HCL.HR

GTA: Vice City Stories [PSP]

Matija Fučkar 30.12.2006.   •   0 komentara


Iako je San Andreas masovniji i lijepši, većina GTA fanova reći će vam da im je draži dobri stari Vice City. Logičan potez Rockstara – napraviti PSP verziju Vice City-a.

Niti jedna igra nam nije uspjela onako realno prenijeti atmosferu 80-ih kao što je to uspjelo Rockastaru i njihovom ”četvrtom” nastavku GTA serijala. Društvo, muzika, odjeća, frizure, sve je bilo savršeno ukomponirano i zamotano u jedan od najljepših igraćih paketa, nešto što je svaki igrač mogao poželjeti. Zamislite veselja u igrača kada čuju kako će dotična doživjeti ”re-izdanje”… Vašoj sreći nema kraja… Dok ne shvatite kako je igra predodređena isključivo PSP konzoli. Pa što čekate, ako to niste shvatili prije godinu dana kad je izašao LCS, shvatite sad – ovo je igra radi koje se kupuje PSP.

Bolje, ljepše, fluidnije…

Rockstar se u godinu dana vjerojatno naučio mnogo o programiranju i izradi PSP igara, tako da će grafika viđena u LCS-u biti malčice poboljšana. I ne samo grafika već bi svijet trebao biti znatno prirodniji, animacije fluidnije. Uostalom, Beta testeri tvrde kako se u samom gameplayu uvelike očituje razlika između ova 2 nastavka. Paleta boja je ponovno znatno pojačana, što donosi novu dimenziju zalascima sunca, koji će u ovoj igri biti korak do realnosti. Voda, koje u Vice City-u ima i više nego dovoljno, također će biti znatno ljepša, kažu proizvođači kako žele da doživimo ocean. Rockstar je pronašao način kako će još bolje iskoristiti snagu PSP hardware-a pa je u odnosu na LCS i vidljivost znatno povećana. Mislim da screenovi govore 1000 riječi. Osim Screenova, tu bi novinu u potpunosti mogli iskusiti nakon što se konačno provozamo nekim zračnim prijevoznim sredstvom. Helići se vraćaju na velika vrata, nadajmo se da će preglednost terena i kamera biti dobro riješeni.

Mitch Bjukenen!111

U vodi (i izvan nje) nas također čekaju neka iznenađenja. Ne bih mogao odoljeti da ne spomenem kako ćemo na plaži naći spasioce (one ženskog roda), plave, sisate u jednodijelnom crvenom kostimu sa crvenom plutačom. Baywatch je opet in. Mitch Bjukenn FTW!11 Osim što će (veliko olakšanje) biti omogućeno plivanje, po prvi puta u GTA serijalu kao prijevozno će se sredstvo pojaviti i Jet-Ski. Upravljanje Jet-Ski-a biti će slično upravljanju motora, dakle, moći će te pasti… Najavljeno je i mnoštvo novih automobila i oružja (pištolj sa prigušivačem, SMG sa prigušivačem te bacač plamena).

Mnogi su igrači bili nezadovoljni trajanjem misija u LCS-u, čiji je prosjek prelaska bio oko 5 minuta. Rockstar je vjerojatno računao na to kako maloj konzoli trebaju i male (kratke) misije, no nakon negodovanja mnoštva fanova, odlučili su produžiti trajanje misija. Očekujte misije koje u prosjeku traju od 10-15 minuta, sa puno više kombinacije borbe na moru, kopnu i u zraku.

Krekeri Vic -_-

Tommy Vercetti je bio jedan veoma, veoma kul lik. Po meni jedan od najbolje okarakteriziran lik iz GTA serijala, u ovoj se igri neće pojaviti (makar što se uloge glavnog protagonista tiče). Sjećate se Lance Vance-a? Kewl crnac smiješnog imena? Upravo vi preuzimate ulogu… Njegova brata. Victor (Vic odila) Vance, nabildani proćelavi crnac, strah i trepet ulica Vice City-a, upravo izašao iz vojske, biti će lik s kojim će te provoditi sate i dane, mjesece i godine. Igru počinjete sami, vas dvojca, kao 2 siromašna crnca koja žive u kamp kućici i pokušavaju se probiti na scenu lopova, ubojica i sličnih kriminalaca. Kako se vjerojatno sjećate da je Lance umro u Vice City-u, znajte da će se i on pojaviti u igri. Kako? Logično, radnja se događa u 1984, dvije godine prije radnje viđene u VC-u.

Neke će zgrade u Vice City-u biti polu dovršene, mnoge od njih potpuno nove i neviđene u VC-u. Rockstar kaže kako će Vice City Stories biti mnogo, mnogo veći od Vice City-a. Da li su mislili na grad ili na mogućnosti prosudite sami. Mnoge će razveseliti i povratak radio stanica iz VC-a (naravno ne i samih pjesama) što je za većinu odlična vijest, jer mnogi se slažu kako je VCS imao najbolji soundtrack do sada.

Rumori aka tračevi aka baljezganja

Kako svaki GTA krije određene tajne i zanimljivosti tako su nekoliko rumora isplivali na površinu pa mislim da bi bilo zanimljivo spomenuti neke od njih. Na naslovnici Vice City Storiesa, pojavili su se neki likovi koji su ili viđeni u VC-u ili imaju neke veze sa likovima viđenima u igri. Pretpostavlja se da je žena pokraj automobila žena Alex-a Shruba (sjećate se lika koji se voli nazivati ženskim imenima). Kad smo već kod njega, jeste li znali da je njegov lik vjerojatno temeljen na liku američkog predsjednika Georga Busha, čiji je nadimak u užim političkim krugovima upravo Shrub, a Alexov glas aludira na glas Georga Busha. Još da je istina ovo o ženskoj strani… Vjeruje se da je jedan od ljudi na brodu Juan Garcia Cortez (sjećate se onog starca na velikom brodu), u vrijeme kad još nije bio onoliko bogat, dok je čovjek s njegove desne strane Gonzales, lik ubijen u VC-u, Juanova desna ruka. Na slici je viđen i Umberto Robina vođa bande kubanaca. Također postoji čovjek sličan Big Mitch Baker-u (vođa motorističke bande), no taj podatak moguće nije istinit jer su na screenshotovima viđeni pješaci sličnog izgleda. Na screenshotovima također nije viđen Leaf Links golf teren, za koji se vjeruje da je izbačen iz same igre, i na njegovom mjestu stoji nešto mnogo veće (što potvrđuje izjavu proizvođača o tome da će ovaj Vice City biti mnogo veći od onog starog).

Za kraj, samo se nadamo kako će Vice City Stories biti veća proširena verzija Vice City-a, jer ukoliko na mali ekran uspije prenijeti atmosferu iz Vice City-a, ne gine joj planetarni uspjeh, a Sony-u veći broj prodanih PSP-a. Ovo je igra koja može spasiti već pomalo zaboravljeni PSP. Nadamo se najboljem, očekujemo najbolju igru na prijenosnim konzolama. Započnite odbrojavanje, igra izlazi već u desetom mjesecu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?