HCL.HR

Igre u 2018: Najiščekivaniji naslovi redakcije HCL-a

Zoran Žalac 18.01.2018.   •   20 komentara


Ekipa HCL portala stavila je svoja nadanja na papir. Otkrivamo vam kojim se igrama ponajviše radujemo u 2018. godini, iz potpuno osobne perspektive.

yoshi-hcl

Ni sami najčešće nismo svjesni koliko se čudnih preferencija nađe u redakciji HCL portala. Znate da smo pri ocjenjivanju igara uglavnom darežljivi pa bi čovjek rekao da volimo sve i svašta. To možda i jest tako, no kao što ćete vidjeti u ovom članku, redakcija nam je u nekom totalnom mračnjačkom tonu – jedni čekaju crnu magiju, drugi vampire, treći masone, četvrti post-apokalipsu. Moguće ni da na sastancima anonimnih alkoholičara nema toliko crnila!

Zoran Žalac: Neimenovani Harry Potter RPG

Naravno da najviše iščekujem Red Dead Redemption 2 kad već ne vrijedi odgovor HL3. No, o RDR2 već sam pisao i još ću pisati nekom drugom prilikom. Zato ću ovdje iskoristiti svoj cheat i navesti igru koja još nije ni najavljena. Jer 2018. bi vrlo lako mogla biti godina magije, reći ću vam i zašto. Tvorci Pokemona Go lansirat će novu mobilnu igru Harry Potter: Wizards Unite, a Warner Bros. je potvrdio da nas kad-tad čeka i Harry Potter RPG igra za konzole. Šuška se da na njoj radi ekipa Avalanche Studiosa koja je radila Mad Maxa.

hp-ps1-potter

Nemam iluzije da će Harry Potter RPG biti igra godine ili tako nešto. Bit ću zadovoljan i da to bude najbolja HP igra do sada. Letvica inače nije postavljena visoko s obzirom da prethodne HP igre nisu ispunile potencijal svog predloška. To je postalo očito u kasnijim igrama, kada je Potter „odrastao“, ali su izdavači igara i dalje ciljali na publiku u dobi do deset godina. Mislim da fanovi ove franšize zaslužuju jedan uradak u kojem će se teme crne magije obraditi na ozbiljniji način, a ne da najbolja igra ovog serijala bude ona s Legićima.

Petra Rukav: The Council

Iako mi iščekivanje nijedne nove videoigre neće biti toliko napeto kao što je to bio slučaj s Ubisoftovim Assassin’s Creed Originsom, moram priznati da me najava narativne avanture The Council posebno zaintrigirala. Dakako, dio radoznalosti veže se uz povijesni kontekst koji obuhvaća meni jednu veoma interesantnu temu tajnih društava, konkretno slobodnih zidara odnosno masona. Osim toga, The Council će nam predstaviti Napoleona Bonapartea, ličnost koja pobuđuje posebnu vrstu zanimanja, te prvog američkog predsjednika Georgea Washingtona.

Povrh povijesnog traga, The Council ima veoma zanimljiv pristup gameplayju. Naime, svaki igrač postaje arhitekt protagonistove destrukcije ili spasenja. Drugačije rečeno, teške moralne odluke utjecat će na tijek pripovijesti, a otkrivanje mračnih tajni koje se kriju iza jezivih lica sporednih likova koštat će nas zdravog razuma i vitalnog tijela. Jednostavno volim kad me videoigre začaraju iluzijom slobodne volje, a moji izbori odvode likove na ringlšpil uništenja.

Žarko Ćurić: Code Vein

Nova godina kod mene uobičajeno pokreće moje ovisničke probleme, a to je potreba za novom dozom Souls igre. From Software ne štanca naslove kao na traci, što je u neku ruku i dobro, no ipak me tjera da svoju žeđ ugasim nekim sličnim naslovom. Prošle godine to je bio Nioh, a ove godine na tu bi listu trebao uskočiti Code Vein.

Smješten u postapokaliptični distopijski svijet gdje vampiri “kolo vode”, Code Vein me odmah na prvu osvojio svojim ugođajem, ali i dizajnom likova jer uzor očigledno vuku iz modernih anime serijala. Uz nadu da pogode balans borbe, imaju barem nekoliko dobrih bossova kao što ima Souls serijal, te da priča bude dovoljno zanimljiva, Code Vein bi mogao biti naslov koji će se najviše vrtjeti ove godine na mojoj konzoli. Osim ako, naravno, izađu novi Pokemoni i budem trebao kupiti Switch.

Gregor Stojev: Vampyr

Vampire the Masquarade: Bloodlines nekoć mi je predstavljao vrhunac guštanja pa se nadam kako će mi nadolazeći Vampyr ove godine napokon utažiti žeđ za zabranjenim crvenim vinom. Nakon nekoliko odgoda, moram priznati da mi entuzijazam za njime samo raste iako već dobro znam da Vampyr kao AA igra najvjerojatnije neće završiti u obliku nekakvog GOTY materijala. Svejedno, dobri doktor koji ponoćnim zagrljajem prelazi u svijet tame morat će nekako poslužiti kao adekvatna supstitucija.

Vaganjem dobrih i loših radnji kroz gameplay bi trebali odlučivati sudbinu duša zapelih u mračnim kvartovima jednog retro Londona, nešto što jedva čekam osobno pročačkati. S unikatnim krajevima i mogućnošću da čitavu stvar prođemo bez jedne prolivene kapi krvi mi malo vuče na Deus Ex, dok samim stilom pak donekle i na Bloodborne. Naravno da ne očekujem da će im tu moći direktno konkurirati, ali ako se pokaže da im je barem do koljena znam da ću brojne noći rado provoditi u njegovim najmračnijim kutevima.

Stjepan Fikter: Metro Exodus

Kako trenutačno završavam Fallout 4 i sav sam u postapokaliptičnom raspoloženju, Metro Exodus mi se penje na mjesto najočekivanijeg naslova u tekućoj godini. Majstori iz 4A Gamesa s prijašnja dva nastavka su pokazali kako znaju napraviti vrhunsku atmosferu u podzemlju Moskve, a ništa lošiji doživljaj nije bio ni kada smo povremeno izlazili na površinu. Sada kada će lokacijski biti obrnuto, imam velika očekivanja ne samo u prikazu postapokaliptične Rusije, nego i u samoj priči te atmosferi koja će nas dočekati.

Ono što me još posebno veseli kod Exodusa odnosi se na najavljene promjene u sustavu oružja pa očekujem i mesnatije pucanje jer je to bio jedan od elemenata u prijašnja dva dijela koji je mogao biti bolje odrađen. Uz to, zanima me koliku će ulogu u cijelom sustavu imati vlakić Aurora – hoće li služiti samo kao sredstvo za putovanje ili će imati prošireniju ulogu u traženju boljeg života na istoku Ruske Federacije.

Igor Belan: Yoshi for Nintendo Switch

Ja čekam dinosaure. Yoshi je dinosaur. Bit će mi veselo. I tako…

Označeno sa:

Komentari (20)

  • Goran1234

    18.01.2018 - 18:45

    Yoshi ?
    Mene zanima ponajviše novi Fire Emblem Rpg za Switch…. Prime 4 sumnjam da će ove godine….

  • nikola65478

    18.01.2018 - 18:48

    Igore dali se veseliš igri Jurrasic Park Evolution?

  • Fr3dY

    18.01.2018 - 19:16

    Od svih najvise mi se sviđa Joshi iako nema Switch,a volio bih da uskoro naprave remaster CTR-a to bi bilo super

  • Artyom

    18.01.2018 - 19:22

    Moram priznat da Yoshi izgleda puuuuuno ljepše nego kad sam ga ja zadnji put igrao 😀 … A Stjepan Fikret high five!

    • Goran1234

      @Artyom, 18.01.2018 - 19:28

      Šta si zadnjeg od konzolaskog Yoshia igrao,ja Mario World 2( i dan danas ga igram ?)

    • Artyom

      @Goran1234, 18.01.2018 - 21:24

      Ne sjećam se kako se igra točno zvala, ali bila je na SNES-u. Yoshi’s World možda, ili tako nešto… ah, 90-te su bile guba 🙂

    • Goran1234

      @Artyom, 18.01.2018 - 21:44

      Da slažem se to za 90te ?.. To ti je Mario World 2:Yoshi Island, imam i dan danas tu igru. I odličan je platformer i dan danas ?

    • Artyom

      @Goran1234, 18.01.2018 - 23:30

      Malo sam pogledo na youtubeu sad. Da, to je ta. Kad je Mario još mala beba kao, pa ga moraš nosit posvuda…

  • Jere Zaja

    18.01.2018 - 19:47

    Od igrica kojih najvise ocekujem je metroid prime 4

    • Goran1234

      @Jere Zaja, 18.01.2018 - 19:56

      Da,iako bih volio ove godine,osobno čisto sumnjam.

    • Jere Zaja

      @Goran1234, 18.01.2018 - 22:22

      pa velike su sanse, mogli bi izbacit i novu new super mario bros igricu, to bi poboljsalo switchev library

    • crolink07

      @Jere Zaja, 19.01.2018 - 06:29

      Najprije će izbaciti sve stare igre kao za Wii,WiiU,2DS,3DS,New3DS,to ide tim redom

  • Smoolex

    18.01.2018 - 21:23

    Sto se HP-a tice, izlazi neka moblina, osim ove od niantica. Izgleda kao rpg mobilni.

  • PppPP

    18.01.2018 - 22:10

    hahaha igore dost dobar i opširan tvoj dio

  • SanKa

    19.01.2018 - 13:07

    ja ne vjerujem da je harry potter igra izgledala onako kao na slici gore 😀

  • DjokaBA

    19.01.2018 - 14:32

    Zoran, my man po navici. Harry Potter RPG, nedosanjani san.

  • Azurr0

    19.01.2018 - 18:26

    Yup, Harry Potter svijet ima ‘blueprint koji sa sobom nosi ogroman potencijal. Čudno je kako se to do sada nije uspjelo odraditi kako spada, s obzirom na masovnu publiku koja obožava cijeli taj univerzum, čovjek bi očekivao da će netko s lovom to prepoznati i dati cijeli projekt u ruke studiju s pedigreom koji je sposoban ispuniti očekivanja ljudi.

    • Goran1234

      @Azurr0, 19.01.2018 - 20:22

      I ja spadam u tu skupinu i slažem se.Problem je kod starih HP igri bio što ih je pravila EA(ako se dobro sijecam),zapravo s te igre prenosile filmske isječke.

  • Oblakoder

    20.01.2018 - 15:45

    A gde je Juraj Bevandic sa izborom igre? 🙂

  • besantesteras

    28.02.2018 - 15:10

    Meni je izbor Miss @Petra Rukav najiščekivaniji, posle svih PS4 eksluziva koje izlaze ove godine, kao i izbor Mr @Gregora Stojeva, koje nikako ne smem propustiti!!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?