HCL.HR

No More Heores [Wii]

Džordž Vulić 03.12.2007.   •   0 komentara


Iz pomalo bolesnog uma gospodina iza imena Suda Goichi dolazi nam još jedan naslov. Svi koji su uživali u Killeru 7, imaju se čemu veseliti.

Većina nas koji igramo video igre, zabavlja se i troši svoje slobodno vrijeme na taj način, živi za dan kada će na tržište izaći nešto posebno. Nešto posebno se naravno odnosi na određenu igru koji izlazi jednom u nekoliko godina te pomete tržište svojim inventivnim pristupom, originalnošću, te raznim drugim kvalitetama kakve čak ni najskuplji hit naslovi na određenim platformama ne posjeduju. Jedna od tih igara je bila fantastični Killer 7. Ako ste bili sretnik i posjedovali Nintendo Gamecube, upoznati ste sa činjenicama o kojima tipkam. Avangardna grafika, psihodelična glazba, zanimljiva priča – fenomenalna igra.

Zahvaljujući podršci Capcoma (koji u zadnje vrijeme ima tendenciju postati japanski EA), igra je konvertirana kasnije i na PlayStation 2, tako da je mnogo širi krug ljudi ( pogotovo na našim prostorima ) mogao uživati u genijalnosti Killera. Uvod sam po sebi nije baš pogodio temu, s obzirom da se radi o dvjema potpuno različitim igrama, ali postoji nekoliko dodirnih točaka zbog čega je ovo sve jako važno. Stil grafike, količina nasilja i Suda Goichi (ili Suda 51, kako je sam sebe nazvao), genijalac u sjeni.

No More Heroes spada u žanr akcijskih avantura, igru je napravio Grasshopper Manufacture, ponajviše poznat po već spomenutom Killeru 7 za Gamecube i PS2, te avanturi pod imenom Contact za DS. Osim toga, bio bi red spomenuti neke osnovne informacije NMH-a. Glavni lik igre se zove Travis Touchdown, iz onoga što možemo vidjeti – poprilično orijentalno nastrojeni lik. Putem online aukcije kupuje beam katanu, ubojito oružje koje iskorištava kako bi započeo karijeru profesionalnog ( ili plaćenog, kako vam je draže ) ubojice. Jednog dana, Travis se susreće sa Helter Skelterom, također plaćenim ubojicom po profesiji. Dvojica započinju borbu u kojoj Travis na kraju izlazi kao pobjednik. Iznenada, pojavljuje se stanovita dama, koja se predstavlja kao Silvia Christel. Francuskinja po nacionalnosti, ujedno i agentica UAA. Silvia prima Travisa u organizaciju, dajući mu rank 11. Na vama je da se svojim vještinama probijete do samog kraja i postanete najbolji plaćeni ubojica na svijetu. Naravno, govorim o postizanju ranka broj 1. Zvuči zanimljivo? Ako je vaš odgovor potvrdan, čitajte dalje…

Mjesto radnje je fikcijski grad zanimljivog naziva – Santa Destroy. Zahvaljujući posebnoj cell-shaded grafici ( poznatoj iz Killer-a 7 ), sve izgleda poprilično istočnjački, dajući vizualnoj prezentaciji posebni anime štih. Grad je odlično dizajniran, prostran, u svakom slučaju savršen za ovakav tip igre. Misije su podijeljene na velike i male. Obavljati ćete ih po redoslijedu koji vi želite, usput zarađujući novac za nova oružja, dok će vrhunac svakog dijela igre biti borbe protiv ostalih plaćenih ubojica. U borbi služiti ćete se beam katanom koja će biti kontrolirana sa Wii remoteom, a uz sjeckanje i dekapitaciju protivnika, tu će biti i pregršt hrvačkih poteza za slučaj da vam protivnici priđu preblizu. Zanimljivost beam katane je u tome što će je sa vremena na vrijeme trebati napuniti, pritiskajući jedno dugme Wii remote-a, te trzajući remote kao da se radi o džepnoj svijetiljki kojoj je baterija pri kraju. U svakom slučaju, zanimljiv detalj koji bi mogao postati neugodnost ako vam se desi da se katana isprazni za vrijeme borbe. Igra će bilježiti sve vaše uspješne udarce stapajući ih u kombo, a za uspješne smrtonosne komboe igra vas nagrađuje specijalnim potezima koji će osim vizualno impresivni biti i smrtonosni za loše dečke.

Suda 51 osobno najavljuje posebno igraće iskustvo za sve vlasnike Wii konzole, kao i brutalnost u rangu sa Manhuntom 2. U svakom slučaju, radi se o zanimljivom naslovu, s zanimljivim stilom kontrola, lijepom grafikom i atmosferom potpunog masakra. Ostaje nam samo pričekati još par dana kada igra izađe u Japanu da vidimo koliko su oni impresionirani finalnom verzijom igre.

>> Komentari najave na forumu

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?