HCL.HR

Gears of War 2 prohod – Drugi dio

Ivan Čičak 10.02.2009.   •   2 komentara


Sve što niste pronašli u prvom dijelu našeg prohoda igre Gears of War 2 pronaći ćete ovdje. Ovdje nastavljamo sa prohodom od trećeg do petog čina igre.

ACT 3: Gathering Storm Dirty Little Secret

Krećite se oko postrojenja dok ne dođete do vrata, koja se nalaze desno od parkinga. Kada uđete, nastavite se kretati dok ne dođete do vrata trezora. Soba sa lijeve strane sadrži nekoliko opcija za pištolje. Slijedite Jacka kroz hodnike, a putem ćete pronaći bacač plamena (Scorcher) i gumb koji obnavlja snagu. Drugom stazom ćete se vratiti do Centaura. Pritisnite gumb da bi otvorili vrata na desnoj strani nakon što uđete u skladišnu sobu, da dođete do sobu na dva kata koja će biti uskoro ispunjena wretchevima. Scorcher je jako dobar protiv njih, pa ga iskoristite. Nakon bitke, Dom i Jack će vas uputiti do ventila koji otvara vrata. Otvorite ih i vratite se do Centaura. Sada nosite veliku kutiju sa eksplozivom koju trebate nostiti do vrata trezora. Za to vrijeme dok je nosite možete koristiti samo pištolj. Hodajte do vrata koja ste upravo otvorili vraćajući se natrag, koja imaju malo teretno dizalo. Uđite u prostoriju i wretchevi će vas napasti. Učinkovit način da ih se riješite ako su vam preblizu ili ako ih ne možete pogoditi mecima jest da ih isrebijate. Ne bi trebali imati problema usprkos njihovoj brojnosti. Otvorit će se vrata, pa prođite kroz njih, putem se boreći sa wretchevima. Skrenite desno u slijedećoj prostoriji koja podsjeća na restoran. U daljini možete vidjeti vrata trezora. krećite se prema njima i pazite na wretcheve koji će se spuštati sa stropa. Dovucite ekspoloziv do vrata i time ste završili misiju.

Origins

Prođite kroz vrata trezora i popnite se stepenicama. Na vrhu ćete vidjeti prostoriju ispred vas i još jednu sa desne strane. Uđite u desnu prostoriju i skrenite opet desno prema zidu između dva stola. Na tlu ćete pronaći Interoffice Memo. Vratite se i uđite u veliku prostoriju. Popnite se stepenicama i potražite prozor da bi pokrenuli animaciju. Vratite se natrag dolje i krenite lijevo gdje su se sada vrata otvorila. Slijedite hodnik dok se ne spustite stubama. Hodnik se proteže na vašoj lijevoj strani, ali vi krenite desno i srušite vrata. Ući ćete u nadzornu prostoriju sa gumbom. Pritisnite ga da strojnice počiste wretcheve u prostoriji naprijed. Ponovno pritisnite gumb da bi deaktivirali strojnice, te izađite i krenite niz hodnik. Srušite još jedna vrata i krenite lijevo ako želite pokupiti Hammerburst, a u suprotnom krenite desno. Doći ćete do račvanja. Sa lijeve strane ćete vidjeti strojnicu u sobi, koju možete deaktivirati i pokupiti granate. Zatim krenite desno. Vidjet ćete otvorena vrata otprilike nasred hodnika. Uđite i razvalite još jedna vrata da bi ušli u ured. Sa lijeve strane ćete na tlu vidjeti Memo, pa ga pokupite. Na kraju hodnika, iza zavoja će biti jedna aktivirana strojnica. Utrčite u sobu na kraju hodnika da pokupite malo streljiva i bacač plamena. Sada utrčite u sobu desno. Morat ćete koristiti zaklon u hodniku da bi se mogli kretati, a da ne poginete. Kada dođete do kraja hodnika uletite u sobu desno i pritisnite gumb.

Krećite se kroz sobu do slijedeće gdje dva montirana bacača plamena spaljuju wretcheve. Koristite zaklon u sobi da bi došli skroz na desnu strane prostorije, pa protrčite pored oba bacača plamena do gumba na zidu sa lijeve strane. U slijedećem hodniku vas čekaju tri unakrsno postavljene strojnice. Zaletite se do vrata ispred vas i srušite ih da bi uletjeli u slijedeću prostoriju. Prođite do udaljenih vrata, a zatim koraknite ulijevo i pritisnite gumb da si rasčistite prolaz dalje. Nastavite do vrata koja morate srušiti da bi izašli van. Pobijte wretcheve i skrenite desno do još jednih vratiju. Hrpa wretcheva će ih probiti i napasti vas. Riješite ih i vratite se unutra. Niz hodnik će vas čekati još jedna strojnica. Bacite se pored nje do kuhinje i nađite zaklon od dvije montirane strojnice. Koristite zaklon i krećite se desno od njih, te ubijte wretcheve koji će krenuti za vama. Brzo dođite između dviju strojnica gdje ste na sigurnom. Sada se zaletite do stola ispred vas i koristite ga kao zaklno od strojnice. Bacite se kroz vrata, a gumb će vam biti sa lijeve strane. Nastavite niz hodnik i doći ćete do sobe gdje će gumb za strojnicu biti na vidljivom mjestu. Prođite kroz ovu sobu prema crvenom gumbu na zidu, pored kojeg su vrata. Uđite unutra i pokupite New Hope Medical File. Kada uđete u tu prostoriju, wretchevi će uletjeti u susjednu prostoriju. Izađite van i uz pomoć strojnica ih pobijte. Kada je put čist, pritisnite gumb i nastavite dalje. U slijedećoj sobi vas čekaju strojnice koje ne možete deaktivirati, pa samo proletite pored njih. Prođite kroz vrata i spustite se dolje stepenicama. Doći ćete do hodnika sa montiranim bacačim plamena. Uskoro će se pojaviti wretchevi ispred vas, pa ih pobijte i protrčite kroz slijedeći dio. Morat ćete odlučiti da li ćete upravljati kontrolama za strojnice u hodniku ili trčati između njih. Puno je lakše upravljati kontrolama, gdje je potrebno samo pritiskati gumbe. Ako krenete hodnikom, morate pričekati da Dom deaktivira strojnice prije nego krenete dalje. Na kraju pritisnite gumb da bi se otvorila vrata. Proći ćete kroz laboratorij do sobe sa velikom polugom. Povucite je da završite misiju.

Rude Awakening

Izađite iz sobe i krenite u laboratorij koji je pun spremnicima u stazi. Uskoro ćete naletiti na novog protivnika Sirea. Njih je prilično teško zaustaviti, jer mogu otkvačiti dijelove tijela i dalje vas napadati. Imaju i snažne fizičke napade iz blizine koji vas jako mogu oštetiti. Protiv njhi je jako učinkovit bacač plamena, a da bi ih brzo ubili, možete se poslužiti pilom. Dobar način je držati pilu upaljenu i trčati kroz dio gdje se oni nalaze, pa sami ulete u svoju smrt. Kada dođete do vrata, sireovi će se probiti i krenuti za vama. Ubijte ih i nastavite dalje. Nakon još nekoiko protivnika doći ćete do velike sobe sa spremnicima. Oni gotovo svi eksplodiraju i dopuštaju sireovima da idu na vas u valovima. Nakon što ste očisitili sobu, pokupite streljivo i izađite. Slijedeća prostorija je također zamka. Probijte se do vrata, te otvorite dva ventila i pobjegnite. Prođite kroz ovu sobu nalijevo i pronađite prekidač da bi deaktivirali kompjuterski sustav. On otvara vrata na suprotnoj strani gdje ste ušli. Slijedite hodnik dok ne dođete do sobe koja u sredini ima dvoja vrata. Neprijatelj će srušiti zid i uvući vas u bitku sa još jednim novim protivnikom, Flamerom. Oni su približno iste visine kao i droneovi, ali su jako oklopljeni i nose bacače plamena. Iako ih nije nemoguće ubiti direktnom paljbom, manje ćete streljiva potrošiti ako im pucate u spremnik na leđima. Možete prestati pucati kada vidite da iz spremnika suklja plamen. Tada se pazite, jer imaju tendenciju trčati ravno na vas prije nego li će eksplodirati.

Brzo trčite udesno i ući ćete u sobicu koja ima gumb da se aktiviraju obrambene strojnice. Time ćete steći veliku prednost nad neprijateljem. Nakon što ste ih pobili, deaktivirajte strojnice i prođite kroz rupu u zidu. U slijedećoj sobi nađite zaklon i ubijte protivnike. Nemojte krenuti vratima kroz koja su oni prošli, već krenite lijevo i ugledat ćete još jedna vrata. Ignorirajte neprijatelje i krećite se lijevom stranom dok ne nađete gumb. Kada ga pritisnete, deaktivirat ćete strojnicu u hodniku kojim niste krenuli, a aktivirat ćete onu koja se nalazi u sobi sa protivnicima. Vratite se do onih vrata i krenite hodnikom. Naići ćete na locuste u dugačkom hodniku, pa prvo riješite flamera, zatim snajperista i na kraju droneove. Kada ste ih pobili nastavite dalje i srušite vrata na kraju hodnika. Ušli ste u okruglu prostoriju. Brzo pronađite zaklon, jer će na drugoj strani kroz vrata ući flamer, grinder i nekoliko droneova. Prvo sredite flamera da eksplodira čime će u sobu uletjeti razorhail koji bi vam trebao pomoći počistiti protivnike, ali ga izbjegavajte jer je smrtosnosan. Izađite kroz vrata kojima su locusti ušli. Držite se ispod krovova jer će vas u suprotnome vrijeme izrezati. Protrčite kroz hodnik na desno u malu zgradu. Unutra na drugome kraju se nalazi Doctor’s Journal.
Vratite se do zgrade lijevo, te uđite unutra i sukobite se sa locustima u vagonu. Kada ste ih počistili, pronađite kočnicu i povucite je i vagno će krenuti. Koristite zaklon na drugoj strani vagona. Sukobit ćete se sa locustima koji se pojave, među kojima je i jedan grinder. Probajte zatvoriti obje ruope granatama ili samo pobijte neprijatelje koji se pojave. Nakon što se vlak zaustavi i izađete, pojavit će se nova rupa ispred vas.

Možete se ovdje boriti sa njima, ali ćete biti jako izloženi. Krenite desno da bi našli put kroz vagon. Počistite ih i nastavite dalje. Doći ćete do sobe koju je raspolovio razorhail. Sredite droneove i otvorite ventil lijevo da bi pokrenuli velika vrata iznad vas. Poslužit će vam kao krov da možete poskidati neprijatelje sa lijeve strane. Nastavite se kretati desno. Otvorit ćete još jedna garažna vrata i morat ćete izaći van. Ubijte locuste koji krenu na vas i otvorite treća vrata izvana da bi ponovno ušli. U sobi iza vas se nalazi streljivo. Prođite kroz vrata i stisnite se uz zid desno, zatim uz zid iza vas. Tako ćete izbjeći tuču i pokupiti streljivo. Krenite dalje kroz vrata. Morat ćete protrčati kroz tuču da bi došli do natkrivenog dijela. Dom će se ukrcati na vlak. Slijedite put od vagona koji vodi desno. Protrčite kroz tuču do male zgrade koja sadrži streljivo. Kada prođete kroz vrata i uđete u zgradu skrenite lijevo i pogledajte na zid. Na zidu potražite bijele oznake, tos u CaptivityI Marks.

Vratite se do vagona i uđite, te otpustite kočnicu da bi krenuli. Suočit ćete se sa neprijateljima sa obje strane vlaka. Sa jedne strane će biti boomer i droneovei, dok će sa druge biti grinder i droneovi. Ako ste pokupili snajper ranije, dobro ga iskoristite ovdje. Kada dođete do kraja pruge, izađite iz vagona i krenite lijevo. Popnite se ljestvama, te na vrhu protrčite kroz tuču. Naposljetku ćete doći do parkirališta otkuda ste i krenuli. Ovdje će se svako malo pojavljivati rupe sa locustima. Stanite svako malo i tek kada ih sve potamanite nastavite dalje. Kada dođete do kraja područja, naići ćete na dva ogromna locusta koji se zovu Mauleri. Imaju dvije nezgodne navike. Kao prvo nose štitove koji učinkovito odbijaju tuču i metke. Dok je druga bič koji ima veliki domet, te koji eksplodira kada udari u vas ili na tlo blizu vas. Probajte ih oštetiti što je više moguće prije nego pronađu zaklon. Tada se vratite do barijere (gdje vas oni ne mogu dohvatiti) i ubijte ih. Uzmite njhiovo oružje (Boomshield). Kada ga nosite možete koristiti samo pištolj, ali držeći lijevu tipku možete se sakriti iza njega dok pucate, čime ćete izbjeći poprilično metaka. Dok nostite štit prođite kroz tuču dalje. Uskoro će se vrijeme popraviti i nećete više morati koristiti štit. Počistite preostale locuste. i krenite prema Cenaturu. Kako napredujete, tako će se pojavljivati reaveri. Ubijte njihove vozače i tada oderite po njima sa čime god stignete. Isto postupajte sa ostalima, pritom izbjegavajući njihove početne raketne napade. Nakon što ih sve pobijete, završili ste misiju.

Ascension

Trebate upravljati Centaurom do vrha planine, što je prilično lako. Krenite bilo kojom stazom. Kako se krećete, tako će tenk dobivati štetu, stoga stanite i pričekajte nekoliko sekundi dok ga Baird ne popravi. Tako ćete moći primati više štete, ali se pazite da vas pri popravku ne ubiju. Na početku ćete se susresti sa boomerima i troikama, ali ćete kasnije naići i na reavere. Ovdje je ključno spaziti najveću prijetnju i brzo je eliminirati. Tenk brzo ispaljuje projektile, stoga to koristite tu prednost. Također pazite da vas neprijatelj negdje ne priklješti. Tenkom je jako teško upravljati, pa probajte koristiti ponajviše kretanje naprijed – natrag. Skretanje pri vožnji unatrag će vas samo uvaliti u probleme, pa ga probajte izbjegavati. Na putu ćete nailaziti i na prepreke, pa koristite turbo ubrzanje da bi ih preskočili. Uskoro ećte doći do smrznutog jezera. Ono nije veliko, ali će vas ovdje napadati sa minobacačima. Pad u rupe znači trenutačnu smrt. Ovaj dio može vas jako naživcirati budući da se tenkom jako teško upravlja na ledu. Krenite desno i nemojte se žuriti jer će se ovo područje poprilično raspasti. Nastavite vožnju prema desno sve dok početni minobacači ne završe sa paljbom, a tada krenite između rupa. Također se nemojte žuriti, jer će se još nekoliko rupa otvoriti pred vama. Ako ćete biti pažljivi, proći ćete ovaj dio bez problema. Na drugoj strani će vas čekati dva reavera, pa ih probajte što prije eliminirati.

Drugo smrznuto jezero je puno lakše prijeći, iako će vas napasti reaver dok prelazite. Ignorirajte njegove projektile i kraj prve rupe se držite desne strane. Kako će se još nekoliko rupa pojaviti, držite se rubova. Ispred vas će sletjeti reaver, ali nemojte se izmicati njegovim projektilima, već nastavite prema izlazu i oderite po njemu. Krenite lijevo i obračunajte se sa tri boomera. Kada ih ubijete i nastavite dalje, još jedan reaver će se pojaviti. Nakon što ste ga ubili, pojavit će se još jedan. Sredite i ovoga, te krenite dalje dok ne dođete do locust checkpointa. Raznesite ga i doletjet će par reavera. Nakon njih čekat će vas još jedan reaver, te na grebenu u daljini par seedera. Povucite se i raznesite ih, prije nego srede vas. Opet će uslijediti par reavera (zar nisu više dosadni?).

Kada ih riješite, doći ćete do velikog srušenog mosta. Krenite prema desno i preskočite na drugu stranu pomoću turba. Kada ste prešli na drugu stranu, krenite lijevo i očekujte još dva reavera. Izbjegnite njihove napade i sredite ih svojima. Kako se priblićavate zavoju, sa vaše desne strane će na krov sletjeti još jedan reaver. Ubijte ga i nastavite desno, te ćete ubrzo naići na uporište locusta. Ovo će biti malo veća bitka. Prvo ubijte reavera koji se nalazi ispred vas, a zatim posvetite pozornost na područje ispred vas. Možete srediti reavera koji se nalazi ispod vas, a zatim potražite boomere koji polako kreću prema vama. Ubijte ih iz daljine, pa obratite pozornost na krovove i sletišta. Pronađite troiku i raznesite je. Kako napredujete, tako će toranj sa lijeve strane postati raketna noćna mora. Pucajte u podnožje da ga srušite i sredite obranu na lijevoj strani baze. Krenite dolje kroz srušenu barijeru, te putem probajte riješiti reavere. Uskoro ćete doći do slijepe ulice, ali će vam corpser pokazati put. Ako vas je vožnja po danu živcirala, onda se spremite za vožnju po mrklom mraku sa prednjim svjetlima. Ne obazirite se na zvukove, te nastavite dalje dok ne padnete sa litice. Kada se vrati struja, suočit ćete se sa tri corpsera. Čim se upali svjetlo tražite corpsera čije su noge okrenute prema unazad, te kojem je lice izloženo za napad. Brzo ga riješite, jer ste u suprotnome mrtvi. Isto ponovite i sa druga dva protivnika. Nastavite dalje i nakon još jednog pada doći ćete do velike prostorije gdje će se pojaviti tri brumaka. Ovo može biti škakljivo jer ispaljuju puno streljiva na vas. Odaberite jednog od njih i oderite mu po licu. Povlačite se i krećite u stranu da izbjegavate neprijateljsku vatru. Brumacima treba dosta vremena da bi napunili oružje, pa iskoristite priliku da naciljate slijedećeg i ispraznite arsenal na njega. Isto napravite i sa posljednjim protivnikom, što će vam sada biti puno lakše budući da ste riješili njegove pomoćnike. Kada ste ih sve pobili, završili ste misiju.

Displacement

Slijedite stazu sve dok ne dođete do račvanja. Naprijed ćete naletjeti na Theron Guarda (poznat iz Gears of War) koji je čvršća verzija dronea. Ako krenete desnom stazom kroz mali tunel pokupiti ćete luk. Držite gumb da ga napunite i ispalite kada nišan promijeni boju u narančastu, jer u suprotnome će se eksplozivna strijela odbiti od protivnika, a ne zalijepiti. Staza lijevo vas vodi do streljiva i oružja. Kada ste sve pokupili krenite stazom naprijed u ruševine. Naletjet ćete na nekoliko droneova i na theron guarda, a najviše će vas gnjaviti brod opremljen troikom sa vaše lijeve strane. Na trenutak igrnorirajte brod i potucite droneove te krećite naprijed. Pazite se therona jer vas njegova strijela može trenutačno ubiti. Napredujte dok ne naiđete na stepenice sa desne strane. Popnite se gore, pokupite streljivo, potucite wretcheve, te se pazite nadolazećeg flamera. Nemate puno zaklona, pa ga probajte što prije riješiti, jer vas iza njega čeka i kantus. Sada se posvetite brodu koji je opremljen narančastim svjetlećim svjetlima. To su eksplozivni sanduci pomoću kojih brzo možete srediti brod. Time biste većinom trebali očistiti ovo područje od neprijatelja, pa pokupite streljivo, te se vratite na vrh stepenica. Pokraj velikih vrata možete pronaći Stranded’s Journal.

Prijeđite na drugu stranu i budite spremni na još protivnika. Potražite kantusa i njega prvog eliminirajte. Zatim polako počnite čistiti droneove i napredovati dalje. Kako ćete se približavati uskoj stazi, ugledat ćete bloodmounta. Između vas će biti dosta velika udaljenost, pa bi ga trebali sa lakoćom srediti. Nakon lukova trebali biste naletjeti na kantusa, par tickera i nekoliko droneova. Ovdje samo morate paziti da vas ne prilklješte u uskim prolazima. Napredujte dalje i doći ćete do doka. Brod će sletjeti i izbaciti nekoliko droneova da vam zaokupe pozornost, dok ćete se na kraju doka morati pobrinuti i za grindera. Ako imate strijela, iskoristite ih protiv grindera, a zatim potucite ostatak cyclopsa. Nakon što ste ih sve sredili, pokupite streljivo i krenite prema brodu. Na splavi ćete se morati braniti od nekoliko ratnih brodova. Nastavite se kretati od jednog zaklona do drugog, pritom pucajući. Granate će vam jako pomoći ako znate dobro ciljati. Kada ih potučete, imat ćete nekoliko sekundi mira prije nego li dođe još jedan ratni brod sa flamerom. Ubijte flamera ciljajući mu spremnik, te se zatrčite na njegov brod.

Opet se spremite na borbu na sve strane, ali ovaj put će se brodovi preklapati. Započnite sa brodom na vašoj lijevoj strani, te pobijte što je više moguće protivnika prije nego li vas sustigne brod sa desne strane. Skočite na drugu stranu i oderite sada po ovom brodu. Ako ste potukli dosta protivnika na lijevoj strani, imat ćete dovoljno vremena da sredite sada ovaj brod. Troikom ne možete ubiti protivnike koji su predaleko, ali možete njome dobro oderati po nailazećim brodovima. Nakon što ste očistili oba broda, sa lijeve strane će se pojaviti treći brod sa grinderom. Njega prvog sredite jer vam je najveća prijetnja. Kutija sa streljivom na vašem brodu se stalno obnavlja da bi imali dovoljno strejliva. kada ste riješili i taj brod, imat ćete još samo jedan s kojim se morate obračunati i time završavate misiju.

Brakish Waters

Cijela misija je bitka sa tzv. bossom, morskim čudovištem – Leviathanom. Brzo uzmite streljivo i pokupite Lancer ako ga nemate.

Boss Fight: Leviathan

Držite se krme broda (stražnji dio) i pazite na krakove. Pojavljivat će se ili sa lijeve ili sa desne strane broda i udarat će između sanduka. Ciljajte gdje će se krak obrušiti, te priđite bliže i pripremite Lancer. Zatrčite se naprijed i njime mu prerežite krak, ali nemojte oklijevati jer će inače čudovište prevrnuti brod. Nakon četiri ili pet puta, Leviathan će probati nešto novo. Napast će pramac broda (prednji dio) zubima. Ciljajte njegovo lijepo plavo oko i oderite, pa kada se makne, pokupite granate. Uskoro će ponovno krenuti na brod, pa kada zagrize ponovno mu izbijte oko. nakon što se čudovište povuče i otvori usta, zaletite se unutra i pazite se krakova. Oni krakovi koji poplave na vrhu će vas napasti, a tos u ujedno i vaše mete, pa ih poderite. Kada ih dovoljno razvalite, unutarnja usta će se otvoriti, pa ubacite granatu unutra. Možda ćete morati ponoviti ovaj postupak nekoliko puta. Sa nekoliko pravih pogodaka, vatra će sukljati iz unutarnjih ustiju i čudovište će se povući. Ciljajte visoko, jer preniske granate neće napraviti nikakvu štetu. Ponovno ćete biti na brodu i napadi čudovišta će se ponavljati. Ponovite potupak i nakon tri puta bi ga trebali ubiti i završiti misiju.

ACT 4 : Hive Priorities

Slijedite put do otvorenih vrata koja vode do tunela. Na drugoj strani ćete biti uvučeni u animaciju. Držite se Doma dok ne dođete do gumba koji podiže lift. Slijedite ga još malo dalje i opet ćete naići na dizalo. U slijedećoj sobi put na drugu stranu je poplavljen. Zavrnite ventil sa lijeve strane da zatvorite slivna vrata i da iscijedite vodu. Čim dođete na središnji dio gdje je bila voda, napast će vas droneovi. Nađite zaklon i brzo ubijte onoga koji die ulijevo prema ventilu i želi vas utopiti. Kada ste ga riješili, ostatak bitke bi trebao biti samo formalnost. Počistite ostatak i krenite dalje. Naprijed se nalazi još jedno dizalo. Na dnu ćete doći u još jednu veliku prostoriju gdje ćete naletjeti na maulera i nekoliko wretcheva. Oderite po mauleru, poglavito dok je udaljen. Wretcheve sredite iz blizine ako vam se približe, ali nastavite pucati po mauleru dok ne padne. Zatim počistite nered i krenite lijevo. Čim sada pronađete zaklon, reflektor će vam tući ravno u oči dok će droneovi zauzimati položaj ispred vas. Među njima ima theron guard, snajperisti i troika u daljini, koje je sve teško pogoditi snajperom zbog jakog svjetla. Pažljivo pucajte i nemojte se otkrivati osim ako niste sigurni da ćete slijedećim metkom pogoditi. Nakon što glavne prijetnje riješite, ostatak će biti lagano počistiti. Ugledat ćete dva žuta terminala, od kojih će vas jedan privući. Nemojte ga još dotaknuti, već dođite do onog drugog i pokupite Locust Terminal. Sada pritisnite onaj prvi terminal i nakon animacije se krećite između kapsula dok ne dođete do terminala. Slijedite Doma da bi završili misiju.

Answers

Ugledat ćete neprijateljsku patrolu, ali ih nemojte napasti. Nađite zaklon i samo ih ispratite pogledom. Nakon što su otišli, zaobiđite terminal i krenite lijevo. Stisnite se uza zid kraj kojeg je terminal blizu kamiona i potražite na podu Locust Prisoner’s Journal. Vratite se do terminala i slijedite Doma. Polako ih stižete, ali samo se držite dalje od njih i tražite zaklon da vas ne vide. Isti postupak ponovite kod sljedećeg terminala. Provjerite, sakrijte se i slijedite patrolu. Krežite se kroz razne zaklone, pa pričekajte dok patrola ne krene ponovno. Kada vam Dom javi, krenite prema terminalu što će pokrenuti animaciju i bitku. Neprijatelj će vas malo napadati sa jedne, a zatim sa druge strane. Prvo će vas napasti wretchevi i bloodmountovi sa obiju strana. Prvi napad će uslijediti sa one strane gdje je patrola otišla (recimo desno). Kada ste ih potukli, pojavit će se droneovi i grinder sa desne strane. Brzo ih riješite i koristite zaklon na lijevoj strani, te se obračunajte sa dva therona i nekoliko droneova. To je bio zadnji napad i time ste završili misiju.

Hornet’s Nest

Započinjete u velikoj prostoriji gdje se nalazi samo jedna poluga. Otrčite lijevo i pokupite streljivo, te luk ako ga želite. Krenite kroz vrata u gornjem desnom uglu prostorije. Uskoro ćete doći do račvanja. Krenite desnom stazom i kada dođete do lijevog zavoja na podu potražite Locust Jailor Document. Staza će vas ponovno odvesti do račvanja. Ako krenete ravno naići ćete na slijepu ulicu, dok ćete lijevo doći do vrata koja možete srušiti. Čim ih srušite neprijatelj će se pojaviti. U pozadini potražite theron guarda i pazite na njegove strijele. Kada počistite prizemlje od gamadi zaletite se i krenite desno po stepenicama. Pobijte čuvare i riješite therona na vrhu. Pritisnite prekidač da bi mogli napredovati dalje. Kroz otvorena vrata uletjet će dva flamera koje štite dva therona i nekoliko droneova. Pripremite Lancer i krenite prema stepenicama. Pustite Doma naprijed jer će flameri zastati da se bore sa njim. Pucajte im u spremnike i zatim oživite Doma. Prođite kroz vrata, koja će se tada i zatvoriti. Pokupite streljivo i nađite zaklon. Morat ćete ubiti bloodmounta, dok ćete lako riješiti ostatak protivnika nakon toga. Kada ste ih sve potukli krenite kroz vrata kroz koja su oni ušli.
Ako krenete lijevo i po stepenicama naći ćete granate. Krenite kroz slijedeća vrata i doći ćete do ogromne prostorije sa malo zaklona i puno protivnika na drugoj strani. Povucite polugu da bi dobili još zaklona da bi mogli se što bolje braniti Ako pucate u eksploziv iza neprijatelja, tada će eksplozija povući nekoliko protivnika. Iza vas na lijevoj strani se nalazi Longshot koji će vam uvelike pomoći.

Nakon što ste potukli nekoliko protivnika, čut ćete Marcusa kako viče o locustu koji će vam smanjiti zaklon. Pogledajte desno i vidjet ćete dronea kako juri prema polugi. Ubijte ga i olakšajte sebi. Uskoro bi trebao se pojaviti i reaver. Povucite se iza u zaklon i reaver vas neće moći tako lako pogoditi. Zatim pošteno oderite po njemu. Eksplozija koja će uslijediti će napraviti još više zaklona u središtu prostorije. Krenite dalje i počistite ostatak. Grinderi će doći kroz vrata, pa izbjegavajte njihove Mulchere i ubijte ih. Prođite kroz vrata i slijedite stazu do još jedne velike prostorije prepune stupovima. Kada uđete, velika željezna vrata će se početi zatvarati. Ignorirajte prva i zatrčite se po stepenicama i uspjet ćete proći ispod drugih vrata. Unutra se držite desne strane i pronaći ćete Human Finger Necklace. Zatim krenite na drugu stranu sobe i pritisnite prekidač i iskoristite troiku u slijedećoj bitci. U slijedećoj sobi ćete naići na dva protivnika, Butchera, koji su slični maulerima. Oni nose velike mačeve, ali su puno lakši za ubiti,te su agilniji od maulera. Držite razdaljinu i oderite po njima dok ne krepaju. Počistite droneove i krenite na otovreno područje kroz vrata. Ovo je područje za pripremu hrane, gdje možete vidjeti mrtve rock wormove. Napredujte dalje koristeći rovove kao zaklon, te ubijajte droneove. Kada ste ih sve riješili, otvorit će se vrata iza kojih se nalazi flamer. Ubijte ga iz daljine, te se zaputite kroz vrata i krenite stepenicama u hodnik.

Ubrzo ćete doći do vrata sa lijeve strane, ali prođite samo pored njih i otiđite do drugih vrata gdje možete pokupiti streljivo. Vratite se sada do prvih vrata i probajte iznenaditi protivnike u slijedećoj sobi. Raznesite flamera sa lijeve strane na mostu da bi srušili građevinu. Kako krenete dalje, vidjet ćete butchera, ali se pazite paljbe sa lijeve strane. Držite se mosta i zaklona, te ubijte butchera, te krenite sa boka da iznenadite protivnike. Slijedite stazu gore dok ne dođete do nove velike prostorije. Desno se nalazi ravno, otvoreno područje, gdje će sigurno biti bitka. Krenite lijevo dolje i pronađite polugu. Cijelo područje će se početi mijenjati i neprijatelj će krenuti prema vama. Između dva položaja se nalazi velika praznina. Desno pronađite narančasti eksploziv, te ga raznesite da bi dobili zaklon. Krenite prema zaklonu, te koristite granate i paljbu da počistite locuste. Nakon što ubijete i zadnjeg protivnika, pokrenut ćete animaciju, te ćete sada braniti taj položaj. Povucite polugu pored vas da nabavite još zaklona. PObijte što više protivnika jer će uskoro sletjeti reaver. Povlačite se, koristite zaklon, te stalno pucajte dok ga ne ubijete. Kada mrcina padne, doletjet će još jedan da vam pravi društvo. Što prije ga ubijte, te pogledajte prema vratima iza vas. Ona će se spustiti i vidjet ćete minobacačku ekipu. Čim ispale projektil, maknite se iz zaklona, te se zaletite na njih i ubijte ih. Prođite kroz otvorena vrata i pokupite bacač granata. Desno će vam se nalaziti još jedna ekipa, pa je također brzo riješite. Čim ste ih počistili, uletite unutra i povucite polugu. Sa lijeve strane će se otvoriti još jedna vrata u daljini, te će vas gnjaviti još jedna ekipa.

Blizu njih se nalazi eksploziv, pa radije pucajte u njega zbog većeg vatrometa. Ako i uspiju ispaliti koji projektil, samo bezglavo trčite u jednu stranu da bi ga izbjegli. Ispred vas će se otvoriti još jedna vrata iza kojih vas čeka jedan minobacač i ticker, te dva grindera. Brzo pronađite polugu, te se vratite i lijepo se ugnjezdite. Koristite granate ili nešto jače na grinderima. Ako čujete da se netko dere „INCOMING!!!!“, kao i prije počnite mahnito bježati od mjesta gdje stojite. Probajte ciljati eksploziv da bi potukli što više droneova iza grindera. Nakon što ste dobili bitku, malo se okrenite oko sebe i pokupite streljivo i oružja, a zatim krenite stepenicama desno. Kada ste se opremili, pokupite još streljiva i granata, te povucite polugu da bi završili ovo poglavlje.

No turning back

Vrijeme je za vožnju gondolom. Kada ćete prolaziti preko bezdana, napast će vas reaveri. Uzaludno je pucati dok su jako daleko, stoga malo pričekajte da se približe prije nego počnete pucati po njima. Ne morate ih gađati teškim oružjem, ali im trebate nanijeti dosta štete kako će vam se približavati. Pazite da vas ne pogode tri puta da bi preživjeli. Nakon što krknete tri reavera, druga gondola će se spusiti iz palače i napasti vas. Pobijte droneove i ukrcajte se na nju. Pritisnite prekidač na zidu i ubijte još dva reavera da bi preživjeli i došli do palače. Iskrcajte se i krenite unutra. Krenite spiralnim stepenicama, ali prvo pokupite streljivo lijevo od njih. Potražite na zidu predmet koji podsjeća na sunčani sat. To je Locust Calendar. Spustite se stepenicama na drugu stranu i naići ćete na patrolu locusta. Pronađite kantusa i prvog ga ubijte. Blizu se nalazi i poluga za zaklon. Lijevo od ovog položaja se nalaze streljivo i granate. Nakon što ste ih sve počistili, krenite stepenicama do poluge. Ovdje ćete moći birati gdje ćete krenuti dalje. Možete krenuti liftom ili još jednim stepenicama, ali oboje vode do istog mjesta. Svaka razina postaje sve teža. Na drugoj se nalazi boomer, a na trećoj grinder. Riješite ih sve i pridružite se suborcima malo dalje. U sljedećoj prostoriji iskoristite visoki položaj da bi sredili dva boomera i kantusa.

Kada se aktivira most sa desne strane, zatrčite se prema njemu i prijeđite ga. U uskom prolazu povucite polugu i maknut ćete zaklon neprijatelju. Potražite kutiju sa streljivom, a desno pored nje se nalazi Locust Defensive Plans. Počistite ostatak locusta i spustite se u njihovo područje. Nakon animacije potražite zaklon da vas dva grindera ne bi sasjekla. Usprkos njihoj snazi, zbog uskog prostora bi ih trebali relativno brzo srediti. Iza vas će kroz vrata uletjeti drone, pa ga ubijte i izađite kroz ta vrata. Ponovno ćete se naći na stepenicama iznad locusta. Koristite prednost položaja i krknite kantusa i flamera. Spustite se i krenite lijevo. Otvorit će se vrata koja vode do tunela. Dizalo će se pojaviti sa masom neprijatelja. Riješite onoga koji vam predstavlja najveću prijetnju (kantus ili mauleri). Koristite zaklon i probajte ih što brže potući. Čim ih sve riješite ovo poglavlje završava.

The Best-Laid Plans

Izađite iz lifta i krenite prema vratima palače, te očekujte zasjedu. Uzmite zaklon i pazite da ne stanete na prekidač u sredini kruga. Ako stanete, njime podižete, tj. spuštate zaklon. Ovi novi negativci su Palace Guards i jako su oklopljeni. Držite se zidova da vas ne zgaze i oderite po njima kad imate priliku. Naposljetku ćete moći nastaviti, pa se vratite do lifta i malo prozujite okolo. Vidjet ćete bloodmountove, te još neke druge protivnike. Ovi bloodmountovi su puno jači jer nose jahače sa Torque Bowovima. Obratite pozornost na žuti metal koji se nalazi na podu, jer vam on podiže zaklon. Iz lifta iza vaših protivnika će doletjeti još neprijatelja, među kojima je i kantus. Dignite zaklon i oderite po njemu, jer će vam tada biti lakše srediti Palace Guardove. Kada ste ih sredili, prođite kraj lifta i malo dalje ćete ugledati još jedan prekidač za zaklon. Malo ispred tog prekidača bi trebala biti zapečaćena vrata sa desne strane, a ispred tih vrata se nalazi Locust Invasion Map. Ukrcajte se na lift i spustite se dolje. Doći ćete do staja bloodmountova. Iako vam je vjerojatno privlačno, nemojte pucati po njima. Krenite dalje do poluge i da bi dobili mogućnost biranja puteva. Uskoro ćete naići na razne vrste boomera, flamera i maulera. Nakon njih ćete naletjeti na bloodmounta i Palace Guarda, a zatim ćete se pridružiti suborcima. Kada izađete van vidjet ćete stube na desnoj strani.

Vratite se po stepenicama gore do područja gdje vas je grinder napao sa prozora. Trčite kroz hodnik do podnožja stepenica, gdje sa lijeve strane možete naći Trinity of Worms. Morat ćete se boriti da bi se spustili stepenicama. Niti jedan Palace Guard kojeg sretnete nije prevelika prijetnja, ali se sjetite činjenice da vas jednim pogotkom mogu ubiti.Uz nekih 10-12 Palace Guardova, naići ćete i na tickerse. U podnožju stepenica otvorit će se soba sa lijeve i desne strane prepuna Palace Guardova, ali se tamo nalazi i jedan kantus. Prvo sredite onog Guarda koji ima Torque Bow, a zatim potražite kantusa. Naposljetku pobijte ostale protivnike da bi završili ovo poglavlje.

Royal Inquisition

Pokupite svo streljivo i krenite dalje. Iako ćete biti usporeni, možda bi bilo pametno uzeti i Mulchera. Prođite kroz prva vrata i skrenite lijevo. Hodajte do kraja prostorije gdje su stupovi i između dva zadnja stupa ćete naći Locust Tablets. Gotovo trenutačno ćete se razdijeliti. Biti ćete na suprotnim stranama velike prostorije sa prazninom između vas. Iako možete pomoći vašoj ekipi na drugoj strani, imat ćete pune ruke posla. Krenite niz hodnik da bi se suočili sa guardovima, tickersima i maulerima. Ako ste uzeli Mulchera, ovo će biti lagano. Na putu dalje vas ništa neće iznenaditi i brzo ćete se priključiti suborcima. Krenite liftom dolje i sukobit ćete se sa Palace Guradovima u valovima. Stanite na pločice za zaklon i koristite ga za zaštitu. Biti ćete razdvojeni nepremostivom preprekom, a jedini način da prijeđete preko jest da potučete sve Palace Guardove. Potražite onoga koji nosi luk, a zatim prema želji potucite ostatak. Pokupite streljivo i nastavite dalje. Uzmite zaklon koji najbolje odgovara vašem stilu borbe i pobijte guardove da bi mogli nastaviti dalje. Za treći val guardova morat ćete pločicom aktivirati zaklon, koji se nalazi ispred vas i lijevo. Tako ćete imati priliku doći neprijatelju sa boka. Oni će se pojačavati sa vremenom, tako da računajte da ćete se boriti sa nekih desetak protivnika. Koristite bolje položaje za zaklon i izbjegavajte protivničku paljbu koliko je to moguće. malo dalje ćete naići na zasjedu. Počistite što više guardova skrivajući se iza što boljeg zaklona (npr. središnji stup). Kada će biti sigurno, krenite prema ventilu i okrenite ga. Time ćete podići lift iz zasjede i vratiti se u veliku halu palače. Nije važno koliko protivnika potučete, nego samo morate okrenuti taj ventil. Pokupite svo streljivo (ponovno se pojavljuje) dok niste potpuno napunjeni. Zatim se zaputite u sobu sa prijestoljem.

Boss Fight: Skorge

Na početku bitke Skorge će krenuti na vas sa svojom pilom (kopljem). Mahnito stišćite tipke da bi se izmaknuli njegovoj pili i izbjegli smrt. Ova bitka se temelji na preživljavanju. Kada Skorge odkoči, poslat će na vas tickerse, te vas gađati granatama i pucati iz Gorgona. Koristite zaklon i izmičite se granatama, a zatim prorijedite tickerse. Skorge će tada na vas baciti stalaktite sa stropa. Gledajte pažljivo gdje pada prašina, jer će tamo pasti i kamenje. Kako će bacati granate na vas, tako će Skorge srušiti jedan veliki stup u prostoriji. Budite jako pažljivi, jer će on pasti prema vama gdje god se vi nalazili. Zašprintajte se prema dijelu prostorije u kojem nema ničega. Skorge će krenuti ponovno sa pilom na vas, pa opet pritišćite tipku, jer je to jedini način da ga pobijedite. Ako vam je zaklon pao, krenite prema središnjem gumbu i pritisnite ga da se ponovno pojavi. Također se pazite kamenja. Ponovit će istu šablonu napada tri puta, i naposljetku će krenuti na vas sa zadnjom pilom. Brzo pritišćite tipku da bi ga pobijedili. Izađite iz ove prostorije kroz prednja vrata, gdje ćete se povezati sa Bairdom i Coleom. Zašprintajte se preko mosta kako se produžuje. Na vas će se pucati dok ćete prelaziti, ali samo spustite glavu i nastavite na drugu stranu. Uskoro ćete se voziti na reaveru. Top je stvarno jak, pa ga koristite da smlavite sve što vam se nađe na putu. Ako postane papreno, možete se izmicati u stranu. Nakon malog lleta, sletjet ćete da pomognete kolegama. Pobijte sve što se miče dok se ne pojavi brumak. Ubijte ga što prije da bi završili ovo poglavlje.

Boss Fight: The Hydra

Okrenuti ste prema natrag dok ćete letjeti tunelima, a Hydra će vam biti za petama. kada se prvi put pojavi, pucat će na vas iz strojnice na leđima, pa usmjerite paljbu tamo. Koristite kontrolirane rafale, a ne mahnitu paljbu. U suprotnom će se troika pregrijati, a nećete si moći priuštiti da budete bez obrane. Kada ste riješili strojnicu, udovište će vas probati pojesti. Pucajte u sjajnu narančastu kvrgu na jeziku da bi ga potisnuli natrag. Zatim ćete se morati suočiti sa raketama. Hydra će ispaliti prsten raketa, ali vi možete uništiti samo srednju. Kontroliranim rafalima pucajte na nju. Prvi put ćete se suočiti sa nekih četiri napada raketama, pa bi trebali preživjeti čak i ako vas pogodi. Zatim će se Hydra ponovno vratiti sa strojnicom. I dalje koristite rafale jer će napadi biti sve brži. Sredite strojnicu i pazite se nadolazećih raketa. Hydra će vas ponovno probati proždrijeti, pa pucajte u onu narančastu kvrgu. Uslijedit će ponovno raketiranje, ali sada brže i više salvi. Probajte što više središnjih raketa pogoditi i preživjeti, pa će opet doći na red strojnica. Ovaj put oderite sa svime što imate jer će ovo biti posljednji napad, a Hydra će sada biti jako uporna. Kada sredite strojnicu, završili ste i ovo poglavlje.

ACT 5 : Aftermath Escape

Vratit ćete se na površinu, ali niste sigurni. Morat ćete srušiti reavere koji će za razliku od prijašnjih biti puno slabiji. Malo paljbe iz troike će ih srušiti. Pucajte rafale na pilote ili po tijelu da ih srušite. Ako se koji i nađe ispred vas, zarotirajte se u bilo koju stranu i Marcus će upravljati raketama. Ovo je zanimljivo, ali nije vjerojatno da ćete morati se služiti ovom taktikom. Samo ih rušite dok ne pobjegnete. Imai h mnogo, ali ako ćete odmah zapucati čim se pojave, nećete biti u smrtnoj opasnosti.

Boss Fight: Hydra, Stage Two

Hydra je ponovno gladna i pojavljuje se da vas popapa. Njezine ruke će uhvatiti vaš prijevoz i pokušati vas približiti. Kada vas primi rukama, troikom ciljajte dolje i pucajte. Trebali bi relativno brzo odsjeći jedan krak. Kada poklekne, Hydra će poslati rakete na vas i pritom krenuti sa vaše prednje strane. Oderite po njoj sa raketama. Dok će biti ispred broda, Hydra će se htjeti zabiti u vas. U trenutku kada će poletjeti prema vama, sprašite joj nekoliko raketa u grlo, jer će je ozbiljno raniti. Vratite se na troiku i pucajte na rakete, te na ruke kada vas primi. Ovo će se ponoviti još dva puta, s time da će Hydra ponovno poletjeti do prednje strane. Treći put kada se zalijeće na vas pošaljite joj raketu u usta da bi je ubili, te da bi završili i ovo poglavlje.

Desperate Stand

Odmah ćete uletjeti u bitku. ubijte reavera koji se spusti i zatim slijedite ekipu kroz vrata na lijevo. Vani ćete morati pucati na sletište otkuda će locusti navirati. Koristite zaklon duž zida. Krenite desno od stepenica dok ne dođete do mjesta gdje možete sići. Spustite se i krenite dalje desno dok ne nađete COG Recon Report (plavi kvadratić na podu). Zauzmite položaj i krenite krkati locuste. Reaver će se pojaviti na platformi, ali osim raketa neće imati neki drugi napad. Izbjegavajte rakete i pucajte po njemu. Kada ga ubijete krenite desno nakon što ste počistili platformu. Slijedeća platforma će biti prepuna droneova i reavera. Ubijte ih da bi otvorili vrata. Naprijed ćete zauzeti položaj na zidu da bi mogli dobro pogoditi locuste koji se nalaze dolje pored automobila. Prilično je jednostavna bitka dok ne uleti boomer. Iza vas se nalazi mnogo oružja i streljiva, uključujući granate i Mulcher. Nakon što sredite boomera, pojavit će se dva reavera sa lijeve strane. Zadržavajte ih i uskoro će se pojaviti King Raven helikopter da vam pomogne. Prijeđite mostom u slijedeće područje. Morat ćete braniti komunikacijsku mrežu koristeći montiranu strojnicu. Ovo nije teško, pa probajte pucati na reavere, jednog po jednog. Možete krenuti dalje nakon što ste ih ubili šest. Dok se locusti skupljaju preko ograde, trčite prema desno. Potražite područje koje je niže i krenite dolje. Skrenite desno i pronaći ćete COG Tags. Ovo trebate pokupiti prije nego li započnete borbu sa protivnikom. Vratite se natrag i pokupite oružja koja se nalaze iza vas. Ovo je dobro mjesto da postavite Mulchera, jer njime možete lakoćom potrgati udove svim protivnicima.

Bacač granata čuvajte za drugi dio bitke, jer i on može biti koristan kada su protivnici još brojniji. Nakon što ste ih potukli, bacite Mulchera i uzmite bacač granata. Dva brumaka će se pojaviti sa lijeve i sa desne strane. Zauzmite položaj i čekajte dok ne uđu u domet minobacača. Imat ćete vremena ispaliti probnu granatu, što će vam pomoći da ocijenite daljinu. Kada se približe oderite po njima minobacačem i pazite na COG snage. Nakon što ubijete brumake, završit ćete ovo poglavlje.

Free Parking

Koristite zaklon kada ulazite u dvorište, te pazite na patrolu koja će proalziti tim područjem iz zgrade arhive. Pazite na drugi kat, jer se tamo nalaze snajperisti. Oni su vam prioritet, a tek zada krenite na droneove. Izvirite glavu iz zaklona i ucmekajte kojeg, te se ponovno spustite. Nakon početnog vala droneova, doći će i flameri. Pucajte im u spremnik ili jednostavno oderite po njima da ih riješite. Kada ste ih počistili, krenite prema vratima na lijevoj strani koja vode u arhiv. Odmah budite spremni na flamera i na droneove. Potamanite ih i iza ugla će vas dočekati još droneova u pratnji kantusa. Na gronjem katu je Dom. Nakon što ste riješili i zadnjeg dronea, sa vaše lijeve strane će uletjeti grinder. Povlačite se i pucajte po njemu. Prođite kroz vrata koja vam je on otvorio. Izaći ćete iz arhiva u još jedno veliko dvorište, također prepuno locustima. Prvo oderite po troiki koja se nalazi u redištu, a zatim potražite kantusa. Nakon što su obojica mrtva, počistite ostatak područja. Uskoro će uletjeti i mauleri sa druge strane. Trebat će im dosta vremena da dođu da vas, pa ih poderite paljbom iz daljine. Zatim će se pojaviti i dva bloodmounta. Oni će brzo doći do vas, pa ako stignete zapucajte po njima. Tako ćete riješiti glavne prijetnje i ostati će vam samo počistiti ostatak. Prođite kroz dvorište na drugu stranu do vrata, i ventilom otvorite rešetku. Izaći ćete na ulicu gdje se odvija žestoka bitka. Nakon pada reavera potražite zaklon i sredite grindera sa vaše desne strane. Pobijte ostatak protivnika i pokupite streljivo. Zatim krenite desno gdje je grinder bio. Vidjet ćete zid sa rupom kroz koju možete proći.Krenite desnom stranom pokraj betonske prepreke da bi pronašli Jacinto Sentinel Newspaper.

Kada krenete stazom lijevo, razdvojit ćete se. Vodit će vas po ulici i biti ćete u središtu zbivanja. Reaver će ubrzo sletjeti na ulicu, pa ga ili ubijte, ili izdržite dok ne ode Ako krenete desnom stranom, provjeravat ćete parkiralište i pomagati ekipi. I tako u jednom trenutku možete srušiti autombil da bi pružili zaklon Domu.. Napredujte i čistite droneove kako se krećete bilo kojom stazom. Ubrzo ćete se povezati sa ekipom, pa potražite kuke na lijevoj strani, te pucajte po njima. Tako neprijatelj neće moći do vas. Niz ulicu možete vidjeti usamljenog grindera, kojeg ćete lakoćom srediti. Uskoro ćete naći i Hammer of Dawn na središtu ulice. Uzmite ga i bacite koje god oružje da vam u tom trenutku najmanje znači. Preporučljivo je da ne odbacite Lancer, jer ćete naići na puno streljiva. Hammer služi kao ciljnik za jače oružje. Uperite Hammerov laser i ispalite na tlo blizu neprijatelja (može na zid, pa i na protivnika), ali mora biti izloženo nebu. Laserska zraka ispaljena sa satelita će spržiti sve u blizini. Možete ga koristiti da pobijete sve na što naiđete, jer za njega nema streljiva. Reaver, grinder, mauler i droneovi na koje ćete naići će kao od šale pasti pred ovim oružjem. Kada ste počistili stazu, krenite naprijed, pa na lijevo gdje se boja sunca mijenja u narančastu. Prođite kroz zgradu i odmah krenite lijevo. Trebali biste vidjeti rupu u zgradi iz koje ste upravo izašli, gdje možete pronaći COG Tags. Zatim krenite dalje naprijed da bi pokrenuli slijedeće poglavlje.

Tenuous Footing

Krenite kroz rupu i skrenite desno da se ukrcate na dizalicu. Upravljajte dizalicom, na kojoj je drvena platforma, do Doma koji se nalazi lijevo. On će se ukrcati, pa ga zanjišite na drugu stranu. Postavite ga na mjesto da može pucati na locuste, a da ne izgori. Kada Dom dođe na drugu stranu, napustit ćete dizalicu. Pokrivajte ga i uskoro će njegova dizalica napraviti most da sada vi možete prijeći preko. Spustite se na krov kada je sigurno. Potražite kuku preko puta i pucajte u nju, a zatim desno potražite maulera. Ako imate Hammer, brzo ćete ga riješiti. Nakon njega će sletjeti i reaver, pa i njega spržite. Zaputite se tamo otkuda je mauler izvirio i suočit ćete se sa tickersima i flamerom. Najbolje bi bilo da ubijete tickera koji bi eksplozijom povukao i flamera. Nastavite dalje i počistite locuste, te krenite na krov. Vidjet ćete kuke kako se pojavljuju sa svih strana. Brzo riješite kuke, jer ćete tako imati manje posla sa onim protivnicima koji stignu do vas. Uskoro će krov propasti i pasti ćete nekoliko katova niže. Kada udarite u dno, sakrijte se na prozorima i pucajte po locustima koji će ući po stepenicama straga. Sredite nekoliko droneova i flamera, pa ćete biti na sigurnome. Posljednja stvar koju možete pokupiti se nalazi na ovome krovu kada skočite kroz prozor. Prođite pored stola i police sa knjigama do udaljenog desnog kuta.

Tamo bi trebali vidjeti knjigu Stranded’s Journal. Spustite se stepenicama i budite spremni na nekoliko droneova. Najboljeje da ih sa visine sredite lako i učinkovito. Blizu mjesta gdje ste došli do posljednjeg krova, vidjet ćete metalnu strukturu koju podržavaju dva debela čelična kabla. Prerežite ih pilom. Kada ćete prelaziti preko antene i izbjegavati paljbu, tako će se ona urušiti i pasti ćete u novo područje. Iza lijevog ugla se nalazi kantus i nekoliko droneova, te par tickera. Kao i inače, prvo sredite kantusa. Nastavite u zgradu i ugledat ćete brumaka koji će odmah zapucati na vaš položaj. Ako imate Hammer, brzo ćete ga srediti, ali i nadolazeće droneove. Kada se zgrada počne urušavati, slijedite Doma i pobjegnite prije nego li se zapali oko vas. Morat ćete izbjgavati zaklon i pritisnuti gumb za lift, te se baciti u nj da bi pobjegli. Na kraju vožnje ćete naići na brumaka. Koristite zaklon uz zid i na kraju svakog dijela pritisnite tipku da se zarotirate na slijedeći dio zaklona. Tako napredujte dok ne izađete iz zgrade. Kreanite do slijedeće pukotine u zidu, gdje će pilot skočiti sa brumaka u namjeri da vas ubije. Sredite vi njega da bi završili ovo poglavlje.

Closure

Vozite se na brumaku i razarajte protivničke snage oko vas. Koristite rakete i strojnice. Napredujte dalje i sredite boomera sa lijeve strane, te se pazite reavera i još boomera. Kako ćete se približavati velikim vratima, tako će se spustiti dva reavera. Ubijte ih raketama i probijte se kroz vrata. Na drugoj strani oderite po bježećim droneovima, te po svjetlima na lijeoj i desnoj strani. Zatmi ubijte dvojicu protivnika na strojnicama raketama. Nastavite dalje i ugledat ćete tri reavera kako kreću za vama nakon što prođete pokraj boomera. Poderite ih raketama, da ne bi stigli zapucati prema vama odjednom. Uđite u tunel i naletit ćete na corpsera. Pritišćite tipku da bi ga porazili. Uskoro će se pojaviti još dva reavera, kao i dva boomera i dva grindera sa vaše desne strane. Prvo sredite reavere jer su vam najveća prijetnja, a zatim po volji. Otvorite vrata, te desno po zidu oderite po protivnicima, a zatim obratite pozornost na dvije strojnice. Ubijajte i droneove koji bježe, jer i oni pucaju po vama. Lijevo će se otvoriti vrata koja će vas izložiti paljbi boomera. Raketama ćete puno toga riješiti. Spustite se stazom i desno ćete vidjeti brodice kojima ste se ranije vozili. Srušite ih raketama, a zatim se okrenite lijevo i srušite vrata. Uđite u spilju i krenite je čistiti od gamadi. Naprijed se nalaze dva seedera, pa ih što prije riješite. Krenite dalje i prođite kroz ljigu na podu. Ubijte seedere i pogledajte gore prema stupu koji se nalazi iznad onoga lijevo. Ispalite rakete da ga srušite. Naprijed se nalazi još jedan seeder, iznad kojeg se nalazi strojnica. Ako uništite strojnice, past će i drugi stup. Ako pogledate gore i imate žeđ za krvlju, oderite po letećim protivnicima dok ne utažite tu žeđ. Krenite dalje i zatim lijevo do posljednjeg stupai posljednjeg seedera, te sredite obojicu.

Boss Fight: Lambent Brumak

Ovo zapravo i nije neka teška bitka. Biti ćete u helikopteru, a jedino oružje će vam biti Hammer of Dawn. Primarni zadatak vam je držati zraku iznad brumaka koliko je to moguće. Povremeno će vas brumak pogoditi. Treći pogodak će vas srušiti, dok računajte sa time da će vas dvaput sigurno pogoditi. Kada laser nestane, ciljate ponovno i ispalite zraku na njega. Kako ćete držati zraku iznad njegove glave, probajte ciljati njegov mozak i tako držati, jer će u suprotnome zgrabiti vaš helikopter i pojesti vas. Držite tako lasersku zraku iznad njegove glave i završit ćete bitku, poglavlje i igru relativno lagano.

Čestitamo! Sada probajte odigrati na većem stupnju težine…

Zanima vas nešto iz prva dva čina igre?

Kliknite ovdje i vratite se na prvi dio prohoda

Ako vam nešto nije jasno u ovom dijelu prohoda slobodno nam ostavite komentar pa ćemo pokušati razriješiti stvar. Alternativa ovome je postanje vašeg pitanja u naš forumski topic za Gears of War 2 gdje vam mogu pomoći kolege gameri.

Komentari (2)

  • Corbel

    11.02.2009 - 19:18

    kome treba prohod za gow2? mislim da je očito gdje se treba ić .. možda samo neki tipovi kako lakše bossa pobjedit i tako al cijeli prohod je nepotreban.

  • Ementaler

    11.02.2009 - 20:42

    Eto piše u samom uvodu prohoda, za koji ne sumnjam da si ga pročitao 🙂

    Dok neki tvrde da igra uopće nije zahtjevna za završiti, drugi imaju težih problema sa njezinim prelaskom. Ovaj prohod upravo je za njih

    Lijepo za tebe da si u grupi ljudi koji prođu igru bez problema, ali ako netko malo zapne ima gdje pogledati kako koji level proći.

    Doduše, što se tiče akcijskih igara ovakvoga tipa u budućnosti se planiramo više fokusirati na tips & tricks tipove tekstova za takve igre. A prave prohode ovakve veličine raditi ćemo za kakve RPG igre ili avanture ( za koje na kraju krajeva ima i najviše smisla raditi prohode ).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?