HCL.HR

Gears of War 2 prohod – Prvi dio

Ivan Čičak 10.02.2009.   •   0 komentara


Vašim mukama sa Gears of Warom 2 došao je kraj! Dok neki tvrde da igra uopće nije zahtjevna za završiti, drugi imaju težih problema sa njezinim prelaskom. Ovaj prohod upravo je za njih…

ACT 1:Tip of the Spear Welcome to Delta

Na početku igre imat ćete opciju da li želite proći kroz kratki tutorijal. Početak tog tutorijala će se sastojati od više priče nego akcije – puno više nego na što smo mi muškarčine spremni. Kada dođe vrijeme da potražite zaklon, potražite na podu novine Eagle iza prevrnutog stola. Malo kasnije Dom će vas tražiti da pokažete gušteru kako se puca. Ciljajte boce na drugoj strani obližnjeg auta i slušajte upute kako se mijenjaju načini pucanja. Iza ugla, nakon što se gušter preplaši, preskočite prepreku tako da se sakrijete iza nje i zatim pritisnete nevjerojatni izbjegavaj / trči / sakrij se / razbij gumb. Možete srušiti ogradu iza prepreke sa pritiskom na interact gumb, što je otprilike u istom trenutku kada naiđete na checkpoint.
Uzmite granate sa zgodno postavljene hrpe na košarkaškom igralištu. Ubrzo ćete dobiti priliku iskušati bacačku ruku. Bacite jednu granatu na drugi kat obližnje zgrade da bi krknuli bijednika što se skriva. Kada gušter zaj***, oživite suborce i nastavite prema garaži. Prebacite na Lancer strojnicu da možete presjeći prepreku i ući u garažu. Ovdje nema puno toga događanja, ali se možete opremiti streljivom u kutu prije nego što se krenete spuštati ljestvama na drugom kraju garaže. Točka važnosti vam govori da krenete u obližnju ulicu, ali ako krenete suprotnim smjerom u skladište pronaći ćete zapisnik vozača hitne pomoći u ormariću. Uputite se označenoj cesti da bi dosegli sljedeći checkpoint.

Desperation

Slijedite svoj tim gore i uskoro ćete osjetiti malo akcije. Hodnik na katu se dijeli u dva smjera, a oba hodnika okružuju otvoreno dvorište ispod vas. Krenite bilo kojim putem i koristite zaklon zu prozore, te čekajte malu skupinu locusta da umarširaju. Budući da ta skupina okruži kolica sa eksplozivnim kanisterima, kao pravi Rambo ćete zapucati u jedan od tih kanistara da bi ich pobili u jednom potezu. Ako ste odabrali lijevu stranu na križanju u hodniku, potražite otvorena vrata nasuprot prozoru koji gleda na dvorište. Tu se nalazi mala sobica sa dnevnikom doktora na podu ispred ormarića. Slijedite ekipu niz hodnik do velike sobe i checkpointa. Pritiskom prema gore uz ogradu iznad prostorije možete izbušiti skakavce koji pokušavaju pobjeći po lijevoj strani. Nakon što ste ich sredili, krenite lijevo i nađite zaklon na jednom nogostupu budući da će protivnici zapucati na vas sa druge strane. Iz zaklona ih sredite i krenite prema njihovim truplima i pokupite oružje.
Ovdje se put račva, a Marcus traži Doma da krene desno. Krenite lijevim putem i sakrijte se iza nečegakada se pojave skakavci na drugom kraju hodnika. Njih će pokositi paljba koja dolazi kroz prozore i time će vam olakšati da ne morate prljati ruke. Iza ugla također potražite zaklon ispred vrata koja vode do laboratorija.

Unutra se nalazi par locusta koje možete skinuti iz daljine ili im baciti granatu unutra (u obližnjoj sobi se nalazi obilje granata). Uđite u laboratorij kada ste ih pobili, ali pazite na još jednog protivnika koji stoji na vratima na desnoj strani. Prođite kroz slijedeća vrata i krenite prema dolje po stepenicama. U sobi do stubišta nećete pronaći ništa, ali u većoj sobi iza je par locusta s kojima se bore vaši suborci. Pomognite im, te se pridružite ekipi u velikoj sobi. Na pultu usred sobe ćete pronaći medicinsko izvješće o Jonathanu Harperu. Vodite ekipu dalje kroz sljedeća vrata (koriste zaklon oko njih) i proći ćete kroz još jedan checkpoint izlazeći kroz jedna vrata ulaskom u veliko dvorište. Sklonite se iza obližnje ograde i počistite sve skakavce u dvorištu prije nego li krenete dalje. Kada stignete do kraja dvorišta odjednom će se spustiti reaver, pa istovarite popriličnu količinu streljiva, nakon čega će on otići.

Krenite po stepenicama na suprotnom kraju dvorišta i natrag unutra da bi aktivirali novi checkpoint. Nastavite niz hodnik koji skreće prvo u desno, zatim i u lijevo, te vas vodi do velike bolničke sobe u kojoj se nalazi nekoliko locusta. Sakrijte se izvan sobe, uz prozore i raspalite po njima. Sljedeći hodnik se grana na lijevo i desno, a oba pravca okružuju bolničku menzu u sredini. Krenite lijevo i potražite malenu sobu sa stolom gdje ćete moći pokupiti Cog Letterhead prije nego uđete u menzu da bi je očistili od gamadi. Ako vam nedostaje streljiva, u kuhinji do menze ćete naići na zid kojeg možete srušiti, čime ćete doći do zamrzivača sa streljivom. Iza menze ćete naići na dvokatno predsoblje. Kako krenete na donji kat, tako će se kroz strop srušiti prijateljski brod, u istom trenutku kada će vas nekoliko locusta htjeti zaskočiti. Sa obje strane predsoblja su stepenice koje vode na gornji kat. Brzo krenite bližim stepenicama prema gore i dođite skakavcima s boka, dok oni još misle da vas imaju u šaci. Izrešetajte ih i nastavite dalje dok ne stignete do velikih stepenica u oba smjera.

Krenite desno na gornjem nivou i na kraju ćete na podu pronaći Cog Proclamation. Pokupite ga i uputite se dolje do novog checkpointa, koji će vam uz okruženje sigurno dati do znanja da će uskoro biti okršaj. Brzo se sakrijte iza šanka u obliku kutije usred velike sobe. Ovako ćete imati zaklon u svim smjerovima i moći ćete lakše poskidati nadolazeće skakavce. Bacite koju granatu povremeno da si olakšate posao. Kada ih sve pobijete, struja će se vratiti i otvaraju vam se vrata. Prođite kroz još nekoliko vrata i naći ćete se na ulicama koje su trenutno krcate skakavcima (a vi ćete ih malo prorijediti). Sakrijte se na pregibu zgrade i pucajte dolje na sve protivnike koje vidite. Prije nego se spustite stepenicama dolje pogledajte desno pokraj vrata kroz koja ste došli na ulice i pronaći ćete Cog Tag ID:085177-MJ3V5-PB. Siđite bilo kojim stepenicama i pazite na protivnike dalje niz ulicu. Sada trebate napredovati niz ulicu koristeći zaklon automobila da bi što dalje došli. Pratite lijevu stranu i kada dođete do izloga, možete ga razbiti i napredovati kroz prazan dućan da bi prišli skakavcima s lijevog boka. Napredujte do kraja ulice da bi aktivirali filmić koji će vas uvesti na sljedeći nivo.

Rolling Thunder

Na početku ovog nivoa na zidu brzo uzmite Grindlift Notice iza Fenixa na zidu vozila, jer nakon filmića koji će uslijediti nećete više moći. Nakon filmića se zatrčite do fiksne strojnice na lijevoj strani. Ne možete nikako spasiti letjelice vaših suboraca, pa se skoncentrirajte na sebe. Na početku nećete imati u što pucati, ali možete vježbati ako želite. Nakon što stijena padne i umalo prevrne vaše vozilo morat ćete uništavati nadolazeće minobacačke granate (ako vas pogode tri puta, morat ćete ispočetka).

*Savjet: Strojnica mora dobiti prvo na brzini da bi zapucala, stoga lagano pritišćite gumb za pucanje da bi se ona okretala, tako da kada ćete trebati pucati samo pritisnete okidač i nećete morati čekati da se ona prvo zalaufa. Ona će se pregrijavati ako ćete stalno držati paljbu. Da bi brže ohladili strojnicu, brzo pritišćite gumb za ponovno punjenje. Moći ćete pošteno stisnuti okidač kada se pojavi reaver, pa ga samo pošteno oderite i sam će otići.

Filmićem ćete dobiti novi checkpoint kada skočite sa vozila i krenete braniti svoj položaj. Možete koristiti zaklon srušenih stupova na tlu i pričekati par trenutaka dok ne dođe nekoliko locusta sa druge strane dvorišta; iako prporučujemo brzi šprint ullijevo da pokupite nešto streljiva, granata, te ono najvažnije Munitions Requisition Form. Skakavci dolaze iz rupe (prva na koju ste do sada naišli). Ako ste igrali prvi dio ove igre, tada znate kako riješiti ovo: bacite granatu u nju. Ova prva rupa se pojavi na na lijevoj strani iza protivničkog zaklona, dok je druga na desnoj strani. Držite se zaklona dok ne potamanite svu gamad. Uskoro, roj locusta će se pojaviti na gornjoj razini sa vaše desne strane. Koristite nešto za zaklon, što će vam držati leđa paralelno sa paljbom protivnika (kraj jednog slomljenog stupa na tlu nam je sjajno poslužio za zaklon i dobar pogled). Ubrzo će se pojaviti još jedan roj locusta iz rupe, malo iza prve dvije. Sve je više protivnika, pa kada ćete imati priliku otrčite natrag do vozila, te se popnite na Betty.

The Big Push

Zatrčite se do gornje platforme vozila i zauzmite strojnicu. U slijedećoj sceni se pojavljuje roj locusta, po kojima možete pucati, ali bez većeg učinka dok se ne pojavi još jedno vozilo pokraj vas. Nju napadaju skakavci, pa krenite pucati ako već niste i pazite da držite protivnike što dalje od strojnice na drugom vozilu. Protivnici će napadati drugo vozilo, obično u paru, a naposljetku će krenuti i na vaše vozilo. Možda ćete ih i moći pobiti sa strojnicom, ali vaši suborci će se pobrinuti za njih. Koncentrirajte se na branjenje od drugog vozila, te kada vas se traži, pucajte u prozore drugog vozila da ubijete vozača. Nakon kratkog filmića još ste na vozilu i opet se morate zatrčati do strojnice. Ovog puta ćete se braniti od brumaka koji se približavaju konvoju, većinom sa lijeve strane. Ciljajte im lica i pošteno oderite, pritom pazeći na zagrijavanje strojnice. Prvi brumak će se pojaviti odmah lijevo od vas, drugi sa ljeve strane, ali malo naprijed. Sljedeći će se prijeći na desnu strnau i tamo se zadržati dok se ne pojavi corpser ravno ispred vas i zaustavi u mjestu. Oderite po corpseru i on će se povući, a zatim će se pojaviti posljednji brumak ispred vozila niz cestu. Fokusirajte se na brumaka da ga riješite prije nego vozilo dođe do njega, čime ćete krenuti na sljedeći nivo.

The Roadblocks

Vaša se ekipa skupi pored vrata kraj obližnje zgrade. Udarite vrata tri puta da bi ih srušili, a zatim se uputite se dalje. Malo prošvrljajte i pronaći ćete nekoliko granata i Jacinto Sentinel Newspaper. Spustite se stepenicama i nastavite kroz hodnik, gdje ćete na izlazu iz zgrade naletiti na gamad koju morate riješiti muka, da bi vozilo moglo nastaviti dalje. Ta gamad je neka vrsta kamikaza; nemaju napad iz daljine, pa im je jedina šansa da dođu blizu vas kako bi vas sredili. Na sreću, oni ne eksplodiraju odmah. Kada vam se približe dovoljno, tada im započinje detonacija koja traje nekoliko sekundi, što će vam dati dovoljno vremena da se bacite u stranu. Pametno bi bilo da pošteno oderete po njima iz daljine prije nego vam se približe. Otiđite do dvorišta pazite na gamad koja će izlatjeti kroz ogradu na drugoj strani ceste. Prođite kroz rupu u ogradi do uličice koja vodi oko zgrade. Morat ćete se probiti motorkom kroz nekoliko dasaka da bi se vratili na ulicu, gdje možete očekivati novi nalet gamadi koja će navirati kroz rupu u zidu i malo niže sa desne strane. Držite ih na udaljenosti i potamanite ih. Kada ste ih se riješili, nastavite niz ulicu i potražite malo groblje sa desne strane. Sa zida možete uzeti Memorial Inscription, te nekoliko granata sa tla. Krenite dalje niz cestu iza vaših suboraca i doći ćete do checkpointa.
U zraku ćete moći vidjeti leteće nemacyste koje trebate srušiti. Ne treba puno metaka da bi ih srušili, ali će oni zato na vas pucati u isto vrijeme, pa potražite i zaklon. Također, pojavit će se i locust, pa će i potraga zazaklonom dobiti prioritet. Srušite nemacyste i počnite se približavati strojnici da bi je vi (ili vaši suborci) mogli riješiti. Pričekajte dok se frajer na strojnici ne okrene, pa ga skinite snajperom. Ulica vodi do većeg dvorišta gdje će vas čekati još jedan frajer na strojnici sa lijeve strane. Brzo potražite zaklon i ostanite na sigurnom, jer će ubrzo prijateljsko vozilo doći sa stražnje strane neprijatelja i riješiti ga umjesto vas. Kada je protivnik sređen, možete prijeći ulicu. Uđite u benzinsku crpku i na podu potražite Truck Driver’s Note. Na kraju ulice, nasuprot gdje se nalazio posljednji protivnik, potražite nisku ogradu na lijevoj strani preko koje možete skočitida bi zaobišli veliku ogradu nasred ceste. Na slijedećoj ulici se nemate čega bojati, dok ne dođete do mračnog tunela. Prije nego naletite na gamad, proći ćete kroz novi checkpoint. Držite udaljenost i pokušajte ih ‚krkati‘ iz daljine. Kao i prije, dovoljan je samo jedan ili dva metka da bi oni eksplodirali, stoga budno pazite na sve što se miče. Ubrzavanje punjenja oružja vas može spasiti, jer isto tako animacija punjenja vam može oduzeti sigurnost koju ste do malo prije imali. Ne idite ispred vaše ekipe dok niste sigurni da ste potamanili svu gamad.

Nećete uspjeti duboko ući u tunel, a opet će na vas nahrupiti protivnici. Nemojte trošiti vrijeme na traženje zaklona iza obližnjeg auta, jer će vam samo smetati, niti će vas uspjeti zaštititi od eksplozije. Kada ste riješili i ovu skupinu gamadi, potražite mali ogranak tunela na lijevoj strani. Na katu ćete pronaći Cog Tag CSID:59 5 50 6-GK8C6-9A. Vratite se u glavni dio tunela i krenite po malenim stepenicama koje vode do sobe koja se proteže paralelno sa tunelom. Ovdje se morate paziti nekoliko protivnika kako ćete kroz nju prolaziti do druge strane prema tunelu. Napredujte kroz mrak i kroz gamad. Ako naletite na kojeg protivnika, sjetite se da je bolje da skočite u stranu, nego da ga ubijete dok stoji pred vama. Kako se približavate kraju tunela, spustit će se reaver i zapriječit vam put. Sakrijte se iza uništenog automobila sa lijeve strane i oderite po locustu koji sjedi reaveru na grbači da bi ga zbacili, dok vaša ekipa dere po samom reaveru. Kada ste riješili locusta i vi oderite po reaveru, te kada ga ubijete moći ćete izaći iz tunela (checkpoint). Na cesti ispred vas padaju granate i dobit ćete izbor da li želite krenuti prema hotelu ili po krovovima. Mi smo krenuli po krovovima (desno). Trčite prema gore i naletit ćete na nekoliko locusta. Pobijte ih i iza ugla nastavaite po ljestvama. Ovdje možete očekivati usamljenog locusta sa bacačem granata pokraj zida. Riješite ga se i uzmite mu bacač granata.

Točka od značaja će vam pokazati oslabljeni krov preko puta, kojeg možete raznesti za dvojicu koji su krenuli prema hotelu. Ciljajte bacačem granata i držite gumb da napunite doseg do maksimuma, prije nego otpustite okidač. Sada se možete vratiti u podnožje ljestava i pričekati da vaš kolega (Jack) vam otvori sljedeći put. Dok čekate, vratite se na krov i bacačem granata pucajte preko krova na vašu stranu ulice. Tamo se nalazi balkon kojeg trenutno ne možete vidjeti koji je prepun locusta, a time ćete si bitno olakšati. Vratite se u podnožje ljestava i razvalite vrata. Proći ćete kroz praznu zgradu do drugog balkona (onaj kojeg smo vam predložili da bombardirate). Koristite zaklon kraj vrata i počistite ostalu gamad prije nego izađete na otvoreno. Kada ih riješite, pokupite streljivo i dobro opremljen bacač granata. Vratite se do vrata i primjetite da se u planini otvara tunel. Brumak izlazi iz tunela, pa ga ubijte prije nego dođe do vašeg vozila (na ulici iza vas). Brzo zauzmite kut balkona koji je najbliži tunelu i taman prije nego zvijer izađe, lagano pritisnite okidač i granata će ga zahvatiti. Pazite na punjenje oružja tako da što prije možete ispaliti novu granatu (pazite da ne punite udaljenost, već da samo lagano pritisnete okidač). Nakon nekoliko granata zvijer će izdahnuti.

Digging in

Ovaj nivo ćete započeti stajajući pored bacača granata. Pokupite ga i krenite prema strojnici, jer će vam uskoro zatrebati. Koristite bacač granata da bi napali locuste koji počnu izletavati iz rupa. Sa njima ne bi tebalo biti problema i ubrzo biste ih trebali potamaniti. Obratite pozornost na domet, koji vam je potreban za vaš bacač granata, za područje ispred velikog kipa sa desne strane. Par minobacačkih ekipa će se ubrzo tamo pojaviti. Kada se pojave, budite spremni ih raznesti što je brže moguće. Čak i ako uspiju ispaliti nekoliko granata, budie na oprezu i bacite se u stranu ili natrag da biste se maknuli od eksplozija i izbjegli smrt. Ako ih ne možete riješiti bacačem, krenite prema strojnici i pokosite ih. Također, budite brzi jer će vas u suprotnome raznesti.

Savjet: odmaknite se od strojnice. Čak i ako ubijete minobacačku ekipu, vrlo vjerojatno će uspjeti ispaliti koji projektil te oštetiti strojnicu bez obzira što vi napravili. Sama eksplozija će vas odbaciti, osim ako niste pri kraju sa energijom.

Kada ste ih riješili, po jedan drone sa svake strane će se ukrcati na vozilo. Ubijte ih i posvetite pažnju prednjoj strani i riješite par Boomera koji u biti prenose bacače granata. Ako još imate granata, njima riješite Boomere. Zajedno sa paljbom vaših suboraca, vrlo brzo će pasti. Naposljetku će se pojaviti dva reavera. Njihova glavna sposobnost je ispaljivanje raketa, ali su nepomični, pa odaberite dobro mjesto i čekajte dok nisu mrtvi. Zaustavljanjem zadnjeg vala protivnika završit ćete misiju i prvi čin.

ACT 2: Denizens Scattered

Postoje tri moguća puta kojima možete krenuti. Jedan vodi lijevo, drugi desno, dok su posljednji ljestve iza lifta. Ovo je dosta varljivo, jer svi putevi vode do istog mjesta, a ljestve vas mogu odvesti i do lijevog i do desnog puta na sjecištu naprijed. Odaberite jedan put, a dok će Dom odabrati drugi. Ne trebate očekivati akciju jer nećete naići na bilo što bilo kojim putem da ste krenuli. Ovo je samo upoznavanje kroz Hollow da bi vidjeli sa čime ćete imati posla. Slijedite put koji ste odabrali dok ne dođete do barijere, te je prerežite pilom. Pobijte protivnike koji napadaju Carminea da bi ga spasili. Otrčite do liftova i pokupite streljivo i granate. Kada se locust pojavi pronađite zaklon i borite se dok svi nisu mrtvi.Pazite se na tickerse koji se pojavljuju kasnije u igri. Otiđite do lifta, a kada prođete kroz tunel, on će se zatvoriti iza vas. Slijedite put do ekipe koja se bori sa locustima, te usput zastanite na jednom liftu da bi pokupili granate. Krenite dalje, pokupite streljivo i pronađite zaklon blizu mjesta gdje se skupljaju locusti. Pazite na tickerse među protivnicima, jer ako ih uništite iz daljine, mogu povući za sobom i neprijatelje. Pri kraju bitke će se pojaviti dva boomera, po kojima oderite iz daljine, te vam tako ne bi trebali pretstavljati veliku prijetnju. Krenite prema mjestu od kuda su se locusti pojavili, te će se ubrzo zamračiti, a staza ispred vas će biti blokirana. Slijedite ekipu i Jacka prema crvenim biljkama. Uskoro će vaša ekipa biti napadnuta u mraku od strane wretcheva, koji se brzo kreću i koriste fizičke napade iz blizine. Potucite one koje vidite, dok za one koje ne vidite držite upaljenu pilu i trčite kroz mrak te ih na taj način također prepolovite. Nastavite stazom i prerežite barijeru da bi započeli novu misiju.

Indigenous Creatures

Ispred vas će se pojaviti veliko odurno čudovište (Rock Worm) koje će tamaniti crveno voće. Puknite u jedno da bi vidjeli kako ga možete namamiti gdje želite. Crve ćete koristiti kao mobilni zaklon, te ih tretirajte kao prepreke i koristitie voće da bi ih poslali gdje želite. Krenite stazom lijevo i trebali bi vidjeti lift na lijevoj strani područja. Nastavite lijevo i naići ćete na barijeru koju možete prerezati da bi došli do streljiva. Pored lifta možete pokupiti i Gear’s Journal. Uskoro ćete doći do račvanja. Odaberite put, pokupite streljivo i spustite se prema checkpointu. Koristite crva i voće kao zaklon da bi došli što bliže checkpointu. Dobro ispaljenom granatom možete riješiti troiku, te tada lako potamaniti sve locuste do kraja. Krenite kroz checkpoint, te pokupite streljivo od protivnika ako koristite njihovo oružje, te se popnite ljestvama u pozadini. Sa desne strane će eksplodirati barijera te ćete vidjeti tickerse. Raznesite ih i krenite lijevo da bi pokupili još streljiva i granata. Vratite se desno i pridružite vašoj ekpi. Ispred vas će se pojaviti crv da bi vam pružio zaklon od rupe iz koje protivnici izviru.Bacite granatu u nju i dovršite preostale protivnike. Nastavite se kretati dok ne naiđete na liftove, te koristite zaklon iza vreća sa pijeskom. Pokupite i snajper sa dene strane kraj lifta da bi iz daljine potukli otprilike tisuću snajperista ispred vas. Također možete trčati prema naprijed da bi još pronašli zaklon i koristite crva kao zaklon da bi prišli bliže. Pucajte u slijetleće pakete koji eksplodiraju da bi potukli nekoliko locusta odjednom.
Kada ste ih riješili, slijedite crva koji se pojavi ispred vas. Odaberite stazu i koristite snajper da bi skinuli patrolu locusta prije nego pronađu zaklon. Na vrhu ćete naići na još jedno uporište locusta.

Prvo ciljajte troike jer će vam zadavati više problema, a tada počistite ostatak protivnika. U trenutku kada završite sa protivnicima, reaver će se pojaviti. Ako imate ‚Boom Shot‘ kod sebe, sa dva dobra pogotka moći ćete ga srušiti bez problema. U slučaju da ga nemate, oderite sa svim ostalim. Nastavite dalje ako ste na otvorenom da bi izbjegli njegove rakete, te koristite zaklon kad god možete. Kada ste ga riješili, proći ćete kroz checkpoint. Na rubovima ovog područja možete pokupiti Kantus Scroll. Gledajte gdje se nalazi ukrasna ograda sa kutijom streljiva blizu. Na podu tražite nešto što izgleda kao svitak. Pokupite što više streljiva jer vas čeka još jedna bitka. Na jednom kraju će se otvoriti velika vrata te će kroz njih proletjeti hrpetina droneova, wretcheva, tickersa, te par boomera. Možete skočiti na troiku da bi im nanijeli štete, ali najsigurnije bi vam bilo pronaći zaklon. Prvo tamanite mališane, a tada se okrenite na boomere. Na kraju počistite ostatak protivnika. Pokupite svo orušje te krenite kroz vrata i nastavite se spuštati dok ne naiđete na troiku i ekipu koja je brani. Počistite protivnike i sjednite na troiku da bi pomogli timu Alpha Two. Također oko vas ima streljiva za vaš snajper ako ga još imate. Uz troiku, u blizini se nalazi i minobacač koji vam može pomoći. Slijedite ekipu dolje i koristite zid da bi završili misiju.

Disturbing Revelations

Slijedite ekipu još dublje u Hollow. Doći ćete do jezerca, gdje se na drugoj strani nalaze ljestve. Opremite snajper i popnite se ljestvama. Ovdje ćete se susresti sa novom vrstom neprijatelja, Kantusom, koji nosi jaki rafalni pištolj (Gorgon) i baca granate sa otrovnom tintom. Razrijedite ostale protivnike oko Kantusa, koji može oživljavati vaše protivnike (stoga im pucajte u glavu). Na stropu se nalazi crveno voće koje ako upucate priziva crva koji će vam pružiti dodatan zaklon. Kada se otvore vrata u zidu, koncentrirajte paljbu na kantusa. Kada ga riješite muka, pokupite streljivo i nastavite kroz vrata. Desno pored tih vrata možete pokupiti Locust Emblem kraj crvene kutije sa streljivom. Krenite dalje stazom dok ne dođete do račvanja. Nije važno koji put odaberete, jer ćete se uskoro početi boriti.Ako krenete gornjom stazom, morat ćete pucati u crveno voće da biste pomoću crva stvorili zaklon Domu i Carmineu. Kada to napravite, na vas će krenuti wretchevi. Nakon što očistite sobu, potražite prekidač pokraj vrata. Pomoću njega će se ona otvoriti i moći ćete nastaviti dalje, gdje će vas čekati troika. Dom i Carmine će riješiti veliku ‚pljucu‘ za vas, pa krenite lijevo dolje i sukobite se sa kantusom i slabijim protivnicima. Također će vam probleme zadavati i troika, ali ako još imate snajper, lako ćete i to riješiti. Kada malo prorijedite protivnike, vrata će se otvoriti i kroz njih će uletjeti boomer i još droneova. Koristite zaklon i skidajte ih kako trče prema vama. Time ćete se osigurati da vas boomer ne pogodi. Nakon što ih sve pobjiete, završili ste misiju.

Sinking Feeling

Krenite kroz rupu, ali prije toga pokupite streljiva. Uskoro ćete naići na još jednog novog protivnika Bloodmounta. To je poprilično zao konj koji nosi dronea i koji vas može poderati svojim napadima iz blizine. Kako krećete dolje naići ćete na strandeda, a ubrzo i na locusta. Koncentrirajte paljbu na bloodmounta koji je najopasniji. Nakon što ste ih pobili, krenite dalje. Naići ćete na locuste i na snajperiste sa desne strane. Prvo riješite one koji su ispred vas, a tek zatim snajperiste. Na putu do ovdje nalazi se i minobacač koji vam može pomoći protiv snajperista u daljini. Kada krenete prema snajperistima, iza uništenog automobila nalazi se Ilima City Help-Wanted Ad na tlu. Nastavite naprijed i reaver će se spustiti da vas napadne. Izbjegavajte napade raketama i gađajte ga najjačim oružjem koje imate. Kada ga riješite, pokupite oružje i krenite dalje. U slijedećoj velikoj prostoriji otvorit će se tunel iz kojeg izlaze droneovi, uključujući snajperiste. Trčite prema lijevo do kraja i pokupite snajper i okrenite se prema tunelu. Skidajte protivnike što je brže moguće, jer je na putu i reaver da vam zagorča život. Kada se pojavi skočite iza zakrivljenog zaklona iza vas. Borbu započnite bacajući droneove na njegova leđa. Ako još imate Boom Shot, on će vam bitno olakšati posao. Sada oderite po reaveru sa čim god možete. Izbjegavajte njegove napade, te kada je mrtav počistite ostale protivnike. Krenite dalje putem, pokupite streljivo i granate, te uđite u zgradu po stazi desno. Koristite zaklon od zasjede locusta i pokušajte reživjeti. Rušite na tlo protivničke vojnike i pritom pazite na granadierse. Oni imaju slab oklop, sačmarice i vole bacati granate na vas. Uskoro će se pojaviti Cole te vas kroz animaciju spasiti. Nakon toga pogledajte lijevo gdje odlazi vaša ekipa. U sobi ćete pronaći mrtvog vojnika i COG Tag. Slijedite vau ekipu i doći ćete do groblja. Prvo ćete se sukobiti sa reaverom. Krećite se da izbjegnete njegove napade iz blizine. Kada ga riješite, iz tunela će navirati droneovi i kantus. Prvo njega ubijte, a zatim ostale vojnike. Pokupite svo streljivo i krenite kroz tunel dok ne naiđete na kapsule ljudskih veličina. Kraj misije.

Captivity

Malo dalje ćete naići na područje sa još više zatvosrkih kapsula. Kada uđete u ovu prostoriju, skrenite desno i iza sanduka se nalazi Stranded’s Journal na tlu. Prođite kaveze i sukobit ćete se sa droneovima i sa boomerom. Sakrijte se i smlavite ih prije nego nastavite do broda sa zvijerima. Na brodu pogledajte desno i koristite zaklon jer ćete se sukobiti sa još jednim velikim locustom – Grinderom koji izlazi iz dizala. Samog grindera nije teško ubiti, ali ima veliku ‚pljucu‘ – Mulcher (minigun) koji vas jako brzo može poderati. Kada ste u zaklonu, on vam ne može ništa, ali budući da je on jako velik i spor, lako ćete naraviti mljeveno meso od njega. Brzo ga riješite i krenite gore dizalom. Ako uzmete Mulcher, tada ćete imati jako moćno oružje, ali ćete biti jako usporeni i nećete moći pucati osim ako ga ne spustite ili montirate na zaklon. Unutar barke se nalaze dvije poluge. Poluga na donjem nivou otvara ćelija koje su prazne. Ona na vrhu je čuvana i ona pokreće barku. Kada je pokrenete, ubrzo ćete naići na leteće reavere i još jednu barku. Najveća prijetnja vam je troika na njoj. Uskoro ćete se zaletjeti u drugu barku. Pobijte sve u blizini i ukrcajte se na drugu barku. Spustite se niz rampu na drugom brodu i potegnite polugu koja otvara ćelije. Spustite se na nižu razinu gdje će vas locusti napasti sa obližnjeg grebena i spustiti most na barku. Počistite sve protivnike, pritom pazeći na grindera. On vam je prioritet jer je njegovo oružje puno opasnije od ostatka. Nakon što ste očistili put pred sobom, zaletite se preko mosta i dokrajčite vojnike. Uzmite Mulcher i streljivo jer će vam pomoći. Slijedite put i napast će vas horda protivnika uključujući bloodmountove i kantusa. Nađite zaklon i postavite Mulcher, te pokosite sve protivnike. Nastavite se kretati dalje i proći ćete pored još zatvorskih kapsula, te doći do podignutog mosta. Ovdje ćete naletjeti na bloodmounta i nekoliko tickersa, dok se iza njih nalazi i kantus. Kako se spuštate dublje, tako će vas napadati i droneovi, te ćete naići i na zgradu na kojoj piše ‚Lunch‘. Sa lijeve strane je staza koja vodi do streljiva, pa nakon što ga skupite, vratite se i krenite desno te ubijte locusta.

Nakon što ubijete kantusa i droneove, reaver će se spustiti. Nemojte tražiti zaklon jer će vas slijediti, nego opremite najjače oružje i oderite po njemu pritom izbjegavajući rakete. Ako ste dovoljno brzi, možete se baciti pod reavera, što će ga zbuniti, te će biti ranjiviji. Kada ste ga riješili, nastavite se kretati naprijed. Doći ćete do velikog račvanja, ali svi putevi će vas odvesti do krova goreće zgrade. Sve staze sadrže puno streljiva, a na putu do krova ćete naići na mnoštvo droneova. Krenite ili po plamtećim stepenicama sa lijeve strane, ili po stražnjim stepenicama sa desne strane, ali krenite na krov nakon što ste potamanili sve neprijatelje. Zaputite se u građevinu koja ima krov, jer će u sve druge nahrupiti locusti. Napadat će vas granadiersi i droneovi, ali i kantus. Držite se svoje ekipe, jer će locusti napadati i sa lijeve i sa desne strane. Nema puno zaklona, pa se snađite i koristite Lancer ili sačmaricu da ih tamanite. Locusti će vas napadati u valovima, ali morate preživjetti samo minutu ili dvije, jer nakon toga misija završava.

Intestinal Fortitude

Krenite lijevo i potražite predmet na tlu – Car Gold Magazine. Zaputite se prema Riftwormovim crijevima pritom izbjegavajući probavne zube (mesnati zidovi koji vas žele smožditi). Morate biti brzi, stoga pratite zube i čim se krenu dizati, krenite naprijed. Ako niste shvatili, pričekajte malo, jer će vam suborci pokazati kako treba proći. Kada prođete prvu skupinu zubiju, doći ćete do skupine zubiju koja se kreće horizontalno i vertikalno. Nemojte se žuriti, već pozorno pratite kretanja zubiju i nećete imati problema. Malo dalje ćete naići na rupu koja izbacuje mala stvorenja nalik na tickere. Jednako su tako i slabi, pa ih poderite Lancerom. Dublje će se probavni trakt ispuniti otpadcima (čitaj : kakicom), a budući da ne želite dirati kakicu, morat ćete biti brži i pobjeći. U trenutku kada krenete bježati od otpadaka, držite se lijeve strane i pokupit ćete COG tag kada dođete do desnog zavoja. Trčite stazom i probajte ignorirati koliko god možete protivnika koji će se putem pojaviti. Uskoro ćete doći do ogromnog mišića kojeg samo propucajte pa će vam se otvoriti prolaz gdje će vas čekati još neprijatelja. Slijedite put prema desno do tanke membrane, te je prerežite pilom.

Sagnite glavu i protrčite kroz slijedeći dio, jer dok god trčite, protivnici vam ne mogu ništa. Samo se spuštajte dok ne dođete do kraja, a tada pogledajte prema gore. Pucajte u viseći auto koji će vam stvoriti most, te ga prijeđite. Naići ćete na još jednu tanku ovojnicu, pa je razrežite i prođite. Put koji vodi dalje je prepun džepova zelene kiseline. Možete ih zaustaviti ako pucate u sjajne zelene sfere unutar tih džepova. Kiselina vas trenutno ubija, pa budite oprezni. Na desnoj strani ćete pronaći streljiva, ali vam je izlaz sa lijeve strane. Probajte se kretati stalno, te na mračnijim dijelovima staze stanite i pucajte u kiselinu, pa prođite. Kada prđete kroz to, čekat će vas bazen kiseline. Držite se tanke staze i krećite se polako da vas ne bi otopilo. Sljedeća prostorija je otrovna, pa protrčite što brže kroz nju (što ste dulje u njoj, smanjit će se vidljivost). Krećite se prema zelenom svjetlu. Sada staza postaje nezgodna, pa se drćite svijetlog područja i izbjegavajte mračne dijelove. Doći ćete do mesnatog komada koji možete prorezati da bi došlki do krvožilnog dijela. Slijedite put dok ne dođete do srca. Dva tamna i svijetla crijeva koja vode u srce su arterije, pa ih prerežite Lancerom te pobjegnite kroz njih prije nego se prostorija napuni krvlju. Iako ste se pošteno zaprljali, još niste gotovi.

Nastavite naprijed ubijajući protivnike, te prerežite si prolaz i doći ćete do slijedećeg srca. Ponovno presjecite arterije i otvorit ćete si put koji vodi prema gore i van. Slijedite ga dok ne naiđete na checkpoint, te nastavite dok ne dođete do trećeg i najvećeg srca. Ovoga puta vas čeka bitka. Opremite Lancer i pobijte sve protivnike koji se pojave. Prerežite po dvije arterije sa svake strane srca odjednom, jer će se prostorija jako brzo ispuniti krvlju. Kada ste ih sve prerezali, započeti će animacija sa kojom završavate misiju i drugi čin.

Kraj prvog dijela prohoda

Kliknite ovdje za drugi dio

Ako vam nešto nije jasno u ovom dijelu prohoda slobodno nam ostavite komentar pa ćemo pokušati razriješiti stvar. Alternativa ovome je postanje vašeg pitanja u naš forumski topic za Gears of War 2 gdje vam mogu pomoći kolege gameri.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!