HCL.HR

Recenzija

Mortal Kombat 11: Aftermath

NAZAD KROZ VRIJEME

Filip Zorić

Mortal Kombat 11 bio je sjajna igra s jako dobrom selekcijom boraca, prekrasnom prezentacijom i dubokim mehanikama. Ali, ono što je po mnogima najbolje u ovim igrama jest story mod – tu je Mortal Kombat 11 definitivno briljirao. Šamarati s ikoničnim likovima kroz zabavnu priču putovanja kroz vrijeme stvarno je bilo jedinstveno iskustvo.

Tvorci Mortal Kombata 11 odlučili su nastaviti tu priču kroz proširenje zvano Aftermath. Osim novog poglavlja u Mortal Kombat serijalu, Aftermath nam donosi nove borce i nove napade. Je li ovo dodatak igri koji je vrijedan hvale ili je bolje da ostane zaključan u kripti? 

Novi dio story moda koji nudi Aftermath onakav je kakvog biste očekivali od Mortal Kombata – zabavan i sjajno prezentiran. Avantura se nastavlja nakon priče iz originalne igre. Liu Kang je nabaketao zlobnu Kroniku i počinje krojiti novu vremensku crtu, ali ga u tome zaustavljaju Shang Tsung, Nightwolf i Fujin. Oni kažu kako je za stvaranje nove ere potrebna kruna koja je uništena, stoga se moraju vratiti natrag kroz vrijeme i zgrabiti je.

Novi dio story moda koji nudi Aftermath je onakav kakav biste očekivali od Mortal Kombata – zabavan i sjajno prezentiran.

Aftermathova priča još je jedan primjer čiste zabave koju ludi svijet Mortal Kombata nudi. Likovi stoje u apsurdnim pozama, ima obiteljskih drama vrijednih serije Krv nije voda, lome se kosti lijevo i desno… i to je sve ono što daje ovoj avanturi šarm. Interakcije među likovima su fascinantne za vidjeti kao i uvijek, ali ima još sitnica koje čine Aftermath pamtljivim. Sviđa mi se kako radnja krije više nego što se čini na prvi pogled.

Kao prvo, stvari koje su napravili s putovanjem kroz vrijeme su stvarno zanimljive. Ima raznih trenutaka u kojima  Fujin, Shang Tsung i Nightwolf nalete na likove iz originalne priče što dovodi do zabavnih sukoba. Nije baš lagano pojasniti zašto se jedan od zlobnijih likova u Mortal Kombat svijetu druži s Raidenovim bratom i likom koji je ubio Sindel 

Fokus priče je na novim likovima koji su došli u igri naknadno, nakon datuma izlaska. Tako su već spomenuti Shang Tsung, Fujin i Nightwolf glavni na pozornici. Ovaj trio ima dosta dobru kemiju kroz čitavu priču, tako da mi je drago da su upravo oni ti koji nose kvalitetu Aftermatha na leđima.

Jedini problem s ovim DLC-em je taj što mu je story mod suviše kratkotrajan.

Moj jedini problem s ovim DLC-em je taj što mu je story mod suviše kratkotrajan – odigrao sam ga u nešto više od dva sata. S obzirom da Aftermath sa sobom nosi cijenu od 40 eura, cijenio bih malo više sadržaja. Ali, Aftermath je dodao i tri nova borca, pa bacimo pogled na njih.

Prvi je na redu Fujin, Raidenov brat i bog vjetra. Fujin ima jedan od zabavnijih borilačkih mehanika u igri – koristi spoj brzih udaraca i specijalnih napada vjetrom za ostvariti neke lude i dugačke kombinacije u zraku. Uz pomoć svojih moći vladanja zrakom, on može bacati neprijatelja okolo kao da su lopta, a na daljinu može iskoristiti svoj samostrel. Ima još Fujin trikova u rukavu, poput zazivanja tornada ili sjeckanja mačem, ali ono što trebate znati je da je stvarno zabavan lik.

Drugi “novi” lik je Sheeva, četveroruka ratnica koja je služila kao zaštitnica Sindel. Sheeva je dosta spor, ali moćan lik. Većinu štete neprijateljima voli nanijeti izbliza, gdje njena snaga i jake kombinacije udaraca mogu kazniti nespretne igrače. Također posjeduje nekoliko načina za agresivno napasti druge borce. Njen zalet štitom može biti jako efektivan i iznenaditi onog vašeg prijatelja koji samo stoji daleko i puca dalekometne projektile.

Treći novi borac je jedan kojeg ćete zasigurno prepoznati  – RoboCop. Ovaj mehanički policajac uvodi red u Mortal Kombat svojom bogatom artiljerijom. Među alatima ima sve i svašta – od bacača eksploziva na ramenu do ogromnog snajpera. RoboCop svojim oružjima voli kontrolirati polje i tako držati neprijatelja na oprezu, ali isto tako ima nekoliko kombinacija uz pomoć kojih se može izvući iz nelagodnih situacija.

RoboCop u svom arsenalu ima sve i svašta – od bacača eksploziva do ogromnog snajpera.

Sve u svemu, jako sam zadovoljan s ovim dodacima rosteru boraca. Sada Mortal Kombat 11 ima zavidnu brojku od 34 borca, tako da zbilja svatko može naći svoj posebni stil igranja. Aftermath osim nove priče i boraca donosi još jedan bitan dodatak – završni napad Friendship. Dok je Fatality krvav način završiti borbu, Friendship je njegova totalna suprotnost. Umjesto da nasjecka vašeg neprijatelja na komadiće, kad uključite Friendship vaš borac će učiniti neku luckastu, veselu stvar.

Raiden, na primjer, ima Friendship u kojem pleše breakdance i to je možda najljepša stvar koju sam ikad vidio u igrama. Sonya Blade pošalje svog drona da pokupi štap kao da je pas, Fujin pusti papirnatog zmaja da pleše u vjetru, Johnny Cage napravi teatralni ples kao Hugh Jackman i tako dalje. Ovdje ima toliko smiješnih stvari koje jedino franšiza luda kao Mortal Kombat može ponuditi. Osim Friendshipa, novi Fatality napadi su također tu, krvavi kao i uvijek.  

Sve u svemu, Mortal Kombat 11: Aftermath je dodatak koji svaki obožavatelj originalne igre mora odigrati. Priča je i dalje luda i jako zabavna za iskusiti, a novi likovi su još više obogatili impresivan roster boraca. Možda bih jedino volio da je sami dodatak priči bio nešto dulji, ali svejedno – Aftermath je krvava zabava koja se ne propušta. 

Kako je strukturirana ocjena ove igre?

Recenzija je rađena na primjerku igre za PlayStation 4. Primjerak igre za recenziranje ustupio nam je njezin izdavač.

Mortal Kombat 11: Aftermath je brutalno dobra ekspanzija za brutalno dobru igru. Nešto više sadržaja ne bi škodilo, ali ovo je još jedna zabavna inačica ove borilačke franšize.

84 Naša ocjena
  • priča je čista zabava
  • novi borci su sjajno dizajnirani
  • friendship je šarmantan dodatak
  • novi story mod je ipak prekratak

Filip Zorić

Od djetinjstva obožava platformere. Ponekad taj žanr zamijeni za razaranje glava u FPS-ovima.

Komentari (7)

  • 312AE

    05.06.2020 - 20:30

    Sve super osim cijene od 40 Eura, ali da se nabaviti nekad za 30 Eura PS Store Code od 40 Eura. Tak sam ja napravi, jer nisam mogel odoljeti, ali inače dosta zabavno. 👍🏽

  • PS1

    05.06.2020 - 20:48

    Super igra al teska bas moras znat poteze nije ko neke druge tabacibe di mozes bezveze stiskat a tvoj lik cuda radi

    • 312AE

      @PS1, 05.06.2020 - 21:19

      Zato i obožavam MK, a ne kak blesavi Tekken, makar I Tekken je ok.

  • Beli

    05.06.2020 - 21:04

    Čista perfekcija 🙂

  • XLBanana

    05.06.2020 - 22:03

    Samo sam čekao ovo filipe ,odlično.pozz

  • Outback

    06.06.2020 - 10:00

    Igra 350 kn, kombat pack 1 200 kn i sad jos 280 kn za 2 sata price i 3 karatkera. Ma nema sanse da im dam toliko. Kupio sam kombat pack 1 na kraju jedini koji valjaju su spawn i nightwolf. Nek se napuse gamad pohlepna. Jos malo ce bit 50 eura za igru i onda jos 10 eura za svakog lika kojeg oces otkljucat….

  • TitanShifter

    06.06.2020 - 18:35

    Sve je to super i njihove igre su mi jedne od najdrazih, ali mislim da neko mora zaustavit netherrealm studios. Sve vise i vise naginju prema parama, dlc-evima, nekim vidovima mikrotransakcija da je to pocelo ulazit u sustinu i same pore njihovih igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?