HCL.HR

Dead Space prohod – Prvi dio

Ivan Čičak 10.02.2009.   •   0 komentara


Nije sramota priznati da vam izvrsni Dead Space radi probleme te da muku mučite sa pojedinim chapterom igre. Zato je tu naš Tieger i njegov opširni prohod ove zastrašujuće igre…

The Campaign Chapter One: New Arrivals

Igru započinjete u svom šatlu. Okrenite se i krenite niz hodnik kroz izlaz na desno. Lijevo možete pronaći Small Medpack u sobama od posade. Izađite iz broda i slijedite osiguranje. Prođite kratki tutorial. Lijevo iza vrata pretražite rupe da pronađete još jedan small medpack. Sada ćete naučiti koristiti lokator. Slijedite liniju kroz vrata u središtu sobe na stražnjem zidu. Aktivirajte računalni ekran i pokrenut ćete seriju događaja, uključujući napad čudnovatih neprijatelja – Necromorpha. Budući da nemate oružja, morat ćete pobjeći. Prođite kroz vrata iza ekrana i slijedite hodnik, te ćete doći do dizala. Otvorite ga i aktivirajte gumb na zidu. Na dnu krenite lijevo i pronaći ćete svoje prvo oružje – Plasma Cutter. Pokraj vrata desno obratite pozornost na svjetleći vod plazme, te napravite kratki spoj sa vašim novim oružjem. Uskoro će se pojaviti čudovište, pa mu prerežite ruke da ga ubijete. Zatim ga pretražite ga i pokupite streljivo. Prođite kroz vrata i hodnik, te ćete doći do račvanja. Lijevo ćete naći nešto love (credits). Nastavite niz hodnik i pokupit ćete medpack i uskoro Audio Log. Otvorite oči jer se u ovom podučju nalazi dosta korisnih stvari. Power Nodeovi se nalaze na svjetlećim panelima na zidu, dok su sa ‘C’ označeni ormarići sa stvarima. Otvorite slijedeća vrata i ući ćete u postaju. Nasuprot velikog prozora nalazi se Save Station gdje možete spemiti svoju poziciju. Krenite prema vratima na drugoj strani prostorije da bi nastavili. Iza tih vrata se nalazi hodnik, te na račvanju krenite desno i nastavite dalje kroz vrata. Napredujte dalje prema velikoj sobi iznad koje se nalazi tramvajska pruga. Krenite prema pokvarenim vratima i ispred njih ćete naći Stasis Module. Pokupite ga i dobit ćete upute kako koristiti Stasis. Usporite vrata (i protivnike) na kratko vrijeme. Kada ste spržili vrata, provucite se i krenite po rampi, gdje će vas na vrhu čekati Save Station.

Zatim na račvanju krenite lijevo. Krajnje lijeva vrata trenutno jedina normalno rade. Kroz ta vrata ući ćete u sobu sa tramvajem i dvjema elektroničkim rukama. Možete aktivirati prvu putem konzole koja se nalazi malo ispred vas. Iza vas na zidu možete pronaći još jedan Power Node (zeleni kvadratić) kojim možete poboljšati svoja oružja. Krenite desno i rampom gore, pa prijeko. Dočekat će vas jedan neprijatelj, pa ga ubijte da nastavite. Idite lijevo na drugu stranu sobe, pokraj dva tijela i pronaći ćete Audio Log. Aktivirajte drugi panel da pošaljete i drugu ruku za utovar. Kada se ruka podigne, pogodite je sa Stasis. Zaputite se na vrh rampe i aktivirajte treći panel. Ako želite, otvorite na zidu ‘C’ panel prije nego aktivirate treći panel, i zaradit ćete 1500 creditsa, ali će vas napasti i jedno čudovište. Sada je oštećeni tramvaj maknut, pa se vratite do vrata i očekujte još jedan napad. Protivnike možete usporiti pomoću Stasisa, pa će biti usporeni i time ćete ih moći lakše sasjeći i time ćete štedjeti na streljivu. Također nemojte se niti razbacivati sa enrgijom od Stasisa, jer će vam i ona trebati. Vratite se do točke gdje možete snimiti, pa krenite i do zaključanih vrata naprijed da pokupite 3000 creditsa. U tom hodniku na lijevoj strani, jedna skrivena vrata vode do kupaonice, pa pažljivo pretražite za lijekove i streljivo. Spustite se niz rampu da se vratite do mehaničarskog prostora, te koristite Stasis na vratima da prođete. Pored vrata možete pronaći stanicu za punjenje Stasis energije. Krenite prema velikoj prostoriji i pojavit će se dva neprijatelja, od kojih ste jednog sličnog susreli, dok drugi puže po podu. Obojicu usporite i razrežite ih na komadiće, te se napunite na stanici i izađite na drugom kraju prostorije. Slijedite hodnik natrag i biti će vam rečeno da su vrata ispred vas otvorena. Nastavite niz hodnik radije nego da krenete vratima lijevo prema tramvajskoj stanici. Ovo je prvo račvanje na koje ste naišli u ovom području. Napredovanjem iza tramvajske stanice doći ćete do mjesta za snimanje i do zasjede. Ubijte protivnika i slijedite hodnik. Na putu do novo otvorenih vrata niz ovaj hodnik, naići ćete na još jedan Audio Log.

Doći ćete do dizala za mehaničarski prostor. Budite spremni na probleme kada se spustite, jer će vas dočekati šest protivnika, koji će se udružiti ako im to dopustite. Najbolja strategija vam je da na najbližem koristite Stasis, a zatim da ga raskomadate, i tako sve dok ih ne potučete. Odmah nakon što ubijete protivnika na podu potražite strejlivo, jer će vam trebati. Morat ćete biti brzi i komadati čudovišta prema prijetnji, pa nemojte odmah napadati ona koja samo tumaraju okolo i ne napadaju vas. Nastavite po rešetkama dalje u smjeru u kojem ste se kretali kada ste se suočili sa prvim neprijateljem. Nemojte ići desno jer ćete se susresti sa hrpom neprijatelja, a nećete ih moći tako lako srediti. Kako se približavate rampi u nižem dijelu prostorije vidjet ćete jednog ili dva protivnika. Ako ćete pažljivo tempirati, uspjet ćete obojicu zahvatiti pomoću Stasisa. Prije ili kasnije nekoliko ili sva čudovišta će vas napasti odjednom, pa pametno koristite Stasis i nastavite se boriti. Probajte stvoriti usko grlo tako da vas može dohvatiti samo jedan protivnik, te pamtite ograde i zavoje na rešetkama, jer će vam biti korisni kada se povlačite. Nakon što ste počistili sobu, pokupite streljivo i koristite navigacijsku strelicu da pronađete otvorena vrata na nižoj razini. Uđite u dizalo koje će vas odvesti gore do kontola za dizalicu. Na vrhu krenite lijevo i sa panela na zidu pokupite streljiva. Kako ćete se približavati tijelu, budite spremni ga raznijeti jer će vas ono napasti. Krenite dalje i pronaći ćete streljiva i ključ od mehaničarskog prostora. Naravno, nećete ih dobiti bez borbe. Pored ključa ćete također pronaći tekstualni dokument. Čim se okrenete budite spremni na novo čudovište, te ga ubijte i nastavite prema liftu. Pripremite pištolj, jer čim se otvore vrata na vas će navaliti čudovišta. Iskoristite Stasis ako imate i bitno će vam olakšati posao. Krenite uz rampu i desno do spremišta, te ključem otvorite vrata. Ispred vas se nalazi panel, pa pokupite Power Node. Desno je ormarić sa med kitom. Uzmite pločicu sa podacima sa stola, te se okrenite u desno i krenite prema klupi. Pristupite joj i poboljšajte si opremu. kako ćete odlaziti, tako ćete primiti poruku. Primjetite neprijatelja koji se penje ispred vas, a u blizini se nalazi još jedan. Probajte se postaviti tako da su obojica ispred vas, te pažljivo ciljajte i ubijte što prije. Zatim krenite kroz vrata otukda ste došli. Tijelo na koje naiđete nije truplo, pa se pazite. Ubijte ga i krenite kroz vrata natrag do teretnog dizala i pripremite se na novu zasjedu na vrhu. Snimite poziciju i slijedite hodnik do kontrola za tramvaj.

Postavite pločicu sa podacima na drugoj strani prostorije i aktivirajte panel pored velikog prozora. Dobili ste novi zadatak – vratite se do svojeg broda. Sada se vratite do dizala kojim ste došli ovdje i vratite se gore. Doći ćete u novi hodnik i vidjet ćete neprijatelja koji bježi u ventilaciju čim vas ugleda. Zatrčite se i iza ugla sredite jedno čudovište što brže, jer onaj papak koji je pobjegao sprema vas se napasti s leđa. Nastavite dalje i usput snimite poziciju, te krenite prema pristaništu. Ubrzo će jedno čudovište pasti ispred vas, pa mu odsijecite rukice i krenite prema brodu. Ukrcajte se na brod i pristupite računalu. Sve će odjednom planuti, pa brzo krenite prema vratima. Sada ćete se morati sukobiti sa četiri protivnika, sa dvojicom odjednom. Koristite Stasis ako je potrebno i pažljivo ciljajte. Nakon što ste ih sredili, dobit ćete novi cilj. Vratite se do odmorišta i krenite vratima lijevo prema tramvaju. Ući ćete u jedan hodnik. Otvorite dva ormarića, pokupite streljivo i provjerite kupaonicu, pa ćete pronaći i med pack. Prođite kroz vrata prema liftu da dođete do tramvajske postaje. Unutar postaje je klupica i lijevo od nje Store (dućan), gdje možete kupiti novu opremu i poboljšati vaše odijelo. Trebali biste imati dosta love, pa kupite si novo oružje i poboljšajte malo to odijelo. Ukrcajte se u tramvaj i pritisnite gumb da završite prvo poglavlje.

*Savjet: Nemojte zaboraviti zgaziti protivnike koji su na tlu, jer imate jako snažan napad.

*Još jedan savjet: Oni mali crveni spremnici na podu eksplodiraju ako pucate u njih, pa se sjetite i njih koji put iskoristiti. Također se nemojte oslanjati previše na vaš fizički napad iz blizine, jer će udarac biti prilično neučinkovit. Neprijatelji dobro blokiraju te udarce i malo koji će rezultirati pogotkom u metu. Koristite ga samo u slučaju kada bježite, jer vam je to doslovno posljednja nada.

Chapter Two: Intensive Care

Iskrcat ćete se u maloj bolnici. Preživjeli čovjek će vam dati Kinesis modul, kojim možete upravljati stvarima oko vas. Krenite niz hodnik i uzmite Schematic, čime ćete sada imati mogućnost kupiti bacač plamena u dućanu. Ako si možete priuštiti, vratite se i kupite bacač plamena, u suprotnome krenite kroz lijeva vrata do krila za dijagnozu. Uskoro ćete vidjeti kako netko kome nedostaje puno kože pokušava počiniti samoubojstvo na vrlo nezabavan način. Ispalite Stasis na zid desno od tijela i pokupite streljivo prije nego krenete dalje. Prođite kroz vrata na kraju hodnika i iskoristite kinezu na velikoj narančastoj medicinskoj tubi, te se izmaknite ulijevo. Pojavit će se dva puzava čudovišta, od kojih će jedan odmah krenuti na vas. Držite se podalje od zidova i pucajte čim se pojavi. Drugog (glupljeg) sredite iz daljine. Sada prođite kroz otvorena vrata i vidjet ćete kako će se čovjek srušiti na tlo. Pokupite streljivo i na zidu otvorite node box sa njegove desne strane. Izađite iz sobe i pomoću kineze podignite crveni cilindar i stavite ga u rupu pored vrata. Aktivirali ste struju u liftu i sada njime možete do vrha. Ako već niste, pomoću narančaste tube napravite most i pripremite se na sukob sa nekoliko neprijatelja na drugoj strani. zatim pomaknite tubu tako da možete doći do vrata sa desne strane. Naići ćete i na Save Station. Fizičkim napadom iz blizine udarite po svjetlećem vodu pored vrata da ga razbijete. Prođite kroz vrata i kroz još jedna iza njih. Ušli ste u vakuum, ali se ne brinite, jer iako imate malo vremena, izlaz je blizu. Kada ćete prolaziti kroz uništeni hodnik pretražite ormariće za streljivo i lovu. Zaputite se prema vratima na drugoj strani, te prođite kroz okrugla vrata do velike prostorije. Ovdje ćete moći isključiti gravitaciju i usput ćete naučiti skok u nultoj gravitaciji, kojeg možete isprobavati do mile volje, jer vas nitko neće napadati. Cilj vam je doći do vrata preko puta vas, ali će vam biti potrebna jedna ćelija koja se nalazi u sobi. Skočite do jedne od njih i kinezom je bacite do vrata, te preskočite i uključite je u zid. Sada možete proći. U slijedećoj sobi pokupite sve stvari na koje naletite, te obavezno pokupite shock pad. Vratite se do sobe u kojoj ste upravo bili i dobit ćete iskustva u borbi u nultoj gravitaciji (sigurno vam je drago što ste malo vježbali). Nulta gravitacija ima svoje prednosti i mane. Mana je što će protivnici poput vas skakati posvuda, dok je prednost što vi to možete raditi još brže i pobjeći ako je potrebno. Dva puzavca će vas napasti. Dođite do okruglog dijela prostorije i vrtite se uokolo, jer vas čudovišta neće moći stići, a vi ćete moći sa sigurne daljine ih mrcvariti. Ubijte ih vratite se do uništenog odjeljka.

Ovdje otvorite oči, jer u vakuumu nema zvuka i nećete moći čuti protivnike. jedan se nalazi pored ormarića, dok se drugi nalazi iza prvih vrata na koja naletite. Brzo ih ubijte da izbjegnete gušenje. Vratit ćete se na zrak i do narančaste tube. Ovdje ćete naići na jednog neprijatelja koji će izletiti iz zida, dok ćete na drugog naići kada dođete do dizala. Ovo neće biti pretjerano teško, jer ćete se odvojeno boriti sa svakime. Na donjem katu pored klupice nalaze se zaključana vrata. Možete ih otključati pomoću jednog Power Nodea, a iza kojih se nalazi zlatni poluvodič, audio log, te med pack i streljivo. Izađite iz sobe gdje ste vidjeli frajera bez kože. Čekajte pored vrata, jer će nabasati hrpa malih, čudnih gadova, koji se gibaju po tlu. Ovi mali gadovi su prilično slabi, ali ćete potrošiti dosta streljiva. Oderite po njima kako znate iz daljine, jer ako skoče na vas mogu vas ubiti prilično brzo, pogotovo u roju. Počistite ih i nastavite kroz hodnik do mjesta otkuda ste počeli. Ako trebate, posjetite dućan, pa odaberite između bacača plamena i Line Guna (ako već niste). Krenite prema istraživačkom krilu. Prođite kroz vrata i spržite poludjela vrata ispred vas pomoću Stasisa da bi se provukli. Napunite se na stanici usput ako je potrebno i nastavite prema labosu. Lijevo se nalazi panel sa streljivom i u sobici dalje, lijevo od zaključanih vrata ga ima još. Ako krenete dalje u laboratorij, napast će vas tri necromorpha. Koristite stasis, jer i ima više. Njime dođite u bolji položaj, brzo ubijte jednog ili dvojicu, ili da dobijete na vremenu da se zaliječite ili napunite oružje.

*Savjet: Pazite se necromorpha koji izgleda kao da nosi žute hlače, jer pljuje kiselinu koja jako oštećuje. Budite brzi i ne dajte im da se udalje, te tako kroz ventilaciju da vam dođu s leđa.

Počistite neprijatelje, pa pogledajte preko ograde i vidjet ćete čudovište bez nogu kako se vuče. Ubijte ga sa visine i krenite prema liftu kada je sigurno. Pažljivo se spustite i pokupite streljivo koje je u neposrednoj blizini. Krenite prema punjaču i iz što veće daljine se napunite. Uđete li u labos, brutalno će vas napasti neprijatelji. Krenite zato kroz vrata iza vas i pokupite sve na što naiđete. Kada stupite na ovu razinu, napast će vas isto kao i na razini gore. Poraz i tešku bitku možete izbjeći ako se zaletite do vrata nasuprot ovih kroz koja ste izašli. Unutra će protivnici imati samo jednu ulaznu točku – ventilacijski otvor na stropu iznad video loga (ne zaboravite ga pokupiti kasnije). Tako ćete moći kontrolirati bitku u svoju korist i vjerojatno vas neće raskomadati. Nakon što ste ubili svu trojicu obavezno pokupite sve što im je ispalo. Budite spremni na još jedno čudovište kada izađete, ali ono nema nogu, pa vas neće moći napasti kroz ventilaciju. Vratite se zatim do lifta, a budući da više nema karantene, vrata pored njega će biti otvorena. Napunite se i krenite kroz ta vrata. Provjerite sve ormariće i snimite poziciju, te nastavite prema labosu. Kako ćete se kretati kroz labos, vidjet ćete novo čudovište kako napada jednog preživjelog. Ubijte ga sa sigurne daljine. Pokupite streljivo i krenite dizalom gore. Gore će vas dočekati jedno čudovište, i još jedno kraj narančastog ormarića. Nastavite prema vratima koja će vas odvesti do zaključane prostorijena gornjem katu glavnog laboratorija. Unutra možete pronaći thermite koji vam je potreban za bombu. Kada prođete kroz vrata vidjet ćete panel na zidu ravno ispred vas gdje ćete pokupiti Power Node. Uzmite streljivo u sobi i thermite, pa izađite. Napustite labos vratima ravno ispred vas, te koristite stasis da prođete pored opkvarenih vrata. Brzo se napunite na punjaču ispred vas jer će vas ubrzo napasti. Usporite dva necromorpha i ubijte ih. Vratite se do dućana, te snimite i kupujte. Postavite bombu na prepreku da bi si otvorili prolaz do klinike Ishimura.

U hodniku prema klinici ćete pronaći novi video log. Uđite u kliniku i pokupite streljivo. Nastavite dalje i naletjet ćete na dva jeziva čudovišta koji izgledaju poput fetusa. Pucajte sa praga i ubijte ih. Ako vas ozbiljnije ozljede, vratite se i pustite da se vrata zatvore, pa se zaliječite. Obiđite sobu i pokupite steljivo i lovu. Kinezom uzmite ćeliju i odnesite je do vrata (lokator pokazuje koja). Otvorite ih i upalite svjetla. Prođite kroz vrata i ponovno ste u tami. Pripremite Line Gun protiv fetusa, jer je puno precizniji od pulsne puške. Pljuvač će vas čekati iza ugla, pa ga ubijte i budite spremni na još dvojicu (jedan od njih će biti iza vas). Ubijte i njih, pa krenite dalje. Doći ćete do ugla sa vratima do intenzivne njege, te do hodnika koji ne vodi nikuda. Lijevo od tih vrata nalazi se audio log. Prvo krenite hodnikom i pokupite sve na što naiđete, te krknite tri čudovišta (dva će biti iza vas) na koja ćete naletiti. Budite brzi i ubijte prvo gada koji je ispred vas, pa kada se okrenete, biti ćete spremni i na ovu dvojicu. Krenite u slijedeću sobu i vidjet ćete uznemirujuću sliku, te prođite kroz slijedeća vrata koja vode do mrtvačnice. Ispred vrata mrtvačnice i desno od njih pokupite audio i text log. Iza ugla će se pojaviti fetus, pa ga krknite iz daljine. Krenite do dizala i u mrtvačnici se polako krećite i budite na oprezu. Nekakav leteći gad će početi pretvarati trupla u necromorphe koji su malo teži protivnici od prijašnjih. Koristite stasis na kapetanu i letećem gadu, te ih ubijte što prije. Letećeg prvog ubijte da ne uspije oživiti sva tijela. Zatim pobijte i ostatak ekipe. Pokupite sve što padne iza protivnika. Ovdje ćete naći Power Node i text log. Nastavite prema vratima pored sobe za biopsiju da dođete do lifta, te da se možete vratiti do klinike. Čim prođete kroz vrata napast će vas narančasti gad, koji je posljednji protivnik u ovom poglavlju. Vratite se do postaje i snimite, te kupite što želite. ukrcajte se u vlak da nastavite dalje.

*Savjet: U ovom poglavlju ste mogli vidjeti i postaje sa kisikom, pa ih pamtite jer će vam biti korisne u vakuumu.

Chapter Three: Course Correction

Izađite iz tramvaja i pokupite med pack iz ormarića. Krenite u čekaonicu i pronaći ćete ormarić sa streljivom. Pokupite sve i krenite prema kontrolnoj sobi. Tamo sve pretražite i pokupite, a pronaći ćete i audio log. Prođite kroz vrata iznad kojih piše Machine Shop. Spustite se stepenicama i upucajte tijelo (necromorph). Nakon što ga ubijete nastavite kroz vrata do kupaonice. Počistite sve na što naiđete i obavezno pokupite još jedan schematic i audio log. Vratite se i krenite preko prijelaza preko, te ćete doći do radnog stola. Iskoristite je ako trebate, pa nastavite kroz vrata. Krenite lijevo, te se sagnite u sobivu i pokupite med pack. Nastavite dalje prema povišenom dijelu i budite spremni na napad. Ubijte gada i krenite prema desnom gornjem dijelu, te pokupite streljivo. Vratite se i krenite prijelazom lijevo. Doći ćete do gondole koju zasada ignorirajte. Nastavite dalje i napast će vas gad koji će odjednom izviriti iz poda. Kada dođete do vrata okrenite se i krenite prema okrugloj platformi. Kinezom aktivirajte kontrole i povucite prekidač prema dolje. Vratite se do gondole i privucite je kinezom. Ukrcajte se i pritisnite prekidač da dođete na drugu stranu prostorije. Kako ćete se približavati drugoj strani vidjet ćete necromorphove, koje probajte što više ozlijediti ili čak ubiti. Ciljajte prvo one manje sa kožom, a kada ste sasvim blizu oderite sa nečime jačime po velikom spaljenom gadu. Sa lijeve strane možete vidjeti i eksplozivne spremnike, pa iskoristite kojeg da malo prorijedite neprijatelja. Nakon što ste ih sve pobili, zaliječite se i pokupite sve što je ostalo, pa ćete tako naći i jedan audio log. U sobici pored panela nalazi se i Power Node, te nešto love na polici. Krenite uz rampu i vidjet ćete gada kako se uvlači u ventilaciju, ali ga ignorirajte. Krenite naprijed prema panelu i pokupite streljivo. Desno u uskom prostoru pored svih tijela pronaći ćete punjenje za stasis. Vratite se i na slijedećem križanju skrenite desno da bi snimili poziciju. Desno možete pronaći i jedan schematic, pa krenite do prekidača i kinezom ga pokrenite. Okrenite se sa spremnim oružjem. Kako ćete se vraćati, tako će vas napadti oni jezivi fetusi. Vjerojatno nećete imati puno streljiva, pa pažljivo ciljajte i pogađajte metu svakim pogotkom. U suprotnome ćete potrošiti i ostatak streljiva, pa ćete se fizički morati obračunati sa njima, a nekako sumnjam da ćete se dobro provesti.

Nakon što ste ih potukli vratite se do gondole, te prijeđite na drugu stranu, gdje ćete vidjeti čudovište kako trčkara. Slijedite ga gore i desno, pa ćete doći do vrata kontrolne sobe. Uđite i naći ćete se na onome mjestu gdje ste pronašli tijelo, koje je sada oživjelo, a u kontrolnoj sobi su još dva necromorpha. Slijedite prijelaz do zelenog sanduka u kojem se nalazi streljivo. Iza vas se nalaze vrata koja vode do kontrolne sobe. pa ako imate streljiva sa praga možete ubiti ona dva čudovišta. U slučju da nemate streljiva, tada ćete se vratiti do onog mjesta sa početka poglavlja gdje ste pucali u ono tijelo na podu. Tako možete doći do vrata kontrolne sobe sa druge strane, a čudovišta vas neće odmah napasti. Ako ćete biti dovoljno brzi (očajni i hrabri), možda uspijete doći do dizala koje se tamo nalazi, a da vas ne ubiju. Kako bilo, liftom se spustite do još jednog hodnika i provjerite ormariće. Ovdje možete naći limenku sa zrakom, med pack i audio log. Slijedeća soba se sastoji od dekontaminacijske komore koja je okružena vanjskim hodnikom. U hodniku ćete naći brdo stvari i radni stol. Nakon što ste sve pokupili, uđite u središnju sobu i pažljivo se krećite i ogledavajte. Nakon što aktivirate konzolu necromorphi će se pojaviti iz ventilacijskih otvora sa lijeve i desne strane. Ako ste uzeli sa sobom aparat za gašenje požara sa zida, bacite ga na jednog gada i upucajte. Pronađite dobru poziciju da niste previše izloženi i da vam se ništa ne može prikrasti s leđa. Osim dva standardna protivnika, pojavit će se i puzavac, kojeg nakon što ubijete, ste na sigurnom. Pokupite sve što možete i krenite prema vratima na drugoj strani prostorije. Kada hodnikom dođete do križanja, nemojte gledati strelicu, već krenite lijevo. Pored čudnovatih vrata možete pronaći nešto love i Power Node na zidu. zatim se vratite i slijedite strelicu. U hodniku ćete dalje pronaći nešto streljiva i zlatni poluvodič. Nastavite dalje prema vratima gdje piše Centrifuge Access. Uđite, snimite poziciju i uzmite limenku sa zrakom. Ovdje je nulta gravitacija, pa se čuvajte jer će vas ubrzo napasti puzavci sa desne strane. U ovoj velikoj prostoriji se važno kretati i nećete imati problema. Puknite u koji spremnik za malo vatrometa ako je potrebno. Nakon što ih ubijete, morat ćete kinezom uključiti dvije spojnice (velike stvari sa rotirajućom osi). Usporite ih stasisom i zatim ih uključite. Prvu ste dobili besplatno, ali čim je pogodite sa stasisom odskočite jer će vas puzavac. Nakon što ga ubijete, uključite i drugu spojnicu, te budite spremni na još jedan napad. Napunite se i aktivirajte konzolu koja će vratiti gravitaciju i stvoriti vakuum. Morate doći do dizala i napustiti sobu prije nego vam ponestane zraka.

Nakon što se spustite liftom krenite desno kad ćete moći i krenite u prvu sobicu desno. Maknite se brzo u strnau jer će vam jedan gad htjeti skočiti na glavu. Da bi uštedjeli na vremenu, opalite ga stasisom i krenite dalje u sljedeću sobicu kad ćete moći. Ovdje se možete napuniti kisikom. Kada ćete moći, krenite dalje i pazite se jednog neprijatelja. Ako možete, ubijte ga, a ako ne, opalite ga stasisom i nastavite dalje. Zadnja sobica ima lift, pa krenite njime gore. Skrenite desno i prođite kroz zračnu komoru. Pričekajte da se vrata zatvore i kisik će se vratiti, pa snimite poziciju. Krenite dalje i nastavite niz hodnik. Oderite sa najjačim oružjem po velikom kraku iz one žute pulsirajuće vreće. Nemojte štedjeti, jer ako vas privuče zidu gotovo je. Vratite se sada do dekontaminacijske komore, te prođite kroz središnju sobu do vanjskog hodnika. Sa lijeve strane iza prolaza se nalazi jedan gad, pa ga ubijte sa onime što vam je ostalo. Nastavite dalje do dizala. Ako ste ranije pobjegli od borbe u kontrolnoj sobi, morat ćete se obračunati sada sa neprijateljima. Nakon što ih ubijete i snimite, orobite dućan i opremite se. Slijedite dalje strelicu do okruglih vrata iza kojih vas čeka zračna komora. Sa druge strane odjeljak je izložen svemiru. Pokupite sve što možete, te se vratite i napunite kisikom ako je potrebno. U nultoj gravitaciji sada skočite na platformu preko puta vas. Ovdje će vas dočekati dva puzavca, koje možete ignorirati i nastaviti dalje. Skočite sada na zaobljeni dio i krenite prema vratima. Doći ćete do glasnog područja koje ventilira nekakav plin. Napredujte dalje i doći ćete do jednog prijelaza, gdje ako pažljivije pogledate možete dolje vidjeti sjenu necromorpha. U spremištu pokupite svo streljivo i na podu ćete naći audio log. Izađite, prođite kraj lifta i doći ćete do još jednog spremišta. Uzmite svo streljivo, te na zidu pokupite Power Node i text log na podu. Liftom se sada spustite dolje jedan kat. U sobi desno pokupite med pack, te krenite u drugu sobu. Napast će vas neke male trokutaste stvarčice. Nakon što ih ubijete, pokupite streljivo i liftom se dalje spustite. Kada se spustite, lijevo u sobi se napunite. Iskoristite jedan Power Node na sobi desno da pokupite streljiva, med packova, te schematic. zatim se približite vratima koja se brzo otvaraju i zatvaraju, te zasada samo promatrajte. Kada neposredna opasnost prođe, opalite ih stasisom i nastavite dalje. Krenite prema rampi i kinezom uzmite eksplozivni spremnik. Čekajte dok su trokutići i onaj veći negativac na okupu da ih možete jednim udarcem smlaviti. Nastavite dalj i snimite, te se zaputite u kontrolnu sobu motora. Unutra su tri necromorpha koji su trenutno zauzeti i neće vas odmah primjetiti. Ubijte ih iz daljine i pazite se većeg i ružnijeg gada. I njega također sredite iz daljine što prije. Prvo pokupite sve što možete ovdje. Pogledajte uokolo i prijmjetite ulazne točke, jer jednom kad pritisnete gumb napast će vas odasvud. Ako niste, snimite poziciju i pritisnite gumb. Koristite eksplozivne spremnike i aparat za gašenje da potučete što više neprijatelja. Nemojte zaboraviti koristiti stasis, te prvo ubijte frajera u žutim hlačama, jer vas on jedini može srediti iz daljine. Nakon što ih pobijete, aktivirajte konzolu. Snimite poziciju i krenite prema kontrolnoj sobi. Sada možete skratiti put i krenuti vratima nasuprot onima kojima ste došli. U kontrolnoj sobi se opremite i kupite što vam treba i sredite gada koji čeka u hodniku. Nastavite prema postaji da završite poglavlje.

Chapter Four: Obliteration Imminent

Most do Ishimure je u lošem stanju. Kako će proalziti kroz hodnike, pokupite sve na što naiđete, te obavezno provjerite sve ormariće. Slijedite hodnik dok ne dođete do velikog mosta. Provjerite sve i pokupite audio log. Zatim se zaputite stepenicama dolje, te snimite i spustite se liftom. Kada izađete, sa lijeve strane pokupite schematic. Krenite prema kapetanovom gnijezdu, te pokupite sve na što naiđete. Kako ćete se spuštati, napast će vas veliki gad po imenu Brute. Kada će imati čistu putanju, zaletit će se na vas. Čekajte ga, te se izmaknite u zadnji tren i pucajte mu u leđa. Nemojte štedjeti municiju kada ćete mu pucati po rukama na leđima. Primjetite razliku kada Brute trči i kada šprinta na vas. Dok trči možete mu pobjeći i tada ga vozajte oko središenjg lifta u velikoim lukovima da ga natjerate da se zašprinta. Tada se izmaknite i oderite mu po leđima. Nemojte se žuriti i neće biti problema. Nakon što ga ubijete, krenite kroz vrata koja je siledžija srušio. Krenite u spremište, te tamo pokupite Power Node i iskoristite radni stol. Vratite se natrag i aktivirajte lift, te pokupite video log unutra. Spustite se dolje i pokupite što je u sanduku i ormariću, te krenite dalje. U ovom hodniku se nalazi schematic za Contact Beam. Uđite u sobu označenu SS Storage. Unutra je među svim tijelima i jedan necromorph koji čeka u zasjedi. Ubijte ga, pokupite sve unutra i uđite u sobu Ship Systems. Unutra se nalaze fetusi, koje možete natjerati na one zelene panele na podu. Oni će zabiti sve što stane na njih u strop (uključujući vas). One pametnije necromorphe koji se neće tako lako nadmudriti možete predmetima opgoditi u lice, pa će oteturati unatrag na te panele. Nastavite niz hodnik dok ne dođete do sobe u kojoj se nalazi mrtav necromorph. Iza vas kroz ventilaciju će ispuzati još jedan gad. Uletite unutra i ubijte ga. Iza ugla ćete naletjeti na dva fetusa. Možete ih navući na one panele iza vas ili ih isjeckati koristeći odsječene udove za mrtvih neprijatelja. Na kraju tog hodnika se napunite, te kienzom pomaknite police koje blokiraju put.

Ovdje će biti još jedan Brute kojeg od silnih zidova nećete vidjeti, već samo čuti. On vas neće slijediti dalje od vrata, pa ćete se morati obračunati sa njim. Iskoristite ga da vam razbije što više zidova tako da niste u labirintu. Na kraju će ostati samo zidovi oko kojih ćete ga moći natjerati da vas juri, te ga tako poraziti. Drugi način je srediti ga sa praga pomoću Rippera. Natjerajte ga krene prema vama i ispalite pilu, te kada se okrene opet ponovite isto. Kao nagradu ćete dobiti Power Node. Nakon što ga ubijete Krenite prema žicama i opalite ih stasisom. Zatim krenite desno i pritisnite gumb da preusmjerite struju drugdje. Vratite se otkuda ste došli te nakon sobe sa panelima očekujte dva necromorpha. Snimite i vratite se liftom gore. tamo će vas napasti šest puzavaca u valovima po dva. Probajte zahvatiti obojicu stasisom te ih jednog ili obojicu raskomadajte. Sada se opremite u dućanu, jer ako ste se borili sa Bruteom, potrošili ste dosta streljiva. Snimite na srednoj razini kada se spustite stepenicama ispred mosta. Uđite u lift i odaberite treću razinu. Izađite iz lifta i pokupite audio log sa desne strane. Pregledajte sve ormariće ovdje i u sliejdećem hodniku. iza ugla će vas čekati jedan veliki debeljko koji je spor i prilično lagana meta. Malo dalje ćete naletjeti na spaljenog, narančastog necromorpha. Ubijte ga i aktivirajte obližnju konzolu,te se vratite do lifta i krenite na prvu razinu. Snimite i počistite ormariće, te se zaputite prema rudarskoj administraciji.Odjeljak će eksplodirati sa vaše desne strane. Nastavite prema spremištu ispred vas gdje se nalazi streljivo i radni stol. Krenite dalje desno prema administraciji. Prostorija je u kaosu, jer nema jako puno gravitacijskih panela. Unutra će vas napasti, pa iskoristite te panele u svoju prednost. Nemojte se žuriti, već polako napredujte dublje u sobu. Ubijte i fetusa koji se nalazi otraga, te aktivirajte tri konzole. Iza vas će se pojaviti krilati necromorph i uskrsnut će tijelo. Navucite ih na panele, te se vratite do lifta. Ako možete, kinezom dohvatite streljivo koje prije niste mogli u ovoj prostoriji. Snimite i krenite liftom na treću razinu. Slijedite hodnik do novo otvorenih vrata Ship Exterior Access.

Nastavite dok ne dođete do još jednog lifta. Krenite njime i kada se vrata otvore, slijedite hodnik do prvih vrata. uđite u spremište i opelješite ga. Napredujte dalje dok ne dođete do poklopca koji vodi van. Vani ćete se morati sakrivati iza velikih metalnih kutija da vas asteroidi ne rasparaju. Pažljivo tempirajte skokove ili trčanje između svakog vala. Nekoliko kutija ima punjače sa kisikom, ali kada jednom stanete iza kutije ona će biti uništena, pa se samo krećite. Nakon pola puta ponestat će punjača, ali imajte na umu da se posljednji nalazi kod kutije krajnje desno. Uđite kroz vrata, snimite poziciju i pokupite sve na što naiđete. Na drugoj strani prostorije uzmite kontrolu nad topom pomoću konzole. Trebate izdržati bombardiranje asteroida, ali vam neće ponestati municije. Uništite ih koliko god možete. U donjem uglu ekrana vam je stupanj zagrijavanja topa, pa se pripazite. Kada je sve prošlo, ostavite top i snimite opet. Naravno, budući da više nema asteroida, biti će poprilično necromorpha. Nalazite se u nultoj gravitaciji, pa ćete ipak vi biti u prednosti. Nemojte se boriti sa njima, već krenite prema vratima na suprotnoj strani. Nastavite dalje niz hodnik dok ne dođete do prostorije sa liftom. Naletjet ćete na neke patuljaste necromorphe, koji su jako brzi, ali ih je ipak prilično lako srediti. Jurišajte kroz njih i raznesite ih što više, jer će ih biti i puno iza vas. Liftom krenite do mosta na razini dva. Snimite i kupite nešto u dućanu ako vam je potrebno. nastavite dalje prema postaji i pripremite se na dvojicu pljuvača. Ubijte ih ili im pobjegnite prema tramvaju. Ukrcajte se i završili ste još jedno poglavlje.

Chapter Five: Lethal Devotion

Medicinski odjel je u puno većem kaosu nego što ste ga ostavili. Prođite kroz vrata i nastavite dalje jedinim slobodnim vratima prema Imaging Wingu. Suočit ćete se sa dva fetusa u mraku. Krenite dalje u sobu sa narančastom cijevi i uzmite eksplozivni spremnik. Prijeđite preko pruge i vidjet ćete kako je netko na zidu. Uskoro će krakovi početi izlaziti iz njega, pa mu bacite spremnik u lice. Krenite liftom do vrha i budite spremni na fetusa sa druge strane mosta. Koristite stasis na mostu da bi ga prešli. Napunite se i ponovno opalite most sa stasisom da prijeđete do Save Stationa i vrata labosa. Nastavite prema liftu i spustite se do kemijskog laboratorija. Pokupite audio log i nastavite niz hodnik, te uđite u labos. Budite spremin na napad onog gada koji se nalazi u staklenoj cijevi, ali ne još. Između dva staklena spremnika se nalazi Power Node na plavom panelu. Pokupite svo streljivo i schematic. Zatim dođite do konzole i aktivirajte je. Staklena cijev će se razbiti i onaj neranjivi gad će vas napasti. Usporite ga stasisom i razrežite Ripperom. Nakon što mu odrežete nekoliko udova, biti će vam rečeno da bježite. Vratima ispred vas, nakon što napustite labos, ćete doći do drugog labosa. Prijeđite preko jako polako, jer vas u mraku čekaju oni mali trokutići. Ubijte ih prije nego nastavite dalje. Trčite niz hodnike dok ne dođete do nadzorne postaje. Snimite i orobite dućan.Krenite prema klinici. Kada uđete napast će vas veliki protivnik (recimo Tyrant, jer podsjeća na negativca iz Resident Evila) iz ventilacije iza ugla sa lijeve strane. Opalite ga stasisom, ali nemojte se boriti sa njim jer je neranjiv i jako je snažan protivnik. Cilj vam je pobiti sve necromorphe koji će se pojaviti. Dok je Tyrant usporen, probajte potući što više gadova. važno je kretati se jer ćete se suočiti sa nekoliko protivnika, te ćete još morati bježati od ovog velikog gada. Pametno se krećite, ubijajte male gadove i obnavljajte stasis sve dok vam Kendra ne otvori vrata. Prođite i Power Nodeom otvorite vrata sa desne strane. Pokupite sve što nađete i vratite se u hodnik. Pregledajte sve, jer ćete naći nekoliko poboljšanja (uključujući lovu iza jednog kreveta). uzmite eksplozivni spremnik i krenite na drugi kraj hodnika. Brzo ga ubijte spremnikom, jer će u suprotnome ispljunuti malo slabije verzije fetusa. Blizu hrpe tijela možete pronaći zlatni poluvodič. Krenite desno niz hodnik gdje žena plače (ili se ipak smije?!) iznad trupla. Okolo pokupite streljivo i lovu, pa se vratite do vrata. Nastavite dalje do Save Stationa ispred mrtvačnice. Uđite, te prođite dalje do ureda dr. Mercera. Unutra možete pronaći audio log. Pokupite sve što nađete, a kada ste spremni aktivirajte konzolu.

Brzo napustite ured i vratite se u veliki hodnik. Spremite se na roj malih trokutića, te ih pobijte. Blizu žene koja plače se nalazio punjač kisikom, pa se osvježite i nastavite dalje. Doći ćete do prostorije u kojoj se nalazi Tyrant i njegovi mali vilenjaci. Budući da neprijatelji ne mogu prijeći preko praga, namamite ih do vrata, pa ih pobijte. Pokupite što možete, te se vratite do punjača i ponovno osježite. Sada bi samo trebao ostati Tyrant, pa ga usporite i prođite kroz vrata dalje da pobjegnete. Napredujte dalje i na putu do nadzorne postaje, napast će vas fetus. Ubijte ga ili proletite pored njega. U nadzornoj sobi pronađite konzolu kojom vraćate atmosferu na medicinsku palubu. Snimite i počistite dućan, jer će vas čekati još jedna borba sa Tyrantom. Krenite hodnikom iza ugla i polako se krećite kako se približavate vratima. Uđite i napunite stasis, te nastavite kroz slijedeća vrata. Prođite kroz labos i krenite vratima do Chemical Reasearcha. Kada dođete do labosa, aktivirajte konzolu da završite miješanje otrova. Ne možete se vratiti istim putem, pa krenite novo otvorenim vratima. Skrenite desno i pokupite streljivo, pa se vratite lijevo i ispraznite ormariće. Snimite poziciju i uđite u novi labos. Javit će vam se Mercer koji će pustiti na vas Tyranta. Cilj vam je namamiti Tyranta do komore za smrzavanje u središtu sobe. Kada uđe morat ćete ga opaliti stasisom da ne pobjegne, te se zatrčati do kontrolne sobe gdje ste vidjeli Mercera. Ovdje aktivirajte prekidač koji se nalazi na prozoru koji gleda u labos. Ovo je jako lagano kada znate što trebate učiniti. Pokupite svo streljivo dok Mercer priča i napunite si stasis. Suočite se sa Mercerom, a blizu će se pojaviti i Tyrant. Kada se pojavi krenut će na vas ravno u komoru za smrzavanje. Opalite ga stasisom i krenite prema vratima, te se usput izmičite fetusima. Aktivirajte gumb i gotovi ste. Tyrant je smrznut i prevezen drugdje. Ako ne uspijete iz prve, samo usporavajte Tyranta i ubijajte fetuse. Kada završite, na zidu kontrolne sobe možete naći Power Node. Krenite vratima iz kontrolne sobe i doći ćete do tramvajske postaje. Kraj poglavlja.

Chapter Six: Enviromental Hazard

Lijevo do lifta pokupite audio log, pa krenite hodnikom. Stanite kraj tijela i uđite u kupaonicu, te je ispraznite. Nastavite prema teretnom dizalu i na vrhu pokupite schematic sa tla, te nešto streljiva. Prođite kroz vrata i napredujte dalje dok ne dođete do save stationa i dućana. Krenite prema West Grow Chamberu i na kraju hodnika stanite kraj vrata i pogledajte što se događa dalje. Naići ćete na plamene, ispred kojih trebate stati i polako napredovati kada dobijete priliku. U prvoj prostoriji se nalaze ormarići, dok se u drugoj nalazi radni stol. Na kraju ćete doći do lifta, te se pripremite na necromorpha na vrhu. Ubijte gada i nastavite dalje. Kada uđete u slijedeću prostoriju, nju će preplaviti neprijatelji. Najbolje vam je uzeti neko jako oružje poput Line Guna i samo se kretati. Nakon što počistite sobu pratite strelicu do sobe u kojoj se nalazi mutirani član posade koji luči otrovni plin. Ubijte ga i spremite se da vas napadne jaki crno-narančasti necromorph. Ako ga ne ubijete, slijedit će vas kroz ventilaciju. Ubijete ga ili ne, krenite prema vratima. Kada se nađete u West Grow Roomi, slijedite strelicu do novo otključanih vrata. Unutra će vas čekati još jedan otrovni mutant. Ubijte ga i kad se vratite natrag, dočekat će vas jedan napuhani necromorph. Ciljajte visoko i brzo ga ubijte ili će ispljunuti male trokutiće na vas. Nemojte zaboraviti snimiti poziciju nakon svakog jačeg okršaja, jer ćete morati sve ispočetka. Krenite liftom u sredini prostorije do druge razine. Prođite vratima koja vode do Hydroponics Controla. Naći ćete se u prostoriji sa još jednim otrovnim mutantom. Prije nego ga ubijete, poberite sve što možete iz sobe, pa se zaputite na drugi kraj gdje se nalaze eksplozivni spremnici. Kinezom pomaknite dva trupla i kut, dok treće ostavite na mjestu.

Postavite spremnike ispred vas i stanite se na kraj prostorije. Kada se nađete u poziciji da možete pogoditi mutanta, dok su spremnici ispred vas, a samo je jedno truplo između vas i vrata, ubijte gada. U istom trenutku će u prostoriju uletjeti dva krilata gada koji žele oživjeti trupla, ali ste ih vi pomaknuli. Spremnicima ubijte gadove i tako nećete imati problema sa dodatnim neprijateljima. Vratite se do lifta i krenite mostićem do vrata koja vas vode do Refrigiration West. Snimite i nastavite niz hodnik. Uslijedećoj prostoriji ćete se susresti sa novom vrstom necromorpha. Ovi čudni mali tipovi imaju žutu kapsulu na ruci, koju ako upucate eksplodira i raznese ih. Morat ćete iz daljine ih potući, jer ako eksplodira blizu vas, može vas ubiti. Nakon što ih ubijete, pokupite sve što im je ispalo i nastavite dalje. U slijedećoj prostoriji je jedan dio pod utjecajem nulte gravitacije. Vidjet ćete metalnu ploču koju trebate pomaknuti kinezom da bi mogli krenuti dalje. Čim otvorite vrata, dva fetusa će uletjeti. Sredite ih odmah ili se maknite od nulte gravitacije i ubijte ih sa mjesta gdje imate više kontrole. Pažljivo uletite u slijedeću prostoriju, jer su neki zidovi obloženi šiljcima. Otvorite vrata i krenite u sljedeći odjeljak, te primjetite otvor na jednoj strani. Ovdje će uletjeti fetus i necromorph. Brzo ih ubijte i držite razmak. Krenite kroz otvor, pa zatim honikom do Air Filtration Rooma. Krenite mostićem desno od vrata i pronaći ćete audio log. Liftom se spustite do cijevi za filtriranje zraka. Pokupite lovu i udarite strujni vod pored vrata da bi ih otvorili. Sa praga pucajte u sljedeći vod da otvorite vrata. Nakon što plamen nestane, krenite dalje. Ovdje će vam jedan necromorph prirediti zasjedu. Zatim sredite sljedeći vod da otvorite vrata i pucajte da si stvorite prolaz. Protrčite na drugu stranu i upucajte otrovnu kapsulu. Liftom se vratite gore. U kontrolnoj sobi iznad filtera za zrak nalazi se Power Node, kao i neke druge stvarčice. Krenite mostićem pored lifta, pa kroz hodnik da se vratite do West Grow Rooma. Tamo ćete se suočiti sa napuhnutim necromorphom i sa dva fetusa. Budući da su spori, udaljite se i onda ih sredite. Krenite dizalom do treće razine. Tamo pokupite crveni poluvodič, te pokupite lovu. U prizmelju, kada se vratite, iza lifta pretražite pod i kinezom uzmite Large Medpack. Izađite do Athmosphere Controla, prostorije iz koje ste krenuli. Snimite, kupite što trebate i krenite u East Grow Room. Na podu izvan prostorije ćete pronaći text log. Nastavite dalje i doći ćete do montiranog pljuvača. Budući da nemate neki učinkovitiji način da ga ubijete, sredite ga standardnim oružjem. Ubijte ga iz daljine i pokupite sve što možete prije nego nastavite dalje. Iza drugih vrata se nalazi nešto streljiva, ali i necromorph. Iza prvih vrata se nalazi i radni stol. Treća vrata otvorite pomoću Power Nodea ako ga imate. Liftom krenite do East Grow Rooma. Tamo će vas dočekati još jedan Brute, ali sada nećete imati neki jeftin trik da ga sredite.

Držite razmak i namamite ga kroz građevinu u sredini prostorije. Kada će biti dosta udaljen od vas, oderite mu po licu, te ćete ga time natjerati u obrambeni položaj. Brzo mu sada otiđite sa leđa i pucajte dok možete. Nakon što ga ubijete, pokupite Power Node sa tijela. Prva otrovna kapsula se blizu središnjeg dizala. Aktivirajte konzolu i stasisom pogodite pokrov kapsule, te oderite po njoj. Strelica će vas odvesti do druge kapsule. Pokupite okolo što možete, ali nemojte razbiti zeleni sanduk, jer se u njemu nalaze neprijatelji. Vratite se do središnjeg dizala i krenite na treću razinu. Gore sredite još jednu kapsulu, pa se spustite na drugu razinu. Ovdje na mostiću možete pronaći još jedan audio log. Krenite vratima do Refrigeration East i snimite, pa uđite. Lijevo od vrata u hodniku se nalazi Power Node. Pokupite ga i nastavite dalje. U organskom dijelu hodnika možete pokupiti audio log. Slijedeća prostorija je u nultoj gravitaciji. Skoćite do slijedećeg odjeljka i pogledajte uokolo. Sada skočite do dijela stroja koji baca iskre, i vidjet ćete otvor sa desne strane. Opalite se rotirajući dio stasisom i prođite kroz otvor. Sa druge strane će vas čekati dva fetusa. U zadnjem odjeljku ćete pronaći otrovnu kapsulu i nekoliko fetusa. Pobijte ih i vratite se otkuda ste došli. Aktivirajte prekidač kada dođete do strujnog voda da bi ga deaktivirali. Vraćajte se prema East Growu i snimite usput. Kako ćete se vraćati prema prostoriji za filtriranje zraka, čekat će vas tri necromorpha.

Nakon što ih ubijete, krenite dalje, snimite igru i kupite što vam treba. Aktivirajte konzolu i otvorit će vam se vrata do Food Storagea. U tom hodniku možete pronaći audio log.

Boss Fight: Leviathan

Unutra ćete se sukobiti sa Leviathanom, koji izgleda kao veliki zid sa krakovima. Nalazite se u okrugloj prostoriji bez gravitacije, pa ćete se slobodno moći kretati uokolo. Važno je da se krećete u krug, jer će vas Leviathan kada izbaci krakove sigurno pogoditi. Čim vidite da povlači krakove oderite po žutoj čahuri. Nemojte ranije pucati, jer ćete potrošiti streljivo uzalud. Uokolo se nalazi dosta korisnih stvari i improviziranog oružja, pa probajte sve iskoristiti. Nakon što mu odsječete sva tri kraka, Leviathan će početi bacati čahure na vas koje eksplodiraju. Računajte da izbacuje po pet čahura, pa mu oderite po ustima kada ih sve ispali. Još je bolja strategija da mu petu čahuru ulovite kinezom i bacite mu je u usta. Gazite ga tako i naposljetku će mu krakovi narasti. Sada je razlika u tome što će nakon svakog izbacivanja krakova slati čahure na vas. nemojte se zamarati uništavanjem krakova, već mu opet ulovite petu čahuru i strpajte mu je u usta. Nakon što ga ubijete, pokupite sve što možete i posjetite dućan ako je potrebno. Ukrcajte se na tramvaj da završite poglavlje.

Kraj prvog dijela prohoda

Kliknite ovdje za drugi dio

Ako vam nešto nije jasno u ovom dijelu prohoda slobodno nam ostavite komentar pa ćemo pokušati razriješiti stvar. Alternativa ovome je postanje vašeg pitanja u naš forumski topic za Dead Space gdje vam mogu pomoći kolege gameri.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?