HCL.HR

The Sims 2: Pets

Mr.T 02.01.2007.   •   0 komentara


Još jedna u nizu EA-ovih Sims ekspanzija ovaj put nam donosi svijet pasa i mačaka. Dada, vaš virtualni dom u Simsima postati će dom i mnoštvu simpatičnih (ili manje simpatičnih) živina o kojima će vaši ukućani voditi brigu.

Virtualni svijet Simsa 2 uskoro će postati dom raznih životinja zahvaljujući Electronic Arstsovoj četvrtoj ekspanziji drugog nastavka Simsa – The Sims 2:Pets, koja izlazi sljedeći mjesec. Prethodne tri ekspanzije bazirale su se na odlasku na fakultet, posao, te u grad. Ova ekspanzija se koncentrira na privatan i socijalan život, te na opuštanje vaših Simsa uz njihove najdraže kućne ljubimce.

Ekspanzija, kao dodatak vašem Sims domu nudi razne ljubimce poput mačaka, pasa , ptica, hrčaka te ostalih popularnih životinja. No ekspanzija se uglavnom vrti oko pasa i mačaka. I jedni i drugi do vaše Sims obitelji mogu doći na razne načine… Naprimjer vlastitog kućnog ljubimca možete udomiti direktno sa ulice ili preko službe za udomljavanje.Također možete i kupiti ljubimca u lokalnom pet shopu, no definitivno najzanimljiviji način je kreiranje vlastitog koji može biti poput vašeg pravog kućnog ljubimca.

Custom način kreiranja ljubimaca je bez premca onaj sa najviše kontrole kod izgleda i ponašanja istih. Primjerice možete izabrati vrstu ( postoji preko 50ak vrsta pasa te 30ak vrsta mačaka ), spol, uz boju krzna također možete i podešavati facijalne linije lica, rep te tijelo općenito. No to nije sve.

Ljubimci imaju osobnost koja se također može podešavati ili ako je to previše truda za vas možete jednostavno izabrati astrološki znak vašeg «najboljeg prijatelja» te time sve odjednom urediti. Opcije vam dopuštaju da promjenite inteligenciju u rangu od genija do glupana, hiperaktivnost ili pasivnost. Također se može i podešavati agresivnost, socijalizacija ljubimca (društven i ovisan ili samostalan). Svi ti faktori kasnije u igri utječu na raspoloženje životinje.

Biti vlasnik ljubimca u ovoj ekspanziji biti će je u mnogočemu slično vlasništvu životinje u pravom životu. Nećete imati nikakvu kontrolu nad ljubimcima te ćete također biti odgovorni za njih i dužni pružiti im njegu i brigu. Psi imaju tendenciju žvakati razne stvari, dok mačke naprimjer često izgrebu skupi, tek kupljeni kauč. Da se to ne bi dogodilo možete nakon takve neugodnosti kazniti, ili nakon nekog trika nagraditi vašeg ljubimca. A kako bi izbjegli takve situacije važno je kupiti razne igračke na kojima će moći prakticirati svoj ugriz i nokte kako bi očuvali vaše najmilije (i najskuplje) predmete. Nakon discipliniranja neće biti teško utvrditi raspoloženje vašeg ljubimca. Primjerice sretan pas će mahati repom te povremeno zalajati , dok će tužan pas imati pognutu glavu te izgledati posramljeno i tužno.

Glavni razlog samog imanja ljubimaca je zabava. Pa se to od vas i očekuje. Svog ljubimca moći ćete uzeti u ruke, dragati, tepati mu, ili jednostavno se igrati sa loptom i inim igračkama. Vaši ljubimci moći će imati i poslove. Od policijskog psa do zvijezde u nekom showbiz projektu.

Jedan od glavnih faktora u ovoj igri biti će vrijeme. Pa ćete tako imati ograničeno vrijeme za provođenje sa ljubimcem. Zato ćete morati najbolje iskoristiti to vrijeme kako se životinja ne bi osjećala usamljeno i nezadovoljno. Morat ćete im pružati njegu, hranu, ili jednostavno igrati se s njima i maziti ih, baš kao što i pravi kućni ljubimci traže. No da nebi mislili da su ljubimci samo još jedna zapreka, oni su tu također kao ponekad i najbolji prijatelji koji će vašem Simsu sigurno izmamiti osmijeh na lice. The Sims 2: Pets izlazi u listopadu tekuće godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?