HCL.HR

Recenzija

Mission Runway [PC]

Damir158

Na moju veliku žalost HCL forumaši su za sljedeću trash recenziju na HCL-u izabrali «Mission Runway» iako sam se ja potajno nadao ispovjestima mlade Amerikanke Mije u novoj epizodi «Mia Goes for Great». No, kao svaki veliki recenzent igara koje nitko ne želi igrati, instalirao sam igru i prihvatio se posla. Stvar koja me začudila odmah u startu je da ova igra nakon instalacije zauzima nelogičnih 1GB prostora. Ako uzmemo u obzir kvalitetu izrade igre i količinu sadržaja koji nudi te činjenicu da se igra može preći za 2-3 sata, to je stvarno previše.

Krenimo s igrom. Prva stvar koju trebate odrediti prije nego što započnete pohod prema vrhu modne industrije je vaš izgled, tj. izgled vašeg avatara. Nakon što sam odabrao lika koji izgleda skoro identično kao i ja, nastavio sam s igranjem.

Početni meni je prilično siromašan opcijama, ali to je i bilo za očekivati. Glazba odgovara ovom tipu igre, ne privlači preveliku pozornost na sebe, a ipak određuje atmosferu. Ona se mijenja ovisno o nivou od housea pa do rocka.

Iza scene

Prije nego pošaljete model ( možete birati izgled modela, iako sve izgledaju isto ) na modnu pistu morate ga, naravno – obući. Na raspolaganju su vam tri kategorije : Clothes, Accessories i Make up. Pod Clothes možete birati razne jakne, hlače, haljine, suknje, cipele, itd. Dostupan je i odabir materijala ( koža, tkanina ) koji i ne igra preveliku ulogu. Zatim je potrebno odabrati teksturu, odnosno uzorak koji želite koristiti. Broj uzoraka koji su vam na raspolaganju je stvarno zavidan. Pod Accessories se kriju torbice, kape ( šubare ), naočale, šalovi i ostale gluposti. U Make-up izborniku je moguće odrediti boju ruža za usne, boju sjenila, boju očiju, itd. Fascinantno, zanimljivo i zabavno.

O čemu se tu zapravo radi?

U zadnje vrijeme je na našim televizijama prilično popularan koncept X natjecatelja, X tjedana, samo jedan pobjednik. Isti je slučaj i s Mission Runway-om. Neka izmišljena TV stanica («Spotlight Channel») organizira natjecanje dizajnera amatera i vi ste jedan od natjecatelja. Cilj vam je preko 10 levela pobijediti 10 suparnika jer samo jedan može osvojiti naslovnicu magazina Joy…ne, čekaj…to je Hrvatski Dop Model. No uglavnom…poslije svake uspješno pređene misije eliminirate jednog suparnika. Nivoi se tematski razlikuju tako da imamo plažu, crkvu ( ili nešto što liči na crkvu ), disko, itd. Cilj natjecanja je što bolje prilagoditi vaš model izgledu nivoa. Tu dolazimo do jednog jaaako zanimljivog aspekta ove igre.

Kako izgubiti?

Ne znam. Koliko god se ja trudio da napravim što apsurdniju i groteskniju kreaciju, žiri me sve više pohvaljivao. Mislite da lažem? Pogledajte shotove ispod.

  

  

Sigurno se pitate što sam ja to tako dobro napravio da me žiri pohvalio. U dotičnom izazovu cilj je bio napraviti nekakvu elegantnu večernju kreaciju, a ja sam se potrudio napraviti upravo suprotno. Prvo sam svom modelu lice obojao da izgleda kao tigar. Zatim sam mu stavio suludo glupe naočale s rozim lećama, gospodski šešir ( također s tigrastim uzorkom ), drvenu ogrlicu, loš grudnjak i klaunovske hlače. Model je na kraju izgledao kao kombinacija neugodno seksualno privlačne Žuži Jelinek u spotu P.I.M.P. i antropomorfnog tigra obučenog u Cicu Štosa. Za žiri je to bila dobitna kombinacija.

  

  

Iznad možete vidjeti još dvije moje genijalne kreacije. Ova u sredini je «ljetna» kreacija. Crvene čizme, gothic hlače i majica sa kosturskim uzorkom, 3 kile šminke na licu i stožasti šešir. Ne moram ni spominjati da sam pobrao same pohvale od žirija. Treća kreacija je za izlazak u disco klub. Zelene sandale navučene preko plavih dokoljenki, hlače koje izgledaju kao ukrašeno božićno drvce (u nastavku teksta UBD), džemper s UBD uzorkom, torbica s UBD uzorkom, šal s UBD uzorkom, sunčane naočale s tamnim okvirom i za kraj ljetna kapica s kosturskim uzorkom. Drugi natjecatelji nisu imali šanse.

Tehnički aspekt

No, dosta o pozitivnim stranama ove igre. Osvrnimo se malo na loše strane. Jedna stvar koja će vas sigurno bosti u oči prilikom igranja je hod modela, tj. niz usklađenih padova koje developeri nazivaju «hodanjem». Očito je da je motion capture radila 45-ogodišnja kineska kurva na opijumu zasljepljena podnevnim suncem u namočenom polju riže. Jednom riječju – neuvjerljivo. Ako ipak zaobiđete ovu igru i propustite ovaj «fenomenalan» hod, pokušajte si dočarati Robocopa kako glumi umjesto Whitney Houston u Body Guardu, pa će vam otprilike bit jasno na šta to liči. Grafika je solidna, pista je jedna jedina samo se teksture izmjenjuju, publika je od glave do pete obučena u crno, tu i tamo neki bug…ništa posebno. Developerima se nije dalo radit razne modele tako da su najčešće mijenjali teksture na istim modelima ( pogledati screenshot žirija ).

Zaključak

Jutros sam na cesti vidio pregaženog goluba. Ispala mu je utroba i drugi golubovi su se okupili oko njega i jeli njegovo “golublje”. Tako sam se ja osjećao kad mi je majka uletjela u sobu dok se na monitoru vrtila snimka polugole manekenke ispod koje je pisalo «Damirova kreacija». Ali eto…bar će mi dobro platit za ovu recenziju (op. ur. zapravo mu nećemo ništa platit). Mission Runway sigurno ima više negativnih nego pozitivnih karakteristika pa je i ocjena u skladu s tom činjenicom. Izbjeći u širokom krugu.

Dugine boje, dječji smijeh, lizalice, nestašluk, glamur, sreća, ružičasti poni i volia! Gotove su nove tapete za moj dnevni boravak! Sad…recenzija.

27 Naša ocjena
  • Nije moguće izgubiti nikako. Ili je to loša stvar? Ma svejedno...
  • Ova igra.

Komentari (12)

  • mr_solidus

    13.06.2008 - 20:52

    Damire vrhunska recenzija ;D
    odlično si opisao ovu igru i zainteresirao me za nju ;D

    ne ;(

  • tarankula

    13.06.2008 - 23:15

    Najboji zaključak ikad.Premoćan si Damire

  • opanak

    13.06.2008 - 23:54

    ja dolazim u napast da instaliram ovu igru 🙁

  • Syzygy

    14.06.2008 - 08:50

    ko je damir?

  • opanak

    14.06.2008 - 12:43

    omg omg , da ko je damir , šta još postoje takvi ljudi 🙁

    damir158.blog.hr

  • Blaster32

    14.06.2008 - 12:55

    urbano kul recenzija damiree ;D

  • Syzygy

    15.06.2008 - 11:49

    a izgleda da postoje, prvo sam mislio da si biver, sad jos manje znam tko si ;_;

  • mr_solidus

    16.06.2008 - 09:34

    naš ekskluzivni vanjski suradnik srđane

  • zlaja_sb

    09.07.2008 - 07:49

    prejebeno!! Damire svaka cast!

  • Asgard

    28.07.2009 - 03:19

    Natko,ne damir 🙁

  • unrealkiky

    31.07.2009 - 04:42

    ako si wannabe Paris Hilton,ovo je GOTY igra za tebe!

  • jelenche

    12.01.2010 - 19:03

    Recenzija je super, od srca se nasmijah 😀 dođe mi da idem igrat ovo čudo pa da umrem od smijeha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?