HCL.HR

Huxley [PC, X360]

Imothep 03.01.2007.   •   0 komentara


Nakon mase poluuspješnih FPSova koje smo vidjeli u zadnjih par godina, počinjemo se polako brinuti za budućnost online napucavanja. Webzen želi stati tome na kraj i donijeti revolucionaran FPS, Huxley.

Sam MMOFPS žanr nije toliko zastupljen među PC igrama. Gotovo nikako. Jedini dosadašnji predstavnik je Planetside od Sony Online Entertainmenta. Mješavina FPS i RPG žanra bitno se razlikovala od svih tadašnjih online shootera. Najviše zbog RPG sustava koji je omogućavao poboljšanje karakteristika igrača. Timska igra je bila na visokoj razini, a grafika sasvim solidna za jedan takav naslov. Da Planetside ne bi bio sam u žanrovskoj košari, sada mu u pomoć dolazi Huxley.

Kao što možemo zaključiti iz imena, Huxley je svoje uzore našao u novelama Aldousa Huxleya, preciznije, u njegovoj najpoznatijoj noveli Brave New World. Radnja se zbiva u post-apokaliptičnoj budućnost, u doba kada je ljudska rasa mutirala i podijelila se u dvije suparničke rase- Sapiensi i Alternativesi. Cilj obje rase je preuzimanje novog izvora energije, Lunaritesa, čiji je stvoritelj Huxley, znanstvenik i mogući spasitelj. Također, tu je i još jedna rasa- Hibridi, čudovišna rasa čiji je cilj uništenje Sapiensa i Alternativesa i zauzimanje njihovih gradova. Svaka rasa ima dvije podrase, tako da se Sapiensi dijele na One i Syn, Alternativesi na Alteravere i Alternixe, a Hibridi na Mutante i Monstere. Kao što po screenovima možemo vidjeti, Sapiensi su najsličniji današnjim ljudima, dok se na Alternativesima i Hibridima najviše vide tragovi mutacije. Po screenovima i trailerima možemo zaključiti da će mjesto radnje će biti mješavina istočnjakog i zapadnog stila.

Zbog RPG sustava, tu su i klase. Zasad su poznate tri: Enforcer, Avenger i Phantom. Enforcer je klasa koja nosi najteže armore, i kao posljedica toga, najsporija je. Mogu primiti dosta štete prije nego se sruše, što ih čini odličnim Tankovima. Avenger je srednja klasa, što znači da je pomalo upoznat sa svim područjima. Dobar je i za blisku borbu i za borbu na daljinu. Brži je od Enforcera, ali opremljen sa lakšim oklopom. Posljednja klasa je Phantom. Najbrži od svih ponuđenih, zahvaljujući light armoru kojega nosi. Naravno, loša strana je to što je dosta ranjiviji od ostalih. Leveliranje je podijeljeno na dva dijela. U ranom stadiju kreiranja lika, igrači će moći oblikovati stil kakav žele. Kasnije, igrači će moći dublje razvijati svoga lika. Glavna dva elementa leveliranja su Experience (popularno zvan xp) i Battle Points. Experience će biti važniji u ranijim stadijima igre, a kasnije će Battle points uvelike činiti razliku. U ranijem stadiju, dobivajući dozvole, igrači će moći upgradeati oružja i armore, a kasnije će razvijati lika da bude spreman na razne situacije. Webzen je mislio i na jedan vrlo važan detalj. Naime, u ostalim MMOima, likovi manjeg levela nemaju šanse protiv likova većeg levelea, tako da će leveliranje utjecati samo na neke segmente kao što su slotovi za upgradeove, brže reloadanje itd. Tako da će likovi s manjim levelima moći konkurirati onima na većim levelima.

Dolazimo na oružja. Budući da je ovo jedan ogromni FPS, bio bi red da imamo mnogo oružja na izboru. Kako napredujete po levelima, tako će vam se otvarati veći arsenal oružja. Rankovi su označeni abecednim redom, pa tako idu od E (najniži, za likove od 1. do 10. levela) do A (najviši, krajnji leveli). Pa idemo redom predstaviti zasad poznata oružja.

Discodia Assault Rifle Diverian

Ovo oružje je proizvod kompanije Discodia, koja oružjem priskrbljuje Sapiense i Alternativese. Diverian Rifle je najosnovnija assault puškica koju svi regruti dobivaju po završetku treninga. Udarna moć ovog oružja je poboljšana punjenjem municije sa Lunarite ćelijom, ali kada naletite na nekog sa malo jačim oklopom, vidjet će te da ima slabiji efekt.

Discodia assault rifle Diverian MK2

Napravljena od strane Discodie, zamišljena kao stariji brat Diverianu, MK2 je poboljšana verzija obične jurišne puške. MK2 će biti izbor svih onih koji vole taktizirati i igrati se specijalaca podržavajući svoje suborce sa dodatnom vatrenom moći. Malčice manja od prethodne verzije, MK2 nudi poboljšanu funkcionalnost, kao što je stabiliziranje pri rafalnoj paljbi i 2X infrared scope koji dopušta preciznoj snajpanje čak i u mraku.

Mirage Viper
Ovo je već pravi snajper. Napravljen pod okriljem Mirage Companya, Viper je precizno i ubojito oružje. Lijepoga dizajna, čest je izbor među Sapiensima. Moćni 8X zoom omogućava skidanje meta na velikim udaljenostima. Jedina mana ovog snajpera je mogućnost pucanja metak po metak, što u nekim situacijama može biti vrlo pogubno.

Collein Bleach

Kako je primjena Lunarite energije poboljšala mnoge armore i shieldove, tvrtke koje proizvode oružja su trebale pronaći novo rješenje. Tvrtka Collein je napravila Bleach- moćni rocket launcher koji vojniku pruža izvrnu vatrenu moć. Iako vidno manje preciznosti u usporedbi sa ostalim oružjima, Bleach ima nevjerovatnu destruktivnu moć i mogućnost ispaljivanja dvije rakete u sekundi.

U igru su također dodana i vozila. Iako se još ne zna mnogo o njima, navest ćemo samo osnovno. Vozila će biti podijeljena na kopnena i zračna. Pod kopnena ubrajamo: -APC (Armoured Personnel Carrier)- Zasad nije poznat hoćemo li moći upravljati APCem, ali iz trailera možemo vidjeti kako dovozi vojnike pred ulaz u borbenu zonu. Drugo kopneno vozilo je motorcikl koji dolazi u dvije verzije. Prva je hover-bike verzija, a druga je standardni motorcikl sa tri kotača. Još nije poznato hoćemo li moći upravljati sa hover-bikeom, ali sa standardnim ćemo sigurno moći, naravno, ako nabavimo potrebnu dozvolu. I zadnje kopneno vozilo je tenk. Kako možemo zaključiti iz raznih trailera, I s njim ćemo moći upravljati uz pravilnu dozvolu. Druga skupina vozila su zračna vozila. Najavljeno je nekoliko letjelica, ali zasad znamo samo jedno s kojim ćemo moći upravljati. 1-man Skiff letjelica će nam omogućiti da letamo uokolo, a drugo vozilo je Dropship za kojeg se nezna hoće li se moći upravljati. Webzen je za Huxley koristio posebnu tehnologiju koja omogućuje igranje do 5000 igrača na jednom serveru. U igri ćemo imati battle zone koje će masovne bitke dovesti na novu razinu. Moći ćemo se i okušati i u PvP okršajima u kojima će sav taj trud koji ste uložili u razvoj svoga lika doći do izražaja. Ono što odmah uočite je grafika, koja je u Huxleyu predivna. Koristeći Unreal3 engine, Webzen je od Huxleya načinio pravi eye-candy, dajući nam do znanja da će nam trebati prava mrcina od PC-a da pokrenemo ovo. Za sad Webzen ništa ne govori o mjesečnom plaćanju, tako da ostaju samo glasine. Još ćemo malo počekati dok igra konačno ugleda svjetlo, a do tada ćemo trebati uživati u screenovima i trailerima, i nadati se najboljem.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!