HCL.HR

Lost Planet: Extreme Condition [X360]

Matej Majcenović 29.12.2006.   •   0 komentara


Nakon veoma uspješnog Dead Risinga, Capcom na Xbox360 donosi još jednu ekskluzivu. Ponovno su u pitanju gomile čudovišta, brdo akcije, te borba u kojoj će te većinu igre biti sami protiv svih…

Nakon veoma uspješnog Dead Risinga, Capcom na Xbox360 donosi još jednu ekskluzivu. Ponovno su u pitanju gomile čudovišta, brdo akcije, te borba u kojoj će te većinu igre biti sami protiv svih. No, ovoga puta okruženje je sasvim drukčije. Radnja se odvija u budućnosti, a vaš će se igrač naći na ogromnom ”izgubljenom” i snjegom prekrivenom planetu. Nažalost bića koja ga naseljavaju nisu prijateljski nastrojena…

Priča o Wayne-u

Mladić imena Wayne, na istom je planetu doživio strašnu nesreću. U borbi sa alienskom rasom (Akrid) koja naseljava isti planet, pred očima mu pogiba otac, a on sam biva onesvješten i umalo ubijen. Yuri, Luka i Rick, članovi grupe preživjelih sa planeta, zvane Snow Pirates, iliti Snježni gusari, bude ga iz dubokog sna. Pobješnjeli Wayne traži osvetu i način da se ova ljigava i odurna bića zauvjek izbrišu sa lica izgubljenog planeta. A istrebljenje rasa nikad nije bilo jednostavno, pa će se Wayne trebati poprilično namučiti kako bi ostvario svoj cilj.

Akcija

Sama igra orijentira se na akciju, kombiniranu sa situacijama kada će te morati stati i razmisliti o svom sljedećem potezu. Do sada u traileru su viđena oružja poput Machine Guna, Gatling Guna, Shotguna, Rocket Launchera, Laser Cannona… Standardno… Osim što će te putovati pješke, neke djelove u igri biti će lakše preći uz pomoć VS-a (Vital Suit). VS su različite vrste vozila/robota, kojima će glavni lik moći upravljati. Sve vrste VS-a imaju na sebi ugrađenu neku vrstu oružja čije se zalihe također mogu istrošiti. Osim oružja, Wayne će posjedovati i grappling hook, uz pomoć koje će mu biti dostupna nedostupna mjesta. Zanimljivo je da će te biti u mogućnosti pucati dok se penjete po užetu. A to je, ako je vjerovati Capcomu i onima koji su igru isprobali, lako i zabavno.

Gameplay

Sam gameplay uvelike podsjeća na prošlogodišnji veliki hit sa PS2 konzole – Shadow of Collosus. Bossovi koji su veličinom jednaki onima iz spomenutog naslova, imaju svoje slabosti, a vi će te prije svake borbe morati proučiti koja je to slabost, i uz pomoć tog saznanja ga dokrajčiti. Uvijek je dobro u akcijsku igru ubaciti slične elemente, a za primjer vam mogu poslužiti i raniji Capcomovi slični naslovi koji su postali veliki hitovi (RE4, Viewtiful Joe, Killer7). Ono što se meni osobno sviđa kod igre je to da će po ovome što smo dosad čuli vjerojatno biti teška i zahtjevna, što će hardcore igrači znati cijeniti.

Multiplayer

Osim naočigled primarnog SP moda, Lost Planet će imati i MP online mod, koji će podržavati do 16 igrača, te mogućnost natjecanja u jednom od 4 igriva MP moda. Elimination i Team elimination, su modovi slični Deathmatchu i mislim da njihova pravila ne treba objašnjavati. No, valja spomenuti nekoliko vrsta granata koje će te nasumice dobivati pri svakom respawnu. Osim običnih ručnih, postoje ”gum” granate (ljepe se za protivnika), disc granate (koje se bacaju kao frizbi) te ”dummy” granate (stvaraju lutku u obilu vašeg lika, i često se bacaju u samo žarište bitke). Post grab, mod je u kojem će te morati osvojiti/sačuvati teleskopske polove, a samo osvajanje temeljit će se na brzom pritiskanju određenih tipki na gamepadu. Fugitive je također već poznat mod u kojem je jedan igrač lovina, i mora preživjeti što duže dok ga ostali napadaju. Za sada još nije poznato hoće li ta lovina imati ikakvih privilegija.

Grafika i zvuk

Vizualni dio u dosad viđenom napravljen je oku ugodnim, ogroman planet izgleda predivno, kao i sam snjeg po kojem ćete se kretati veći dio igre. Interakcijski dio nimalo ne zaostaje za vizualnim, većina ruševina i zgrada biti će te u mogućnosti uništiti, a komadići uništenih objekata padat će sa neba poput kiše. Bilo bi vam bolje da pripazite, jer, upravo vas oni mogu ozljediti i oduzeti dobar dio preostale energije. Dizajn i izvedba većih bića, izvedeni su na način da je njihova slaba točka uvijek nevidljiva na prvi pogled, ali nakon što je uočite nebi trebali imati problema sa ciljanjem i pogađanjem. Nažalost, u demo verziji koju su imali prilike zaigrati vlasnici Xbox360 konzola, kod većeg broja jedinica na ekranu zna doći do pada framerate-a i problema s kamerom. Nadamo se da će do izlaska igre, ovo biti ispravljeno. Wayne-u je glas posudio poznati korejski glumac Byung Hun Lee, pa ne trebamo sumnjati u kvalitetu Voice overa kao ni soundtracka, čije se pjesme izvođene od strane orkestra odlično uklapaju u svu tu akciju na ekranu. Kratko rečeno, melodije koje smo imali prilike čuti u trailerima su i više nego kvalitetne, pa se nadamo kako će Lost Planet biti jedna od onih igara čiji ćemo soundtrack poželjeti imati u svojoj kolekciji.

Zaključak

Capcom će, kako je počelo, većinu igara ove generacije ostaviti na Xboxu360. Lost planet druga je po redu, nakon Dead Risinga, za koju mislimo kako ima više potencijala. Ogroman svijet, ogromni neprijatelji, solidna priča, zaraznost, predivna grafika i odličan soundtrack nešto su što bi i prije samog izlaska mogli pripisati ovoj igri. Capcom zna svoj posao, a mi vjerujemo u njih. Očekujemo da će Lost Planet biti hit.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?