HCL.HR

Street Fighter 4: Tips and Tricks

Ivan Čičak 20.07.2009.   •   4 komentara


Donosimo vam savjete i trikove kako što efikasnije igrati novi Street Fighter IV, koji smo nedavno recenzirali u PC verziji, te kako otključati što više skrivenih likova i ostaloga, a ima ih solidan broj i prilično su zanimljivi.

TRIKOVI ZA OTKLJUČAVANJE

Krenimo redom i pogledajmo kako što lakše otključati sve što vas zanima u novom nastavku serijala Street Fighter. Da bi otključali crteže pojedinih likova, sve što trebate učiniti jest proći Combo Challenge sa željenim likom. To znači da morate naučiti pravilno izvesti kombinirani napad za svakog pojedinog lika.

Najlakši i najodvratniji način da otključate sve likove je da započnete novu igru u Arcade Modu, te postavite uvjete na jednu rundu i na najlakšu težinu protivnika. Ovako ćete jako brzo doći do kraja i otključati sve likove (sve osim Akume i Goukena).

Da bi otključali Akumu, morate prvo otključati Sakuru, Dana, Cammy, Fei Longa, Gen, i Rose. Nakon toga morate proći Arcade Mode još jednom sa nekim likom sa kojim ste već prošli igru. Morate namjestiti borbu na jednu rundu, također ćete morati ostvariti jedan “Perfect Victory”, te ne smijete umrijeti, niti koristiti “Continue”.

Ako ste mislili da je teško otključati Akumu, onda ćete se smrznuti kada čujete što treba napraviti za Goukena. Prođite igru sa Akumom, te zatim sa jednim likom sa kojim ste već prošli igru. Namjestite borbu na jednu rundu, ostvarite jedan “Perfect Victory”, barem tri protivnika pobjedite sa Super / Ultra Combo potezima i ostvarite pet prvih udara. Ovime bi trebali dobiti pristup Goukenu, te nakon što ga pobijedite, vaš je.

Da otključate Setha, morate proći igru sa svakim likom, uključujući i one otključane.

U slučaju da želite otključati filmiće pojedinih likova, morat ćete završiti Arcade Mode sa tim likom. Nakon što to prođete, moći ćete uživati uz kokice u priči pojedinih likova. Ako želite otključati “versus video”, morate završiti Arcade Mode sa oba lika koja se pojavljuju u filmiću.

Ono što može doprinijeti malo raznovrsnoti u Street Fighteru 4 su uniforme, tj. njihove različite boje. Ovo ipak neće biti jako jednostavno, već će zahtijevati od vas i da se malo potrudite. Boje morate otključavati po redu, te kada ih otključate, moći ćete ih koristiti sa bilo kojim likom.

Boja uniforme 3: Time Attack (Normal) 1
Boja uniforme 4: Survival (Normal)
Boja uniforme 5: Time Attack (Normal) 6
Boja uniforme 6: Survival (Normal) 6
Boja uniforme 7: Time Attack (Normal) 11
Boja uniforme 8: Survival (Normal) 11
Boja uniforme 9: Time Attack (Normal) 16
Boja uniforme 10: Survival (Normal) 16

SAVJETI

Ovo su bili trikovi, sada krenimo na savjete. Vjerojatno ste shvatili da nakon par borbi igranje postaje sve teže i pomislili da ste antitalent za SF4. To možete pripisati vašoj brzopletosti, sporim reakcijama ili pak mahnitom stiskanju gumbiju bez ikakvog vidljivog smisla. Krenimo kroz mali seminar kako vam olakšati igranje Street Fightera 4…

Nemojte odmah jurnuti u borbu i bezglavo stiskati gumbe u nadi da ćete pogoditi neki specijalni udarac ili da ćete nešto naučiti. Taj pristup bi najčesšće u stvarnosti završio vašim posjetom traumatologiji u Draškovićevoj. nakon što odaberete lika sa kojim bi htjeli igrati, krenite igrati triale i na njima učite poteze. istina je da iziskuju nešto vremena, ali ako želite naučiti se tući kako spada, tada ćete malo uprijeti i naučiti poteze omiljenih vam likova i kada ih upotrijebiti.

Ono što sigurno radite jest da bespotrebno skačete i time gubite borbe. A.I. nije glup, kao niti živi protivnik protiv kojeg ćete igrati, pa nemojte skakati kao malo majmunče. Osim posjeta traumatologiji, ovo bi u stvarnosti iziskivalo i učestale posjete zubaru, jer svaki vaš beskoristan skok protivnik dočekuje udarcem nogom u glavu ili nekim drugim zahvatom. Svi protivnici imaju nekakav protuzračni udarac ili kontru kojom će vas vrlo brzo prizemljiti, tako da ako se već morate kretati, radite to koracima, a ne skokovima.

Također, nemojte se oslanjati samo na jake udarce, jer su slabiji udarci brži i uvijek ćete njima moći kontrirati jakim udarcima vaših protivnika. Istina je da zadaju puno manje štete, ali njima ćete moći efektno srediti tvrdoglave protivnike, bili oni živi ili A.I. Isto tako, nakon kratke serije slabijih udaraca ubacite i jedan jaki tek toliko da iznenadite protivnika i zbunite ga tako da vas ne može lako čitati.

Ponekad je korisno ostati na zemlji dok spremate Ultra ili Combo potez, ali u ostalim slučajevima iskoristite element iznenađenja i brzo se dignite sa tla. Kako padate na tlo, tako lagano pritisnite prema dolje da se što prije dignete i iznenadite protivnika šakom u zube, ili nogom posred j…

Velik broj protivnika možete namamiti da vam priđu dok ste na tlu i onda ih brzo iznenaditi. Isto tako možete namamiti ovoga što leži da ispuca svoj Combo napad i onda ga izlemati na mrtvo ime. Čekajte iznad njega i branite se, te nakon što on pokuša napraviti svoj poseban napad, dočekajte ga kišom udaraca i pošaljite ga na vječna borilišta.

To su svi savjeti koje trenutno imamo za vas, vraćamo se igranju Street Fightera IV, pa ukoliko još štogod zanimljivoga doznamo obavezno ćemo updateati ovaj članak novim informacijama. Nadamo se da smo vam pomogli barem malo da se u potpunosti ufurate u igru. Ako vi imate kakav savjet ili trik koji bi htjeli podjeliti sa nama slobodno nam ga ostavite u komentarima ispod, pa ukoliko je dovoljno dobar, možda završi i kao sastavni dio ovoga članka.

Ako još niste, svakako pročitajte i našu recenziju Street Fightera 4 putem linka ispod.

RECENZIJA: Street Fighter 4

Komentari (4)

 • bibi007

  20.07.2009 - 17:28

  puno vam hvala

 • wyzard

  21.07.2009 - 10:45

  fora. možda mi pomogne ovaj savjet da ignoriram skakanje pa da jednom i razvalim tog Setha više.

 • Ementaler

  21.07.2009 - 13:19

  Ja stalno skačem :), moram se od toga odviknut čini se. Baš sam gledao na youtubeu neke “pro” filmiće i stvarno se jako rijetko skače…

 • gta_fan

  26.07.2009 - 14:19

  Super veliko hvala

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?