HCL.HR

Halo 3 [X360]

Matej Majcenović 21.11.2006.   •   0 komentara


Prije 6 godina prvi Halo je prodao Xbox konzolu, za godinu dana izlazi treći nastavak Halo serijala od kojega se očekuje da će proslaviti Xbox 360 ( Kao da Gears of War nije dovoljan)

Zemlja pod vladavinom Covenanata. Ni sa svom silom Zemlja nije uspijela odoljeti napadima moćnih Covenanata. Ova odurna alienska bića pronašla su nešto veoma zanimljivo pod Afričkim pijeskom. Otkrili su Forerunnere, davno izumrla bića koja su prije mnogo vremena napravili ogromne umjetne okrugle prstene nazvane – Halo, koji su se fokusirali na misterij i okruženje svih misterioznih događaja.” Master Chief, junak Halo serijala vraća se na Zemlju nakon najveće bitke vođene između Covenanta i Zemljana. Halo 3 počinje u Afričkoj pustinji. Gledamo olupine starog željeza i ženski glas nas budi iz idile. Cortana – umjetno inteligencijska spravica, Chiefov najveći saveznik ponovno je s nama. Dok Master Chief stupa na scenu u ruci držeći assault rifle iz orginalnog Halo-a, Cortana govori: Poznajem tebe. Tvoju prošlost. Tvoju budućnost. Odjednom se pojavljuju cruiseri Covenanata, te kako glazba počinje ubrzavati iz zemlje izlazi ogromna ”strojčina”. Zraka para kameru, a Cortana govori: Ovo je način na koji završava svijet. Bungie. ”Finish the game in 2007.” Dovoljno zagrijani?

Ovo je kao što pretpostavljete bio opis trailera kojeg je Microsoft prikazao na konferenciji prije nekoliko dana u Grauman’s Chinese Kazalištu. Usljedio je velik aplauz. A kako I nebi kad je Bill osobno bio onaj koji je predstavio igru. Nakon nekoliko dana trailer je osvanuo na netu I na X-Box Marketplace-u kao materijal raspoloživ za download. Nitko ne bi trebao podcijeniti moć Halo serijala I njegovu važnost I status koji ima na X-Box 360 konzoli. Prvi Halo bio je launch igra za orginalni X-Box koji je bome prodao poveći broj konzola. Halo 2 izdan u 2004. godini zaradio je rekordnih 125 milijuna dolara u prvom danu prodaje, a tisuće su gamera čekali nastavak spavajući pred različitim svijetskim gameshopovima. Tjekom prošlogodišnjeg E3-a nije bilo riječi o trećem nastavku ( za koji su mnogi očekivali da če biti launch naslov na X-Box 360 konzoli ) pa su se fanovi zapitali � to se dogodilo s njihovim omiljenim serijalom. Nekoliko tračeva o Halo filmu, I nakon godinu dana na E3 2006 dobivamo vijest o skorom izlasku trećeg djela. Tko će dočekat 2007?

Ako do sad još niste znali, Halo serijal zamišljen je kao triologija. Halo 3 će nažalost biti posljednji nastavak u serijalu, I nadamo se nešto sasvim posebno. CJ Cowan – zadužen za animacije, kaže kako je Trailer odličan prikaz onoga što možemo očekivat od igre. A pod tim misli odličnu I zamršenu priču. Također mračnu, jer znamo kako Halo 3 znači oproštaj sa serijalom. CJ kaže kako je sve što smo vidjeli u traileru real-time materijal izvađen iz trećine igre. Mnoge bitke ostavile su trag na ‘’neranjivom’’ Master Chiefu tako da lako možemo vidjeti sve mrlje I ogrebotine na dobrom starom zelenom armoru. Forerunner stvarčica viđena u daljini ( na traileru ) nešto je što ( kako kažu proizvođači ) okreće priču za 360 stupnjeva. Sljedeći na redu od iskorištenih proizvođaća bi je Marcus Lehto – zadužen za okoliš u igri. Pustinja I sve ostalo što smo vidjeli u traileru prikazano je u real time-u – kaže Marcus. Halo 3 je uspješno uspio implementirati novi lightning sustav, koji pokazuje zašto sunce izgleda preljepo te zašto je okoliš tako dobro reflektiran. Halo 2 je sličan sistem koristio odvojeno na većini lokacija. Parallax mapping ( koji podržava Halo 3 ) omogućuje nam da sve strukture budu vidljive I na velikim udaljenostima, pa čak I oblaci iznad kratera. Ovaj sustav zasigurno će uvelike pridonjeti atmosferi.

Kako je Master Chief u traileru bio upravljan od strane Bill-a ( maybe, maybe not 🙂 mogli smo se uvjeriti kako je prikazana uistinu in-game grafika. Tko god je igrao, uz pomoć MC-ove mogućnosti zoomiranja uspijeo nam je pokazati sve ljepote okoliša, i okolnih stvarčica. Mogli smo vidjeti kako se svijetlo reflektira od okolne predmete i Master Chief-ov Armor. Primjerice, viđeno je reflektiranje sunčevih zraka na armor. A taj armor je toliko dobro napravljen da će te u slućaju zumiranja moći vidjeti sav okoliš reflektiran na njemu. A mislio sam da su rekli kako je ostario, i pun ogrebotina. Ajd dobro. O samom gameplayu nemamo previše informacija, no za sad je i ovo malo dovoljno, jer smo čekali dosta dugo da obajve bilo što. Predugo. Toliko dugo da su nas datumom izlaska izbacili iz takta. Tko će čekat 2007. Oću Halo 3 sad. Odma 🙁

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?