HCL.HR

PES4 online tutorial

Matej Majcenović 28.12.2006.   •   0 komentara


Pomoć za igranje PES4 na netu.

Uvod iliti zašto?

Evo za početak nekoliko riječi o najboljoj simulaciji nogometa za PS2 i PC. Pro Evolution Soccer 4 jedna je od najzaraznijih igara za PC, pa čak i ako ne volite nogomet ova će vam igra biti fenomenalna. Jednostavno ne znam kako, ali igrivost je odlična, grafika također, muzika na razini. Jedini problem su licence. No i za to postoji rješenje. Wolf patch dodaje nam sve licence, sve prave dresove, prava imena igrača i još mnogo, mnogo toga. Igra je puuuuuno bolja sa tim patchom. I mislite da ste uz taj patch izvukli sve što se izvući može iz ove fenomenalne igre. E pa gadno se varate jer kad porazite sve frendove iz razreda, sve mulce u ulici koji misle da znaju igrati, a možete se nositi i sa prijateljem koji je majstor u PES-u, ne preostaje vam ništa nego Online. A kao što znate PES4 je samo konverzija sa plejke i po tom pitanju igra i nije najblistavija. No, i za to postoji rješenje, a to rješenje ću vam detaljno objasniti u sljedećem textu.

Priprema (Download)

Prvo ću morati razočarati modemaše jer ova igra jednostavno neće raditi na 56k modemima, no mislim da će 384k koliko nudi DSL biti dovoljno. Za ISDN nisam siguran. Krenimo s downloadom. Za uspješno instaliranje trebate skinuti sljedeće:

PES4 online program, 1.4 MB

PES 1.10 patch, oko 10 MB

.exe file PES4, oko 1.5 MB

To bi bilo sve, ajmo krenuti dalje.

Početak (patch)

Prvo što trebate napraviti je patchirati igru. Ako ste instalirali bilo koji patch prije instaliranja igre trebat ćete uzeti .exe file PES4 sa CD-a ili ga downloadajte sa www.gamecopyworld.com

Nakon stavljanja exe file-a na svoje mjesto downloadajte 1.10 patch kojeg imate na istoj stranici. Ako je u nekom slučaju patch maknut sa stranice direktan link imate na našoj stranici pod patchevima. Uspješno ste instalirali patch i želite provjeriti da li je igra verzije 1.10. Ništa lakše. Kad uđete u igru pritisnite Alt+Enter i igra će ući u window mode i na vrhu će pisati verzija. Ovaj dio je CLOSED.

Optimizacija igre

OK. Instalirali ste patch i sad trebate optimizirati igru za online igranje jer bi u protivnom moglo doći do bugova. Upalite igru. Na main menu imate options. Uđite u nju i unutra nađite screen. Sada promijenite rezoluciju na 640×480 i stavite detalje na low. Ako imate brze kompove možete promijeniti rezoluciju na 800×600 ili 1024×768, ali radi bržeg gameplaya ostavite detalje na low. Neka to izgleda otprilike ovako:

Ponovno se vratite u options i uđite u “enter cursor name” ako već niste i upišite svoje. I što se rada u samoj igri tiče vaš je PES 4 spreman za online igranje.

PES4 online

Ovo je ime programa kojeg trebate skinuti. Pazite na jedno. Svako malo izlazi nova verzija, a kad je nova vani, vi više ne možete igrati sa starom. http://www.ntlworld.com je stranica za download. U vrijeme pisanja ovog texta najnovija je verzija 2.0 teška 1.4 MB. OK. Skinete je i instalirate tako da je jednostavno extract-ate iz Win zipa ili Win rar-a. Extractati se može bilo gdje. Kad prvi put startate program pojavit će vam se prozorčić. Unesite username, bez posebnih znakova, mjesto gdje je instaliran PES4 i lokaciju. Sve to izgleda ovako:

I konačno IGRA !!!

Korak ste do samog kraja. Ušli ste u program i sad stisnete PES4 online u gornjem lievom kutu, te pritisnete connect. Sada samo čekate da vam se pojavi lista igrača. Sa lijeve strane imate i Host game i Join game opcije. Ako hoćete hostati samo pritisnete host i čekate da vam se netko priključi. Ako se želite pridružiti nekome samo stisnite na username bilo kojeg igrača koji Host-a i onda join. Program će tada pokrenuti PES4. Kad uđete u igru pritisnete online a ako hostate samo stisnete host i igrač će se pridružiti. Ako ne pritisnete client server i stisnete input nakon čega će se pojaviti IP adresa igrača koji hosta i vi samo pritisnete Join.

Napomena:

Preporučujem vam da isključivo igrate sa susjedima Talijanima, Slovencima i Srbima, ili naprosto Hrvatima. Ako pokušate igrati sa igračem iz neke druge zemlje igra će jako brejkati. E, pa. uživajte 🙂

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?