HCL.HR

Brothers In Arms: Hell`s Highway [PC, PS3, X360]

Davor Igrić 03.01.2007.   •   0 komentara


Nakon dva uspješna nastavka, pred nama je novi. Brži, veći i bolji, onakav Brothers In Arms kakav svi priželjkujemo. Strpite se do izlaska, a u međuvremenu bacite oko na najavu.

Otprilike godinu dana prošlo je od zadnjeg izdanja jedne BiA igre. Bio je to svojevrsni dodatak odličnom taktičkom shooteru čija je radnja bila smještena u drugi svjetski rat. No, ruku na srce, osim novih misija, taj dodatak nije donio ništa nova i zanimljiva samom gameplayu. � toviše, odigravajući oba došao sam do zaključka da je ovaj dodatak i nešto teži što svakako ne pridonosi samoj zabavi koju bi prosječni gamer mogao imati uz ovu igru. To je glavni razlog zašto ova igra nikad nije postigla uspjeh koji je trebala. No, za par mjeseci stiže nam pravi nastavak, koji se nada to promijeniti, ali ne jedino što se tiče singleplayera, već planira i zavladati «mrežom svih mreža».

Kao prvo i nadasve očekivano, dobit ćemo nove misije, nove gradove željne oslobađanja ( radnja će početi desantnom operacijom «Market Garden», inače lociranoj u Nizozemskoj ) i neke nove sitnice (nazovimo ih tako) koje bi trebale učiniti gameplay onakvim kakav je trebao biti na početku. Pa počnimo redom. Ono što me najviše razveselilo kada sam tražio podatke o novom nastavku jest dodatak novih jedinica. Tako ćemo osim klasičnih support, i assault, te u nekim misijama i tenkovskih jedinica imati i anti-tenkovske, naoružane bazukama i ostalim teškim oružjem. Jer morate priznati da je igrajući prvi dio bilo užasno teško skinuti tenk (morali ste mu se popeti s leđa i baciti granatu u kupolu). Ovdje bi uništavanje tih tenkova trebalo biti nešto lakše, ali to će pretpostavljam značiti puno više njih. Iako to nije službeno potvrđeno, ne bi bilo loše kad bi programeri ubacili i pokoju snajpersku jedinicu ( za skidanje onih dosadnih mitraljezaca na krovovima i slično ). Nadalje, ono što me posebno zaintrigiralo jest mogućnost nestajanja metaka, kako vama, tako i vašim drugovima. To je velika novost u nastavku koja će, zasigurno, za sobom povući bržu akciju ( ali, bi stoga mogla biti i nešto teža ). Nastavak će na ponuditi i jedan sasvim novi oblik ratovanja, i manevriranja ekipom. Stealth. Vaši vojnici, u stealth modu neće, napadati protivničke, te će se kretati u nekom polu čučnju što će vam ponuditi neke nove manevarske mogućnosti. Naime, moći ćete se približiti protivniku više nego ikad prije, pretrčati ulicu bez da na vas puca tri MG-42 i slično. Nadasve dobar dodatak koji će uz sva gore navedena otežanja, malo olakšati ionako težak gameplay. Četvrta uber stvar u nastavku jest ubacivanje nekih filmskih, skriptiranih sekvenci. Naime, to su situacije u kojima pri pretrčavanju ulice, netko od vaših pogine. Vaš lik, a i sama kamera, te općenito radnja, trebala bi se u Matrix stilu onako usporiti, vaš lik će pogledati srušenog suborca, zvuk će postati sličan onom shellshocku, te će se sa lica ostalih vojnika moći iščitati tuga, bijes i ostale emocije. Programeri su očito ovime išli na neku novu vrstu realnosti, u kojoj bi vi stvarno trebali imati neku vezu sa vašim suborcima, u kojoj vam oni neće biti samo nakupina piksela na ekranu. Treba napomenuti, da se ovakve filmske scene neće odigravati samo na određenim dijelovima mapa nego svugdje gdje igra shvati da je potrebno ( kod prelaženja zidića, međusobne kooperativnosti među likovima, svugdje gdje se vi i vaši ratni prijatelji možete kao povezati u borbi za isti cilj ).

Znam da ovo pri prvom pogledu zvuči malo…hmm…hmm…ali ako ste gledali ikoji ratni film onda znate da je to svakidašnji život vojnika, te da su oni veoma toplo, obiteljski povezani. � to se tiče grafike ona će biti prilagođena za konzole nove generacije ( posebice PS3 ), a sam engine, biti će malo prepravljen. Dakle, očekujemo i jako lijepu grafiku, nešto ljepšu nego u prva dva dijela ( ako je to ikako moguće, no valjda jest ). Iz ove najave daju se zaključiti tri stvari. Igra neće biti za obične gamere. Druga stvar je ta da će nam ponuditi, vjerojatno, najveću dozu realnosti koju je jedna PC igra ikad imala. Datum izlaska je tamo negdje početkom sljedeće godine. Kao veliki fan ne mogu čekati.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?