HCL.HR

Heavenly Sword [PS3]

Duje Kozomara 31.05.2007.   •   0 komentara


Tko god tvrdi da na PS3 osim MGS4 nema kvalitetne ekskluzive, u krivu je. Heavenly Sword je uz Kojimin četvrti nastavak MGS serijala, jedan od razloga zašto kupiti PS3. Doznajte više u najavi.

Nariko nam je vatrena crvenokosa cura kosih očiju (da – Crvenokosa kosooka cura. Još i vatrena. Diš’ bolje?) čiji klan je vlasnik “Heavenly Sword”-a – svete mačete beskrajne snage koja pomalo cijedi životnu silu osobe koja ga nosi. Kralj Botan, perverznjačina opsjednuta Heavenly Swordom, započinje kampanju istrebljenja Narikine ekipe kako bi došao do navedene mačete. I tako, u očaju, naša vatrena Nariko uzima mač, kako bi poklala Botanovu vojsku i osvetila se Botanu (prije nego što joj mač oduzme energiju i ubije je, jelte). To bi bio uvod u fabulu veoma interesantne PS3 ekskluzive, koja nosi ime po navedenoj svetoj mačeti – Heavenly Sword. Igra je već dobila nadimak “Goddess of War” (Božica Rata), zbog brojnih usporedbi s God of Warom.

No, naša božica rata Nariko će, kako se čini, biti puno interesantnija i opasnija od kolege Kratosa (God of War). Iako će imati i drugih oružja, Heavenly Sword će biti najčešće korišteno, sa tri stancea: Speed, Power, and Range, svaki sa različitom napadačkom taktikom. Nariko će se boriti sa hordama neprijatelja odjednom, koristeći mnogobrojne komboe, mijenjajući stanceove i dovršavajući gadove specijalnim finishing pokretima. Osim toga, moći će pokupiti određene predmete s poda i baciti ih na neprijatelje (čisto kao primjer, u jednom od demoa pokupila je bačeni štit s poda i zavitlala ga u glavu najbližem neprijatelju), a mrtve će vojnike moći koristiti kao živi štit. Prilično visok nivo interaktivnosti s okolišom, što je zadivljujuće za naslov ovakvog karaktera. Sve to moguće je zahvaljujući odličnim kontrolama, te kompaktibilnosti s SIXASISom, koji uvelike pomaže pri izvođenju uglađenih napada i upravljanja predmetima. Heavenly Sword će nam definitivno pružiti tonu akcije, te sate i sate okrutne, napete i zabavne borbe s Botanovim vojnicima. I da, koliko je za sada poznato, u igri neće biti supernaturalnih čudovišta, već će se naša heroina, kojoj ste do sada vjerojatno već naučili ime, boriti samo protiv ljudi.

Igra se diči jako impresivnom grafikom, a na nedavno održanom Spring Gamer’s Dayu mnogi su je, između mnogobrojnih sjajnih naslova, proglasili naslovom s najboljim lightingom i shadow effectima. Nakon svakog novog trailera ili demoa koji developeri predstave, ostanemo zapanjeni, a što više Heavenly Sword napreduje, to zapravo i bolje izgleda. Likovi, oružja, pa i efekti poput vjetra i prašine zasad izgledaju jako dojmljivo, a fajtovi, efekti i kretanje likova općenito izvedeni su jako fluidno. Zahvaljujući PS3 Cell procesoru, diviti ćemo se realističnom padanju vodopada, vremenskim promjenama, te vijuganju duge, crvene kose na vjetru. Posebno nas se doima gomila neprijatelja koje Nariko ubija na sve načine koje možete zamisliti, a dečki nadasve fino i efektivno umiru. Zvukovi, na kojima radi ekipa iz Crouching Tiger, Hidden Dragon i Mission Impossible filmova, sasvim su pristojni, glazba se dobro uklapa, a glavnom negativcu – Kralju Botanu, glas daje sam Andy Sirkus (poznatiji kao Gollum u LOTR filmovima). Naš popularni Andy, osim što daje glas Botanu, je i režiser glume u igri, pa se od ingame cut-scena očekuje da izgledaju odlično i budu savršeno odglumljene.

U onome što smo dosad vidjeli – AI nije previše inteligentan. Koliko god naša Nariko bila moćna sa svojim swordom, malo je čudno da sama njih tisuću potamaniti kao muhe bez glave. Ostali smo razočarani i činjenicom da do sada u nijednom predstavljanju gameplaya nismo vidjeli ni kapi krvi, no vjerujemo da će Ninja Theory to srediti do izlaska igre. Heavenly Sword sadrži sve što trebate. Tu je nevjerovatno interesatna akcija, predivna grafika koja ostavlja bez daha, a cut scene i voice acting daju osjećaj da gledamo big-budget akcijski film s jako napetom pričom. Heavenly Sword je prva najavljena hack-n-slash igra za PS3, a naša crvenokosa heroina mogla bi postati mnogo popularnija od kolege Kratosa iz God of Wara, pa čak i od marinaca iz Gears of Wara sa rivalske konzole. Igra će zasigurno biti žestoka konkurencija Devil May Cry-u 4, a ja vam preporučam da joj posvetite svoju pažnju. Iskreno se nadam da Ninja Theory srediti ovaj naslov kako treba, a walpaper s lijepom Nariko već je na mom destkopu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!