rekao bih da je budžet za marketinšku kampanju Forspokena mogao biti dovoljan barem za jednu manju/kraću igru Sonyjeve produkcije, ako ne i više njih.

Forspokenova marketinška kampanja bila je predmet ismijavanja i bilježila je sve lošije rezultate kako se igra primicala izlasku. Na službenom kanalu Square Enixa prvi video za Project Athiu imao je 264 tisuće pregleda, a drugi za Forspoken 517 tisuća. Naknadni videomaterijali pali su na 100 tisuća pregleda, a prikazi gameplaya ispod 10 tisuća pregleda. Kao da je sama marketinška kampanja postala slika i prilika zasićenosti publike prema promotivnim sadržajima za Forspoken.

Forspokenova marketinška kampanja bila je predmet ismijavanja i bilježila je sve lošije rezultate kako se igra primicala izlasku.

Hi-Fi Rush s druge strane nije imao marketing, a samim time ni budžet za promociju. O igri se doslovno nije znalo baš ništa prije nego ju je Xbox prikazao u sklopu svoje Developer_Direct prezentacije, gdje je dobila 10 minuta programa koji je trajao ukupno 40 minuta. Ako je vjerovati šefu Xboxa, Philu Spenceru, ideja za lansiranje igre bez prethodne promidžbe došla je od izdavača Bethesde. Njima to inače nije prvi put da lansiraju igru kao iznenađenje – isto su 2015. učinili s Fallout Shelterom, ali to je ipak bila besplatna mobilna igra.

Spencer ističe kako je pretplatnička usluga Game Pass bila ključna za mogućnost iznenadnog lansiranja Hi-Fi Rusha. Pretplata je tu bila “sigurnosna mreža” jer se pokazalo da su igrači češće voljni probati nešto novo i drugačije kad za to ne moraju platiti punu cijenu. Bez obzira na manjak ikakve promocije, pretplatnici Game Passa bi svejedno čuli za Hi-Fi Rush, prije ili kasnije.

Forspoken si takvu taktiku realno nije mogao priuštiti. I nitko pri zdravom umu ne bi sugerirao da je tu igru trebalo lansirati bez ikakvog marketinga. Međutim, ima nešto u tome da igrači ne vole kad im se pokaže previše igre. Ima nešto u tome da postoje i dobar i loš krizni marketing. Sonyjev i Square Enixov odgovor na opadajući interes publike za ovom igrom bio je štancanje još više promotivnih sadržaja. Kao da se nitko nije sjetio izaći u susret korisnicima koji nisu sigurni u isplativost nabavljanja te igre. Umjesto X tisuća dolara potrošenih za još jedan trailer koji igračima vjerojatno neće promijeniti mišljenje o igri, mogli su troškom kompenzirati -5% popusta na narudžbe igre pretplatnicima PS Plusa, ili tako nešto. Ne bi to promijenilo kvalitetu igre, ali kad pričamo o naslovu kojega nastoje prodati za 80 eura, čak i najmanji mogući popust je dobar PR potez.

POBJEDA AUTSAJDERA?

Osobno nisam igrao ni Forspoken (izuzev demo verzije) ni Hi-Fi Rush; recenzije tih igara na HCL-u još nismo objavili i konsenzus o njihovoj (ne)kvaliteti i (ne)uspješnosti nije naš. Međutim, mjerljivi rezultati iza ovih dvaju igara ipak su vidljivi, ako već ne na samim konzolama, onda na PC-ju.

Hi-Fi Rush je nad Forspokenom odnio pobjedu u recenzijama kritičara (89-66 na Metacriticu, 90-69 na OpenCriticu). Ali Microsoft je potplatio recenzente da to kažu, zar ne?! Budimo realni, sličan omjer je i u recenzijama samih igrača. Na Steamu Hi-Fi Rush ima 98% preporuka na 4350 recenzija, dok Forspoken ima 58% preporuka na 2468 recenzija.

Prodaju dvaju igara ne možemo izravno usporediti na konzolama jer je Forspoken dostupan i u fizičkom i u digitalnom izdanju, dok se Hi-Fi Rush prodaje isključivo digitalno i još je dostupan preko pretplate. Međutim, imamo podatke o zaradi na Steamu, a prvog je vikenda Hi-Fi Rush rasturio Forspoken. Dok je Hi-Fi Rush bio osma igra po zaradi na Steamu, Forspoken je bio na 58. mjestu. Kako je razlika u traženoj cijeni između dvaju igara čak 50 eura, ovakav je rezultat još više poražavajući za igru Square Enixa.

Dok je Hi-Fi Rush bio osma igra po zaradi na Steamu, Forspoken je bio na 58. mjestu.

Sad, hoće li Forspoken biti financijski neuspješna igra, to je drugo pitanje. Sonyju tu isplativost sigurno nije vezana uz prodaju na PC-ju. Trenutno ne djeluje obećavajuće ni rezultat prodaje fizičkih kopija Forspokena na britanskom tržištu, gdje je igra debitirala na četvrtom mjestu najprodavanijih naslova, iza prerade 13 godina starog hita (Dead Space).

KAKO TO? KAKO TO? KAKO TO?

Dakle kako je to mala Xbox ekskluziva od 30 eura, koja je došla niotkud, ispala uspješnija od žanrovski slične PlayStation ekskluzive od 80 eura, koju se najavljivalo zadnjih 30 mjeseci? Lako je baciti argument da je rezultat takav jer je Hi-Fi Rush kvalitetnija igra. Ali svi dobro znamo da najkvalitetnije igre obično nisu najprodavanije igre. Štoviše, to što je početni rezultat Forspokena lošiji od Hi-Fi Rusha na jednoj platformi nipošto ne znači da će se igra nastaviti slabije prodavati.

Ovakvom je raspletu situacije pogodovalo više čimbenika iz kojih bi Sony i Square Enix trebali izvući pouku. Cijena je svakako jedan od čimbenika i premda je izdavač igre Square Enix, Sonyju je ovo već tko zna koja po redu sporna situacija s visokom cijenom igre za PS5. Prvo su neslavni Destruction AllStars planirali prodavati po 80 eura, na što je interes bio nikakav pa su cijenu bili prisiljeni spustiti na 20 eura i podijeliti igru u sklopu PS Plusa. Zatim su bili najavili da će PS5 nadogradnju za Horizon Forbidden West naplaćivati iako su prethodno rekli da neće, pa se predomislili pod pritiskom nezadovoljnih igrača. Pohlepa ima poslijedice i za financijski neuspjeh igre nije kriv nezainteresirani kupac nego nedovoljno dobra ponuda.

Ovakvom je raspletu situacije pogodovalo više čimbenika iz kojih bi Sony i Square Enix trebali izvući pouku.

Čut će se vjerojatno i argument da je Forspoken produkcijski skupa igra pa je samim time nužno da se prodaje po premium cijeni kako bi što brže pokrila troškove i ostvarila zaradu. To je djelomično istina, no zašto bi igrača bilo briga za to? Nije igrač taj koji je tražio da mapa Forspokena bude X puta veća od konkurentnih igara otvorenog svijeta. Da, neki igrači vole svjetove u kojima se mogu izgubiti, ali to ne znači da su kratkotrajnije i manje natrpane igre manje vrijedne ili nezanimljive. Upravo tu do značaja dolazi omjer cijene i trajnosti, jer je lakše prihvatiti da neka igra traje kraće ako i košta manje od onih dugotrajnijih.

Igrači isto tako nisu pisali peticije da se za igru angažira zgodna hollywoodska glumica koja nam je glumačke sposobnosti pokazala u filmu Charlie’s Angels (4,9 na IMDB, fijasko u kinu) te u seriji Resident Evil (koju je Neflix otkazao dva tjedna nakon emitiranja prve sezone). To je samo još jedan produkcijski trošak koji je mogao biti skromniji. Nije da hollywoodski glumci nisu dobrodošli u igrama, ali postoji ogroman broj glumačkih imena koja mogu odraditi dobar posao bez očekivanja da će njihovo lice prodavati igru. Dovoljno je pogledati što radi ekipa iz Capcoma sa svojim serijalom Resident Evil (koji se još uvijek drži cijene 60-70 eura).

Suprotno učestalom mišljenju da na tržištu najviše šanse imaju igre koje se trude izgledati fotorealistično, to pravilo nije bez iznimki. Istina je da ljudi većinom vole igre u kojima je grafika “kao u stvarnosti”, ali hej – Pokemoni izgledaju kao zadnje smeće pa su svaki put među 10 najprodavanijih igara godine. Koje ono igre zarađuju najviše novca – Fortnite, Minecraft, Roblox? Dovoljan broj igrača zna da igra ne mora biti fotorealistične grafike da bi bila vizualno atraktivna ili zabavna za igranje.

Također suprotno nekim marketinškim mišljenjima, igrači većinom ne vole nagađanja oko toga što bi igra trebala predstavljati. Jako su rijetke igre koje će natjerati fanove da analiziraju svaki segment prikazanog materijala. Većina ljudi u što kraćem roku zapravo želi dobiti odgovor na pitanja o čemu je neka igra i kakav joj je gameplay. To je to – igračima ne treba deset desetominutnih demonstracija za deset različitih mehanika u igrama. Jer neke stvari vole otkrivati sami tijekom igranja i nema smisla da se baš svaki segment igre koristi u marketinške svrhe. A ako nakon 10-minutne demonstracije još uvijek postoje upitnici kako se igra točno igra – šanse su da je pretjerano komplicirana i prenapuhana za svoje dobro.

Potpuno suprotan pristup u prezentiranju i dostavljanju igre bio je uspješniji nego Forspokenova marketinška trakavica.

U tom kontekstu Hi-Fi Rush sravnio je Forspoken sa zemljom. Potpuno suprotan pristup u prezentiranju i dostavljanju igre bio je uspješniji nego Forspokenova marketinška trakavica. Premda ovaj slučaj ne može biti ogledni primjer za sve druge igre i za svaku situaciju, dobra je pouka o štetnom pretjerivanju i osvježavajućoj jednostavnosti. Na kraju krajeva, Forspoken je po svemu sudeći ispao kao igra koju su developeri kreirali misleći da je to igra koju publika želi igrati, dok je Hi-Fi Rush igra koju su developeri kreirali jer su željeli raditi na nečemu drugačijem, nevezano što tržište zahtjeva.

Komentari (103)

  • Juventino

    31.01.2023 - 18:27

    E jeste bilo teško posramiti onaj sh*t od price

  • goran022

    31.01.2023 - 18:27

    Ima jedna prica dobra vezano za ovu temu. Dvije domacice radile kruh jedna je imala sve najbolje sastojke, najnoviju kuhinju i opremu, druga stare sastojke, losu kuhinju ali je kruh radila s trudom i ljubavlju. Ciji je kruh bio bolji ?Tako je i sa zivotom pa i igrama 😊

    • IgorBiH

      @goran022, 31.01.2023 - 21:57

      Koja je imala bolje sise?

    • PS2MASTE®

      @IgorBiH, 31.01.2023 - 22:15

      Moj covjek. 😀

    • pleto

      @goran022, 01.02.2023 - 10:34

      “Ja sam DJ domačica, teško se dolazi do mojih ga*ica…”

  • MAJSTOR RINGO

    31.01.2023 - 18:35

    Ja veci graficki downgrade od Forspoken-a odavno nisam video, onaj demo trejler iz 2020 ili 21 nebitno je bio zaista graficki melem za oci, vrhunski, danas na izlasku igra izgleda totalno smecasto, od osvetljenja do robotskih NpC-jeva, sve deluje da ovo nije uopste big budget AAA naslov👎

    • Gorhton

      @MAJSTOR RINGO, 31.01.2023 - 18:47

      jbg pokrali pare ko i nasi HDZ 😂 pa sta ostane na kraju od toga se radi igra

    • pleto

      @Gorhton, 02.02.2023 - 07:28

      HDZ pokro? Ma ja slušam Plenkija na TV-u jučer on pljuje po svima u lijevima i desnima samo svoje ne vidi, ne valjaju mi oni koji nisu ukrali ni centa i po njima sere, a svoje lopove ni jednom riječju da spomene. Ko ne zna i sluša ga rekao bi vidi ovog jadnog čovjeka jedini je on svjetla točka u državi, lol

    • PS2MASTE®

      @MAJSTOR RINGO, 31.01.2023 - 18:51

      Je, bas downgrade. Mene zanima kako je Square dopustio takvo sto da izbaci

    • pleto

      @MAJSTOR RINGO, 01.02.2023 - 10:36

      Jedino cijena nije downgrade-ana.

    • PS2MASTE®

      @pleto, 01.02.2023 - 20:04

      Je, za takav drlog trebala je odma u startu. Mislim da ce kroz mjesec dana bit na 50%. Al gle, citam da ljudima je dobar traversal i koristenje carolija i jos neke. U nekim stvarima igra stima

    • pleto

      @PS2MASTE®, 02.02.2023 - 07:23

      Nisam probao pa ni ne sudim, možda bi mi bila odlična, a možda bi bila dosadna, vjerujem da netko i uživa u igri… meni smeta to dizanje cijena na nenormalnih 80€, strašno mi idu s tim na živce i mislim da su puno više ispušili s tim dizanjem cijene nego što su zaradili. Ja nisam ni jednu igru kupio za tu cijenu a ni neću, čekam popust a ponekad se i ohladim čekajući pa nešto što sam htjeo kupit al je u startu bilo 80€ kasnije kad padne na manju cijenu ne kupim jer me prestalo zanimat. I onda još isporučuju bugovite, polovične ili downgradane igre, meni je to sramota i toliko me živcira ta praksa da je to strašno. Zbog takvih polako prestajem igrat SP igre.

  • HeimdallTheWhite

    31.01.2023 - 18:46

    Znaci dok vidis gameplay video za igru koja dolazi za 3 godine (cp slucaj) ili ovo govno koje jednostavno nisu prestajali napumpavati sa svim i svacim unazad godinu ili dvije, ignoriraj. Mislim da je svugdje ta “losa praksa” postala normalno..prodaj pa tek onda napravi/izradi..fuj

  • PS2MASTE®

    31.01.2023 - 18:49

    “Nemamo potrebe uspoređivati tko je odradio bolji posao ako je taj posao odradila samo jedna strana, a druga se na radnom mjestu nije ni pojavila.”

    Ima potrebe jer je sam MS najavljivao 2022 kao jako odličnu za Xbox. Kakvo je to sad da ih nebi trebali usporedjivat jer su obecali a nisu dostavili?? Ko im je kriv ke su nesposobni.
    Greenberg

    • Zoran Žalac

      @PS2MASTE®, 31.01.2023 - 19:02

      Sve što ja tu vidim jest da je čovjek napisao da će 2022. biti izvrsna godina. Nije napisao da će biti izvrsna za Xbox, nije napisao da će biti izvrsna za igre Xboxove produkcije. Previše iščitavaš gluposti i hvataš se za koješta. Osobno mislim da je 2022. bila izvrsna za pretplatnike Game Passa koji su dobili dosta dobrih igara kao A Plague Tale Requiem, Grounded, TMNT: Shredder’s Revenge, Lego Star Wars novi, Return to Monkey Island, Immortality, Weird West, Tunic, High on Life, itd. – sve aktualne igre iz 2022. S druge strane na PlayStation pretplati si dobio Stray i to je to – sve drugo si morao platiti. PS je imao svoje ekskluzive, a Xbox isplativiju ponudu 3rd party igara.

    • mg

      @Zoran Žalac, 31.01.2023 - 19:17

      navlači te:)

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 31.01.2023 - 19:29

      Greenberg je za Xbox marketing. Pa pogledaj mu emojie i na sta se referira. MS je obecao igre u 2022. Nije ispunio

    • Zoran Žalac

      @PS2MASTE®, 31.01.2023 - 19:42

      Daj čovječe. U tweetu piše “2022. će biti odlična godina” i stoji emoji s prekriženim rukama. Nije napisao “obećavam vam da će 2022. biti najveća Xbox godina ikad u povijesti, ali stvarno – časna riječ, obećajem”. Da, godina im je bila loša što se tiče ekskluziva i nije ni za kakvu usporedbu. Kako da uspoređujem Gran Turismo 7 s Forzom koja nije izašla? Tko to radi, pobogu?

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 31.01.2023 - 19:51

      Greenberg uvijek, ali bas uvijek se referira na Xbox i Xbox studije. Ne pratis ti njega bas, jel?

      Losa ti analogija sa Forzom. Obecavali su Starfield sa blagdane 2022. Uostalom, izbacili su punu verziju Groundeda. I Pentiment od Obsidiana prosle godine. I kao što rekoh, obecavali puno toga od Haloa. I kad si vec spomenuo servis sa igrama, inace kupujem igre, a ne vadim se na igranje preko pretplate, imao je i PS+ igara iz 2022 osim Straya ( GTA, Chovrs, The Garden Betweens). Ne sigurno toliko ko Gamepass. Dakle, itekako se PS moze usporedjivat sa Xboxom u 2022. To sto nisu uspjeli dostaviti, krivi su sami.

    • Zoran Žalac

      @PS2MASTE®, 31.01.2023 - 20:05

      Nije.
      GTA 5 je igra iz 2013.
      The Garden Between je igra iz 2018.
      Chorus je igra iz 2021.
      To što su te igre na PS došle kasnije nego na drugim platformama ili dobile neki update, ne znači da su igre iz 2022. godine. Sve što sam ja naveo za Game Pass izašlo je prvi put 2022. godine, najčešće isti dan na pretplati. Nema tu nikakvog vađenja, činjenično je da se na Xboxu za manje novca moglo igrati više igara iz tekuće godine. Ako hoćeš možemo na sud oko toga 🙂

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 31.01.2023 - 20:22

      Koji su GTAi izasli u 2022?? Ajde pogledaj na PSN kad je pusten The Gardens Betweens za konzole? Ak je izasla za PC prije, to je drugo. Chovrs je igra krajem 12og mj. 2021 il pocetkom 2022. Sigurno je tu negdi. Cinjenica je isto da se za manje novaca moze vise igrati na PS+ bez obzira kad igre su izasle, al velim, ne vadim se na pretplate. Spomenut cu to kad neko drugi spomene.

      I ovo sad sa novog clanka “Najstariji i najpopularniji Xboxov serijal u 2022. je imao godinu za zaborav. Halo Infinite nije uspio živnuti u multiplayer komponenti, a razočaranje je bilo i to što je otkazan lokalni multiplayer za kampanju. Adaptacija u obliku serije dobila je loše kritike i bila slabo gledana.

      Dakle, spomenuo si 2022. Obecali su hrpu toga za 2022 za tu igru nisu ispunili. I eto, vidis da moze usporedjivat. Al garant vjerujem da ako Sony izbaci samo Spiderman 2 za 2023, a Xbox jedno 3 il 4 igre, ti ces rec u iducem članku da se mogu usporedjivat, jel. :/

    • Zoran Žalac

      @PS2MASTE®, 31.01.2023 - 21:03

      Ja sam svoje napisao i svakome razumnome trebalo bi biti jasno. Ti mene pitaš koji je Gta izašao u 2022. a ti ga navodiš. I pokušavaš me uvjerit da je The Gardens Between, igra koju smo recenzirali po izlasku, 20. 9. 2018. u verzijama za PC, PS4 i Switch, nova igra koja je izašla na PS plus pretplati u 2022. godini. Izgubio si se i ne da mi se više nastavljati ovu besmislenu raspravu.

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 01.02.2023 - 01:44

      Izasla je trilogija u definitivnom izdanju. A Gardens je onda verovatno PS5 verzija tj. nextgen verzija. Nisam se pogubio, ali ignorirati ono sto je MS najavljivao u 2022 i onda tek tako odmahnuti rukom ko da se nista nije desilo. Samo gurat pod tepih najbolje i progledat kroz prste., jel

    • Zoran Žalac

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 10:04

      Da, izgubio si se. Pričamo o 2022., a ti navodiš GTA Trilogy koji je izašao 2021. Znam da dani brzo lete, ali isto tako su u koš odletjeli i ti tvoji netočni argumenti.

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 01.02.2023 - 11:39

      Nisam. Rekao si da je samo Stray bio od igara 2022 na PS+, a za Gamepass si nabrojao i 3rd party igre. Dvolican stav, jel. Uostalom, WWE 2K je bio dosao prošle godine na PS+ u 2022. Znam da je bilo i igara iz 2022 na PS+. GTA trilogy je izasao krajem 2021. Tu sam fulao, a Chovrs zbilja krajem 2021 il pocetkom 2022, u to sam siguran.

    • Zoran Žalac

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 12:27

      Ok, sad stvarno zadnji put ili te banam zbog trollanja i širenja dezinformacija. Nabrojao sam igre prvi put lansirane 2022. koje su se u 2022. pojavile na Game Passu, i 1st party i 3rd party. Nisam ih čak nabrojao ni sve, jer nigdje nisam spominjao ni Sniper Elite 5, Scorn, ni Pentiment, itd. – ima ih previše za nabrajati u komentaru. I rekao sam da je Stray bila jedina nova igra iz 2022. koja se u 2022. pojavila na PS Plusu. Stray je isto tako 3rd party igra – nije Sonyjeva – i ti mene onda prozivaš što sam kod Xboxa nabrojao 3rd party igre… I onda vrhunac hvatanja za slamke, opet neistine. WWE 2K22 na PS plus nije došao 2022. godine. Došao je 3. 1. 2023. i to jedino u PS4 verziji. Buni se ti za tri dana nove godine, ali s brojevima nema greške – sve je jasno. I sve je činjenično, ponavljam – ČINJENIČNO – nema baš nikakvih nejasnoća je li Chorus izašao krajem 2021. ili početkom 2022. kad je datum izlaska 3. 12. 2021. Zato nemoj tu gurati neke dezinformacije i vaditi se ovakvim smiješnim trollanjem inače ti ide ban.

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 01.02.2023 - 13:41

      Istina, fulao sam datume za igre. I moja greska apsolutna. Vadis se na cinjenice. Dobro. A cinjenica je da si ignorirao sto je Xbox napravio prosle godine i obecao i to gurnuo pod tepih i kao nema potrebe uspoređivati ih usporedjivati, jel. Al dobro, ti tu neces rec da ti je greška. Prijavio sam jedan komentar jos juce za vrijedjanje, a na to neces reagirati, a meni prijetis mi banom, mislim, naviknut sam na prijetnje ionak iovak.

    • Demon90

      @Zoran Žalac, 01.02.2023 - 06:04

      Zorane meni je nevjerojatno s kime se ti raspravljas, dotični je svoje odlučio i tu promjene nema pa polovica komentara na članak je njegova.

    • PS2MASTE®

      @Demon90, 01.02.2023 - 09:32

      Dal se Zoranu smije sta rec i uputit kritika na nešto?

    • mg

      @Zoran Žalac, 01.02.2023 - 08:15

      Kao sto si sam napisao:
      Ne znamo tako kakav će hardver igra tražiti za igranje, ali znamo da će PC igrače dočekati Denuvo zaštita. Kao što već vjerojatno znate, to je rijetko kada dobra vijest za one koji igru planiraju nabaviti legalno, s obzirom da je Denuvo zaštita u više slučajeva dokazano štetila performansama igara koje su ju koristile. Na PC-ju je taj problem još naglašeniji s obzirom da će Forspoken koštati 80 eura – jednako kao i na konzoli, što još uvijek nije standardna praksa s većinom drugih igara.

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 31.01.2023 - 19:30

      Report

    • PS2MASTE®

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 01:31

      Ne budalim. Al report ide. Komentirao sam clanak, ne usporedbu dviju igara nego dio sa proslom godinom. I apsolutno nisam nista izmisljao i ne izvrci mi rijeci. Ti uletis, pocnes me vrijedjat. Nece ti tebi Xbox donijeti vise igara vrijedjajuci me. Ak te toliko zaboli, sta si dosao uopce me vrijedjat u prijasnjem postu, a nit te ne zanima clanak. Pozz.

    • PS2MASTE®

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 01:47

      Ne vrijedjam ja ničiju inteligenciju, a da su neke stvari napisane ocito krivo, jesu. E, ajmo ignorirat 2022 i gurnut pod tepih sto je Xbox napravio, tj. nije nista, jel. I bas mi je drago da se Xdeckici nafrnje na to. Neka.

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 31.01.2023 - 19:38

      Uostalom, hrpu toga su obecali za Halo Infinite u 2022, pa sta je na kraju ispalo. Da, itekako se mogu Xbox i PS usporedjivati u 2022 jez obzira sto je Xbox kiksao u 2022.

    • Duanador

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 11:08

      Ma legendo usporedjivaj koliko god zelis. Kada i meni ko i tebi pocne stizati novac na racun od Sony ili Microsoft. Branit cu i ja neciji stav pa cak i otome tko je bolje poslovao. A ako se ovdje raspravljas besplatno i branis stav bilo koje multimilonske korporacije, nesto nije uredu sa tobom.

    • mg

      @Duanador, 01.02.2023 - 11:30

      To je kolega od onoga Philips majstora koji je zauzeo sve balkanske forume:) Ne treba ulaziti u konflikt sa tom grupom:)

    • PS2MASTE®

      @mg, 01.02.2023 - 11:43

      Nisam ja kolega niciji ovdje sa foruma.

    • mg

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 12:41

      ‘Možeš ti bolje’:)

    • PS2MASTE®

      @mg, 01.02.2023 - 13:31

      Velim, nisam niciji lega na forumima.

    • PS2MASTE®

      @Duanador, 01.02.2023 - 11:42

      Al super je gurati pod tepih godinu 2022 od Xboxa i praviti se da nista se nije desilo i sve je super, jel? Ma ne, to nije branjenje korporacije. Ajde, necemo bit dvolicni.

  • mamojebac

    31.01.2023 - 18:57

    Stvarno jako dobra analiza.
    Samo forspoken zbog dosta stvari nije ispala dobra igra, ne samo zbog puno previše marketinga.

  • Nemanjazzz

    31.01.2023 - 18:58

    I treba. Lepo je videti da dobra indie igra moze i te kako da se probije bez marketinga odnosno samo na osnovu preporuka. Ima dosta ovakvih igara za koje se zapitas sta bi tek bilo da su imale visok budzet. A za forspoken mi se cini da je jedini bit bio da se proda jer je prva ue5 next gen igra pa da je mozda rush-ana zbog toga. Drago mi je da se vise ceni zabavna ideja za igru umesto nesto vec vidjeno samo sa boljom grafikom

  • Sandman

    31.01.2023 - 18:59

    o boze,zar ovaj PS2 noob nema pametnijeg posla nego samo traziti postove koji su od xboxa da bi on dosao i rekao da je ps bolji?

    • PS2MASTE®

      @Sandman, 31.01.2023 - 19:52

      A vidim da imas pametnog posla i pisat nista vezano za clanak. Ti tolko smetam da si me morao doc spomenut tu?

    • PS2MASTE®

      @Sandman, 31.01.2023 - 20:00

      Ovo je i PS tema ak nisi skuzio, a ne o Xboxu samo

    • Sandman

      @PS2MASTE®, 31.01.2023 - 21:13

      da slazem se da je i o PS,ali u ovoj temi se govori kak je nest od xboxa bolje nego od PS,a to fanboyevima ne odgovara

    • PS2MASTE®

      @Sandman, 31.01.2023 - 21:31

      Krivio bi Sony da je Forspoken njihov IP, al nije. Ovo ide čisto na dusu Squareu sto je pustio ovaj drlog u prodaju. Isto se spominje i 2022 godina od Xboxa koja Xbox fanovima ne odgovora. :/ Necemo bit dvolicni, jel.

  • mg

    31.01.2023 - 19:01

    Niste napisali članak: Treća ipizoda The Last of Us je najgledanija.( Povezano sa PS)

  • Iron666

    31.01.2023 - 19:04

    Forspoken, zastrašujuće ne optimizirano mediocre smeće sa cringe pričom, cringe voice-actigom i relativno zabavnim gameplayom. 20eur igra omotana u 80eur celofan. Tu priča staje. Hvala Bogu pa postoji demo za isprobati na Steamu…

  • vragec25cro

    31.01.2023 - 19:17

    Ne privlaci me nesto hi fi,ali sad kad ga nahvalili mogao bih ga probati takionak je besplatan

    • rokonja

      @vragec25cro, 31.01.2023 - 19:30

      no

    • rokonja

      @rokonja, 31.01.2023 - 21:59

      Ode sat vremena a ni trepnuo

    • rokonja

      @vragec25cro, 01.02.2023 - 06:09

      Ma mozak na pašu i udri đitarom, a muzika mi zakon.

  • Dragan[MKD]

    31.01.2023 - 19:20

    Mene mi se sviđa to što ne znam ništa o igri. Nisam posebno istraživao Forspoken, ali od onoh što sam vidio na Sonyjeve prezentacije i pročitao na HCLu bok imao sam dojam da znam sve o igri. Dok sam gledao Igor kako igra, znao sam da će igra neće biti u gradu (i on je to znao), a zamislite da ne znate ništa o igri, kakvo bi to iznenađenje bilo to kad se odjednom pojavite u fantasy svijetom.

  • Sinek

    31.01.2023 - 22:25

    znaci necemo usporedjivati sony koji je prosle godine odradio posao i ms koji nije napravio nista? rekli bi u dalmaciji “ma vidi bogati”
    inace nisam odan nijednom brendu ali mislim da je stvarno glupav zakljucak, radije ne bih usporedjivao ove dvije igre jer mislim da su dva totalno razlicita svijeta, forspoken je multimilijunski projekt potencijala system sellera a hifi je quirky indie igra bez ikakvog tereta i velikog uloga. uostalom, bio bih skloniji kritizirati sonyj da je igra izasla iz njihove kuhinje a ne squeenixove

  • Lawbringer

    31.01.2023 - 22:36

    Posramili flop od igre jaka stvar.. Posramio je i njih Sony sa bezbroj extra eksluziva. Niko im nije kriv što za cijelu godinu nisu imali ništa… Ne možeš ne poredit jer oni nisu imali eksluziva nije im bilo zabranjeno da imaju, toliko….

  • Darac83

    31.01.2023 - 23:09

    Forspoken mi je izgledao baš onako, meh. Totalno mlako i bezukusno, a pokušava se prodat kao nešto neviđeno (+80€ 😂). Tako je i ispalo. Teško mi je shvatit kako iskusni developeri tako izgube doticaj sa stvarnošću ponekad.

    • ukek

      @Darac83, 01.02.2023 - 00:38

      Decki davno izgubili doticaj sa stvarnoscu, ovo kacenje divljackih cijena i ocajno hvatanje za neke nepostojuce “next gen” necu niti komentirati, cringe da se ispovracas. Koliko ja vidim bukvalno se koprcaju nebili opstali, do te mjere da su cak poceli izbacivati igre na PC 😂 I veci su padali, nicija nije do zore gorila. Mada, drago mi je da budale postoje, iako su ogavni i pohlepni do bola, opet nebi bilo dobro da samo jedan gigant kolo vodi.

  • Loser5

    31.01.2023 - 23:21

    A šta pričat o smećarskom Sonyiu. Pa ljudi nisu sposobni u mjesec dana podjelit cijenu igre u kunama sa 7.534 i dobit cijene u Eurima na PS storeu, te omogućit zagriženim fanboyevima koji bi krvi dali za tu altruističku firmu da odvoje svojih lako zarađenih 80 eura za smeće igre poput Forspokena. Dakle, zasada 31 dan nitko od ekipe iz Sonija ne zna uzeti kalkulator i pretvoriti kune u eure.

    • Darac83

      @Loser5, 01.02.2023 - 00:31

      Iznenadio ih euro, iz vedra neba ga uveli, daj im malo da se saberu.

    • PS2MASTE®

      @Loser5, 01.02.2023 - 08:49

      Nisi dobio besplatno produženje PS+ il EA Playa??

  • Emexs

    01.02.2023 - 00:00

    Jako dobra analiza, nekad se to tako desi. Steta sto je ulupan toliki trud i novac a igra na kraju meh, cim je ona imala tako los start i onaj ko ju je mislio kupiti nece dok ne bude na debelom popustu.

  • PppPP

    01.02.2023 - 00:36

    Auu, čim sam pročitao naziv članka, izmolio sam se za ps2mastera da izdrži ovo traumatično vrijeme

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 01:34

      LOL jedino traume imaju Xdeckici. Jos od 2013te naovamo. Vidim da vam stvari poskupljuju. Tak vam i treba. Moli se za svog svetog oca Spencera da vam da nesto. Vec je i vrijeme

    • vragec25cro

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 06:20

      Nabavi naočale.Kolko ja vidio meni i dalje gamepass ultimate 13euri,a igre kad dođu i koje dođu besplatne na gamepass tako da ne pricaj nebuloze o necemu cemu pojma nemas 🙂

    • PS2MASTE®

      @vragec25cro, 01.02.2023 - 08:48

      Alo, di sam rekao da je Gamepass otisao gore? A bude, ne brini. I treba vam. Digli su cijene igara svojih i polako sad dizu cijene Xboxa ( Japan od prije koji dan). Vas ljubljeni boss Phil je rekao da ce cijene ic gore ionak iovak. Igre na Gamepass ti nisu besaplatne, placas pretplatu Xbox covjece. Gle ko mi govori da nemam pojma o cem pricam.

    • vragec25cro

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 09:21

      “Vidim da vam stvari poskupljuju” Gamepass cijena ista,kao sto sam spomenu igre su i dalje besplatne kada i koje dođu na gamepass.(besplatne su ko i svaki mjesec besplatne igre za ps plus barem tako ovdije stalno pisu).Tako da pricas gluposti o tome da su na da su nam stvari na xboxu poskupjele 🙂 To sto su najavili da ce poskupjeti to je druga prica i o tome cemo pricati kad do toga dode.Ja bi ti predlozio da si uzmes bilo koji xbox zadnje dvije generacije i da isprobas,e onda ces moci pricati i biti relevantan,ovako samo pricas gluposti bez realnih argumenata.Ja vidim da mi se igra ne sviđa(Tlou1,2,gow4,unchartedi svi jer nisu moj cup of tea,ali ipak uzeo konzole i isprobao da se uvjerim 🙂 )

    • PS2MASTE®

      @vragec25cro, 01.02.2023 - 09:29

      Cijena je zasad ista. Al ici ce gore. Nisu igre besplatne nit ma PS+ nit na Gamepass. Besplatne su F2P igre. Ne pricam gluposti. Nikad nisam ni rekao striktno da je Gamepass poskupio. Ne izvrci mi rijeci. Rekao sam da cijene za neke stvari za Xbox idu gore : dakle konzola i igre su tu,.osim Gamepass. Pricas da su najavili, i da cemo pricat kad do toga dodje, a nit ne znas da je doslo. Redfall ti je 80€/70$ a digli cijenu Xbox prije koji dan u Japanu, a prelit ce se to i na druge drzave kad tad.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 09:45

      Redfall dolazi day one na gamepass

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 11:32

      Da, i? I dalje se racuna da je poskupjela cijena Xbox igara. Uostalom, samo gledajte na to da kad ce doc na Gamepass nesto, a ne da kupite. Zato Xbox i je tu di je. Ja vise cijenim kupnju i vlasnistvo igara nego rentanje. Drago mi da Sony i Nintendo guraju prvo prodaju igara, pa sto onda kasnije dodje na servis.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 11:39

      Cijena igara neće sigurno poskupjeti samo za jednu konzolu. A gdje je to xbox točno “tu gdje je” 😂 eto ti gledaš da što više platiš, ili tata kupuje? Sad bi ja trebao dat 80 eura jer je tebi krivo kaj tog nema na ps. Čuj sony je bolji jer ne daju day one igre, što sve neću pročitat…

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 12:49

      Iza Nintenda i Sony, di treba i bit. Nije mi krivo. Dapace, vidim da forsiraju igru da izadje. Ma uzmite si. Ma samo vi Xdeckici uzimajte igre za Gamepass. Zato vam i Halo takav kakav je. Takav ce bit i Redfall.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 13:55

      Ma da, microsoft nema dovoljno novaca pa zato 🤣🤣

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 19:39

      O da. Tolko novaca da su morali otpusti +10 tisuca ljudi, dosta iz Xboxa, pa onda podigli cijene igara, pa polako dižu cijene konzole. Slušaj, načitao sam se komentara od Xboxica koji su rekli da nakon dizanja cijene PS5 konzole MS to neće napraviti jer je to kompanija od 2 trilijuna dolara, može si priuštiti gubitak, Phil Spencer je GOAT. A jel, ma sigurno može. To je dobrotvorno društvo.

    • vragec25cro

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 11:27

      Evo kolega PppPP ti dolje nize na sve odgovorio.

    • PS2MASTE®

      @vragec25cro, 01.02.2023 - 11:34

      Nismo mi kolege, nit frendovi nit ista.

    • vragec25cro

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 12:37

      I opet ne čitas s razumijevanjem 🙂 Rekoh:”Evo kolega PppPP …” mislio na kolegu PppPP,a da sam napisao naprimjer Evo kolega,PppPP …. onda bih se tebi obračao kao kolegi šta nismo.Zarez čini razliku i cuda

    • PS2MASTE®

      @vragec25cro, 01.02.2023 - 12:47

      Ljudi svakak pisu i bez zareza i tocki i usklicnika. Dobro, obratio si se njemu. Super da ti je kolega

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 13:57

      Sve je dobro kolega napisao, samo tebi je prvo na umu da budeš agresivan i bezobrazan pa ne stigneš pročitat kako treba jbg

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 19:41

      Nisam bezobrazan nit agresivan prema nikome. Ljudi vrijedaju mene, ne ja njih. To sto Xbox ljude bocne kad im se spomene 2022, jebga.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 09:40

      Ps je doslovno nedavno poskupio 50 eura 🤣 konzolu sam već kupio, kaj mene briga kaj će ona poskupiti lol

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 11:35

      Da, i? Ja govorim o Xbox poskupljenju, a vi Xdeckici hvalili ste na sva zvona kad je vas sveotac Phil Spencer govorio da nece dizat cijene. Lako se vratimo na taj clanak od prosle godine.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 08:36

      “xdeckici”

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 01:36

      Da je Forspoken Sonyeva igra, onda bi ih krivio za nesposobnost. Buduci da je Forspoken izdao Square, mene, ne dira me.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 08:37

      Pa da, tebe ne dira kao plaćenika sonya

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 08:45

      Ja bogme ne reklamiram PS+ i ne stujem Jim Ryana ko vi Xdeckici ko Phil Spencera i reklamirate Gamepass Gamepass Gamepass kad se stigne.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 09:42

      Ma ne reklamiraš ti ništa, da, totalno si unbiased 😊😊

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 11:34

      Vidi vidi ko je spomenuo Gamepass. Govoris mi o unbiased. Ja ne govorim PS+, PS+ PS+

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 11:46

      Zakaj ja ne bi smio spominjat gamepass? Ja imam i ps4 pro, pohvalim ono što je dobro na xboxu, nikakve predrasude nemam, kao što ih imaš ti. I to ti ne dozvoljava logički razmišljat nažalost

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 12:46

      Onda meni govoris da sam biased. Eh, necemo bit dvolicni. To me ne zanima ke imas PS4 Pro, tipicno skrivanje Xdeckica iza vise konzola i muljat tu. Prozirno skroz.

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 13:58

      Ne znaš ni sam više o čemu pričaš

    • PS2MASTE®

      @PppPP, 01.02.2023 - 19:42

      Znam ja dobro, GamePppPPas ( mislim da sam ti prije dva tjedan napisao da si promijenis nick u to).

    • mtgamer

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 21:16

      Šta sereš bezveze? Čitav dan pričaš gluposti ovdje samo zato što je xbox u pitanju. Čudi me što te Zoran nije banao, a bome si zaslužio. Govoriš čovjeku(ovaj PppPP) da promjeni nick u GamePppPPas stvarno si pametan nema šta. Ali mogao bi i ti malo promjenit nick. Što kažeš na P(eder)S2MASTER®?

    • PS2MASTE®

      @mtgamer, 01.02.2023 - 21:30

      Ovo je clanak vezan i za PS. Nisi primjetio? PppPP stalno spominje Gamepass, zato sam mu i rekao da promijeni nick u to. Ne smatram to uvredom. A mene vrijedjas. Dobro. Uslikat cu to i report.

    • mtgamer

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 21:49

      Slobodno reportaj

    • PS2MASTE®

      @mtgamer, 01.02.2023 - 21:52

      Ajde, do iduceg vrijeđanja. 🙂

    • PppPP

      @PS2MASTE®, 02.02.2023 - 03:18

      Nema smisla da se raspravljamo kao djeca

    • LetMeBeFrank

      @PS2MASTE®, 01.02.2023 - 17:17

      Stari pa ti spominjes Gamepass i Xbox vise od bilo koje druge osobe koju sam ja vidio na portalu i svojim ponasanjem si najbolja reklama za njih. Vidis da ti fanboyizam i zivot za konzolaske ratove negativno utjecu na kognitivne sposobnosti.

    • PS2MASTE®

      @LetMeBeFrank, 01.02.2023 - 19:44

      Ja nisam ni poceo spominjati Gamepass uopce. Bogme nisam. E kad su se drugi dotakli toga, onda sam i ja. Jednostavno, necu zapocinjat dok neko drugi ne zapocne. Kad ljudi ostanu bez argumenata pa se vade na fanbojizam. Plitko, plitko. Jako plitko

  • moordrak

    01.02.2023 - 02:42

    Auuuuu… puca se iz svih oružja! Vadi se teška artiljerija… Što jest, jest, Forspoken je kvalitetno potonuo na listama popularnosti. Fino fino. Ionako ga ne mogu igrati jerbo hoćem digitalnu verziju. Treba još jedno pola godine čekati na fuckin update HR PS Stora. Pa dok se Sony ne smisli, bude ta igra na 50%.

  • Dick Johnson

    01.02.2023 - 08:31

    Stvarno nisam očekival da če ovolki butthurt bit. Ugodno iznenađenje. Al poanta je da fali AA igri. Ja igram igre zbog gameplaya, a napuhani buđet nebu tu niš dobrog donjel. Prije su igre imale skromniji buđet a bile zabavnije. U zadnje vreme puno sam se više zabavil s AA igrama. S druge starne i tak max kolko dam za igru je 30€.

  • Akull

    01.02.2023 - 12:12

    Govno koje našpricaš sa najboljim parfemom je i dalje govno….

  • opp

    01.02.2023 - 19:00

    Trenutno igram Age of Empires 2 DE na Xbox Series S, jučer izašao. Očaran sam, djetinjstvo. Spojio sam miš i tastaturu. Pored toga igram A Plague Tale Requiem i Hi – Fi. Gamepass se u januaru i februaru za mene lično isplatio više nego ikad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?